Norimberk – Leverkusen 1:4 (kon.) | Stuttgart – Schalke 3:1 (kon.)
koniec
1. FC Norimberk
1:4 (1:1)
Bayer Leverkusen
Nedeľa 20.04.2014, 15:30 • Grundig-Stadion (Norimberg) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní dohrávky 31. kola nemeckej Bundesligy! Dnes sú na programe dva zápasy, medzi Stuttgartom a Schalke a ako ste si mohli všimnúť, tento prenos je venovaný zápasu 1. FC Norimberg, ktorý v domácom prostredí privíta Bayer Leverkusen. Úvodný výkop je naplánovaný o 15:30 tradične na Grundig-Stadione. Hlavným arbitrom stretnutia je Marco Fritz.

    1. FC Norimberg
    Domáci sa momentálne nachádzajú na predposlednej 17. priečke so ziskom 26 bodov získaných za 11 remíz a len 5 výhier, čo je najmenší počet vyhratých zápasoch spomedzi všetkých klubov Bundesligy. Domácim prihára, pretože sa zatiaľ nachádzajú v zostupovej fáze tabuľky, čo nie je príliš dobré znamenie na zotrvanie v súťaži. Ak chcú uvažovať o miestenke v Bundeslige aj na ďalší rok, tak by potrebovali dnešný zápas zvládnuť na výbornú, no zatiaľ je forma tímu veľmi slabá. Norimbergčania v posledných troch zápasoch nezískali ani jeden bod, keďže najprv prehrali vo Freiburgu 3:2, následne doma s Borussiou Mönchengladbach 0:2 a v poslednom zápase inkasovali hladkú prehru na štadióne Wolfsburgu 4:1. Najlepším strelcom tímu je Josip Drmič, ktorý je so 16 gólmi aj tretím najlepším strelcom celej Bundesligy.

    Bayer Leverkusen
    Hostia z Leverkusenu sú práve dnešným favoritom a potrebujú získať body, aby zabojovali aj o Ligu majstrov, pretože ich piate miesto je momentálne hodné iba kvalifikácie do Európskej ligy UEFA. „Farmaceuti“ majú na konte 51 bodov a na štvrtý Wolfsburg, ktorý odohral zápas včera, strácajú 2 body. Po výhre nad Norimbergom by sa teda okamžite vyšvihli na štvrtú pozíciu. Akutálna forma Leverkusenu však nie je príliš potvrdzujúca, keďže v posledných troch zápasoch hostia po jedenkrát remizovali, vyhrali a prehrali. Najprv uhrali jednogólovú remízu doma s Braunschweigom, následne prehrali v Hamburgu 2:1 a na záver dokázali poraziť Herthu Berlín doma rovnako 2:1. Najlepším strelcom hostí je už takmer po celú sezónu Stefan Kiessling, ktorý má na konte 15 strelených gólov.

    Všetko podstatné a najmä vývoj tohto dôležitého zápasu tak ako pre Leverkusen, tak aj pre Norimberg v našom prenose, ktorý je tu pre vás od popoludňajších hodín. Príjemný športový zážitok želá Lukáš R. Ovšonka!
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Norimberg: Schäfer ("C") – Angha, Stark, Pogatetz, Pinola – Frantz, Balitsch – Kiyotake, Campana, Plattenhardt
    Náhradníci: Pekhart, Mak, Rakovsky, Petrak, Colak

    Bayer Leverkusen: Leno – Donati, Toprak, Spahič, Boenisch – Bender ("C"), Can – Brandt, Castro, Son – Kiessling
    Náhradníci: Rolfes, Derďok, Hilbert, Oztunali, Yelldell, Woo Ryu, Cacutalua

    Rozhodca: M. Fritz – M. Pickel, D. Schaal – T. Schriever.
     
    Oba celky sú už rozostavené, čakáme na úvodný výkop zápasu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Na biely bod sa napokon postavila dvojica hráčov Bayeru Leverkusen, ktorí zahájali dnešné stretnutie. Hostia sú odetí v bielych dresoch a domáci Norimberg má oblečené tradičné červené dresy a začína zprava doľava.
     
    2
    Pomaly sa začal tvoriť priestor pre domácich na pravej strane ihriska, keď mohli ísť do rýchleho protiútoku no ofenzívny záložník Kiyotake nepresenul loptu proti Boenischovi do oblasti pokutového územia.
     
