Valladolid – Almería 1:0 (kon.) | Osasuna – Sociedad 1:1 (kon.) | Villarreal – Elche 1:1 (kon.)
Valencia – Getafe 1:3 (kon.)
koniec
Real Valladolid
1:0 (1:0)
UD Almería
Nedeľa 30.03.2014, 12:00 • Estadio Municipal José Zorrilla • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Valladolid dokázal tesný náskok vypracovaný v prvom dejstve uhájiť aj v druhom polčase. O troch bodoch pre domácich rozhodol presným zásahom Manucho. Mne neostáva nič iné, len sa vám poďakovať za pozornosť a zaželať ešte pekný zvyšok jarnej soboty. (13:51:05)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci sa dokonca ešte dostali aj k ofenívnemu výpadu, ktorý potiahol Omar. V akcii dvoch striedajúcich hráčov pokračoval Jeffren, ktorého strela však nemala potrebnú presnosť ani razanciu na to, aby Estebana ohrozila.
     
    90+2
    Striedajúci Azeez ukázal, že je na tom, čo sa týka individuálnych schopností, veľmi dobre. Zbavil sa protihráča a z hranice pokutového územia si to nachystal na strelu, ktorá mu však príliš nevyšla a lopta skončila nad brvnom brány Valladolidu.
     
    90+1
    Počas priebehu tej prvej sa však hrá v okolí pokutového územia Almerie.
     
    90
    Nad rámec riadnej hracej doby boli pridané tri minúty.
     
    90
    Hostia však z neho nič nevyťažili, lopta skončila mimo hracej plochy, späť do hry ju odkopom od svojej svätyne vráti Jimenéz. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    90
    Almeria sa nadychuje k záverečnému náporu. Rodri dostal loptu do pokutového územia, zo zložitej situácie vybojoval pre svojich roh.
     
    89
    Po Rukavinovom centri zviedol Manucho osobný súboj. Domáci útočník toho už má evidentne plné zuby a v pokutovom území sa zvalil na zem.
     
    88
    Omar to zvládol výborne. Mal na sebe dvojicu protihráčov, výborne si však s nimi poradil a udržal loptu na domácich kopačkách.
     
    87
    Jeden z domácich futbalistov zabiehal za obranu súpera, smerovala k nemu aj lopta, no obrana Almeriu ju zastavila a hostia sa vydávajú okamžite vpred.
     
    85
    Posledné striedanie domácich i celého dnešného zápasu. Ihrisko opustil Larsson, na ktorého post ľavého krídelníka vybehol Omar Ramos.
     
    84
    Na druhej strane sa centrom takisto prezentoval pravý obranca , ktorým je v domácom tíme Rukavina. Lopta z jeho kopačky takisto doplachtila do rukavíc brankára.
     
    83
    Suso posunul loptu na pravú stranu Rafitovi, ktorý odcentroval do pokutového územia domácich. Tam kraľoval brankár Jimenez, ktorý loptu ukryl do svojej moci.
     
    82
    Hostia skúšajú ešte posledné striedanie. Ich tréner z ihriska stiahol Coronu, ktorého miesto zaujal do záverečnej fázy stretnutia Azeez.
     
    81
    Dvojica domácich futbalistov si teraz zobrala do parády jedného protihráča. Larsson bol za faul potrestaný žltou kartou.
     
    79
    Ruakavinov prízemný center sprava sa takmer dostal až k Jeffrenovi, ktorému však zakončenie dovolené nebolo.
     
    78
    Oscar González mal na kopačke definitívne potvrdenie víťazstva Realu Valladolid! Skvele to spravil Larsson, ktorý vyzval na ľavej strane protihráča k tancom, vnikol cez neho do pokutového územia a naservíroval loptu práve Gonzálezovi, ktorý však nepotešil domácich divákov!
     
    76
    Domáci tak dohrajú zápas v početnej prevahe. Všetko majú vo svojich rukách, k tomu, aby stretnutie dotiahli do zdarného konca, im chýba už len štvrťhodina.

    Michal Bakoš

    Góly: 6. Manucho

    Karty:   7. Rukavina (RVA), 81. Larsson (RVA) – 25. Torsiglieri (ALM)   75. Torsiglieri (ALM)


    Real Valladolid: Jaime Jiménez – Rukavina, Rueda, Valiente, Peña – D. Larsson, Pérez, Rubio (C), Ó. González – Guerra, Manucho.
    Náhradníci: D. Mariño – J. Baraja, Z. Bergdich, F. Rossi, Omar, Jeffrén.

    UD Almería: Esteban – Rafita, Trujillo, Torsiglieri, Mané – Tébar, Suso, Corona (C), F. Soriano, Vidal – Díaz.
    Náhradníci: Julián – M. Silva, Nélson, R. Azeez, J. Zongo, Rodri, H. Barbosa.

    Rozhodca: Teixeira – Díaz, Torre