Barys – Ufa 2:3 (po pr.) | Metallurg Magnitogorsk – Novosibirsk 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Jaroslavľ 4:5 (po pr.)
Lev – Doneck 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
SKA Petrohrad
4:5 (1:1, 3:1, 2:2)
Lokomotiv Jaroslavľ
Piatok 21.03.2014, 16:30 • Ice Place • Play-off KHL
Partner:
     
    Neskutočne zaujímavý zápas sa nám teda skončil víťazstvom hostí . Petrohrad prehajdákal v tretej tretine dvojgólový náskok, v predĺžení mal viac z hry, no napokon sa tešili hostia. Tí sa tak do domáceho prostredia vrátia za vyrovnaného stavu, s čím sú určite mimoriadne spokojní. My vám, samozrejme, prinesieme priame prenosy aj z týchto zápasoc. Na dnes sa už lúčim, ďakujem za pozornosť a želám pekný. víkend. (19:29:43)
     
    Koniec zápasu.
     
    70:39
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Je to však presne naopak, domácim sa rozhodujúci zásah streliť nepodarilo, tak udreli hostia, ktorí rozhodujú o tom, že séria sa na ich ľad presťahuje za vyrovnaného stavu 1:1. VLADISLAV KARATAJEV sa zmocnil pred bránou odrazeného puku, na prvý pokus mu to nevyšlo, no na druhý krát dokázal čierne čudo pretlačiť do domácej svätyne a rozjasal tak svojich spoluhráčov i fanúšikov Lokomotivu! Asistencia : Staffan Kronwall.
     
    69:38
    Ani nie minútu na to musel svoje brankárske umenie predviesť Sanford opäť. Domáci zvyšujú obrátky a snažia sa rozhodnúť.
     
    68:48
    Dvojička Martensson a Thoresen spolu veľmi dobre spolupracuje. Prvý menovaný vybojoval puk pre svojho parťáka, ktorého strela však skončila na vyrážačke Sanforda.
     
    68:26
    Hra sa však už odvíja na druhej strane, kde však domácu akciu prerušil hvizdom čiarový rozhodca. Hráči SKA boli príliš aktívni a pri prechode cez modrú čiaru si nedali pozor.
     
    67:11
    Z ľavej strany vypálil Redlihs, Salák vyráža puk do bezpečia. Hostia sa v týchto momentoch viac snažia aj o ofenzívne výpady.
     
    66:30
    Domáci sa taktiež nevyhli zakázanému uvoľneniu, po ktorom sa hra presúva do ich obranného pásma pred brankára Alexandra Saláka.
     
    66:10
    Na druhej strane sa chcel pripomenúť aj Sergej Plotnikov, ktorý sa dostal dokonca aj do zakončenie. To však bolo zrazená na ochrannú sieť.
     
    65:28
    Čudinov výborne tečoval pokus Červenku, puk len trafil Sanforda, ktorý ho vyrazil do bezpečia výborným zákrokom, ktorý možno ani sám netuší, ako predviedol!
     
    64:45
    Hostia však získali puk a pustili sa s ním do ofenzívneho výpadu. Geoff Platt však nemohol pokračovať v akcii aj v útočnom pásme, prechod hostí cez modrú čiaru totiž nebol v poriadku.
     
    64:15
    Hostia sa dokázali oslobodiť len za cenu zakázaného uvoľnenie, po ktorom sa nám všetko presťahuje späť pred bránu Curtisa Sanforda.
     
    63:15
    Martenssonova prihrávka prešla cez celé bránkovisko, na druhej žrdi bol pripravený Patrick Thoresen, ktorý však ponúknutú možnosť nevyužil a skákajúci puk nedopravil na miesto určenie!
     
    62:51
    V úvode predĺženia sú aktívnejším tímom domáci. Lokomotiv opäť predvádza spoľahlivú defenzívnu činnosť, cez ktorú to domáci budú mať veľmi ťažké.
     
    61:25
    Po vyhratom buly sa k strele dostal Alexej Ponikarovsky. S jeho zakončením zo zaujímavej pozície si však Sanford dokázal poradiť.
     
    61:10
    Domáci hráči sa k ničomu zaujímavému nedostali, niečo vymyslieť skúšali aj hosťujúci hokejisti, no ich snaženie dopadlo rovnako ako u ich súpera.
     
    60:35
    Domáci s pukom vo vlastnej obrannej tretine, odkiaľ štartujú svoj prvú útočnú akciu v extra pridanom čase.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Priznám sa, že Lokomotivu som už sám neveril. Hráči hostí sa však dokázali ešte vzchopiť, nadýchli sa k záverečnému tlaku, ktorý pretavili v dva presné zásahy a tým pádom aj vyrovnanie. Strelecky sa o to postarala dvojica Kronwall a Apalkov. O osude druhého stretnutia tejto série rozhodne predlženie.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 20. Roman Červenka (Tony Martensson, Patrick Thoresen), 22. Iľja Kabľukov (Alexej Ponikarovsky), 27. Iľja Kovalčuk (Kevin Dallman, Iľja Kablukov), 31. Roman Červenka (Dinar Chafizullin, Patrick Thoresen) – 2. Sergej Konkov (Stanislav Galimov, Vladislav Kartajev), 25. Sergej Konkov (Geoff Platt, Iľja Gorochov), 53. Staffan Kronwall (Emil Galimov), 59. Daniil Apalkov (Sergej Plotnikov), 71. Vladislav Karatajev (Staffan Kronwall)


    SKA Petrohrad: Salák (Ježov) – Alexandrov, Dallman, Semjonov, Čudinov, Rjasenskij, Chafizullin, Judin – Červenka, Martensson, Thoresen – Ponikarovskij, Kablukov, Kovalčuk – Tichonov, Šipačjov, Makarov – Sigarjov, Kučerjavenko, Malyšev – Barabanov.
    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Jakovlev, Kronwall, Gorochov, Višněvskij, Vasiljev, Ljubuškin, Pašnin – Plotnikov, Apalkov, Averin – Redlihs, Sprukts, Platt – Konkov, Kartajev, Galimov – Musatov, Petrov, Kapustin – Achmetov.

    Rozhodca: Ravodin, Odinš – Sivov, Šeljanin