Freiburg – Braunschweig 2:0 (kon.) | Hannover – Hamburger 2:1 (kon.) | Mainz – Brémy 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – Stuttgart 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Norimberk 4:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 0:3 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
4:1 (2:1)
1. FC Norimberk
Sobota 12.04.2014, 15:30 • VOLKSWAGEN ARENA, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    88
    Tak ešte predsa jedna príležitosť pre Wolfsburg! Striedajúci Vieirinha dostal perfektnú prihrávku na hranicu šestnástky, odkiaľ pohotovo preloboval brankára, no Mak v poslednej sekunde odkopol loptu z bránkovej čiary!
     
    86
    Prichádza posledná výmena hráčov na ihrisku, z trávniku odkráčal strelec dvoch gólov Perišić, jeho miesto na posledné minúty zaujme Vieirinha.
     
    84
    Nasleduje druhé striedanie na strane Wolfsburgu, do hry zasiahne aj tretí Čech na súpiske, Polák na ihrisku vymení Luiza Gustava.
     
    83
    VfL Wolfsburg dal gól! Tentoraz sa to však už IVANOVI PERIŠIĆOVI podarilo, hráči Wolfsburgu nám predviedli krásnu kombináciu na jeden dotyk na konci ktorej bol práve Chorvát, ktorý strieľa svoj druhý gól v zápase.
     
    78
    Hra uviazla v strednej časti ihriska, prichádza striedanie na strane Norimbergu, na posledných cca 15 minút nastúpi Pekhart, ktorý vymení Anghu.
     
    74
    Kontaktný gól mal na svojej kopačke Drmić. Ten stieľal z podobnej pozície ako predchvíľou Adje, no v poslednej chvíli mu do strely vopchal nohu Naldo.
     
    73
    Nasledovať bude prvé striedanie na strane domáceho celku. Čerstvou posilou na trávniku bude Caligiuri, ten vymení Arnolda.
     
    71
    Na ihrisku začínajú zohrávať svoju úlohu aj nervy, Plattenhardt za svoj zbytočný faul vidí kartu žltej farby.
     
    70
    VfL Wolfsburg dal gól! Zdá sa, že je rozhodnuté! Do protiútoku zavelil De Bruyne, ten našiel Arnolda, ktorý presnou kolmicou vysunul MALANDA ADJEA, ktorý z ľavej strany nedal Schäferovi najmenšiu šancu. 3:1.
     
    64
    Olić sa okamžite dostal výbornej príležitosti rozhodnúť zápas, no jeho strela z ľavého rohu šestnástky len o centimetre minula vzdialenejšiu tyč!
     
    63
    Prichádza druhé striedanie Norimbergu, dnes nastúpi aj náš Róbert Mak, ktorý na trávniku nahradí Hlouška.
     
    54
    V takmer stopercentnej príležitosti sa ocitol Feulner! Po vynikajúcej prihrávke z ľavého krídla sa v skoku snažil zakončiť cca 5 metrov od brány, no lopta mu nešťastne prekĺzla pomedzi nohy!
     
    36
    Hloušek v strede hracej plochy celkom zbytočne zozadu fauloval De Bruyna, za čo vidí aj prvú žltú kartu v zápase.
     
    30
    Ďalšia príležitosť pre Wolfsburg, ktorá vznikla súhrou De Bruyne – Olić! Prvý menovaný hľadal Olića podobne ako pri prvom góle Wolfsrbugu, no Olić si namiesto zakončenia z prvej hodil loptu príliš dopredu a tá skončila v rukaviciach brankára.
     
    25
    Frantz dnes zrejme pre zranenie ramena, alebo krku dohral, odchádza do šatne, jeho miesto na trávniku zaujme Campaña.
     
    22
    VfL Wolfsburg dal gól! Dokonalé otočenie skóre v podaní Wolfsburgu sa práve naplnilo! Loptu na ľavé krídlo dostal IVAN PERIŠIĆ, ktorý z vnútra šestnástky pohotovo preloboval nielen padajúceho obrancu Norimbergu ale aj samotného Schäfera! 2:1.
     
    19
    VfL Wolfsburg dal gól! Tentoraz to ale domácim hráčom vyšlo na jednotku! Loptu na pravom krídle dostal De Bruyne, ktorý perfektnou prihrávkou našiel pred bránu nabiehajúceho si IVICA OLIĆA a ten už nemal problém v sklze poslať loptu do siete! 1:1.
     
    14
    Rodriguez sa rýchlo vrátil do útoku, z ľavého krídla mäkučkým centrom našiel dobre postaveného Olića, ktorému sa síce podarilo zakončiť hlavou, no lopta preletela tesne ponad brvno.
     
    8
    Norimberg dal gól! Brankár hostí vysunul svojich spoluhráčov až k hranici šestnástky, tam sa k lopte dostal MARKUS FEULNER, ktorý sa dokázal zbavil brániaceho Nalda a z vnútra šestnástky prudkou strelou k pravej tyči nedal brankárovi najmenšiu šancu! 0:1.
     
    7
    Tentokrát už musel Schäfer zasahovať, prudkú strelu Olića vyrazil na prvý rohový kop pre Wolfsburg.

    Andrej Marienka

    Góly: 19. Olić, 22. Perišić, 70. Adje, 83. Perišić – 8. Feulner

    Karty:   36. Hloušek (NRM), 71. Plattenhardt (NRM)


    VfL Wolfsburg: Grün – Rodriguez, Knoche, Naldo, Träsch – Luiz Gustavo, Malanda Adje – De Bruyne, Arnold, Perišić – Olić
    Náhradníci: Drewes – Ochs, Schäfer, Klose, Caligiuri, Vieirinha, Polák

    1. FC Norimberk: Schäfer – Plattenhardt, Pogatetz, Stark, Angha – Hloušek, Kiyotake, Frantz, Balitsch, Feulner – Drmic
    Náhradníci: Rakovsky – Pekhart, Mak, Campaña, Dabanli, Bihr, Colak

    Rozhodca: Dankert – Hacker, Bandurski