    3
    Castro bol zastavený v oblasti stredového kruhu a hlavný rozhodca posúdil tento zákrok ako nedovlený. Preto pozastavil hru.
     
    4
    Domáci si celkom chválitebne rozhodili loptu pri stredovom kruhu, keď sa jej najprv pri kraji zmocnil Pinola, hneď ju posunul na Plattenhardta, ktorý nakrátko prenechal Campañovi, ale ten už neobstál proti Brandtovi, ktorý ho urýchlene napádal.
     
    5
    Domáci začínajú svoju novú kombináciu z vlastnej polovice. Stark napokol až na útočnú polovicu, no v týchto miestach nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov. Loptu majú v moci hostia.
     
    6
    Domáci sa mohli dostať do úniku a zakončovať, ale Drmič si nedokázal spracovať loptu od Anghu z vlastnej polovice, pretože bol okamžite bránený a nemal dostakok priestoru.
     
    7
    Pekná kombinácia Norimbergu! Stark vyslal nádhernú kolmicu na oblasť medzi šestnástnkou a stredovým kruhom, kde našiel Campanu, ktorý šikovne presunul priamo do behu Josipovi Drmičovi, ktorý si loptu spracoval na hranici vápna, vysunul sa na stred a pálil, ale jeho prízemná strela už nenarobila problémy brankárovi Lenovi!
     
    9
    Leno musel znovu chytať loptu do rúk, no tentokrát to bolo bezpečné a s prehľadom, kedže len zachytil pomalú loptu, ktorá sa objavila v šestnástke po nepresnej prihrávke od Kiyotakeho.
     
    10
    Boenisch si spracúval loptu na kraji ihriska, ale nemohol pokračovať v akcii, pretože si čiarový rozhodca všimol, že lopta je už mimo hracej plochy.
     
    11
    Pinola zneškondil Donatiho prienik, a tak je tu prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    11
    Castro vysielal do šestnástky nebezpečnú loptu, no jeho spoluhráči si nedokázali nájsť priestor na koncovku. Následne smeroval do rýchleho úniku Drmič, avšak ten bol zastavený na hranici šestnástky.
     
    12
    Josip Drmič sa dostal k ďalšej lopte na útočnej polovici, ale v tomto prípade už nemohol pokračovať do zakončenia, pretože sa oskytol v ofsajdovom postavení.
     
    12
    Kiyotake bol počas svojho plynulého behu zastavený Min Sonom, a tak hlavný rozhodca odpískal tento nedovolený zákrok.
     
    13
    K Donatimu smerovala pomalá lopta približne na deliacu čiaru, ale obranca "farmaceutov" si nedokázal ľahkú prihrávku od Brandta spracovať.
     
    14
    Can sa rozhodol z ľavej strane pre krížny center na Donatiho, no zo svojej kopačky mu vyslal len nepresnú loptu, ktorá patrí domácim z outového vhadzovania.
     
    15
    Zatiaľ vyzerá taktická hra domácich rovnaká. Všetky lopty momentálne smerujú na hrot, kde má svoju pozíciu Drmič ako tomu bolo aj v terajšej kombinácii po Plattenhardtovom jemnom centri na tohto Švajčiara, ale neúspešne.
     
    16
    Heung-Min Son odišiel k rohovej vlajke zahrať rohový kop, ktorý musel vytlačiť až brankár Schäfer.
     
    17
    Bayer Leverkusen dal gól! Na ľavej krajnej hranici šestnástky sa zmocnil lopty Can, ktorý sa snažil posunúť na hornú hranicu šestnástky Boenischovi, no na toto miesto pribehol rýchlejšie EMIR SPAHIČ, ktorý krásnym volejom k ľavej žrdi najprv trafil len prsty brankára Schäfera, od ktorých lopta putovala do brány!
     
    18
    Brandt putoval s loptou po pravej strane, následne si ju zasekol v priestore pri rohovej vlajke, ale potom už nedokázal ďalej pokračovať vo svojej spanilej jazde.
     
    19
    Pre hostí je dobré, že sa ujali vedenia pomerne rýchlo. Zápas je dôležitý pre nich, ale samozrejme aj Norimbergčania potrebujú body. Uvidíme, ako bude vyzerať ich hra po tomto góle.
     
