Norimberk – Leverkusen 1:4 (kon.) | Stuttgart – Schalke 3:1 (kon.)
koniec
1. FC Norimberk
1:4 (1:1)
Bayer Leverkusen
Nedeľa 20.04.2014, 15:30 • Grundig-Stadion (Norimberg) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    87
    Bayer Leverkusen dal gól! Hostia už stopercentne potvrdili svoju dominanciu v tomto zápase a pravdepodobne si odvezú z Norimbergu tri body! Min Son bol opäť hlavným aktérom tohto gólu, keď potiahol loptu zo stredu ihriska až na hranicu šestnástky, odkiaľ pálil priamo na Schäfera, no brankár domácich len prekvapivo vyrazil loptu pred seba na spoluhráča Pogatetza, ktorý hlavičkou naservíroval na pravú stranu HILBERTOVI a ten už nemal problém prízemne zakončiť do poloprázdnej brány!
     
    81
    Bayer Leverkusen dal gól! Po rohovom kope sa na vlastnej šestnástke dostala lopta k Heung-Min Sonovi, ktorý potiahol útok sám až na útočné pokutové územie, keď na ľavej krajnej hranici prihral na opačnú stranu EMIROVI SPAHIČOVI, ktorý do opustenej brány len poľahky zakončil!
    Veľmi dobrý pohyb Min Sona.
     
    49
    Bayer Leverkusen dal gól! Domáci pridávajú gól do siete a ujímajú sa tak vedenia! K lopte z voľného kopu sa na pravej strane postavil Castro, ktorý poslal center do stredu šestnástky, ale tam lopta uviazla, no najrýchlejšie sa dokázal zorientovať Toprak, ktorý ju ešte nakrátko posunul BOENISCHOVI, ktorý šikovne prízemnou strelou k pravej žrdi prekvapil Schäfera!
     
    26
    Norimberg dal gól! Skvelé a účinné využitie štandardnej situácie! K lopte sa namiesto Kiyotakeho postavil Frantz, ktorý ju nacentroval do vnútra šestnástky, kde našiel MARVINA PLATTENHARDTA, ktorý sa po lopte naťahoval svojou ľavou nohou v sklze, ale dokázal ju ideálne trafiť k ľavej žrdi! Je vyrovnané!
     
    17
    Bayer Leverkusen dal gól! Na ľavej krajnej hranici šestnástky sa zmocnil lopty Can, ktorý sa snažil posunúť na hornú hranicu šestnástky Boenischovi, no na toto miesto pribehol rýchlejšie EMIR SPAHIČ, ktorý krásnym volejom k ľavej žrdi najprv trafil len prsty brankára Schäfera, od ktorých lopta putovala do brány!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 26. Plattenhardt – 17. Spahič, 49. Boenisch, 81. Spahič, 87. Hilbert

    Karty:   48. Plattenhardt (NRM) – 52. Donati (LVR)


    1. FC Norimberk: Schäfer ("C") – Angha, Stark, Pogatetz, Pinola – Frantz, Balitsch – Kiyotake, Campana, Plattenhardt
    Náhradníci: Pekhart, Mak, Rakovsky, Petrak, Colak

    Bayer Leverkusen: Leno – Donati, Toprak, Spahič, Boenisch – Bender ("C"), Can – Brandt, Castro, Son – Kiessling
    Náhradníci: Rolfes, Derďok, Hilbert, Oztunali, Yelldell, Woo Ryu, Cacutalua

    Rozhodca: M. Fritz – M. Pickel, D. Schaal – T. Schriever