Freiburg – Braunschweig 2:0 (kon.) | Hannover – Hamburger 2:1 (kon.) | Mainz – Brémy 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – Stuttgart 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Norimberk 4:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 0:3 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
4:1 (2:1)
1. FC Norimberk
Sobota 12.04.2014, 15:30 • VOLKSWAGEN ARENA, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Tak sa aj stalo, arbitri zbytočne nepredlžovali trápenie Norimbergu a tak sa zápas skončil výsledkom 4:1. Myšlienky hráčov Norimberg na možnosť vyrovnania zo začiatku polčasu rýchlo schladil Adje, ktorý v 70. minúte strelil tretí gól svojho tímu a Perišić v 84. minúte upravil na konečných 4:1. Norimbergu sa už v druhom polčase nepodarilo streliť gól, takže v podstate rozhodol už prvý polčas. Wolfsburg dnes zvíťazil úplne zaslúžene, takmer celý zápas bol na ihrisku lepším tímom.

    Po dnešnom kole Wolfsburg poskočí aspoň dočasne na štvrtú priečku v tabuľke, nakoľko Borussia Mönchengladbach iba remizovala so Stuttgartom. Poradie ešte môže zmeniť Bayer Leverkusen, ktorého čaká súboj proti Herthe Berlín zajtra o 15:30. Naopak, Norimberg zostane aj naďalej na predposlednej priečke, na pätnásty Stuttgart bude strácať už tri body.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:25:16)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Beží nám posledná minúta riadnej hracej doby, uvidíme koľko a či vôbec bude štvrtý rozhodca nadstavovať nejaké minúty navyše, keďže v takýchto situáciach nemeckí rozhodcovia väčšinou zbytočne zápas nepredlžujú.
     
    89
    Hra sa znova presťahovala do strednej časti ihriska, zdá sa, že sa už dnes väčšieho vzrušenia nedočkáme.
     
    88
    Tak ešte predsa jedna príležitosť pre Wolfsburg! Striedajúci Vieirinha dostal perfektnú prihrávku na hranicu šestnástky, odkiaľ pohotovo preloboval brankára, no Mak v poslednej sekunde odkopol loptu z bránkovej čiary!
     
    87
    Zápas sa prakticky už len dohráva, lopta mení majiteľa v strednej časti ihriska, no viac z hry majú domáci hráči.
     
    86
    Prichádza posledná výmena hráčov na ihrisku, z trávniku odkráčal strelec dvoch gólov Perišić, jeho miesto na posledné minúty zaujme Vieirinha.
     
    85
    Je teda definitívne rozhodnuté, Norimberg dnes obíde naprázdno, zatiaľ čo Wolfsburg sa udrží v bojoch o účasť v niektorej z európskych súťaží.
     
    84
    Nasleduje druhé striedanie na strane Wolfsburgu, do hry zasiahne aj tretí Čech na súpiske, Polák na ihrisku vymení Luiza Gustava.
     
    83
    VfL Wolfsburg dal gól! Tentoraz sa to však už IVANOVI PERIŠIĆOVI podarilo, hráči Wolfsburgu nám predviedli krásnu kombináciu na jeden dotyk na konci ktorej bol práve Chorvát, ktorý strieľa svoj druhý gól v zápase.
     
    82
    Perišić je stále pri chuti, znova ohrozil brankára súpera, no tentoraz by gól neplatil, nakoľko sa nachádzal v ofsajde.
     
    81
    Norimberg tak aj po dnešnom zápase bude musieť myslieť na to, že aj po 30. kole bude na zostupujúcej priečku a že jeho nádeje na záchranu v najvyššej nemeckej súťaži budú čoraz menšie.
     
    80
    Na ihrisku momentálne nemá výraznejšiu prevahu ani jeden z tímov, pravdou je, že Wolfsburg sa už toľko nemusí tlačiť do útočnej časti.
     
    79
    Hra aj naďalej pokračuje v okolí stredového kruhu, zdá sa, že Wolfsburg si pohodlné dvojgólové vedenie ustráži a do tabuľky si pripíše cenné tri body.
     
    78
    Hra uviazla v strednej časti ihriska, prichádza striedanie na strane Norimbergu, na posledných cca 15 minút nastúpi Pekhart, ktorý vymení Anghu.
     
