Košice – Martin 6:1 (kon.) | Nitra – Zvolen 3:1 (kon.)
koniec
HC Košice
6:1 (1:0, 1:1, 4:0)
HK VITAR Martin
Sobota 08.03.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, play-off našej najvyššej hokejovej súťaže sa nám práve začína! Srdečne vás vítame pri sledovaní úvodného štvrťfinálového duelu v sérii Košíc s Martinom.

    Steel aréna bude dejiskom atraktívneho zápolenia vyraďovacej časti. Domáci Košičania doň vstupujú z najlepšej možnej pozície po tom, čo suverénne so ziskom 125 bodov vyhrali základnú časť Tipsport extraligy. Pre tím z metropoly východu je to už celkovo siedmy triumf v základnej časti najvyššej slovenskej súťaže. Východniari boli iba štyri riadne víťazstvá (teda 12 bodov) od vyrovnania absolútneho rekordu získaných bodov v základnej časti našej extraligy, ktorý aj sami stanovili ešte v sezóne 2010/2011 celkovým počtom 137 bodov.
    Na opačnej polovici ľadovej plochy sa predstaví mužstvo z Turca. Martinskí hokejisti sa ani zďaleka nemôžu popýšiť toľkými úspechmi ako ich súper – veď pre MHC je v podstate veľkým úspechom už postup do štvrťfinále play-off. V Martine ho totiž zažili naposledy pred štyrmi rokmi. Ani v tomto ročníku to Martinčania nemali jednoduché, veď ešte pár kôl pred koncom bojovali o vyhnutie sa barážovej pozícii. Napokon skončili so ziskom 66 bodov ôsmi.

    Košice sú pre martinských hokejistov zrejme nočnou morou. Martin sa v metropole východu trápil viac než 13 rokov. Áno, viac ako desaťročie v metropole východu Martinčania nezvíťazili. Nelichotivú bilanciu sa im podarilo prelomiť až v úvode minulej sezóny, a to po víťazstve 3:1. Odvtedy ale v Košiciach ešte neuspeli. Steel aréna bola medzičasom svedkom piatich extraligových zápolení týchto celkov, no martinskí hráči ani v jednom z nich neuspeli. Začala sa písať nová (trinásťročná) séria s katastrofálnou bilanciou pre Martin? Zverenci trénera Babku ani ich priaznivci si niečo také nechcú predstaviť ani v najhoršom sne, a preto by martinskí hokejisti najradšej v úvodnom zápase tejto štvrťfinálovej série v Košiciach zvíťazili.

    Aké osobnosti nájdeme v kabínach Košíc a Martina? Košičanov vedie tréner Anton Tomko spoločne s asistentom Pavlom Zůbekom. Východniari majú v bránke skúseného gólmana Rastislava Staňu, ktorý od svojho príchodu do našej najvyššej hokejovej súťaže znepríjemnil život nejednému súperovi a v celkovo ôsmich dueloch, v ktorých za svoj rodný klub nastúpil prehral iba raz. V troch prípadoch si dokonca udržal čisté konto. Obrana Košičanov je tvorená viacerými skúsenými bekmi, spomedzi ktorých má kapitánske "céčko" na hrudi urastený Martin Štrbák, ktorého celá hokejová verejnosť pozná ako dlhoročnú oporu reprezentačného výberu. Útok Oceliarov je nabitý hviezdnymi menami. Spomedzi nich spomeňme napríklad víťaza Stanley Cupu Jiŕího Biceka, či ďalšieho dlhoročného hráča so skúsenosťami zo zámorskej NHL Mareka Svatoša.

    Martinských hokejistov trénuje kouč Daniel Babka, pre ktorého je to vôbec prvá sezóna v pozícii hlavného trénera pri seniorskom tíme. Jeho asistentom je Branislav Stolárik – obaja sú bývalými obrancami Martina. V bránke sa Martinčania budú zrejme spoliehať na gólmana Michala Dzubinu, ktorý by mal byť po odchode českého brankára Jakuba Čecha z hosťovania späť do Znojma byť jednotkou aj v tejto sérii. Spomedzi obrancov je veľkou osobnosťou najmä urastený Ivan Ďatelinka, ktorý je bezpochyby vzorom pre viacerých neskúsených hráčov. Ofenzíva mužstva z Turca môže stavať na lídrovi Jaroslavovi Markovičovi, najproduktívnejšom hráčovi Martina. Dôležitou útočnou silou je aj Markovičova dvojička Peter Galamboš – druhý naproduktívnejší hráč spomedzi Martinčanov v základnej časti aktuálnej sezóny.

