Alkmaar – Benfica 0:1 (kon.) | Bazilej – Valencia 3:0 (kon.) | Porto – Sevilla 1:0 (kon.)
Lyon – Juventus 0:1 (kon.)
koniec
FC Porto
1:0 (1:0)
FC Sevilla
Štvrtok 03.04.2014, 21:05 • Estádio Do Dragão (Porto) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.
     
    Vitajte na portskom Estádio do Dragão, kde je dnes na pláne prvé stretnutie štvrťfinále Európskej ligy UEFA.

    Jeho žreb proti sebe zviedol interesantnú dvojicu, ktorá si to rozdá v rámci portugalsko-španielskeho derby. Portská cesta do tejto fázy bola o niečo ťažšia, no s o to väčšou vervou sa Draci pobijú o víťazstvo. Andalúzanov zas bude poháňať nielen predchádzajúce vyradenie svojho mestského rivala, ale predovšetkým pohoda z Primera Divison. Kto vyhrá bitku o Pyrenejský polostrov?

    Ligová situácia:

    3. Porto: 15 – 4 – 6; skóre 45:20; body 49

    Mužstvo z modrej časti Porta prežíva jednu z najhorších sezón za posledné roky. Primeira Liga tento rok zďaleka nie je o smrteľnej naháňačke s Benficou Lisabon. Dragões totiž na minuloročného finalistu EL strácajú až pätnásť bodov!
    Vedenie Drakov to nenechalo len tak a pred mesiacom odvolalo trénera Paula Fonsecu. Ten prišiel na Štadión Draka iba minulý rok v júni. Na jeho miesto prišiel Luís Castro, bývalý kouč rezervy. V lige ho už veľa výziev nečaká. Porto totiž na druhé miesto (Sporting Lisabon) stráca až osem bodov. Modro-bieli sa tak nevyhnú budúcoročnému pla off o Ligu majstrov.

    6. Sevilla: 14 – 8 – 9; skóre 55:46; body 50

    Čo by zato len Sevilla dala, keby sa mohla trápiť účasťou v baráži o Champions League. Štvrtá priečka španielskej ligy, ktorá toto privilégium zaručuje, je totiž hlavným cieľom Andalúzanov. Tí sa ale v závere ročníka nadýchli k obrovskému náporu a zdá sa, že to nebude boj s veternými mlynmi. Los Rojiblancos v posledných siedmich stretnutiach vyhrali až šesťkrát.
    Nevyšla im až generálka na dnešné stretnutie (Celta Vigo 0:1). Pred poldruha týždňom však zdolali i štvrťfinalistu Ligy majstrov. Madridský Real dvomi gólmi ozbíjal „rybár" Carlos Bacca. Červeno-bieli musia na dosiahnutie vytúženého štvrtého miesta zmazať šesťbodové manko na baskické Bilbao.

    Doterajšia púť:

    20.02.2014; FC Porto – Frankfurt 2:2
    (Quaresma, J. Valera – Joselu, A. Sandro/VG)

    27.02.2014; Frankfurt – FC Porto 3:3
    (2x A. Meier, Aigner – 2x Mangala, Ghilas)

    13.03.2014; FC Porto – Neapol 1:0
    (Jackson Martínez)

    20.03.2014; Neapol – FC Porto 2:2
    (Pandev, D. Zapata – Ghilas, Quaresma)

    Draci začali svoju päť v Lige majstrov. V základne G skupine však skončili iba tretí. Na druhý postupujúci Zenit im chýbal jediný bodík.
    O všetkom rozhodla porážka v dejisku dnešného duelu, keď o výhre Petrohradu jediným gólom rozhodol Kerzhakov. Pre úplnosť: skupinu ovládlo španielske Atlético Madrid.

