Košice – Nitra 2:1 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
HC Košice
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
HK Nitra
Štvrtok 17.04.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je koniec, Košičania môžu v sobotu získať titul, Nitra musí vyrovnať sériu. Zápas sa začne o 17:30 pod Zoborom. (19:57:58)
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Gól strelil PETER BARTOŠ.
     
    Nádašdi netriafa bránku, Košice majú mečbal!
     
    Za domácich sa predstavil opäť Bartoš, ale tentokrát bol úspešný. (2:1)
     
    Hosťujúci Lelkeš musel dať a dal! (1:1)
     
    Domáci Spilar vymiešal Kristana a dáva gól. (1:0)
     
    Veľká dráma vyvrcholí v samostatných nájazdoch!
     
    69:00
    Nitra sa dostala do pásma a poriadne to tam roztočila! jeden z hráčov sa obtočil okolo celej bránky a napokon aj zakončil, Staňa hru rýchlo prerušil.
     
    67:29
    Košičania stále útočia. poriadne tvrdo teraz pálil Klouček, ale Kristan puk vyráža.
     
    63:29
    teraz už ale Kristan zasahovať musel po rane z opačnej strany. Nitrianskemu brankárovi puk vypadol, ale obrana mu pomohla.
     
    61:27
    Staňa teraz nevedel, kde má puk. Hostia to skúsili nenápadnou ranou spoza obrany, no košický brankár si poradil.
     
    61:02
    Pozor ale pred Kristanom! Tam sa na modrej čiare poriadne tvrdo napriahol Macejko, no jeho rana skončila v lapačke Kristana.
     
    53:26
    Obrovské šance na oboch stranách! Domáci Hrnka už dvíhal ruky nad hlavu po tom, čo prepálil Kristana. Ten ale asi ani sám nevie ako, ale neinkasoval. Puk prekĺzol poza jeho chrbát ponad celú bránkovú čiaru, no z bránky vyšiel na opačnej strane. Následný prechod hosťom vyšiel, no tvrdé zakončenie zlikvidoval Staňa.
     
    51:32
    Na opačnej strane pozor aj na košickú šancu! V dobrej streleckej pozícii bol Češík, ale jeho strelu Kristan schoval v lapačke.
     
    50:40
    Košičania si musia na takéto situácie dávať veľký pozor! Hostia sa dostali do zakončenia z hranice pravého kruhu, ktoré ale zachytil Staňa.
     
    47:50
    Toto už ale bolo o poznanie nebezpečnejšie! Domáci kapitán Bartoš potiahol puk, spätne prihral do medzikružia Jenčíkovi, no ten v rýchlosti netrafil.
     
    44:52
    Ďalšia veľká šanca Košíc a Kristan sa hnevá na svojich spoluhráčov. Nitrianski hokejisti akoby pri ofenzívnej snahe zabudli na obranu a teraz mu veľmi nepomohli. Do bránky sa natlačil Jenčík s Marcinkom, no puk za čiaru neposlal ani jeden z nich.
     
    44:01
    Pozor ale na rýchle úniky domácich! Puk potiahol Bartánus, ktorý bol ešte podporovaný Hrnkom, no tejto dvojici sa puk za Kristana pretlačiť nepodarilo.
     
    39:56
    Nitra sa musí brániť až do poslednej sekundy! Domáci to teraz pred hosťujúcim brankárom poriadne roztočili, ale Kristan neinkasoval.
     
    39:20
    Poriadne rušné sekundy pokračujú! Češík sa so svojimi spoluhráčmi pokúšal zasunúť puk za čiaru, no hostia ho dokázali zastaviť.
     
    38:50
    Poriadne rušno pred Kristanom! Košičania prešli do útoku, vypálili od modrej a nitriansky gólman vôbec nevedel, kde má puk. Ťažko teraz povedať kto ho odpálil, no hostia sa ubránili.
     
    37:29
    Veľká šanca domácich Košíc! Hrnka dostal puk stojac pri ľavej žrdi Kristanovej bránky, no okamžitým zakončením z uhla nepochodil. Nitriansky gólman sa stihol presunúť.
     
    34:30
    Obrovská šanca Nitry! To bol Tománek, kto sa ocitol úplne sám v priestore medzi kruhmi. Hosťujúci útočník nečakal a tvrdo pálil, no Staňa bol pripravený.
     
    33:36
    Nitra súpera poriadne tlačí! Košičania nevedeli, kam skôr skočiť. no puk napokon za čiaru nepustili. Staňa bol na zemi a nevedel, kde sa kus čiernej gumy nachádza, no pomohla mu obrana.
     
    32:24
    Ďalšia dobrá šanca Nitry! Lelkeš bol zakončujúcim hráčom, no brankár Staňa sa predviedol. Ani táto tvrdá rana domáceho gólmana nezaskočila.
     