    V základnej časti Tipsport extraligy sa Košice s Martinom vo vzájomných súbojoch stretli šesťkrát. Východniari zvíťazili v piatich dueloch, raz proti mužstvu z Turca prehrali. Aj napriek tejto dominancii aktuálneho vicemajstra musíme konštatovať, že výsledky boli vo väčšine prípadov veľmi tesné a raz dokonca Košičania zvíťazili až po samostatných nájazdoch.

    4. kolo: Košice – Martin 3:1
    13. kolo: Martin – Košice 1:3
    22. kolo: Martin – Košice 3:2
    31. kolo: Martin – Košice 0:1
    40. kolo: Košice – Martin 5:2
    49. kolo: Košice – Martin 3:2

    • Ako vidia tento zápas stávkové kancelárie? Bookmakeri, samozrejme, podľa papierových predpokladov favorizujú Košice. Na ich víťazstvo po riadnej hracej dobe vypísali kurz približne 1,25. Na triumf martinských hráčov je kurz podstatne vyšší – až 6,9. Remízu po šesťdesiatich minútach hry si môžete natipovať s kurzom približne 6.
    • Ako vidia stávkové kancelárie výsledok celej štvrťfinálovej série? V odpovedi na túto otázku majú bookmakeri ešte jasnejšie. Ak veríte Košičanom, ich postup môžete zúročiť s kurzom 1,04. V prípade, že si myslíte, že medzi štvoricu najlepších postúpi Martin, určite využite ponuku s kurzom 6,7.

    My vám svoju prognózu neponúkneme. V športe je totiž jasné, že o všetkom sa rozhoduje priamo na hracej ploche a žiadne prekvapenie nie je nereálne, preto niekedy tipy na výsledky vyzerajú priam komicky.. Aktéri (nie len tejto série) sa pred vyraďovacími bojmi vyjadrovali v zmysle, že play-off je nová súťaž. A mali skutočne pravdu. Dnešným dňom začínajú všetky tímy v podstate od začiatku a môžu buď pozitívne prekvapiť, alebo sklamať. V tomto prípade môžu pozitívne prekvapiť hokejisti z Turca. Martinčania nie sú favoritmi série, no to ich ešte priamo nestavia do role porazeného. Na opačnej polovici ľadovej plochy sú hráči Košíc, ktorých postup sa na základe papierových predpokladov očakáva, ale takisto im ho ešte prvá priečka po základnej časti nezaručuje. O všetkom sa rozhodne v jednotlivých zápasoch. Ten prvý sa začína už dnes o 17:00 na ľade košickej Steel arény. My vás srdečne pozývame k jeho sledovaniu prostredníctvom tohto textového prenosu. Sprevádzať vás ním bude Veronika Pancuráková.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Černák, Deyl, Cebák, Briják – Bartánus, Hrnka, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Svatoš – Sojčík, Češík, Skalický – Jokeľ, Matúš Chovan, Hinďoš

    MHC Mountfield (Martin): Dzubina – Brcko, Matejka, Rusina, Ďatelinka, Perniš, Novotný, Tupý, Popela – L. Klíma, Kolena, Themár – Važan, Galamboš, Markovič – Suja, Pokrivčák, Finsterle – J. Cíger, Dírer, Rožník

    Rozhodca: D. Konc, Novák – Bednár, Snášel.
     
    Steel aréna sa nám postupne zapĺňa a na svojom mieste sú už aj hosťujúci fanúšikovia. Martin prišli do metropoly východu povzbudiť približne štyri desiatky priaznivcov.
     
    Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche. Domáci hokejisti nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia v bielej farbe.

    V bránke Košíc začína Rastislav Staňa, na opačnej polovici klziska sa od úvodných sekúnd predstaví Michal Dzubina.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok. Play-off práve začína!
     