    77
    Do útoku zavelil Mak, na krídle však loptu stratil a šancu zaútočiť bude mať znova Wolfsburg.
     
    76
    Rohový kop sa skončil hlavičkou Nalda, tá sa ale nevmestila do priestoru troch žrdí.
     
    76
    Hra sa teraz prelieva z jednej strany na druhú, oh bude zahrávať De Bruyne, po tom ako strela jedného z domácich hráčov bola tečovaná za čiaru.
     
    75
    Pramenil z toho rohový kop pre Norimberg, no ale ani hráčom v červeno-čiernom sa dnes nedarí využiť tieto štandardné situácie.
     
    74
    Kontaktný gól mal na svojej kopačke Drmić. Ten stieľal z podobnej pozície ako predchvíľou Adje, no v poslednej chvíli mu do strely vopchal nohu Naldo.
     
    73
    Nasledovať bude prvé striedanie na strane domáceho celku. Čerstvou posilou na trávniku bude Caligiuri, ten vymení Arnolda.
     
    72
    Angha sa pokúšal o prechod cez stred ihriska, tam bol zastaveným Perišićom, keď utrpel nepríjemný úder do chúlostivých partii.
     
    71
    Na ihrisku začínajú zohrávať svoju úlohu aj nervy, Plattenhardt za svoj zbytočný faul vidí kartu žltej farby.
     
    70
    VfL Wolfsburg dal gól! Zdá sa, že je rozhodnuté! Do protiútoku zavelil De Bruyne, ten našiel Arnolda, ktorý presnou kolmicou vysunul MALANDA ADJEA, ktorý z ľavej strany nedal Schäferovi najmenšiu šancu. 3:1.
     
    69
    Ohrozenia brány sme sa napokon nedočkali, naopak, do útoku sa púšťajú domáci hráči.
     
    68
    Hostia sa konečne udržali dlhší čas pred súperovou šestnástku, obrana ich ale k strele na bránu nepúšťa.
     
    67
    Wolfsburg získal ďalší roh, ale ani tentoraz ho nevyužil. Naopak, hostia okamžite vysúvali Drmića, ktorý sa v momente prihrávky nachádzal v ofsajde.
     
    66
    Navyše, v útoku hostia častokrát veľmi zbytočne faulujú čím sa sami oberajú o možnosť dlhšej kombinácie na súperovej polovici.
     
    65
    Hra sa opäť presunula do strednej časti ihriska, Norimberg sa snaží zo všetkých síl vyrovnať, no od gólu Feulnera si v podstate nevypracoval vážnejšiu šancu.
     
    64
    Olić sa okamžite dostal výbornej príležitosti rozhodnúť zápas, no jeho strela z ľavého rohu šestnástky len o centimetre minula vzdialenejšiu tyč!
     
    63
    Prichádza druhé striedanie Norimbergu, dnes nastúpi aj náš Róbert Mak, ktorý na trávniku nahradí Hlouška.
     
    62
    Ďalší neúspech, hostia sa bez väčších problémov oslobodili a lopta sa nachádza v strednej časti ihriska.
     
    62
    Celú situáciu si zopakujeme, nakoľko jeden z obrancov hostí poslal loptu na istotu za čiaru. Tentoraz bude rohový kop zahrávať Rodriguez.
     
    61
    Ten sa skončil veľmi rýchlo a vďaka Naldovi sa hra presťahovala opäť k pokutovému územiu Norimbergu, odkiaľ pálil kto iný, ako De Bruyne. Aj po tejto strele bude nasledovať rohový kop.
     
    60
    Ten sa hráčom nevydaril ani tentoraz, Schäfer bude rozohrávať od vlastnej brány ďalší útočný prechod Norimbergu.
     
    59
    De Bruyne dnes páli z každej možnej pozície, Wolfsburg aj vďaka tomu získava ďalší rohový kop.
     
    58
    Samostatným prienikom to tentoraz skúšal Feulner, ten stroskotal na spoľahlivom Rodriguezovi, ktorý okamžite vysial svojich spoluhráčov do útoku.
     
    57
    Drmić sa pokúšal o individuálny prechod na pravej strane, dovolil si parádičku, ktorá mu ale vôbec nevyšla a lopta mu ušla až za čiaru.
     
    56
    Celá akcia sa skončila prudkou strelou Arnolda, ktorá sa ale nevmestila do priestoru Schäferovej svätyne.
     
    55
    Norimberg stupňuje svoj tlak, zrejme sa bude snažiť o vyrovnanie v čo najkratšom čase. Teraz však do útoku postupuje Wolfsburg a hostia sa budú musieť brániť.
     
