Valladolid – Almería 1:0 (kon.) | Osasuna – Sociedad 1:1 (kon.) | Villarreal – Elche 1:1 (kon.)
Valencia – Getafe 1:3 (kon.)
koniec
Real Valladolid
1:0 (1:0)
UD Almería
Nedeľa 30.03.2014, 12:00 • Estadio Municipal José Zorrilla • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Valladolid dokázal tesný náskok vypracovaný v prvom dejstve uhájiť aj v druhom polčase. O troch bodoch pre domácich rozhodol presným zásahom Manucho. Mne neostáva nič iné, len sa vám poďakovať za pozornosť a zaželať ešte pekný zvyšok jarnej soboty. (13:51:05)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci sa dokonca ešte dostali aj k ofenívnemu výpadu, ktorý potiahol Omar. V akcii dvoch striedajúcich hráčov pokračoval Jeffren, ktorého strela však nemala potrebnú presnosť ani razanciu na to, aby Estebana ohrozila.
     
    90+2
    Striedajúci Azeez ukázal, že je na tom, čo sa týka individuálnych schopností, veľmi dobre. Zbavil sa protihráča a z hranice pokutového územia si to nachystal na strelu, ktorá mu však príliš nevyšla a lopta skončila nad brvnom brány Valladolidu.
     
    90+1
    Počas priebehu tej prvej sa však hrá v okolí pokutového územia Almerie.
     
    90
    Nad rámec riadnej hracej doby boli pridané tri minúty.
     
    90
    Hostia však z neho nič nevyťažili, lopta skončila mimo hracej plochy, späť do hry ju odkopom od svojej svätyne vráti Jimenéz. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    90
    Almeria sa nadychuje k záverečnému náporu. Rodri dostal loptu do pokutového územia, zo zložitej situácie vybojoval pre svojich roh.
     
    89
    Po Rukavinovom centri zviedol Manucho osobný súboj. Domáci útočník toho už má evidentne plné zuby a v pokutovom území sa zvalil na zem.
     
    88
    Omar to zvládol výborne. Mal na sebe dvojicu protihráčov, výborne si však s nimi poradil a udržal loptu na domácich kopačkách.
     
    87
    Jeden z domácich futbalistov zabiehal za obranu súpera, smerovala k nemu aj lopta, no obrana Almeriu ju zastavila a hostia sa vydávajú okamžite vpred.
     
    85
    Posledné striedanie domácich i celého dnešného zápasu. Ihrisko opustil Larsson, na ktorého post ľavého krídelníka vybehol Omar Ramos.
     
    84
    Na druhej strane sa centrom takisto prezentoval pravý obranca , ktorým je v domácom tíme Rukavina. Lopta z jeho kopačky takisto doplachtila do rukavíc brankára.
     
    83
    Suso posunul loptu na pravú stranu Rafitovi, ktorý odcentroval do pokutového územia domácich. Tam kraľoval brankár Jimenez, ktorý loptu ukryl do svojej moci.
     
    82
    Hostia skúšajú ešte posledné striedanie. Ich tréner z ihriska stiahol Coronu, ktorého miesto zaujal do záverečnej fázy stretnutia Azeez.
     
    81
    Dvojica domácich futbalistov si teraz zobrala do parády jedného protihráča. Larsson bol za faul potrestaný žltou kartou.
     
    79
    Ruakavinov prízemný center sprava sa takmer dostal až k Jeffrenovi, ktorému však zakončenie dovolené nebolo.
     
    78
    Oscar González mal na kopačke definitívne potvrdenie víťazstva Realu Valladolid! Skvele to spravil Larsson, ktorý vyzval na ľavej strane protihráča k tancom, vnikol cez neho do pokutového územia a naservíroval loptu práve Gonzálezovi, ktorý však nepotešil domácich divákov!
     
    76
    Domáci tak dohrajú zápas v početnej prevahe. Všetko majú vo svojich rukách, k tomu, aby stretnutie dotiahli do zdarného konca, im chýba už len štvrťhodina.
     
    75
    Torsiglieri poslal na ľavej strane k zemi Manucha, okamžite ako fauloval si uvedomil, čo spravil a ospravedlňoval. Ani to však hlavného rozhodcu neobmäkčilo, hosťujúci hráč dostal druhú žltú a putuje pod sprchy!
     