    20
    Zatiaľ to vyzerá, že navrch majú stále hosťujúci futbalisti. Teraz sa Brandt zbavil na pravej strane Pinolu a z pravej krajnej hranice vápna posielal do vnútra šestnástky center, no následne už nepokračovala hra koncovkou hostí.
     
    21
    Stefan Kiessling v útočnej šestnástke nepekne fauloval Pinolu, a tak hlavný rozhodca videl tento zákrok a pískal.
     
    22
    Kiyotake sa postavil k lopte na voľný kop z nebezpečnej vzdialenosti, vyslal do pokutového územia efektnú loptu, ale tá však skončila vyhlavičkovaním od Topraka.
     
    23
    Campaña sa dostal k lopte na hranici šestnástky, pripravil si ju na strelu a vypálil. Keby nebolo zblokovania od Topraka nohou, tak by mohla lopta smerovať aj na bránu, no putovala len vedľa ľavej žrde.
     
    24
    Donati si skvelo pokryl telom Plattenhardta v priestore pri rohovej vlajke na obrannej polovici Leverkusenu a loptu odkopol ďaleko od brány.
     
    24
    Hostia sa však následne dopustili faulu v priestore mediz stredovým kruhom a vápnom, a tak išiel zahrávať voľný kop Kiyotake, ktorý loptu nasmeroval len do rúk brankára Lena.
     
    25
    Josip Drmič sa zmocnil lopty na hranici šestnástky, vykonal miernu sťahovačku, ale bol nedovolene zastavený hráčom Leverkusenu. Voľný kop pre FC Norimberg.
     
    26
    Norimberg dal gól! Skvelé a účinné využitie štandardnej situácie! K lopte sa namiesto Kiyotakeho postavil Frantz, ktorý ju nacentroval do vnútra šestnástky, kde našiel MARVINA PLATTENHARDTA, ktorý sa po lopte naťahoval svojou ľavou nohou v sklze, ale dokázal ju ideálne trafiť k ľavej žrdi! Je vyrovnané!
     
    28
    Aj hosťom sa objavila možnosť z priameho kopu! Castro odcentroval na vzdialenejšiu žrď na Topraka, ktorému pri hlavičkovaní možno chýbalo kúsok šťastia, keďže z tesnej blízkosti trafil len opačnú pravú žrď!
     
    29
    Pinola fauloval Brandta, a tak je tu opäť štandardná situácia v prospech Leverkusenu.
     
    30
    K lopte za hranicou šestnástky sa postavil Castro, ktorý sa rozhodol pre strelu, ale svojou pravačkou loptu poslal až niekam nevedno kam na tribúny.
     
    31
    Heung-Min Son nabral rýchlosť po ľavom kraji ihriska, ale v priestore pri rohovej zástavke bol čisto a jasne odstavený Frantzom, ktorý ho ukážkovo zastavil sklzom.
     
    32
    Hra sa mierne upokojila. Loptu na majú na kopačkách hosťujúci hráči, ktorí sa zatiaľ snažia využívať čo i len menšie zaváhanie futbalistov Norimbergu.
     
    33
    Kiyotake sa príliš dlho rozhodoval pri rohovej vlajke, a tak bol lopty zbavený a dotkol sa lopty ako posledný, takže rohový kop pre Leverkusen.
     
    34
    Lopta padla do malého vápna, kde ju nemal pod kontrolou ani brankár Schäfer, a tak sa po odkopnutí od Starka ocitla priamo na hranici šestnástky na kopačke Boenischa, ktorý chladnokrvne vypálil, ale jeho projektil smeroval vysoko nad hornú žrdku!
     
    35
    Opäť menší náznak šance pre Norimberg. Pinola odcentroval z pravej strany štandardnú sitáciu, no jeho center však nenašie kopačky Drmiča.
     
    36
    Kiyotake si pripravil loptu na hranici pokutového územia a vypálil, no jeho tvrdý projektil však smeroval len nad hornú žrdku Lenovej brány.
     
    37
    Lars Bender, kapitán "farmaceutov", sa snažil potiahnuť rýchlu kontru, no jeho úmysel skončil už pri prihrávke Kiesslingovi v stredovom kruhu, pretože Kiessling bol faulovaný a potrebuje ošetrenie.
     
