Valladolid – Almería 1:0 (kon.) | Osasuna – Sociedad 1:1 (kon.) | Villarreal – Elche 1:1 (kon.)
Valencia – Getafe 1:3 (kon.)
koniec
Real Valladolid
1:0 (1:0)
UD Almería
Nedeľa 30.03.2014, 12:00 • Estadio Municipal José Zorrilla • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    85
    Posledné striedanie domácich i celého dnešného zápasu. Ihrisko opustil Larsson, na ktorého post ľavého krídelníka vybehol Omar Ramos.
     
    82
    Hostia skúšajú ešte posledné striedanie. Ich tréner z ihriska stiahol Coronu, ktorého miesto zaujal do záverečnej fázy stretnutia Azeez.
     
    81
    Dvojica domácich futbalistov si teraz zobrala do parády jedného protihráča. Larsson bol za faul potrestaný žltou kartou.
     
    78
    Oscar González mal na kopačke definitívne potvrdenie víťazstva Realu Valladolid! Skvele to spravil Larsson, ktorý vyzval na ľavej strane protihráča k tancom, vnikol cez neho do pokutového územia a naservíroval loptu práve Gonzálezovi, ktorý však nepotešil domácich divákov!
     
    75
    Torsiglieri poslal na ľavej strane k zemi Manucha, okamžite ako fauloval si uvedomil, čo spravil a ospravedlňoval. Ani to však hlavného rozhodcu neobmäkčilo, hosťujúci hráč dostal druhú žltú a putuje pod sprchy!
     
    74
    Druhým hráčom, ktorý na dnes svoju misiu dokončil je Rubio. Jeho miesto na trávniku prevzal Rossi.
     
    74
    Striedajú aj domáci, ktorí pripravili dvojnásobnú zmenu. Ako prvý v dnešnom zápase končí spomínaný Guerrera, ktorý si svoje miesto zastal viac ako dobre a na ihrisko pustil Jeffrena.
     
    72
    Loptu si nazakončenie pripravil Rueda, ktorému to sadlo výborne a chýbalo naozaj málo, aby sa Valladolid tešil z poistenia vedenia! Najprv sa mi zdalo, že loptu vyrazil na roh Esteban, no tá sa odrazila mimo hracej plochy od brvna!
     
    67
    Druhé striedanie hosťujúcej lavičky. Na ihrisko prichádza čerstvý Rios, ktorému prepustil miesto Diaz.
     
    60
    Po hodine hry tu máme prvé striedanie. Rozhodol sa preň tréner Almerie, ktorý z ihriska stiahol Soriana. Toho na trávniku nahradil Zongo.
     
    54
    Hostia prehajdákali svoju najväčšiu šancu v doterajšom priebehu zápasu! Skvele to vymyslel Diáz, ktorý fantastickou prihrávkou vysunul do stopercentej šance Vidala. Ten však zaváhal, loptu poslal mimo ľavej tyče!
     
    52
    Valladolid mal k dispozícii priamy kop z veľmi slušnej vzdialenosti. Loptu si na exekúcii nachystal Peréz, ktorého technická strela len tesne minula pravý horný roh Estebanovej svätyne!
     
    49
    Veľmi peknou individuálnou akciou sa prezentoval Larsson, ktorý si naviedol loptu do pokutového územia, pripravil si to na pravačku, ktorou natiahol Estebana. Ten vyrazil na rohový kop!
     
    43
    Soriano dostal veľmi dobrú loptu do nábehu, okamžite ako sa k nej v pokutovom území dostal sa pokúsil o zakončenie, ktoré však skončilo vedľa pravej žrde domácej svätyne.
     
    27
    Dočkali sme sa veľmi zaujímavej situácie! Manucho dostal loptu za obranu hostí, brankár Esteban proti nemu vybehol a domáci útočník si ho chcel prelobovať. Celá situácia sa skončila zrážkou oboch hráčov. Domáci sa dožadovali po priam hokejovom súboji faulu, rozhodca však nechal pokračovať v hre!
     
    26
    Domáci sú pri chuti a hosťujúcu loď drží nad vodou len brankár Esteban, ktorý musel ísť na zem po strele Guerreru. Ten vyslal na hosťujúcu bránu nepríjemný pokus ľavačkou, ktorý dokázal brankár Almerie vytesniť na rohový kop!
     
    25
    Torsiglieri zoťal v strede poľa Guerreru, za čo dostal zaslúžene žlté napomenutie.
     
    21
    Krásna akcia v podaná domáceho Realu! Larsson vysunul Manucha, ktorý prihrávkou na pravé krídlo poslal vpred Guerreru. Ten poslal loptu do pokutového územia, kde si medzičasom nabehol práve Larsson, ktorý priťukol loptu na Manucha, no jeho zakončenie bolo zablokované! Takejto fantastickej akcii chýbala už len gólová bodka.
     
    13
    Manucho sa pretláčal do pokutového územia, síce sa mu to nepodarilo, no z druhej vlny sa dostal ku strele Guerrera, ktorého pohotové zakončenie smerujúce k pravej tyči vytlačil Esteban s ťažkosťami na rohový kop!
     
    8
    Rukavina je v úvode stretnutia pri všetkom podstatnom. Teraz si spravil po pravej strane ofenzívny výlet, ktorý zakončil presným centrom na zadnú tyč, kde si naskoči Guerrera a svojou hlavičkou narobil Estebanovi problémy. Ten dokázal skrotiť loptu až na druhý pokus!
     
    7
    Obranca Realu Rukavina sa bude musieť od tohto momentu trošku krotiť. Stáva sa totiž prvým potrestaným hráčom tohto stretnutia.
     
    6
    Real Valladolid dal gól! Z kontry sa dokázali domáci presadiť, Valladolid sa tak v tomto stretnutí ujíma vedenia! Na konci veľmi peknej kombinačnej súhry bol MANUCHO, ktorému naservíroval Pena loptu pred úplne odkrytú bránu. Domáci zakončovateľ nemohol nedať!
     
    6
    Almeria však pokračovala v akcii a dostala sa do stopercentnej tutovky. Diaz si prebral loptu na ofsajdovej hranici a z ľavej strany prestrelil Jimenéza. Radosť hostí však dlho netrvalo, pískal sa veľmi tesný ofsajd!
     
    2
    Domáci sa takmer dostali do obrovskej šance! Larsson to spravil veľmi vtipne, predpokladal, že má za sebou spoluhráča, prepustil mu pomedzi nohy loptu do pokutového územia, kde však bolo Manuchovo zakončenie zablokované!

    Michal Bakoš

    Góly: 6. Manucho

    Karty:   7. Rukavina (RVA), 81. Larsson (RVA) – 25. Torsiglieri (ALM)   75. Torsiglieri (ALM)


    Real Valladolid: Jaime Jiménez – Rukavina, Rueda, Valiente, Peña – D. Larsson, Pérez, Rubio (C), Ó. González – Guerra, Manucho.
    Náhradníci: D. Mariño – J. Baraja, Z. Bergdich, F. Rossi, Omar, Jeffrén.

    UD Almería: Esteban – Rafita, Trujillo, Torsiglieri, Mané – Tébar, Suso, Corona (C), F. Soriano, Vidal – Díaz.
    Náhradníci: Julián – M. Silva, Nélson, R. Azeez, J. Zongo, Rodri, H. Barbosa.

    Rozhodca: Teixeira – Díaz, Torre