    74
    Druhým hráčom, ktorý na dnes svoju misiu dokončil je Rubio. Jeho miesto na trávniku prevzal Rossi.
     
    74
    Striedajú aj domáci, ktorí pripravili dvojnásobnú zmenu. Ako prvý v dnešnom zápase končí spomínaný Guerrera, ktorý si svoje miesto zastal viac ako dobre a na ihrisko pustil Jeffrena.
     
    72
    Loptu si nazakončenie pripravil Rueda, ktorému to sadlo výborne a chýbalo naozaj málo, aby sa Valladolid tešil z poistenia vedenia! Najprv sa mi zdalo, že loptu vyrazil na roh Esteban, no tá sa odrazila mimo hracej plochy od brvna!
     
    71
    Guerrerovi dnešný zápas chutí, domáci hráč sa prezentuje veľmi dobrým výkonom, ktorý potvrdil aj teraz pekným prienikom. Ten hostia zastavili len za cenu faulu a priameho kopu.
     
    70
    Tentoraz už strela ľavou nohou v podaní hostí prešla až k domácemu brankárovi Jimenézovi. Ten si s pokusom z úctyhodnej vzdialenosti bez najmenších problémov dokázal poradiť.
     
    69
    Suso mal dostatočne veľa priestoru pred pokutovým územím, narovnal si to na ľavačku, no jeho strela skončila len na jednom z domácich obrancov.
     
    68
    Manucho sa z hrotu útoku stiahol na ľavú stranu ihriska, kde chcel vypomôcť defenzíve Valladolidu. So svojou snahou to však príliš prehnal a dopustil sa nedovoleného zákroku.
     
    67
    Druhé striedanie hosťujúcej lavičky. Na ihrisko prichádza čerstvý Rios, ktorému prepustil miesto Diaz.
     
    65
    Guerrera pôsobil v pokutovom území veľmi nebezpečne, možno to mohol zobrať na seba vyskúšať strelu, no rozhodol sa pre prihrávku, z ktorej napokon nič nebolo.
     
    64
    Guerrera dokázal získať loptu, rútil sa s ňou do rýchleho brejku. Na výber mal dve varianty, na prihrávku sa mu ukazovali ako Manucho, tak aj Larsson. Guerrera sa rozhodol ísť sám a loptu stratil.
     
    61
    Domáci veľmi dobre zapracovali pri bránení na vlastnej polovici ihriska. Hostí dokázali poľahky odzbrojiť a získali kontrolu nad loptou.
     
    60
    Po hodine hry tu máme prvé striedanie. Rozhodol sa preň tréner Almerie, ktorý z ihriska stiahol Soriana. Toho na trávniku nahradil Zongo.
     
    59
    Hostia mali k dispozícii rohový kop, no ich nacvičený signál im príliš nevyšiel. Domáci pri snahe prejsť do brejku prepadli, pri lopte tak znovu hostia.
     
    57
    Almeria si dokázala poradiť, centrovanú loptu na zadnú tyč dokázala hosťujúca defenzíva odvrátiť do bezpečia.
     
    56
    Prihrávka na Manucha bola príliš dlhá, ak by ju aj domáci útočník stihol nič by to neznamenalo, Manuchovi bol odpískaný ofsajd.
     
    54
    Hostia prehajdákali svoju najväčšiu šancu v doterajšom priebehu zápasu! Skvele to vymyslel Diáz, ktorý fantastickou prihrávkou vysunul do stopercentej šance Vidala. Ten však zaváhal, loptu poslal mimo ľavej tyče!
     
    52
    Valladolid mal k dispozícii priamy kop z veľmi slušnej vzdialenosti. Loptu si na exekúcii nachystal Peréz, ktorého technická strela len tesne minula pravý horný roh Estebanovej svätyne!
     
    51
    Penov center z ľavej strany bol pretiahnutý, lopta skončila až na opačnej strane ihriska, kde sa jej ujali hosťujúci futbalisti.
     
    49
    Veľmi peknou individuálnou akciou sa prezentoval Larsson, ktorý si naviedol loptu do pokutového územia, pripravil si to na pravačku, ktorou natiahol Estebana. Ten vyrazil na rohový kop!
     