    20.02.2014; Maribor – Sevilla FC 2:2
    (Rajčevič, D. Vršič – Gameiro, Fazio)

    27.02.2014; Sevilla FC – Maribor 2:1
    (A. Reyes, Gameiro – D. Vršič)

    13.03.2014; Sevilla FC – Betis 0:2
    (Baptistao, Sevilla)

    20.03.2014; Betis – Sevilla FC 0:3 (p.r.)
    (A. Reyes, Bacca)

    Sevilla v svojej H skupine Európskej ligy neprehrala. V konkurencii Freiburgu a Slovanu Liberec obsadila s dvanástimi bodmi prvú priečku.
    Zapotila sa až v osemfinále, kde ju čakalo mestské derby s Betisom. Červeno-bielych dokonca nezastavila ani domáca porážka 0:2. V odvete sa im podarilo tento deficit dohnať a v penaltovej dráme postúpiť.

    Vzájomné zápasy:

    17.02.2011; Sevilla FC – FC Porto 1:2 (16F)
    (Kanouté – Rolando, Guarín)

    23.02.2011; FC Porto – Sevilla FC 0:1 (16F)
    (Luís Fabiano)

    Oba celky vo svojej histórii narazili na seba len raz. Bolo to v rámci dvojzápasu šestnásťfinále Európskej ligy UEFA.
    Pred tromi rokmi sa vďaka väčšiemu počtu strelených gólov na ihrisku súpera radovalo Porto. Nemusím pripomínať, že Draci napokon celý ročník 2010/11 ovládli!

    Toľko teda predzápasový pohľad do oboch kabín. V momentálnej situácii by som mierneho favorita videl v španielskom zástupcovi. Dôležité však bude, ako to budú vidieť aktéri na hracej ploche.
    Bitka o Pyrenejský polostrov môže začať!
     
    Úvodné zostavy:

    FC Porto: Fabiano – Danilo, D. Reyes, Mangala (C), A. Sandro – Defour, Fernando, C. Eduardo – S. Varela, J. Martínez, Quaresma
    Náhradníci: Kadú – Quintero, Ghilas, H. Herrera, Licá, Ricardo Pereira, Agu
    Manažér: Luís Castro

    FC Sevilla: Beto – Coke, N. Pareja, F. Navarro, A. Moreno – Iborra, Carrico – José Antonio Reyes, Rakitič (C), Marin – Bacca
    Náhradníci: Varas – Figueiras, Trochowski, Samperio, Gameiro, Vitolo, Luismi
    Manažér: Unai Emery

    Rozhodca: Wolfgang Stark – J. Salver. M. Pickel – C. Bornhorst (všetci GER).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Bitka o Pyrenejský polostrov začala. Úvodným výkopom ju odštartovala hosťujúca Sevilla v červenom. Portskí Draci v tradičnej modro-bielej kombinácii sprava-doľava.
     
    2
    Domáci začínali kombináciou na ľavej strane, ktorú však Alex Sandro pokazil Quaresmovi už prihrávku neopätoval, dopredu môže ísť Iborra.
     
    3
    Na druhej strane sa pre zmenu nepresadil Valera, ale po následnom outovom vhadzovaní pálil Jackson Martínez. Z rohu šestnástky ale mieril iba do stredu bránky. Prvá vizitka kolumbijského zakončovateľa.
     
    4
    Alberto Moreno si už po druhýkrát proti Valerovi tak suverénne nepočínal. Pri postrannej čiare ho poslal k zemi a domáci dostanú k dispozícii voľný kop.
     
    5
    Ten letel z pravej strany na zadnú žrď, kde však úradoval Carrico. Následná akcia však domácim priniesla ďalšiu štandardku.
     
    6
    Konkrétne to bol rohový kop, ktorý z pravej strany rozohrával Defour. Ten tentoraz centroval na bližšiu žrď, kde loptu spacifikoval Navarro.
     
    7
    Po prvýkrát zakombinovali i hostia. Z pravej strany však center od Reyesa neprišiel. V osobnom súboji ho odzbrojil Alex Sandro.
     
    8
    Porto je zatiaľ rozhodne aktívnejšie a lepšie na lopte. Ukazujú, že mierneho favorita dnešného stretnutia, ale i celkového dvojzápasu, sa vôbec neboja.
     