    Pred úvodným buly si ešte vypočujeme štátnu hymnu Slovenskej republiky.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:11
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hostia. Tí sa okamžite pokúšali dostať do útočnej tretiny, ale Matejkove nahodenie skončilo iba na zakázanom uvoľnení.
     
    00:16
    A takmer okamžite po buly tu už máme aj prvé vzbĺknuté emócie. Bartánus sa natlačil pred Dzubinu, ale puk za jeho pevne osadené betóny nepretlačil. Hostia si ešte strkancami vydiskutovali prípadné pokusy Košíc o dorážku.
     
    00:56
    Domáci Jenčík mohol otvoriť skóre duelu! V útočnej tretine sa s pukom vôbec nemaznala a sám si ho potiahol až do zakončenia. Individuálne to síce nemyslel zle, ale Dzubnu neprekabátil.
     
    01:26
    Košičania začali poriadne aktívne. Aj tentokrát na Dzubinu letela strela, ale martinský brankár bol rýchly a puk si stiahol pred Jenčíkom, ktorý neúnavne bojoval o teč alebo prípadnú dorážku.
     
    01:55
    Košičania začali skutočne veľmi aktívne. Dzubina už musel zasahovať trikrát a ani jeden zo zákrokov nepatril medzi tie ľahšie.
     
    02:20
    Martin si konečne aspoň na chvíľu vydýchol. Hostia zaviezli puk do útočnej tretiny a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť.
     
    02:49
    Martinčanom sa ale v útočnom pásme vôbec nedarí. K strele sa ešte ani len nedostali a domáca defenzíva im nenecháva vôbec žiaden priestor.
     
    03:02
    Naopak, Košičania získali puk a nahrnuli sa do rýchleho protiútoku. Ten bol skutočne veľmi rýchly, pretože ho zastavil ofsajd na útočnej modrej čiare.
     
    03:35
    Hra sa prerušuje. Na ľadovej ploche totiž ostal ležať hosťujúci Markovič. Pevne veríme, že to nebude nič vážne. Jaroslavova strata by Martinčanom narobila veľké starosti i problémy.
     
    04:14
    Brankár Dzubina opäť schoval puk vo svojej lapačke. Tentokrát sa tak stalo po obyčajnom nahodení puku zo strany po jeho ľavici. Hosťujúci gólman musí byť skutočne v strehu.
     
    04:46
    Košičania stále útočia. Okolo Dzubinovej bránky najskôr iba preletela prudká strela a následne sa puk do siete snažil spoza martinskej svätyne dopraviť aj Skalický, ale úspešný nebol. Vysunutá hokejka Dzubinu zastavila puk.
     
    05:13
    Martin zaviezol puk na opačnú polovicu ľadovej plochy, ale tam sú hostia úplne bezzubí. Martinčania sa nevedia dostať k nebezpečnejšiemu ohrozeniu brankára Staňu.
     
    05:53
    Hostia držia puk na svojich hokejkách a odmietajú ho požičať súperovi. Košičania sa nikam bezhlavo nehrnú a pokúšajú sa ho vybojovať vysokým napádaním.
     
    06:24
    Domáci stále vysoko napádajú súpera, ktorý má veľké problémy s rozohrávkou. martin nemá vôbec žiadnu šancu preniknúť cez stredné pásmo.
     
    06:55
    Hrá sa veľmi dlho bez prerušenia. martin sa stále pokúša držať puk, ale nedarí sa mu dostať do útočnej tretiny, kde by mohol ohroziť Staňu.
     
    07:33
    Košice dali gól!

    Košičania sa ujímajú vedenia v zápase! PETER BARTOŠ dostal presnú prihrávku a prudkým švihol z ľavej strany rozvlnil sieť za Dzubinom. Asistencie si pripisujú Marek Kolba a Tomáš Klouček.
     
    08:10
    Košičania okamžite pokračujú v aktivite pred bránkou súpera. Domáci sa natlačili do ďalšieho nebezpečného zakončenia, ale to Dzubina za pomoci defenzívy likviduje.
     