    48
    Rafitov center z pravej strany tečoval Pena tak nešťastne, že si takmer strelil vlastenec. Napokon to pre domácich dopadlo šťastne a lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    47
    Od Almerie sa v druhom polčase čaká rozhodne viac. Hostia budú musieť svoj výkon diametrálne zmeniť, ak chcú pomýšľať na bodový zisk.
     
    46
    Oba tímy vstúpili do druhého dejstva bez zmien v základných zostavách. Výkop obstarali domáci futbalisti, ktorí boli v prvom polčase jasne lepší.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Center do pokutového územia bol celkom vydarený, no loptu si vo vzduchu našiel len domáci brankár Jimenéz, ktorý ju ukryl do náručia.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého dejstva sa blíži ku svojmu koncu. Almeria bude mať k dispozícii ešte jednu možnosť v podobe štandardnej situácie.
     
    44
    Hra je prerušená, loptu späť do hry uvedie svojim výkopom z pokutového územia Jaime Jimenéz.
     
    43
    Soriano dostal veľmi dobrú loptu do nábehu, okamžite ako sa k nej v pokutovom území dostal sa pokúsil o zakončenie, ktoré však skončilo vedľa pravej žrde domácej svätyne.
     
    40
    Guerrerova strela z vnútra pokutového územia bola zblokovaná, loptu už Esteban nestihol zachytiť na hracej ploche. Bude z toho rohový kop pre domácich.
     
    38
    Hostia na úrovni pokutového územia pekne zakombinovali na jeden dotyk, akciu chcel zakončiť strelou Diáz, no príliš mu to nevyšlo.
     
    37
    Rukavina sa v prvom dejstve prezentuje veľmi dobrý výkonom. Nielenže si zodpovedne plní defenzívne povinnosti, no nepretržite sa z pravej strany snaží aj o podporu útoku.
     
    36
    Suso motal na hranici šestnástky hlavy asi trom domácim obrancom, snažil sa vymyslieť aj nejakú prienikovú prihrávku, no pokus o ňu bol zablokovaný.
     
    35
    Rukavinov center na zadnú tyč skončil v moci Estebana, ktorý sa opäť vo vzduchu stretol s Manuchom. Ten ho poslal k zemi.
     
    34
    Po útočnom faule Oscara Gonzáleza budú pri lopte hráči Almerie, ktorí sa v prvom dejstve na svojho súpera čo do počtu streleckých príležitostí ani len nechytajú.
     
    32
    Larsson dokázal získať v strede poľa loptu, príliš nerozmýšľal a okamžite ju posunul rozbehnutému Guerrerovi, ktorý si počkal na spoluhráčov z druhej vlny, nabil Rubiovi. Ten zakončil z prvej, no loptu poslal nad!
     
    31
    Režisér zápasu sa stále vracia k súboju Manucha s Estebenaom. Jednalo sa o naozaj netypický stret, ktorý vo futbale často nevidíme.
     
    30
    Almeria nepohrozila, celú situáciu upokojuje brankár Jimenéz, ktorý drží loptu vo svojom náručí.
     
    29
    Suso sa dostal v rohu ihriska do obrovského podčíslenia, proti sebe mal troch protihráčov. Z celej situácie dokázal vyťažiť najviac, čo sa dalo – rohový kop.
     
    27
    Dočkali sme sa veľmi zaujímavej situácie! Manucho dostal loptu za obranu hostí, brankár Esteban proti nemu vybehol a domáci útočník si ho chcel prelobovať. Celá situácia sa skončila zrážkou oboch hráčov. Domáci sa dožadovali po priam hokejovom súboji faulu, rozhodca však nechal pokračovať v hre!
     
    26
    Domáci sú pri chuti a hosťujúcu loď drží nad vodou len brankár Esteban, ktorý musel ísť na zem po strele Guerreru. Ten vyslal na hosťujúcu bránu nepríjemný pokus ľavačkou, ktorý dokázal brankár Almerie vytesniť na rohový kop!
     
    25
    Torsiglieri zoťal v strede poľa Guerreru, za čo dostal zaslúžene žlté napomenutie.
     
    25
    Domácemu brankárovi Jimenézovi nevyšiel odkop, hasiť prípadné problémy musel Rukavina, ktorý si dokázal poradiť a loptu odhlavičkoval mimo hracej plochy.
     
