Alkmaar – Benfica 0:1 (kon.) | Bazilej – Valencia 3:0 (kon.) | Porto – Sevilla 1:0 (kon.)
Lyon – Juventus 0:1 (kon.)
koniec
FC Porto
1:0 (1:0)
FC Sevilla
Štvrtok 03.04.2014, 21:05 • Estádio Do Dragão (Porto) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Portskí Draci boli takmer počas celého stretnutia lepším celkom. V koncovke im však chýbal pokoj i kúsok šťastia. Jediným vyvoleným strelcom tak ostal domáci kapitán Mangala. Domácich okrem „nestrelenia" poisťujúceho gólu môže mrzieť i strata vylúčeného Fernanda. Odveta však bude i bez neho rozhodne zaujímavá. V polčase bitky o Pyreneje je to 1:0 pre portugalské Porto.

    Odveta je na pláne už o týždeň. Dovtedy sa majte krásne. (23:03:04)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Portskí Draci sa dočkali len jedného gólu, hostia sa nezmohli ani ten. Nezmenila to ani Vitolova akcia na pravej strane. To už bude zrejme všetko.
     
    90+2
    Porto sa i v oslabení mohlo dočkať zdvojnásobenia skóre, no dnes Drakom skrátka dopriate nebolo. Z vyše dvadsiatich metrov rozohrával priamy kop Ricardo Quaresma. Jeho prvý pokus zastavil dobre postavený múr a jeho dorážka pre zmenu mierila do ľavej žrde! Portugalský gólman Beto sa za loptou len obzeral a určite si poriadne vydýchol.
     
    90+1
    Možno sa tak stane po štandardnej situácii Porta, ktorá nasleduje po faule na Quintera. Je to nejakých dvadsať metrov.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica z Nemecka pridáva ešte štyri nadstavené minútky. Dočkáme sa ešte nejakej výsledkovej korekcie?
     
    89
    Nasledoval totiž priamy kop Ivana Rakitiča. Ten z dvadsiatich metrov poslal loptu iba vysoko nad. Toto sa Chorvátovi nepodarilo.
     
    88
    Séria protestov už na verdikte rozhodcu nič nezmenila. Fernando až teraz opúšťa hraciu plochu a domáci sa budú musieť brániť.
     
    86
    Tak toto je nesmierne zaujímavý moment, ktorý som zrejme ešte nikdy nevidel. Defenzívny stredopoliar najskôr fauloval Gameira a následne zakopol loptu. Wolfgang Stark ocenil oba momenty žltou kartou, ktoré sa rovnajú predčasnému odchodu pod sprchy. V hre zostáva i prípadné ostrejšie slovko na adresu nemeckého arbitra. Každopádne domáci budú dohrávať o desiatich.
     
    85
    Fernando pri otočke nad loptou zakolísal, čo na zisk lopty využil Vitolo. Toho však v zápätí zastavil ľavý bek Alex Sandro.
     
    84
    I tomu sa však hosťujúca partia ubránila. Na hranici malého vápna úradoval argentínsky stopér Nico Pareja. Sevilla môže ísť do brejku.
     
    83
    Následný priamy kop rozohrával Quaresma, ktorý však na dobre postavený múr nevyzrel. Z následnej akcie však rezultuje aspoň roh.
     
    82
    Quintero sa výborne predieral vpred, no až do šestnástky sa nedostal. Pred ňou ho totiž nedovolene zastavil obranca Coke.
     
    81
    Pozor na druhej strane, kde sa modro-bieli takmer dočkali. Čerstvý Ghilas však z hranice šestnástky pálil iba do stredu bránky. Beto jeho pokus na dvakrát skrotil.
     
    80
    Rakitičov center z tridsiatich metrov však nedoletel ani do šestnástky. Na jej hrane ho odvrátil defenzívny stredopoliar Fernando.
     
    79
    Quaresma si však v defenzívnej práci pomáhal nedovolene a ANdalúzania sa tak opäť môžu nasťahovať pred brankára Fabiana.
     
    78
    Domáci budú potrebovať čerstvé sily. V závere sa zrejme ešte pokúsia pridať i druhý gól, ktorý by zvýšil ich šance pred odvetou.
     
    76
    Luís Castro strieda i naposledy. Z hracej plochy sťahuje výborného Varelu, ktorý hýril aktivitou. V závere ho nahradí Alžírčan Nabil Ghilas.
     
    75
    Hostia sa i napriek svojej bezradnosti mohli dostať k vyrovnaniu! Výrazne k tomu pomohol chybujúci gólman Fabiano. Čerstvý Kevin Gameiro pred šestnástkou prestrčil loptu na Carlosa Baccu, ktorý si ju narovnal na pravačku a z hranice vápna vypálil. Jeho razantná bomba letela iba do stredu, no Fabiano ju neudržal. K dorážke sa dostal práve Gameiro, ktorý však nepochopiteľne zlyhal, loptu poriadne nezasiahol a poslal ju mimo.

    Erik Farkaš

    Góly: 31. Mangala

    Karty:   42. Jackson (PRT) – 15. Moreno (SEV), 69. Reyes (SEV)   86. Fernando (PRT)


    FC Porto: Fabiano – Danilo, D. Reyes, Mangala (C), A. Sandro – Defour, Fernando, C. Eduardo – S. Varela, J. Martínez, Quaresma
    Náhradníci: Kadú – Quintero, Ghilas, H. Herrera, Licá, Ricardo Pereira, Agu
    Manažér: Luís Castro

    FC Sevilla: Beto – Coke, N. Pareja, F. Navarro, A. Moreno – Iborra, Carrico – José Antonio Reyes, Rakitič (C), Marin – Bacca
    Náhradníci: Varas – Figueiras, Trochowski, Samperio, Gameiro, Vitolo, Luismi
    Manažér: Unai Emery

    Rozhodca: Wolfgang Stark – J. Salver. M. Pickel – C. Bornhorst (všetci GER)
    Štvrtok 10.04.2014