    54
    V takmer stopercentnej príležitosti sa ocitol Feulner! Po vynikajúcej prihrávke z ľavého krídla sa v skoku snažil zakončiť cca 5 metrov od brány, no lopta mu nešťastne prekĺzla pomedzi nohy!
     
    53
    Ten sa ale neskončil úspechom, nakoľko zakončenie hlavou preletelo tesne ponad bránu.
     
    53
    Zvýšená aktivita hostí prináša ovocie v podobne vôbec prvého rohového kopu pre Norimberg.
     
    52
    Do pokutového územia priletelo niekoľko nebezpečných lôpt, no ani jedna z nich neskončila na kopačkách hráčov Norimbergu, takže Grün zasahovať nemusel.
     
    51
    Hloušek vyviezol loptu až na súperovu polovicu, tam sa síce pošmykol, no podarilo sa mu prihrať. Z útočnej aktivity napokon pramení vhadzovanie pre Norimberg takmer pri rohovej zástavke.
     
    50
    Domáce tribúny ako aj hráči na ihrisku si pýtajú pokutový kop, po tom ako Olić v súboji so Starkom padol v súperovej šestnástke. Hlavný rozhodca ale zostáva chladným a penaltu nenariaďuje.
     
    49
    Zatiaľ sa tak nedeje, naopak z protiútoku mohol udrieť De Bruyne, ten to však napálil iba do dobre postaveného Schäfera.
     
    48
    Adjeho teraz napodobil Rodriguez, avšak na vlastnej polovici, čím daroval súperovi možnosť kopať priamy kop. Uvidíme či sa Norimbergu podarí začať druhý polčas rovnako dobre ako ten prvý.
     
    47
    Práve Campaña si na vlastnej polovici vypýtal útočný faul od Adjeho čím zastavil postup súpera. Norimberg si už od úvodných minút druhého polčasu musí dávať pozor.
     
    46
    Obidva tímy nastúpili do druhého polčasu bez zmien v zostavách, jediným striedaním v zápase tak zostáva nútená výmena Frantza za Campañu z 25. minúty.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči obidvoch tímov sú už pripravení pokračovať, čoskoro nám začne druhá polovica.
     
    Prvá polovica duelu je za nami, sledovali sme v nej pomerne pekný futbal, už v 8. minúte skupinu fanúšikov z Norimbergu rozjasal Feulner, ktorý prekonal domáceho brankára. Už o 11 minút neskôr však vyrovnal Olić a v 22. minúte dokonal obrat Perišić. Wolfsburg vyhráva zaslúžene, bol na ihrisku lepším tímom a vypracoval si oveľa viac príležitostí ako jeho súper. Uvidíme čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:32.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V nej ešte hostia kombinujú na polovici Wolfsburgu, no nachádzajú sa veľmi ďaleko od brány, takže strela neprichádza do úvahy.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa bude hrať ešte jedna minúta.
     
    45
    Tak ešte predsa Olić, ktorý si dokázal nabehnúť na dlhú prihrávku až do šestnástky. Olić našiel presnou prihrávkou De Bruyna, jeho strelu ale bez problémov vykryl gólman.
     
    44
    Zdá sa, že prvá polovica ihriska sa už bude len dohrávať, ani domáci hráči sa už toľko netlačia do útoku, skôr sa zdržujú na vlastnej polovici ihriska.
     
    43
    Snahu o postupný prechod do útoku ukázali aj hostia, tím sa ale už tak nedarí ako tomu bolo v úvodných minútach stretnutia a ich snaha čoskoro stroskotala.
     
    42
    Perišić ešte zakombinoval s Träschom, strela na bránu z toho ale nebola. Celá akcia sa skončila nepresnou strelou Arnolda, ktorá sa nevmestila medzi tri žrde.
     
    41
    Domáci hráči boli vytlačení až k vlastnému brankárovi, Norimberg sa už ani nesnaží útočiť, zrejme chce tento polčas dohrať na istotu a bez gólu do šatne.
     
    40
    Do konca riadnej hracej doby zostáva približne 5 minút, Rodriguez bude zahrávať priamy kop, tentoraz však nie z tak výhodnej pozície.
     
    39
    Norimberg sa po rohovom kope okamžite pustil do protiútoku, Rodriguez ale výborne čisto zastavil prenikajúceho Campañu.
     