    08:49
    Pre martin je to začiatok ako zo zlého sna. V Steel aréne sa zápasy väčšinou neotáčajú, v pla-off už vôbec nie. Martin ale hrdo bojuje ďalej.
     
    09:23
    Martin sa stiahol do vlastnej obrannej tretiny. Tam sa mu darí prerušovať nebezpečné prihrávky súpera, a tak sa hostia nemusia obávať aspoň nebezpečnej strely.
     
    09:56
    Košičania by chceli pokračovať v gólovom trende, ale nevedia sa dostať do zakončenia. Domáci hokejisti prišli o puk vo vlastnej útočnej tretine.
     
    10:32
    Košičania to skúsili rozohrávkou spoza vlastnej svätyne s vidinou rýchleho prechodu do pásma. Ten ale skončil iba zakázaným uvoľnením.
     
    10:50
    Martin zlepšil defenzívnu činnosť a hostia sa s veľkou bojovnosťou tlačia do zakončenia na opačnej polovici ľadovej plochy. Tam sú ale zatiaľ neúspešní.
     
    11:30
    Domáci gólman Staňa sa predviedol skvelým zákrokom! Košičania sa museli brániť, ale skúsený brankár ležiac na zemi nedovolil puku z hokejky hosťujúcich hráčov preniknúť do siete a skóre ostáva nezmenené.
     
    11:49
    Sojčík vysunul puk v strede klziska s cieľom zrýchliť útočnú akciu a posunúť kus čiernej gumy spoluhráčovi. Úmysel mu ale nevyšiel, keďže prihral iba hosťujúcemu hráčovi.
     
    12:10
    Sojčík to tentokrát skúsil pred súperovou bránkou samostatne. Naťahoval sa po puku, ale hosťujúci gólman mu nedožičil ani sekundu na strelu a hokejkou ho odzbrojil.
     
    12:48
    Martin sa aj naďalej musí brániť. Košičania sú v ofenzíve veľmi silní a hostia ich určite nechcú pustiť do vyššieho náskoku. Už tento aktuálny sa im bude ťažko doháňať.
     
    13:12
    Košičania chceli opäť raz podniknúť rýchly brejk do útočnej tretiny. Puk obrancovia vysunuli až spoza Staňu, ale nik z Oceliarov ho nezachytil, a tak je z toho iba zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    13:52
    Obrovská šanca Košíc na druhý gól v zápase! Hosťujúca defenzíva neustrážila Biceka, ktorý sa z ničoho nič zjavil pred bránkou, ale jeho prudký švih sa Dzubinovi podarilo vytesniť.
     
    14:06
    Vzápätí to skúšal ešte domáci Bartánus. Košičania sa do súpera poriadne zahryzli a nedajú mu dýchať. Martin má čo robiť, aby domácich hokejistov udržal na uzde.
     
    14:36
    Za Dzubinovou bránkou sa strhla veľká bitka o puk, z ktorej napokon vychádzajú úspešnejšie hostia. Košičania si teda priestor pred bránkou robili tentokrát zbytočne.
     
    15:27
    Domáci opäť veľmi nebezpečne pohrozili! Sojčík si nikým nestrážený v medzikruží počkal na prihrávku a okamžite vypálil. Hosťujúci brankár mal teraz šťastie, pretože puk mu preletel pár centimetrov od pravej žrde.
     
    15:55
    Dzubina ale musí byť v strehu aj naďalej. Domáci obsadili útočnú tretinu, a tak radšej hru prerušuje. Odrazený puk od mantinelu mu nenarobil veľké problémy, ale radšej ho v lapačke podržal.
     
    16:10
    Košičania súpera vôbec nešetria. Okamžite po buly na bránku vypálili z útočnej modrej čiary, ale gólman bol na svojom mieste a druhý gól nepripustil.
     
    16:55
    Domáci pokračujú v obrovskom ofenzívnom tlaku! Hrnka vybojoval puk pri mantineli a okamžite si ho zaviezol až pred bránku, kde sa ho pokúšal prepasírovať za čiaru. Dzubina sa opäť raz predviedol a nedovolil mu to.
     
    17:23
    Martin chcel odpovedať na opačnej polovici ľadovej plochy, ale hosťom puk ušiel a Staňa so zákrokom problémy nemal. Následne si hráči ešte niečo húževnato vysvetlili a môžeme pokračovať v hre.
     