    9
    Portskí Draci pokračovali rohovým kopom, ktorý na Navarrovi vybojoval Varela. Andalúzania sa však i v tomto prípade ubránili.
     
    10
    Sevilla sa proti domácej kombinácii bráni v kompletnej jedenástke. Pod loptu sa sťahuje i útočník Bacca. Porto zahráva už tretí rohový kop.
     
    11
    Od Drakov čakáme zaujímavé varianty rozohrávky štandardných situácii. Hosťom sa ale naďalej darí loptu odvracať.
     
    12
    Domáci rozohrávali i ďalší rohový kop, ktorý exekuovali nakrátko. Quaresma si však pomáhal útočným faulom a Sevilla sa tak po dlhšom čase dostane k lopte.
     
    13
    Červeno-bieli si ju ale dlho neužili a dopredu sa opäť tlačil útočník Jackson Martínez. Stopér Pareja ho ale dokázal nastreliť a kopať sa bude iba od Betovej bránky.
     
    14
    Od hráčoch v červenej sade dresov sme ale rozhodne čakali viacej. V úvodnej štvrťhodine sa prakticky iba bránili a o zábavu sa starajú hlavne domáci.
     
    15
    Hostia majú na ľavej strane veľké problémy a prakticky od úvodu stretnutia tadiaľ sviští jeden útok za druhým. Tentokrát ho ťahal bek Danilo, ktorého zozadu postrčil Alberto Moreno. Wolfgang Stark musel po prvýkrát siahnuť do kapsy.
     
    16
    Následná štandardka od outovej čiary však veľa nebezpečia nepriniesla. Na malom vápne loptu bez problémov odvrátil Iborra.
     
    17
    Sevilla sa odhodlala na ojedinelý brejk, ale Reyesova kolmica na Baccu nemala šancu na úspech. Lopta skončila až za bránkovou čiarou.
     
    18
    Alex Sandro tesne za polovicou ihriska pristrčil Reyesa. Arbiter Wolfgang Stark to tentokrát riešil iba dohovorom.
     
    19
    Následnú štandardku rozohral Rakitič tak, ako sme to už videli i na domácej strane. Lopta pristála až u brankára Fabiana, ktorý si po prvýkrát siahol na loptu.
     
    20
    Po dlhšej odmlke sa domácim podarilo zakončiť svoju akciu. Z vyše dvadsiatich metrov pálil Defour, no jeho pokus letel poriadny kus od bránky.
     
    21
    Na druhej strane mal prácu i kapitán Mangala, ktorý si musel postrážiť priestor za svojim chrbtom. Marka Marina do šance nepustil.
     
    22
    Carlos Eduardo posielal zaujímavý center na nabiehajúceho Jacksona. Tomu nechýbalo veľa, aby mohol z desiatich metrov zakončiť. Na hlavičkový pokus však nedosiahol.
     
    23
    Varela na pravej strane uštrikoval Morena, no napokon cez neho neodcentroval. Loptu na hranici vápna odpálil do bezpečia Carrico.
     
    24
    Carlos Eduardo sa šikovne odpútal od Daniela Carrica, ktorý ho však ďalej nepustil. Po jeho podkopnutí tu bude voľný kop z vyše tridsiatich metrov.
     
    25
    Ťažko povedať prečo, ale domáci i napriek svojmu loptovému majstrovstvu posielajú do vápna jeden center za druhým.
     
    26
    Po Morenovom vhadzovaní sa Rakitič v rohu ihriska obtočil nad loptou, no k centru sa už nedostal. Guľatý nezmysel už totiž opustil hraciu plochu.
     
    27
    Tí, ktorí sa tešili na ofenzívny koncert, sú zatiaľ sklamaní. Predovšetkým Sevilla pristupuje k prvému stretnutiu veľmi opatrne.
     
    28
    Napriek domáce náporu sa mohli Andalúzania dostať do vedenia! Ak by sa tak stalo, tak by to bol skutočne kuriózny zásah. Z ľavého okraja šestnástky rozohrával Ivan Rakitič voľný kop. Chorvátov prudký strielaný center prepadol až ku gólmanovi Fabianovi, ktorý vyrážal pred seba a lopta po odraze od Fernandovej hlavy putuje na rohový kop. Chýbal necelý meter a zastavila by ju až sieť!
     