    38
    De Bruyne opäť pred bránou hľadal Olića, jeden z obrancov stihol tesne pred ním odvrátiť na ďalší rohový kop. Na zemi sa po vzdušnom súboji ocitol otrasený Träsch, no nevyzerá to vážne.
     
    37
    Posledné minúty sa tempo hry podstatne zmiernilo, hra sa skôr presunula do strednej časti ihriska, uvidíme či sa v zostávajúcich cca ôsmych minútach dočkáme nejakého vzrušenia.
     
    36
    Hloušek v strede hracej plochy celkom zbytočne zozadu fauloval De Bruyna, za čo vidí aj prvú žltú kartu v zápase.
     
    35
    Nestalo sa tak, naopak do protiútoku sa dostali hostia, konkrétne dnes dobre hrajúci Feulner hľadal prudkou prihrávkou pred bránou Drmića, ale jeho pass bol zablokovaný.
     
    34
    Wolfsburg bude zahrávať ďalší rohový kop, uvidíme či sa hráčom podarí do tretice z neho niečo vyťažiť.
     
    33
    Naldo našiel Perišića na ľavom krídle, ten to skúsil cez obrancov individuálne, tí sa nenechali obalamutiť a loptu mu odobrali.
     
    32
    Ten sa neskončil úspechom, navyše Malanda Adje v útoku fauloval, takže domáci tím loptu stratil.
     
    31
    Rodriguez posielal z ľavej strany vzdušnú prihrávku pred bránu, tá bola zablokovaná a Wolfsburg získava rohový kop.
     
    30
    Ďalšia príležitosť pre Wolfsburg, ktorá vznikla súhrou De Bruyne – Olić! Prvý menovaný hľadal Olića podobne ako pri prvom góle Wolfsrbugu, no Olić si namiesto zakončenia z prvej hodil loptu príliš dopredu a tá skončila v rukaviciach brankára.
     
    29
    Feulner si nabiehal po pravom krídle na prihrávku Balitscha, no v momente prihrávky sa už nachádza za posledným z brániacich hráčov, no Feulnerovi sa rozhodnutie arbitra vôbec nepozdáva.
     
    28
    Na vlastnej polovici bol faulovaný Kiyotake, hostia tak zostanú pri lopte a budú môcť zaútočiť.
     
    27
    Norimberg to následne skúšali niekoľkými dlhočiznými prihrávkami cez pol ihriska, no ani jedna z nich neslávila úspech.
     
    26
    Hra pokračuje aj naďalej na polovici Norimbergu, tentoraz sa ale "Vlci" nedostávajú do blízkosti brány. Hostia ale musia stále rátať s dotieravým Olićom a Arnoldom.
     
    25
    Frantz dnes zrejme pre zranenie ramena, alebo krku dohral, odchádza do šatne, jeho miesto na trávniku zaujme Campaña.
     
    24
    Norimberg pokračuje aj bez Frantza, Wolfsburg získal ďalší priamy kop z veľmi dobrej pozície, no Olić z bezprostrednej vzdialenosti netrafil bránu hostí.
     
    23
    V hre sa nepokračuje, naopak, na ihrisko vybieha lekársky tím, keďže sa v jednom zo súbojov zranil Frantz. ten ihrisko opúšťa v opatere lekárov a nevyzerá to s ním dobre.
     
    22
    VfL Wolfsburg dal gól! Dokonalé otočenie skóre v podaní Wolfsburgu sa práve naplnilo! Loptu na ľavé krídlo dostal IVAN PERIŠIĆ, ktorý z vnútra šestnástky pohotovo preloboval nielen padajúceho obrancu Norimbergu ale aj samotného Schäfera! 2:1.
     
    21
    Momentálne sú však pri lopte domáci hráči, ktorým zrejme gól zachutil a snažia sa pridať do brány Norimbergu aj druhý kúsok.
     
    20
    Za nami je prvá dvadsaťminútovka, je opäť vyrovnané, uvidíme ako sa s vyrovnávajúcim gólom vysporiadajú hostia a či sa budú snažiť čím skôr streliť ďalší vedúci gól.
     
    19
    VfL Wolfsburg dal gól! Tentoraz to ale domácim hráčom vyšlo na jednotku! Loptu na pravom krídle dostal De Bruyne, ktorý perfektnou prihrávkou našiel pred bránu nabiehajúceho si IVICA OLIĆA a ten už nemal problém v sklze poslať loptu do siete! 1:1.
     