    17:55
    Hostia chceli ísť do útoku a dostať sa k vyrovnávajúcemu gólu, ale ich úmysel bol prerušený hvizdom postranného arbitra. Ten signalizoval ofsajdové postavenie Martinčanov.
     
    18:31
    Košičania sa po chvíľke pobytu vo vlastnej obrannej tretine chceli bleskovo presunúť do útoku. Ich pokus o prihrávku ale preletel cez všetky čiary a je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    18:50
    Toto vôbec nevyzerá dobre! Hosťujúci Kolena so zakrvavenou tvárou odchádza na striedačku, aj to iba za pomoci spoluhráčov a lekára. Toto bolo veľmi nepekné narazenie na mantinel od domáceho Hrnku.
     
    18:50
    Domáci Tomáš Hrnka je prvým vylúčeným tohto zápasu. Za napadnutie hlavy a krku inkasuje päťminútový trest. Pevne veríme, že hosťujúci Milan Kolena bude v poriadku.
     
    19:20
    Košičania sa zatiaľ dobre bránia. Martinských hokejistov vytláčajú zo streleckých pozícií a do zakončení ich nepúšťajú.
     
    19:43
    Domáci Češik mohol zvýšiť vo vlastnom oslabení! Dostal sa do rýchleho úniku, ale bol tesne stíhaný súperom a jeho zakončenie napokon nebolo také, ako si predstavoval.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina štvrťfinálového zápasu Košíc s Martinom sa skončila. Zvíťazili v nej domáci Košičania, ktorých do vedenia poslal v 8. minúte Bartoš. Na jeho presný zásah sa už domácim aj napriek viacerým dobrám príležitostiam odpovedať nepodarilo a úspešní neboli ani hostia, ktorí Staňovi doposiaľ vážnejšie problémy nespôsobili. Druhá dvadsaťminútovku budp martinskí hráči dohrávať v presilovke, ktorá ešte potrvá 3 minúty a 50 sekúnd.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Martin v úvode druhej tretiny nahodil puk do pásma. Tam s jeho rozohrávkou pomáha aj brankár Staňa. Iba pripomeňme, že Košičania ešte viac ako tri minúty budú hra v oslabení.
     
    20:39
    Martin sa nasťahoval v útočnej tretine a pokúša sa niečo vymyslieť. Hostia to skúšajú prudkými strelami, ale tie zatiaľ smerujú mimo priestoru bránky.
     
    21:16
    Themár sa poriadne natiahol na útočnej modrej čiare! Prudký náprah skončil tvrdou bombou, ale tá letela iba tesne vedľa bránky Košičanov.
     
    21:50
    Košickým hokejistom sa až teraz podarilo vysunúť hostí z ich vlastnej obrannej tretiny. Martinčania stále odhodlane bojujú.
     
    22:31
    Košičania chceli ísť vo vlastnom oslabení do útoku. Puk viedol popri mantineli Štrbák, ale po prechode stredným pásmom stroskotal na vracajúcich sa súperoch.
     
    22:56
    Obrovská šanca na vyrovnanie a vzápätí aj na zvýšenie vedenia! Hostia sa natlačili pred Staňu a úplne rozobrali domácu defenzívu. Výsledkom toho bol úplne voľný Važan, ktorého ale v neuveriteľnom zákroku lapačkou vychytal skúsený Staňa. Važan vzápätí puk dorážal v podstate do prázdnej bránky, ale napálil iba pravú žrď. Po odraze puku si puk prevzali domáci a rútili sa do protiútoku, ale po ňom puk iba preskákal bránkoviskom a Dzubina ho za svoj chrbát nepustil.
     
    23:09
    Pomer síl na ľadovej ploche sa na malý moment vyrovná. Važan odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    23:50
    Domáci v plnom počte.
     
    24:44
    Košice dali gól!

    Domáci využívajú presilovú hru a dostávajú sa do dvojgólového vedenia! Puk za Dzubinu poslal JIŘÍ BICEK. Asistenciu pri tomto presnom zásahu si pripisuje Marek Svatoš.
     