    31:06
    Vzápätí sa brániť museli aj hostia! Bicek to skúsil po rýchlej prihrávke po pravej strane, no jeho strelecký pokus bol zblokovaný a skončil iba tesne vedľa bránky Kristana.
     
    30:40
    Obrovská šanca Nitry! Tománek operoval s pukom na hokejke pri ľavej žrdi Staňovej bránky, no košický gólman pevne osadenými betónmi nedovolil puku prejsť za čiaru.
     
    29:40
    Nitra sa dostala do šance vo vlastnom oslabení! Bajtek po pravej strane potiahol puk a poslal ho bekhendom až na Staňu, ale ten si poradil.
     
    27:41
    Vylúčenie Nitra – Mráz – dve min. za hákovanie.
     
    27:35
    Obrovská šanca Košíc! Bol v nej kapitán Bartoš, no Kristan opäť raz predviedol svoje kvality a puk za chrbát nepustil.
     
    25:30
    Nitra dala gól!

    Nitra rýchlo odpovedá! Domáca defenzíva teraz neustrážila dvojicu súperov, ktorí sa dostali do prečíslenia, na ktorého konci bol iba MIROSLAV KOVÁČIK a jeho umiestnenie puku do prázdnej časti brány! Asistencie: Richard Lelkeš a Dušan Milo.
     
    22:56
    Košice dali gól!

    Domáci sa dostávajú do vedenia! Košičania sa natlačili pred Kristana, a ten nevedel, kam skôr skočiť. Napokon neprehľadnú situáciu využil PETER SOJČÍK, ktorý puk pretlačil za čiaru. Asistencia: Jiří Bicek.
     
    20:45
    Nitra nastrelením puku na zadný mantinel získala pásmo a bola z toho zaujímavá situácia pre Henrocha Ručkaya. Ten v rýchlosti Staňu neprekvapil.
     
    18:11
    Pozor ale na takéto šance Košíc! Za bránkou operoval s pukom Spilar a prišiel mu pomôcť aj Jenčík. nebyť rýchleho presunu Kristana, Nitra mohla inkasovať.
     
    14:27
    Brankár Staňa si vyslúžil potlesk publika! Košický gólman odolal aj popresilovkovému tlaku súpera a puk schoval v lapačke. Hra sa na moment upokojí.
     
    12:59
    Obrovská šanca Košíc vo vlastnom oslabení! Domáci zvládli enormný tlak súpera a dostali sa do brejku. Na bránku sa rútil Jenčík, no bol v poslednej chvíli dovoleným spôsobom zastavený.
     
    12:29
    Nitra sa konečne dostala do pásma! Nasjkôr od modrej čiary pálil König, ale tesne minul. Následne sa ešte hostia priamo pred bránkou dostali do zakončenia, no z otočky nepochodili. Veľmi rušno pred Staňom!
     
    11:16
    Vylúčenie Košíc – Češík – dve min. za hákovanie.
     
    10:49
    Obrovská šanca Košíc! Domáci súpera úplne rozobrali a nasťahovali sa pred Kristana, ktorý zabránil jasnému gólu. Puk sa po jeho zásahu odrazil ku Bartošovi, ktorý mieril do prázdnej siete, kam sa ale v momente spomínaný gólman presunul. Klobúk dole!
     
    07:48
    Ale opäť veľká šanca Košíc! Z uhla to tentokrát skúšal Šeda, no Kristan predviedol doslova ukážkový zákrok lapačkou, v ktorej puk pevne zovrel a nikomu neprenechal.
     
    04:43
    Prvá vážna šanca zápasu! Domáci Bicek puk z veľkého uhla z ľavej strany nahodil na brankára, ktorý mal s jeho udržaním poriadne problémy. Následne sa ešte strieľajúci hráč pokúsil využiť zmätok a Kristanovi puk vypichnúť, no rýchlo ho uzemnil urastený Bača.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 23. Sojčík (Bicek), rozh. náj. Bartoš – 26. Kováčik (Lelkeš, Milo)


    HC Košice: Staňa – Deyl, Klouček, Macejko, Cebák, Šeda, Kolba, Takáč – Bartánus, Marcinko, Hrnka – Jenčík, Bartoš (C), Spilar (A) – Sojčík, Češík, Bicek (A) – Gmitter, Jokeľ, Hinďoš, Skalický
    HK Nitra: Kristan – Milo (A), Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bača, Ďurkech – Kováčik (A), Lelkeš, J. Ručkay – H. Ručkay, Stümpel (C), Tománek – Bajtek, Chrenko, Segľa – Piačka, Hrazdíra, Mráz

    Rozhodca: Baluška, Kubuš – Šefčík, Valach

    Diváci: 8347