    18
    Obrana hostí nachvíľu zaváhala a už z toho bola príležitosť pre Wolfsburg. Z ľavej strany pred bránu Arnoldovi prihrával Olić, no Arnold pri jeho snahe zakončiť fauloval hráča súpera.
     
    17
    Navyše, hostia hrozia rýchlymi kontrami, tentoraz sa však Feulner ocitol v postavení mimo hry.
     
    16
    Wolfsburg sa všemožne snaží dostať sa na dostrel brány, no Norimberg dnes bráni veľmi dobre. Súpera si konštante drží minimálne tridsať metrov od brány.
     
    15
    Norimberg sa okamžite pokúšal o protiútok, no dlhá prihrávka na polovicu súpera skončila len v rukaviciach Grüna.
     
    14
    Rodriguez sa rýchlo vrátil do útoku, z ľavého krídla mäkučkým centrom našiel dobre postaveného Olića, ktorému sa síce podarilo zakončiť hlavou, no lopta preletela tesne ponad brvno.
     
    13
    Plattenhardt posielal prudký center pred bránu z ľavej strany, jeho prihrávka však našla iba obrancu Wolfsburgu, ktorý okamžite do útoku vyslal trojicu spoluhráčov, ktorí sa síce dostali do prečíslenia, ale túto výhodu trestuhodne zahodili.
     
    12
    Po pravom krídle to následne skúšal Olić, ale aj na tejto strane bola prevaha brániacich hráčov, ktorí mu nedali šancu prejsť na dostrel brány.
     
    11
    Tlak domácich hráčov ešte chvíľu pokračoval, Pogatetz ale výborne zasiahol a loptu poslal až na polovicu súpera.
     
    10
    Z priameho kopu technicky zakončoval Naldo, jeho pokus ale preletel ponad brániacich hráčov aj ponad bránu Norimbergu.
     
    9
    Domáci hráči sa okamžite snažili o rýchlu odpoveď, starosti obrane narobil najme De Bruyne, následne si od Kiyotakeho vypýtal faul Arnold a Wolfsburg bude zahrávať priamy kop z veľmi sľubnej pozície.
     
    8
    Norimberg dal gól! Brankár hostí vysunul svojich spoluhráčov až k hranici šestnástky, tam sa k lopte dostal MARKUS FEULNER, ktorý sa dokázal zbavil brániaceho Nalda a z vnútra šestnástky prudkou strelou k pravej tyči nedal brankárovi najmenšiu šancu! 0:1.
     
    7
    Ten sa ale domácemu tímu príliš nepodaril, Norimberg sa ubránil bez väčších problémov, od vlastnej brány bude odkopávať Schäfer.
     
    7
    Tentokrát už musel Schäfer zasahovať, prudkú strelu Olića vyrazil na prvý rohový kop pre Wolfsburg.
     
    6
    Wolfsburg sa veľmi rýchlo nasťahoval späť pred bránu hostí, z hranice šestnástky najprv pálil Arnold a následne aj Malanda Adje. Strely obidvoch hráčov však boli zablokované ešte skôr, ako mohli dosiahnuť brankára Schäfera.
     
    5
    Domáci hráči to okamžite skúšali dlhou nakopávanou loptou na vysunutého Olića, no ten sa ocitol v ofsajde.
     
    4
    Rovnako ako ich náprotivok aj domáca obrana hrá zo začiatku stretnutia veľmi zodpovedne, navyše prihrávka na Drmića bola nepresná, lopta mu ušla za čiaru, takže od brány bude rozohrávať Grün.
     
    3
    Vlci boli postupne vytlačení až na vlastnú polovicu, čiže do prvého útoku budú môcť zaveliť hostia. Uvidíme čo sa im na úvod podarí vymyslieť.
     
    2
    Obrana Norimbergu hrá pozorne, súperovi nedovolila čo i len priblížiť sa k hranici pokutového územia. Lopta však aj naďalej zostáva na kopačkách Wolfsburgu.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci hráči, ktorí budú zakladať prvý útok po ľavom krídle.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch tímov už vychádzajú na hraciu plochu, domáci tím bude hrať v tradičných bielo-zelených dresoch, zatiaľ čo Norimberg nastúpi v červeno-čiernom.
     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Grün – Rodriguez, Knoche, Naldo, Träsch – Luiz Gustavo, Malanda Adje – De Bruyne, Arnold, Perišić – Olić
    Náhradníci: Drewes – Ochs, Schäfer, Klose, Caligiuri, Vieirinha, Polák

    1. FC Norimberg: Schäfer – Plattenhardt, Pogatetz, Stark, Angha – Hloušek, Kiyotake, Frantz, Balitsch, Feulner – Drmic
    Náhradníci: Rakovsky – Pekhart, Mak, Campaña, Dabanli, Bihr, Colak

    Rozhodca: Dankert – Hacker, Bandurski.
     