    25:24
    Hostia sa budú opäť brániť. Na trestnú lavicu odchádza Ďatelinka so spoluhráčom, ktorý p vypršaní dvojminútového trestu naskočí na ľadovú plochu. Ďatelinka dostáva trest 2+10 za napadnutie zozadu.
     
    25:50
    Hostia sa ukážkovo bránia. Domácim hokejistom nechcú dovoliť usadiť sa v pásme a Košičania tak nemôžu ani strieľať.
     
    26:15
    Hostia si dokonca vo vlastnom oslabení dovolili puk zaviesť na opačnú polovicu ľadovej plochy. Tam ho do pásma zaviezol Kolena, ale bol tvrdo odstavený a stratil hokejku.
     
    26:45
    Martin dal gól!

    Hostia znižujú vo vlastnom oslabení! PETER GALAMBOŠ sa dostal do samostatného úniku a nádherne prekonal skúseného Staňu, ktorý bol na jeho zakončenie ku žrdi prikrátky. Bez asistencií.
     
    27:24
    Hostia hrajú v plnom počte. Táto oslabovka im nenarobila žiadne problémy, práve naopak.
     
    27:55
    Košičania pôsobia zaskočeným dojmom z inkasovaného presného zásahu. Pokúšajú sa okamžite zvýšiť svoje vedenie, ale nedarí sa im ani usadiť sa v pásme.
     
    28:13
    Klouček zo stredného pásma nahodil puk do toho útočného, ale jeho spoluhráči nemohli hrať. Postranný rozhodca signalizoval ofsajd.
     
    28:50
    Hostia sa bránia úplne bravúrne. Favorizované Košice majú stále veľký problém dostať sa do pásma, nehovoriac o strele.
     
    29:13
    Košičanom sa predsa len podarilo dostať puk na vlastných hokejkách cez útočnú modrú čiaru. Tam je to už ale horšie, pretože domáci sú zatlačení k mantinelu.
     
    29:48
    Košiciam sa predsa len podarilo vystreliť. Prudká rana letela na bránku až od útočnej modrej čiary, s čím so brankár Dzubina s ľahkosťou poradil.
     
    30:21
    Hosťujúci fanúšikovia sa teraz poriadne preľakli! Domáci hráči sa natlačili do zakončenia v medzikruží, po ktorom ale puk preletel iba tesne nad hornou žrďou bránky Dzubinu.
     
    30:49
    Markovič veľmi aktívne v útočnej tretine bojoval o puk. Do hry sa zapojil skutočne veľmi obetavo, ale kus čiernej gumy na svoju hokejku nevybojoval.
     
    31:00
    Košičania chceli rýchlym protiútokom góllovo ohroziť Dzubinu, ale ten zasahovať vôbec nemusel. Domácich hokejistov zastavilo ofsajdové postavenie.
     
    31:31
    Hostia sa stále skúšajú, veď domáci majú na svojom konte iba jednogólový náskok. Rožníkovi sa na hokejku dostal už takmer stratený puk v útočnej tretine a spomínaný hráč vôbec nezaváhal. jeho pokus od modrej čiary skončil ale iba u Staňu.
     
    31:52
    Košičania sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Bartánus.
     
    32:16
    Košickí hokejisti hneď v úvode vlastného oslabenia vyhodili puk cez všetky čiary a súperovi tak nedovolili ani len vystreliť.
     
    32:21
    Martinčania by do útoku pochopiteľne chceli ísť, ale domáci im to vôbec nedovoľujú. Hostia to skúsili prudkým vysunutím puku spoza vlastnej svätyne, ale ten skončil až na zakázanom uvoľnení.
     
    33:06
    Košickí hráči vo vlastnej početnej nevýhode držia puk ďaleko od Staňu. Ten v tomto nerovnovážnom stave zatiaľ vôbec nemusel zasahovať.
     
    33:32
    Martinčanom sa puk konečne podarilo aspoň zaviesť do pásma pred Staňom, ale to hosťom vôbec nepomohlo. Ich presilovka sa nezadržateľne kráti a my sme v ich podaní stále nevideli strelecký pokus.
     