    23
    Rukavina si pripravil na pravom krídle priestor na center, jeho prízemná prihrávka našla v pokutovom území len jedného z obrancov Almerie, ktorý loptu z vlastného pokutového územia rezolútne odkopol.
     
    22
    Manucho sa opäť hrnul do šance, no zastavila ho zdvihnutá zástavka postranného rozhodcu, ktorý videl bývalého hráča Manchestru United v ofsajdovom postavení.
     
    21
    Krásna akcia v podaná domáceho Realu! Larsson vysunul Manucha, ktorý prihrávkou na pravé krídlo poslal vpred Guerreru. Ten poslal loptu do pokutového územia, kde si medzičasom nabehol práve Larsson, ktorý priťukol loptu na Manucha, no jeho zakončenie bolo zablokované! Takejto fantastickej akcii chýbala už len gólová bodka.
     
    20
    Soriano dokázal spracovať na útočnej polovici výkop svojho brankára, prenechal loptu Diazovi, ktorý však bol v momente odzbrojený.
     
    18
    Domáci upokojili hru, z polovice súpera sa spätnými prihrávkami vrátili až pred vlastné pokutové územia. Akoby sa snažili vytiahnuť vyššie hosťujúce napádanie.
     
    17
    Zdalo sa, že González si na ľavom krídle až príliš predkopol loptu pred seba, napokon sa však týmto krokom zbavil protihráča a dostal priestor na center. Do toho však dal priveľa razancie a lopta cez pokutové územie len preletela.
     
    16
    Domáci sa pokúsili kontrovať rovnakou zbraňou. K hlavičkovému zakončeniu sa v pokutovom území tlačil Rubio, no neúspešne. Na lopte Almeria.
     
    15
    Rafita nacentroval loptu do pokutového územia, nenašiel však hlavu žiadneho svojho spoluhráča. Obrana Valladolidu odpratala loptu do bezpečia.
     
    13
    Manucho sa pretláčal do pokutového územia, síce sa mu to nepodarilo, no z druhej vlny sa dostal ku strele Guerrera, ktorého pohotové zakončenie smerujúce k pravej tyči vytlačil Esteban s ťažkosťami na rohový kop!
     
    12
    Hostia pritlačili pri napádaní na svojho súpera, dokázali získať loptu na svoje kopačky, no príliš dlho ju v moci nemali a nepresnou prihrávkou ju odovzdali domácim.
     
    11
    Hostia napokon rozohrali nakrátko, následný center do pokutového územia vyzeral nebezpečne, no Jimenéz si s nim dokázal poradiť a loptu vyboxoval mimo pokutového územia.
     
    10
    Almeria má k dispozícii vôbec prvý rohový kop zápasu. Domáci brankár Jimenéz si v pokutovom území organizuje svojich spoluhráčov.
     
    9
    Na druhej strane sa niečo zaujímavé snažili vyprodukovať i hosťujúci futbalisti, no celá ich akcia skončila tým, že sa lopty zmocnil domáci brankár Jimenéz.
     
    8
    Rukavina je v úvode stretnutia pri všetkom podstatnom. Teraz si spravil po pravej strane ofenzívny výlet, ktorý zakončil presným centrom na zadnú tyč, kde si naskoči Guerrera a svojou hlavičkou narobil Estebanovi problémy. Ten dokázal skrotiť loptu až na druhý pokus!
     
    7
    Obranca Realu Rukavina sa bude musieť od tohto momentu trošku krotiť. Stáva sa totiž prvým potrestaným hráčom tohto stretnutia.
     
    6
    Real Valladolid dal gól! Z kontry sa dokázali domáci presadiť, Valladolid sa tak v tomto stretnutí ujíma vedenia! Na konci veľmi peknej kombinačnej súhry bol MANUCHO, ktorému naservíroval Pena loptu pred úplne odkrytú bránu. Domáci zakončovateľ nemohol nedať!
     
    6
    Almeria však pokračovala v akcii a dostala sa do stopercentnej tutovky. Diaz si prebral loptu na ofsajdovej hranici a z ľavej strany prestrelil Jimenéza. Radosť hostí však dlho netrvalo, pískal sa veľmi tesný ofsajd!
     
    5
    Do pokutového územia domácich smeroval dlhý nákop, s ktorým si však obrana Realu bez problémov poradila a loptu odhlavičkovala do bezpečia.
     