    História vzájomných zápasov:

    Norimberg 1-1 Wolfsburg
    Wolfsburg 2-2 Norimberg
    Norimberg 1-0 Wolfsburg
    Norimberg 1-3 Wolfsburg
    Wolfsburg 2-1 Norimberg
     
    Stávkové kancelárie pochopiteľne viac veria domácemu celku na ktorého víťazstvo sa kurz pohybuje okolo hodnoty 1,60, zatiaľ čo kurz na remízu je 3,90 a na víťazstvo Norimbergu až 5,55.
     
    Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 30. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom stretnutí uvidíme súboj tímov z opačných koncov tabuľky, konkrétne sa bude jednať o VfL Wolfsburg a 1. FC Norimberg.

    VfL Wolfsburg
    Aj napriek minulotýždňovej tesnej prehre na pôde Borussie Dortmund zostáva Wolfsburg v bojoch o účasť v pohárovej Európe. So 47 bodmi mu momentálne patrí 6. miesto čo momentálne zabezpečuje jeho účasť v európskej lige číslo 2. O jediný bod sa pred Wolfsburgom v tabuľke nachádza Leverkusen, ktorého zaváhanie na pôde Hamburgu dokonale využila Borussia Mönchengladbach, ktorá sa bodovo dotiahla na Leverkusen a dokonca ho vďaka lepšiemu skóre v tabuľke predstihla. Naopak, zabojovať o šiestu priečku určite bude chcieť aj Mainz, ktorý na Wolfsburg momentálne stráca iba 3 body. Ako bolo spomínané vyššie Wolfsburg v poslednom zápase podľahol Dortmundu, čím sa skončila jeho štvorzápasová šnúra bez prehry. Wolfsburg najprv remizoval s Braunschweigom a Augsburgom, následne dvakrát po sebe bodoval naplno, konkrétne proti Brémam a Frankfurtu. Wolfsburg bude dnes jednoznačným favoritom, takže sa od neho očakáva hladké víťazstvo a povinné tri body v súboji o účasť v pohárovej Európe.


    1. FC Norimberg
    Naopak, Norimberg má úplne iné starosti. Len málokto by na začiatku sezóny predpokladal, že tento tím bude musieť riešiť záchranárske práce. Norimberg klesol až na predposlednú priečku, horší je už iba Braunschweig. Na Stuttgart a Hamburg stráca Norimberg jediný bod, na Freiburg sú to tri body. Norimbergu sa v posledných zápasoch darilo asi tak ako po celú sezónu. Z posledných piatich meraní síl dokázal bodovať naplno iba raz a až štyrikrát vyšiel bodovo naprázdno. Jediné víťazstvo zaznamenal na domácej pôde proti Stuttgartu, naopak Norimberg postupne podľahol Hamburgu, Frankfurtu, Freiburgu a Borussii Mönchengladbach. Norimberg potrebuje body ako soľ, navyše v posledných piatich kolách ho čakajú pomerne silní súperi. Body z dnešného zápasu by teda mali cenu zlata.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Andrej Marienka

    Góly: 19. Olić, 22. Perišić, 70. Adje, 83. Perišić – 8. Feulner

    Karty:   36. Hloušek (NRM), 71. Plattenhardt (NRM)


    VfL Wolfsburg: Grün – Rodriguez, Knoche, Naldo, Träsch – Luiz Gustavo, Malanda Adje – De Bruyne, Arnold, Perišić – Olić
    Náhradníci: Drewes – Ochs, Schäfer, Klose, Caligiuri, Vieirinha, Polák

    1. FC Norimberk: Schäfer – Plattenhardt, Pogatetz, Stark, Angha – Hloušek, Kiyotake, Frantz, Balitsch, Feulner – Drmic
    Náhradníci: Rakovsky – Pekhart, Mak, Campaña, Dabanli, Bihr, Colak

    Rozhodca: Dankert – Hacker, Bandurski