    34:06
    Medzičasom už hráme v plnom počte na oboch stranách. Hostia premárnili presilovku, počas ktorej si vôbec nepočínali dobre a Staňu ani neohrozili.
     
    34:50
    Puk je v útočnom pásme Košíc, ale tie sa k nemu nevedia dostať. Sojčík to skúšal proti obrancovi v bielom drese, ale bez úspechu.
     
    35:17
    Košičania stále ostávali v útočnej tretine a hostia radšej prerušujú hru vyhodením puku cez všetky čiary. Do konca tretiny už inkasovať určite nechcú.
     
    35:46
    Štvrtá útočná formácia Košíc sa teraz pokúša urobiť zmätok pred Dzubinom. Strelecky to skúšal Hinďoš, ale jeho pokus nebol vôbec z kategórie nebezpečných a Dzubina si s ním ľahko poradil.
     
    36:20
    Košičania držia puk v útočnom pásme a to im teraz zrejme stačí. martinskí hráči by sa radi dostali k streleckému pokusu, ktorý by mohol skončiť vyrovnaním, ale vôbec sa im nedarí odzbrojiť domácich.
     
    36:48
    Hostia sa opäť raz oslobodzujú iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Martinskí hráči tak budú aj po vhadzovaní pokračovať v defenzívnej činnosti.
     
    37:09
    Pozor si musí dávať najmä gólman Dzubina. Košičania sa ho pokúsili ohroziť ranou bezprostredne po buly, ale hosťujúci brankár si s pukom poradil.
     
    37:53
    Hostia sa mohli dostať do rýchleho brejku. Puk mal na hokejke Rusina, ale v konečnom riešení situácie s pukom nedokázal zakončiť a prepasírovať ho tak za Staňu.
     
    38:19
    Hosťujúci hráči sú stále pri puku a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Do konca tretiny ostávajú necelé dve minúty a vyrovnávajúci gól do šatne by Martinčanom zaiste pomohol.
     
    38:40
    Staňa musel opäť zasahovať a po jeho zákroku sa na ľade strhla opäť menšia výmena názorov. Bartánus si niečo rázne vysvetľoval s Cígerom, ale rozhodcovia boli poblízku a situáciu umiernili.
     
    39:13
    Do konca tretiny už ostáva iba necelá minúta hry. Puk si na svoje hokejky prevzali košickí hokejisti a presunuli sa s ním do útočnej tretiny, kde sa ešte pokúsia niečo vymyslieť.
     
    39:48
    Domácim sa ale vôbec nedarí. Puk síce majú pod kontrolou, ale nevedia presne vystreliť, a tak sa v tejto časti hry už zrejme nič nestane.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po dvoch tretinách ešte stále o ničom rozhodnuté ani zďaleka nie je. Domáci už síce vyhrávali rozdielom dvoch presných zásahov, ale vo vlastnom oslabení znížil Galamboš, a tak je hra aj pred treťou dvadsaťminútovkou stále otvorená.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:44.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:21
    V úvode tretej tretiny získali puk na svoje hokejky hokejisti domáceho celku. Košičania ho okamžite nahodili do pásma, ale tam si ho prevzali iba hostia.
     
    40:49
    Martin sa postupným prechodom dostal na opačnú polovicu ľadovej plochy. Hostia však nevystrelili do priestoru bránky, pretože neboli v dobrej streleckej pozícii.
     
    41:20
    Táto dvadsaťminútovka začala doposiaľ najopatrnejšie zo všetkých, Oba celky si uvedomujú dôležitosť ešte stále nerozhodnutého zápasu, a tak sa do ničoho zbytočne bezhlavo netlačia.
     
    41:38
    Košičania si nerozumeli v rozohrávke pred vlastným brankárom. Puk si chceli prihrať a rýchlo sa dostať na opačnú polovicu ľadovej plochy, no je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    42:42
    Košice dali gól!

    Domáci zvyšujú svoj náskok. Postaral sa o to OLIVER JOKEĽ, na ktorého tvrdú ranu z hranice ľavého kruhu nedokázal hosťujúci gólman zareagovať. Asistencie: Matej Češík a Matej Hinďoš.
     