    4
    Opäť v akcii obranca Valladolidu Rukavina, ktorý to však teraz pri napádaní na polovici súpera prehnal s agresivitou a dopustil sa nedovoleného zákroku.
     
    3
    Rukavina to na pravej strane zvládol, získal autové vhadzovanie pre domáci tím, ktorý hrá v prvom polčase zľava doprava.
     
    2
    Domáci sa takmer dostali do obrovskej šance! Larsson to spravil veľmi vtipne, predpokladal, že má za sebou spoluhráča, prepustil mu pomedzi nohy loptu do pokutového územia, kde však bolo Manuchovo zakončenie zablokované!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Valladolid: Jaime Jiménez – Rukavina, Rueda, Valiente, Peña – D. Larsson, Pérez, Rubio (C), Ó. González – Guerra, Manucho.
    Náhradníci: D. Mariño – J. Baraja, Z. Bergdich, F. Rossi, Omar, Jeffrén.

    UD Almería: Esteban – Rafita, Trujillo, Torsiglieri, Mané – Tébar, Suso, Corona (C), F. Soriano, Vidal – Díaz.
    Náhradníci: Julián – M. Silva, Nélson, R. Azeez, J. Zongo, Rodri, H. Barbosa.

    Rozhodca: Teixeira – Díaz, Torre.
     
    31. kolo španielskej La ligy pokračuje aj počas nedele. Už na pravé poludnie odštartujú prvý zápas druhého hracieho dňa tohto kola Real Valladolid a UD Alméria. Práve na toto stretnutie sa bližšie zameriame online prenosom, ktorý pre vás pripravuje Michal Bakoš.

    Real Valladolid

    Domáci celok sa momentálne potápa v zostupových vodách. V ligovej tabuľke mu patrí so ziskom 27 bodov predposledná priečka. Valladolid však nesmie klesať na duchu, dokonca súťaže má ešte dostatok času na to, aby si vybojoval záchranu. Na Osasunu, ktorá aktuálne okupuje prvé miesto nad zostupovou čiarou, stráca Valladolid len dva body. Z ostatných piatich duelov dokázal Real bodovať v troch, naplno však len v súboji s megafavoritom na zisk titulu Barcelonou, ktorú dokázal doma totálne prekvapiť a poraziť najtesnejším možným rozdielom. Počas týždňa sa Valladolid predstavil na pôde Realu Sociedad, s ktorým prehral 0:1.

    UD Alméria

    Hostia sú takisto namočený do záchranárskych prác. Aktuálne im síce patrí šestnáste miesto zaručujúce záchranu v elitnej spoločnosti, no pred pásmom zostupu má Almeria len dvojbodový náskok. Hostia dokázali v posledných dvoch stretnutiach prerušiť sériu prehier, minulý víkend prekvapujúco zdolali Real Sociedad a počas týždňa vydolovali bod aj z domáceho zápasu s Valenciou.

    V prvom vzájomnom zápase týchto dvoch tímov v tomto ročníku dokázala Almeria pred domácimi priaznivcami bodovať naplno.

    Favorita tohto zápasu sa dá určiť len ťažko. Isté je však to, že stretnutie je pre oba tímy nesmierne dôležité a hráči do toho dajú všetko. Budú ochotní pobiť sa o každý centimeter hracej plochy. Odpoveď na to, kto sa bude tesne pred druhou hodinou popoludní tešiť, nám dá až samotný zápas, ku ktorého sledovaniu vás srdečne pozývam.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 6. Manucho

    Karty:   7. Rukavina (RVA), 81. Larsson (RVA) – 25. Torsiglieri (ALM)   75. Torsiglieri (ALM)


    Real Valladolid: Jaime Jiménez – Rukavina, Rueda, Valiente, Peña – D. Larsson, Pérez, Rubio (C), Ó. González – Guerra, Manucho.
    Náhradníci: D. Mariño – J. Baraja, Z. Bergdich, F. Rossi, Omar, Jeffrén.

    UD Almería: Esteban – Rafita, Trujillo, Torsiglieri, Mané – Tébar, Suso, Corona (C), F. Soriano, Vidal – Díaz.
    Náhradníci: Julián – M. Silva, Nélson, R. Azeez, J. Zongo, Rodri, H. Barbosa.

    Rozhodca: Teixeira – Díaz, Torre