    29
    Steven Defour je v stredovej fáze veľmi pozorne bránený a k slovu sa tak dostáva len veľmi ťažko. Iborra ho tentokrát musel faulovať.
     
    31
    Porto dalo gól!
    Domáci predsa len vytiahli jeden zo svojich povestných signálov a okamžite to prinieslo gólovú odmenu. Voľný kop z nejakých tridsiatich metrov rozohrával Defour do strany. Naľavo si loptu prebral šikovný krídelník Quaresma. Po jeho centri vonkajškom letela lopta na hranicu malého vápna, kde ju nádhernou rybičkou zasiahol kapitán ELIAQUIM MANGALA. Beto na jeho prudkú hlavičku z piatich metrov zareagovať nemohol a portskí Draci tak idú do vedenia.
     
    33
    Sevilla už teraz skutočne nemá načo čakať a bude sa musieť pokúsiť minimálne o vyrovnanie. Každý gól na ihrisku súpera bude dobrý.
     
    34
    Hostia by mohli odpovedať z rohového kopu, ktorý na pravej strane vybojoval zatiaľ menej aktívny José Antonio Reyes.
     
    35
    Štandadku samozrejme rozohrával kapitán Ivan Rakitič, ale Eliaquim Mangala ukázal svoje hlavičkové schopnosti i na druhe strane.
     
    36
    Šikovná kombinácia uvoľnila napravo priestor pre Varelu, ktorý sa to pokúsil využiť na center. Moreno o ale opäť zablokoval.
     
    37
    Nasledoval však z toho rohový kop, ktorý letel znovu na Mangalu. Ten síce dokázal zakončiť, ale lopta nabrala falš a letela podstatne mimo.
     
    38
    Centrované lopty Drakov však naberajú na presnosti a kvalite. Sevilla sa voči nim už nedokáže brániť. Valera ho tentokrát posielal z ľavej strany. Na druhej našiel svojho parťáka Quaresmu, s ktorým sa teraz prehodil a takmer to slávilo úspech. Asistent prvého gólu pálil z ťažkého uhlu nádherným volejom na bližšiu tyč, kam loptu usmernil i tečujúci Navarro. Gólman Beto sa ale zaskvel exportným zákrokom, ktorým loptu dokázal vyraziť.
     
    39
    Domáci tak kľudne mohli vyhrávať o dva góly. Teraz však musia svoje nadšenie schladiť a prejsť do pozornej defenzívy.
     
    40
    Prípadný konečný výsledok 1:0 by bol veľmi dobrý. Vzhľadom na priebeh stretnutia sa však s ním nedá príliš kalkulovať.
     
    41
    Sevilla sa pokúsila zo strednej vzdialenosti vyrovnať. Do lopty sa oprel kapitán Rakitič, ale jeho strela letela pár metrov mimo.
     
    42
    Nepríjemnú žltú kartu vidí Jackson Martínez. Nepríjemnú v tom, že kvôli nej príde o odvetný zápas. Po lakti do tváre Iborru však Wolfgang Stark nemal na výber.
     
    43
    Iborra sa dvíha na nohy a zrejme bude pokračovať. V ofenzíve ale naďalej pokračuje predovšetkým domáce Porto.
     
    44
    Agilný Varela sa opäť snažil o center do vápna, no z pravej strany mu to až tak nejde. Moreno sa tentokrát vyvaroval i rohovému kopu.
     
    45
    Domáci odmietajú i druhú príležitosť na zdvojnásobenie skóre. Chybujúceho Rakitiča v strede ihriska odzbrojil Steven Defour, ktorý si následne loptu naviedol až pred vápno. Z nejakých dvadsiatich metrov nepríjemne vystrelil k ľavej žrdi. Beto loptu iba pohladil, čim však zabránil istému gólu. Belgičanova strela totiž i vďaka nemu skončila iba na žrdi.
     
