Barys – Ufa 2:3 (po pr.) | Metallurg Magnitogorsk – Novosibirsk 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Jaroslavľ 4:5 (po pr.)
Lev – Doneck 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
SKA Petrohrad
4:5 (1:1, 3:1, 2:2)
Lokomotiv Jaroslavľ
Piatok 21.03.2014, 16:30 • Ice Place • Play-off KHL
Partner:
     
    70:39
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Je to však presne naopak, domácim sa rozhodujúci zásah streliť nepodarilo, tak udreli hostia, ktorí rozhodujú o tom, že séria sa na ich ľad presťahuje za vyrovnaného stavu 1:1. VLADISLAV KARATAJEV sa zmocnil pred bránou odrazeného puku, na prvý pokus mu to nevyšlo, no na druhý krát dokázal čierne čudo pretlačiť do domácej svätyne a rozjasal tak svojich spoluhráčov i fanúšikov Lokomotivu! Asistencia : Staffan Kronwall.
     
    59:00
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Neskutočné! Hosťom to vyšlo, z obrovského záverečného náporu sa dokázali presadiť a zabezpečili si tak predlženie! Rovnú minútu do konca tretej tretiny je stav vyrovnaný! Plotnikov prihral od zadného mantinelu na DANIILA APALKOVA, na ktorého domáca obrana nedala patričný pozor a hosťujúci útočník dokázal puk precediť za chrbát Saláka. Asistencia : Sergej Plotnikov.
     
    52:17
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Tak, ešte to bude predsa len dramatické a záver tretej tretiny sľubuje zaujímavé predstavenie. Lokomotivu sa podarilo znížiť stav stretnutia na rozdiel jediného zásahu! K obratu zavelil líder defenzívy STAFFAN KRONWALL, ktorý to z priestoru kruhov trafil pod hornú tyč! Asistencia : Emil Galimov.
     
    30:20
    Petrohrad dal gól!
    Domáci odskakujú svojmu súperovi na rozdiel dvoch presných zásahov. Svoj druhý gól v stretnutí zaznamenal český strelec ROMAN ČERVENKA, ktorý dostal puk na kruh do ideálnej streleckej pozície a strelou k vzdialenejšej tyči prekonal Sanforda! Asistencie : Dinar Chafizullin, Patrick Thoresen.
     
    26:37
    Petrohrad dal gól!
    Domácim to predsa len vyšlo a dokázali si prinavrátiť vedenia. Hokej, ktorý momentálne sledujeme, je naozaj na vysokej úrovni. Hráči SKA sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, puk viedol ILJA KOVALČUK, ktorý to zobral na seba a vyriešil to presným zakončením. Asistencie : Kevin Dallman, Iľja Kablukov.
     
    24:30
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Hostia ponúknutú príležitosť využili a počas presilovej hry dokázali vyrovnať. Od modrej čiary vypálil Iľja Gorochov, ktorého pokus ešte dokázal pred bránou tečovať SERGEJ KONKOV. Na túto zmenu v dráhe puku nedokázal Salák zareagovať, začíname odznova! Asistencie : Geoff Platt, Iľja Chorochov.
     
    21:01
    Petrohrad dal gól!
    Výborný vstup domáceho Petrohradu do prostrednej tretiny. Domáci vstúpili do druhej časti veľmi nabudene a po prvý raz v zápase sa dostali do vedenia! Alexej Ponikarovsky prenechal v útočnom pásme puk IĽJOVI KABĽUKOVOVI, ktorý to trafil fantasticky. Na jeho pokus, ktorý smeroval do rohu, nemal Sanford nárok! Asistencia : Alexej Ponikarovsky.
     
    19:13
    Petrohrad dal gól!
    Záver tretiny predsa len priniesol vyrovnanie domáceho tímu, pred odchodom od kabín, tak prakticky začíname odznova. Domáci krásne zahrali situácie troch na dvoch, Thoresen prihral pod seba Martenssovi, ktorý našiel krásnou prihrávkou na druhej strane úplne voľného ROMANA ČERVENKU, ktorý to dostal ako na zlatom podnose a bez problémov poslal puk ponad Sanforda do brány! Asistencie : Tony Martensson, Patrick Thoresen.
     
    01:55
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Sme svedkami prekvapujúceho úvodu, ktorý čakal asi málokto! Lokomotiv Jaroslavľ sa dostáva do vedenia! Galimov našiel svojou prihrávkou SERGEJA KONKOVA, ktorý zakončil na bližšiu tyč. Na jeho zakončenie sa síce Salák naťahoval, no jeho vyrážačka nedokázala puk na ceste do siete zastaviť. Asistencie : Stanislav Galimov, Vladislav Kartajev.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 20. Roman Červenka (Tony Martensson, Patrick Thoresen), 22. Iľja Kabľukov (Alexej Ponikarovsky), 27. Iľja Kovalčuk (Kevin Dallman, Iľja Kablukov), 31. Roman Červenka (Dinar Chafizullin, Patrick Thoresen) – 2. Sergej Konkov (Stanislav Galimov, Vladislav Kartajev), 25. Sergej Konkov (Geoff Platt, Iľja Gorochov), 53. Staffan Kronwall (Emil Galimov), 59. Daniil Apalkov (Sergej Plotnikov), 71. Vladislav Karatajev (Staffan Kronwall)


    SKA Petrohrad: Salák (Ježov) – Alexandrov, Dallman, Semjonov, Čudinov, Rjasenskij, Chafizullin, Judin – Červenka, Martensson, Thoresen – Ponikarovskij, Kablukov, Kovalčuk – Tichonov, Šipačjov, Makarov – Sigarjov, Kučerjavenko, Malyšev – Barabanov.
    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Jakovlev, Kronwall, Gorochov, Višněvskij, Vasiljev, Ljubuškin, Pašnin – Plotnikov, Apalkov, Averin – Redlihs, Sprukts, Platt – Konkov, Kartajev, Galimov – Musatov, Petrov, Kapustin – Achmetov.

    Rozhodca: Ravodin, Odinš – Sivov, Šeljanin