    38
    Stefan Kiessling odišiel mimo hracej plochy, ale jeho ošetrenie a hra pokračuje aj naďalej. Pri lopte domáci.
     
    39
    Lopta prichádzala do šestnástky z ľavej strany, po nakopnutí od Brandta, ale brankár Schäfer si bol stopercentne istý a loptu zachytil. Na opačnej strane si zákrok pripísal aj LEno, ktorý zachytil loptu do rúk z pravej strany.
     
    40
    Brandt sa skvelo pretlačil z pravej strany až na stredovú os šestnástky, kde ponúkol loptu nakrátko Castrovi, ktorý bez prípravy pálil, ale jeho projektil našiel priamy smer a ruky brankára Schäfera!
     
    41
    Domáci hráči sa momentálne nevedia presadiť v prehusetnom priestore na útočnej polovici, ktorí hostia vykrývajú naozaj dobre a dokázali sa už oslobodiť výkopom lopty.
     
    42
    Stefan Kiessling sa opäť vrhal po lopte na ľavej strane, ale znovu bol odstavený, keďže ho nedovolene nakopol Frantz. Možnosť hostí zo štandardnej situácie.
     
    43
    Heung-Min Son však z priestoru pri rohovej vlajke poslal len nepresný center, ktorý skončil ďaleko mimo hracej plochy.
     
    44
    Polčas chýli ku koncu, a tak aj tá hra patrične vyzerá. Oba celky sa snažia loptu udržať len v bezpečných zónach v strede ihriska. Teraz majú outové vhadzovanie domáci.
     
    45
    Castro fauloval v priestore medzi šestnástkou a stredovým kruhom Frantza, a tak sa dostali k rozohrávke domáci, ale hlavný rozhodca už píska.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli pomerne zaujímavý a pútavý futbal, ktorý vyprodukoval po jednom góle na oboch stranách. Najprv skóre v 17. minúte otvoril Bosniak Spahič, ale o 9 minút domáci odpovedali, keďže sa gólovo presadil Plattenhardt.
    Druhý polčas začína približne o 16:30.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Po výmene strán sa k lopte postavila dvojica domácich futbalistov, ktorá zahájila aj druhé dejstvo dnešného stretnutia.
     
    47
    Castro odcentroval loptu zo štandardnej situácie priamo do šestnástky, ale úspešnejší bol pri ťahu brankár Schäfer, ktorý lopt zachytil do náručia.
     
    48
    Na opačnej strane sa dostali do rýchleho protiútoku domáci futbalisti. Bol to opäť Drmič, ktorý sa dostal ku lopte na pravej strane šestnástky a posúval ju na stred Campañovi, ktorý pálil, ale len do náručia brankára Lena.
     
    48
    Strelec gólu Norimbergu Plattenhardt dostáva žltú kartu a je tu voľný kop pre hostí.
     
    49
    Bayer Leverkusen dal gól! Domáci pridávajú gól do siete a ujímajú sa tak vedenia! K lopte z voľného kopu sa na pravej strane postavil Castro, ktorý poslal center do stredu šestnástky, ale tam lopta uviazla, no najrýchlejšie sa dokázal zorientovať Toprak, ktorý ju ešte nakrátko posunul BOENISCHOVI, ktorý šikovne prízemnou strelou k pravej žrdi prekvapil Schäfera!
     
    50
    A hostia mali opäť dobrú možnosť! Na ľavej strane šestnástky ostal voľný Can, ktorý sa však príliš dlho pripravoval na strelu a akonáhle vypálil, v sklze už smer strely zmenil skvelý Stark!
     
    51
    Heung-Min Son sa tradične postavil k rohovej zástavke a rozohral kop do vnútra vápna, kde našiel Boenischa, no ten svojou hlavičkou neohrozil brankára Schäfera, keďže len jemne zakončil.
     
    52
    Donati si pomohol v súboji s Plattenhardtom, a preto je patrične potrestaný žltou kartou.
     
    53
    Domáci hráči však nevyužili štandardnú sitáciu na zakončenie, keďže hosťujúca defenzíva bola v strehu a loptu upratala do bezpečia.
     
    54
    Stefan Kiessling priam zložil k zemi na ľavej strane ihriska Anghu, no hlavný arbiter tento zákrok neposúdil ani ako faul. Preto sa ihneď spustil piskot z tribún.
     
    55
    Angha si pripravil loptu na center z pravej strany ihriska a vyslal oblúčik do pokutového územia, kde našiel dobre postaveného Balitscha, no ten hlavičkou namieril len do rúk Lena.
     