    45+1
    Portugalský gólman Beto sa pred svojim krajanmi na Estádio Do Dragão naďalej predvádza. Pomohli k tomu i domáci, ktorého ho teda poriadne rozchytali. Varela si na ľavom okraji šestnástky poradil s Cokem a následne zo šestnástky vypálil. Jeho projektil bol ešte tečovaný Parejom, no Beto naň i napriek tomu dosiahol a loptu na dvakrát dokázal spacifikovať.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V doterajšom priebehu stretnutia sme mali na hracej ploche len jedno mužstvo. Porto zďaleka neberie Európsku ligu na ľahkú váhu. Z množstva príležitostí sa ale ujala iba tá Mangalova. Po geniálne zahratom voľnom kope ho šajtličkou našiel Quaresma. Hostia zatiaľ neodpovedali prakticky ničím.

    Či sa to mení v druhej polke, to sa začneme dozvedať od 22:07.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Vitajte späť na Estádio Do Dragão, kde nás čaká druhé dejstvo. Pokračovať v ňom budeme bez personálnych zmien.
     
    47
    Carlos Bacca sa zatiaľ k ničomu nedostal a nezmenil to ani Cokeho nákop vpred. Dlhú loptu si opäť postrážil líder Mangala.
     
    48
    Toto proste nie je ten futbal, na aký sme u Andalúzanov zvyknutí a aký by sme zrejme z ich strany dnes čakali.
     
    49
    Zatiaľ sa nedá povedať, žeby červení na svojho súpera nejak vyleteli, respektíve žeby zmenili hru. To sa zrejme prejaví až v priebehu druhého dejstva.
     
    50
    Domáci ale pokračujú v aktívnom pojatí hry. Quaresma síce na ľavej strane roh nevybojoval, no Cokeho rozhodne opäť zamestnal.
     
    51
    O pekný moment hostí sa postaral aspoň Reyes, ktorý sa šikovne zbavil Danila. Ten ho ale na polke v zápätí poslal na zem.
     
    52
    Červení to opäť skúšali dlhým prenesením hry do čiary. Portské defenzívne bloky sa ale pochopiteľne stihli presunúť.
     
    53
    Carrico to rovnako zamýšľal na Rakitiča. Pred ním ale hlavičkoval Sandro, ktorý poslal malú domov inak nezamestnanému Fabianovi.
     
    54
    Ou, chybe sa však nevyvaroval ani kapitán Mangala, ktorý zaváhal v súboji s Cokem. Ten po ľahkom zisku vletel do vápna, kde ho však prerušil druhý stopér Reyes.
     
    55
    Hostia sa mohli utešiť aspoň ziskom rohového kopu, ktorý však taktiež úspech neslávil. Po Iborrovom útočnom faule budú opäť hrať modrí.
     
    56
    Jackson Martínez pri pressingu zostrelil Morena, no hlavný rozhodca ho od žltej karty omilostil. V zápätí by totiž musel ťahať i druhú a následne červenú.
     
    57
    Po niečo vyše desiatich minútach druhého dejstva tu máme prvé striedanie, ktoré obstarali domáci. Namiesto Carlosa Eduarda prišiel Juan Quintero.
     
    58
    Na ihrisku tak máme i druhé hráča z Kolumbie. Tým prvým je Jackson Martínez. Dvierka im otvorilo predovšetkým úspešné pôsobenie Falcaa.
     
    59
    Quintero sa snažil zavďačiť centrom z ľavej strany, ktorý však celou šestnástkou preletel bez zásahu jedného z aktérov.
     
    60
    Úvodná štvrťhodina druhého dejstva nás príliš nepotešila. Rovnako tomu bolo i v tom prvom a k akému záveru sme sa rozohrali.
     
    61
    Vysoký pressing Drakov opäť slávil úspech a k lopte sa po ňom dostal Quaresma. Ten vykúpal zadáka Cokeho, no skraja šestnástky zamieril pár metrov mimo.
     
    62
    Sevilla momentálne hrá, ako by ona viedla 1:0. Tento výsledok sa im vzhľadom na postupovú matematiku môže vypomstiť.
     
    63
    Unai Emery sa konečne pokúsi oživiť bezmyšlienkovú hru svojich zverencov. Radikálne dvojstriedanie si odniesla dvojica Iborra a Marin. Na ich miesta naskočili Figueiras a Gameiro.
     
    64
    Sevilla ale predovšetkým potrebuje zmenu prístupu a štýlu hry. Nakopávané lopty totiž cez urasteného Mangalu úspech neslávia.
     
    65
    Sevilla postupom času opticky vyrovnala hru, no domáci Draci sú stále nebezpečnejším a priamočiarejším celkom.
     
    66
    Už v predchádzajúcej fáze to Andalúzania hasili až v odvete, v ktorej sa im podarilo zmazať dvojgólové manko na Betis.
     
    67
    Ricardo Quaresma nás pobavil ďalšou šajtličkou, po ktorej muselo srdce futbalového fanúšika zaplesať. Nesmierne dôležité je, aké efektné a hlavne efektívne sú jeho prihrávky. Tentokrát z nej mohol ťažiť Jackson Martínez, ktorý sa jeho center z ľavej strany snažil zakončiť akrobaticky. Z malého vápna však jeho koníček letel tesne nad.
     
    69
    José Antonio Reyes si pri postrannej čiare pomáhal rukami, čo neušlo pozornosti Wolfganga Starka. Po stiahnutí Alexa Sandra mu udeľuje žlté napomínanie.
     
    70
    Domáci po druhýkrát striedajú. Hraciu plochu opustí Steven Defour, ktorý stál pri zrode väčšiny portských akcií. Na záverečných dvadsať minút ho nahradí Héctor Herrera.
     
    71
    Pri lopte bol ten prvý náhradník modrých Quintero, ktorý postupoval po pravej strane. Na brániacom Morenovi získal aspoň rohový kop.
     
    72
    Ten sa po hlavičke Navarra odrazil práve ku Quinterovi, ktorý to skúsil z dvadsiatich metrov. Jeho ostrá rana letela len tesne mimo.
     
    73
    Stále platí, že nebezpečnejším celkom je portugalské družstvo. Priamočiarosť Drakov zatiaľ slávi úspech.
     
    74
    José Antonio Reyes sa dnes príliš nepresadil a už sa ani nepresadí. V záverečných dvadsiatich minútach ho nahradí Vitolo.
     
    75
    Hostia sa i napriek svojej bezradnosti mohli dostať k vyrovnaniu! Výrazne k tomu pomohol chybujúci gólman Fabiano. Čerstvý Kevin Gameiro pred šestnástkou prestrčil loptu na Carlosa Baccu, ktorý si ju narovnal na pravačku a z hranice vápna vypálil. Jeho razantná bomba letela iba do stredu, no Fabiano ju neudržal. K dorážke sa dostal práve Gameiro, ktorý však nepochopiteľne zlyhal, loptu poriadne nezasiahol a poslal ju mimo.
     
    76
    Luís Castro strieda i naposledy. Z hracej plochy sťahuje výborného Varelu, ktorý hýril aktivitou. V závere ho nahradí Alžírčan Nabil Ghilas.
     
    78
    Domáci budú potrebovať čerstvé sily. V závere sa zrejme ešte pokúsia pridať i druhý gól, ktorý by zvýšil ich šance pred odvetou.
     
    79
    Quaresma si však v defenzívnej práci pomáhal nedovolene a ANdalúzania sa tak opäť môžu nasťahovať pred brankára Fabiana.
     
    80
    Rakitičov center z tridsiatich metrov však nedoletel ani do šestnástky. Na jej hrane ho odvrátil defenzívny stredopoliar Fernando.
     
    81
    Pozor na druhej strane, kde sa modro-bieli takmer dočkali. Čerstvý Ghilas však z hranice šestnástky pálil iba do stredu bránky. Beto jeho pokus na dvakrát skrotil.
     