    55
    Hostia sa taktiež dostali k zakončeniu a k lepšie vyzerajúcemu. Stefan Kiessling získal loptu za hranicou šestnástky a vypálil smerom k ľavej žrdi prízemne, no brankár Schäfer nič nenecháva na náhodu a pozorne chytá.
     
    57
    Brandt pribehol k lopte až na samotnom konci pravej krajnej čiary. Snažil sa následne loptu pretlačiť ďalej, no nepodarilo sa mu to proti Pinolovi, ktorý s prehľadom prečítal jeho úmysly.
     
    58
    Domáci futbalisti majú loptu pod kontrolou na vlastnej polovici a snažia sa pretlačiť až ku koncovke, no zatiaľ sa im to príliš nedarí, keďže Angha stroskotal na pravej strane proti Boenischovi.
     
    59
    Aj keď je do konca ešte tridsať a viac minút, vyzerá to pomaly na nezáživný futbal a z pohľadu Leverkusenu ide o udržanie tohto stavu.
     
    60
    Hostia však tentokrát predsalen mierne pohrozili, keďže Lars Bender posielal z pravej krajnej hranice vápna center ku vzdialenejšej žrdi, kde servíroval Boenischovi, no ten zakončoval z tesnej blízkosti len nepresne.
     
    61
    Po viacerých hlavičkách na útočnej polovici Leverkusenu napokon vybjovali loptu práve hostia, ktorí sa už dostali pred šestnástku, no v tomto priestore už boli zastavení domácou defenzívou.
     
    62
    Campaña vysielal z ľavej strany len ľahký oblúčik do vnútra šestnástky, kde už bol rýchlejšie Leno, ktorý zachytil loptu bezpečne do vlastných rúk.
     
    63
    Brandt sa snažil svojím takzvaným "strihaním" nôh na lopte uspieť proti Pinolovi, no väčšmi sa zamotal a lopta mu ušla až za zadnú krajnú čiaru.
     
    64
    Campaña si pripravil loptu na hranici šestnástky a z tohto priestoru vyslal prízemnú strelu, ktorú však videl brankár Leno dobre a s prehľadom ju zachytil do náručia.
     
    65
    Donati pribehol ku lopte smerovanej za kraj ihriska skôr ako Plattenhardt, a tak ju odkopol len mimo hracej plochy. Výhoda domácich z outového vhadzovania.
     
    66
    Plattenhardt svoj center predĺžil až na opačnú stranu ihriska, kde lopta putovala do priestoru, kde smeroval Angha, no ani ten nedokázal skrotiť skákavú loptu.
     
    67
    Zatiaľ sme nevideli ani na jednej strane výmenu hráčov. Uvidíme, kedy sa tréneri rozhodnú zbierať sekundy a prestriedať tak vyčerpaných hráčov.
     
    68
    Napokon je tu prvé striedanie v zápase, pravdepodobne som ho privolal ja. Kiyotakeho vymieňa v týchto chvíľach Colak.
     
    69
    Lars Bender sa dostal k lopte na hranici pokutového územia a pálil, no jeho projektil bol síce prudký, ale chýbala mu dostatočná presnosť na ohrozenie bránky.
     
    70
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Castro, prichádza Rolfes.
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Brandt, prichádza Hilbert.
     
    71
    Hilbert sa okamžite chopil činu a z pravej krajnej hranice vápna vyslal center do vnútra šestnástky, kde hľadal svojich spoluhráčov, no nikto nesmeroval na hlavičkovové zakončenie.
     
    72
    Hilbert sa pripravoval na streľbu v šestnástke, ale pri napriahnutí a následnom odkopnutí priam zložil k zemi Campañu, ktorý je ošetrovaný.
     
    73
    Hru už jednoznačne kontrolujú hostia, ktorí sa s prehľadom bránia aj menším úmyslom domácich ísť dopredu a taktiež si vypracovávajú zaujímavé šance, ako tá, ktorá začala na kopačke Cana, ktorý z ľavej strany poslal center do šestnástky, kde našiel Bendera, no ten v sklze mieril len nepresne.
     
    75
    Domáci fanúšikovia sú však pri chuti takisto a stále veria v prípadnú remízu. Momentálne sa zabávajú spoločným skákaním a vytváraním menšej vlny vo fanúšikovskom sektore.
     