    82
    Quintero sa výborne predieral vpred, no až do šestnástky sa nedostal. Pred ňou ho totiž nedovolene zastavil obranca Coke.
     
    83
    Následný priamy kop rozohrával Quaresma, ktorý však na dobre postavený múr nevyzrel. Z následnej akcie však rezultuje aspoň roh.
     
    84
    I tomu sa však hosťujúca partia ubránila. Na hranici malého vápna úradoval argentínsky stopér Nico Pareja. Sevilla môže ísť do brejku.
     
    85
    Fernando pri otočke nad loptou zakolísal, čo na zisk lopty využil Vitolo. Toho však v zápätí zastavil ľavý bek Alex Sandro.
     
    86
    Tak toto je nesmierne zaujímavý moment, ktorý som zrejme ešte nikdy nevidel. Defenzívny stredopoliar najskôr fauloval Gameira a následne zakopol loptu. Wolfgang Stark ocenil oba momenty žltou kartou, ktoré sa rovnajú predčasnému odchodu pod sprchy. V hre zostáva i prípadné ostrejšie slovko na adresu nemeckého arbitra. Každopádne domáci budú dohrávať o desiatich.
     
    88
    Séria protestov už na verdikte rozhodcu nič nezmenila. Fernando až teraz opúšťa hraciu plochu a domáci sa budú musieť brániť.
     
    89
    Nasledoval totiž priamy kop Ivana Rakitiča. Ten z dvadsiatich metrov poslal loptu iba vysoko nad. Toto sa Chorvátovi nepodarilo.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica z Nemecka pridáva ešte štyri nadstavené minútky. Dočkáme sa ešte nejakej výsledkovej korekcie?
     
    90+1
    Možno sa tak stane po štandardnej situácii Porta, ktorá nasleduje po faule na Quintera. Je to nejakých dvadsať metrov.
     
    90+2
    Porto sa i v oslabení mohlo dočkať zdvojnásobenia skóre, no dnes Drakom skrátka dopriate nebolo. Z vyše dvadsiatich metrov rozohrával priamy kop Ricardo Quaresma. Jeho prvý pokus zastavil dobre postavený múr a jeho dorážka pre zmenu mierila do ľavej žrde! Portugalský gólman Beto sa za loptou len obzeral a určite si poriadne vydýchol.
     
    90+3
    Portskí Draci sa dočkali len jedného gólu, hostia sa nezmohli ani ten. Nezmenila to ani Vitolova akcia na pravej strane. To už bude zrejme všetko.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Portskí Draci boli takmer počas celého stretnutia lepším celkom. V koncovke im však chýbal pokoj i kúsok šťastia. Jediným vyvoleným strelcom tak ostal domáci kapitán Mangala. Domácich okrem „nestrelenia" poisťujúceho gólu môže mrzieť i strata vylúčeného Fernanda. Odveta však bude i bez neho rozhodne zaujímavá. V polčase bitky o Pyreneje je to 1:0 pre portugalské Porto.

    Odveta je na pláne už o týždeň. Dovtedy sa majte krásne. (23:03:04)

    Erik Farkaš

    Góly: 31. Mangala

    Karty:   42. Jackson (PRT) – 15. Moreno (SEV), 69. Reyes (SEV)   86. Fernando (PRT)


    FC Porto: Fabiano – Danilo, D. Reyes, Mangala (C), A. Sandro – Defour, Fernando, C. Eduardo – S. Varela, J. Martínez, Quaresma
    Náhradníci: Kadú – Quintero, Ghilas, H. Herrera, Licá, Ricardo Pereira, Agu
    Manažér: Luís Castro

    FC Sevilla: Beto – Coke, N. Pareja, F. Navarro, A. Moreno – Iborra, Carrico – José Antonio Reyes, Rakitič (C), Marin – Bacca
    Náhradníci: Varas – Figueiras, Trochowski, Samperio, Gameiro, Vitolo, Luismi
    Manažér: Unai Emery

    Rozhodca: Wolfgang Stark – J. Salver. M. Pickel – C. Bornhorst (všetci GER)
    Štvrtok 10.04.2014