    76
    Donati odcentroval voľný kop z obrannej polovice až ku šestnástke, kde sa lopty zmocnil Kiessling, ale ten len posunul loptu na spoluhráčov v zálohe.
     
    77
    Stefan Kiessling sa snažil smerovať do zakončenia, ale jeho pýtanie si lopty a následné spracúvanie po centri Spahiča už bolo v ofsajdovom postavení.
     
    79
    Donati predviedol skvelý pohyb po pravej strane a z priestoru pri rohovej zástavke ponúkol loptu Heung-Min Sonovi, ktorý si najprv zasekol Anghu a potom vystrelil prízemne, no jeho projektil smeroval len kúsoček vedľa pravej žrde!
     
    80
    Hostia dokázali rohový kop Norimbergu upratať ukážkovo a pokračujú do útoku.
     
    81
    Bayer Leverkusen dal gól! Po rohovom kope sa na vlastnej šestnástke dostala lopta k Heung-Min Sonovi, ktorý potiahol útok sám až na útočné pokutové územie, keď na ľavej krajnej hranici prihral na opačnú stranu EMIROVI SPAHIČOVI, ktorý do opustenej brány len poľahky zakončil!
    Veľmi dobrý pohyb Min Sona.
     
    83
    Možnosť štandardnej situácie je teraz ponúknutá aj Norimebergčanom.
     
    84
    Z ľavej strany odcentroval nebezpečne do šestnástky Plattenhardt, ktorý vyslal nepríjemnú loptu, ale napokon všetko vyriešil brankár Leno.
     
    85
    Aj z následného priameho kopu nič zaujímavé nevzyšlo, keďže Campaña síce dobre nacentroval do vápna, avšak následne už v šestnástke nemal nikto väčšiu moc než hosťujúci hráči.
     
    87
    Bayer Leverkusen dal gól! Hostia už stopercentne potvrdili svoju dominanciu v tomto zápase a pravdepodobne si odvezú z Norimbergu tri body! Min Son bol opäť hlavným aktérom tohto gólu, keď potiahol loptu zo stredu ihriska až na hranicu šestnástky, odkiaľ pálil priamo na Schäfera, no brankár domácich len prekvapivo vyrazil loptu pred seba na spoluhráča Pogatetza, ktorý hlavičkou naservíroval na pravú stranu HILBERTOVI a ten už nemal problém prízemne zakončiť do poloprázdnej brány!
     
    89
    Domáci ešte bojujú na súperovej polocici o zakončenie. Teraz sa o to pokúšal Drmič a snažil sa aj vypýtať si faul, no neúspešne.
     
    90
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Kiessling, prichádza Derďok.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Vážení športoví priatelia, skončilo sa nám stretnutie medzi Norimergom a Leverkusenom, ktoré prinieslo zaujímavý duel, no napokon sa po dobrom, najmä vynikajúcom streleckom výkone tešia z víťazstva hostia. V druhom polčase sa presadili postupne Boenisch, Spahič a Hilbert. Leverkusen tak zvládol tento dôležitý zápas na výbornú a dostáva sa na štvrtú priečku pred Volfsburg.
    FC Norimberg zase nevyužil domáce prostredie a naďalej by mu mala patriť predposledná priečka.

    Dnes program Bundesligy ešte nekončí. O pár minút je tu totižto ešte súboj medzi domácim Stuttgartom a Schalke 04. Zápasom vás bude sprevádzať môj kolega Denis Vaďovský.

    Ja sa s vami už lúčim a prajem príjemný zvyšok nedele aj celých veľkonočných sviatkov. Dočítania priatelia! (17:22:46)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 26. Plattenhardt – 17. Spahič, 49. Boenisch, 81. Spahič, 87. Hilbert

    Karty:   48. Plattenhardt (NRM) – 52. Donati (LVR)


    1. FC Norimberk: Schäfer ("C") – Angha, Stark, Pogatetz, Pinola – Frantz, Balitsch – Kiyotake, Campana, Plattenhardt
    Náhradníci: Pekhart, Mak, Rakovsky, Petrak, Colak

    Bayer Leverkusen: Leno – Donati, Toprak, Spahič, Boenisch – Bender ("C"), Can – Brandt, Castro, Son – Kiessling
    Náhradníci: Rolfes, Derďok, Hilbert, Oztunali, Yelldell, Woo Ryu, Cacutalua

    Rozhodca: M. Fritz – M. Pickel, D. Schaal – T. Schriever