    43:12
    Hostia sa dostali do neľahkej pozície. Prehrávajú už rozdielom dvoch presných zásahov a musia sa čo najrýchlejšie vrátiť do zápasu.
     
    43:49
    Košičania súperovi situáciu vôbec neuľahčujú. DOmáci hokejisti sa usadli v pásme pred Dzubinom a pokúšajú sa zvýšiť svoje vedenie.
     
    44:20
    Hostia sa dokonca budú brániť. Pokrivčák sa previnil hákovaním.
     
    44:31
    Košickí hráči sa usadili v pásme a pokúsili sa rozhodiť si súperovu defenzívu. Po sérii prihrávok sa k strele od útočnej modrej čiary odhodlal kapitán Štrbák, ale Dzubina bol pozorný.
     
    44:51
    Košice dali gól!

    Košičania využívajú presilovú hru. Brankár Dzubina inkasuje už štvrtýkrát, tentokrát po tvrdej bombe v podaní obrancu RADKA DEYLA. Asistencie: Peter Bartoš a Richard Jenčík.
     
    45:15
    Košičania aj naďalej pokračujú v ničení martinského celku. Sojčík sa natlačil pred bránku a bojoval o puk, ktorý ale napokon odskočil z jeho hokejky a spomínaný hráč strieľať nemohol.
     
    45:46
    Situácia pre hostí je skutočne veľmi náročná. Martinčania sa už s najväčšou pravdepodobnosťou do zápasu späť nedostanú, aj keď dlho s domácimi držali krok. veľká škoda pre hostí.
     
    46:03
    Hostia sa budú opäť brániť. Matejka sa previnil podrazením a inkasuje za to dvojminútový trest.
     
    46:45
    Martinskí hokejisti sa veľmi dobre bránia. Puk sa im darí vytláčať z pásma pred vlastným brankárom, čím spôsobujú domácim veľké problémy pri pokusoch o útočenie.
     
    47:40
    Košice dali gól!

    Domáci si už zo súpera robia trhací kalendár. MAREK BARTÁNUS to počas presilovky vymyslel parádne a vykúpal Dzubinu. Ten nemal proti jeho zakončeniu žiadnu šancu. Asistencie: Peter Bartoš a Richard Jenčík.
     
    47:40
    Martinský tréner Babka si berie oddychový čas.
     
    48:30
    po oddychovom čase hostí pokračujeme v hre. V bránke ostáva brankár Dzubina a hostia sa ešte pokúsia udržať na uzde domácich, ktorí už o svojom víťazstve majú rozhodnuté.
     
    48:55
    Martinčania bojujú, aj keď je to pre nich mimoriadne náročné. Rozbehnutý domáci vlak disponuje obrovskou silou, ktorá nedáva martinským hráčom žiadnu šancu.
     
    49:20
    Domáci to skúsili strelou od útočnej modrej čiary, ale tá letela mimo priestoru troch žrdí. Napriahol sa Klouček, ale nebol presný.
     
    50:09
    začala sa nám posledná desaťminútovka tohto stretnutia. Košickí hokejisti hrajú v absolútnej pohode a pokúšajú sa dostať do ďalších zakončení.
     
    50:55
    Martin domácim statočne vzdoruje. Martinskí hráči si už síce želajú koniec, ale aj napriek tomu nechcú Oceliarov pustiť k ďalším gólom.
     
    51:48
    Hrá sa dlho bez prerušenia, ale na ľadovej ploche Steel arény nemôžeme konštatovať žiadnu zmenu. Zápas sa už v podstate iba dohráva, o jeho víťazovi je rozhodnuté.
     
    52:39
    Martinskí hráči sa snažia držať domácich čo najďalej od vlastnej bránky, čo sa im zatiaľ darí. Košičania sa v ostatnom čase k strele nedostali, ale zjavne im to vôbec nevadí.
     
    53:08
    Dzubina prikryl puk pred korčuľujúcim Bartánus. Hosťujúci gólman nemal vôbec prečo riskovať a hru pre istotu prerušil.
     
    54:48
    Martinskí hráči sa budú brániť. Na trestnú lavicu odchádza Pokrivčák – dve minúty za podrazenie.
     
    55:09
    Domáci boli opäť veľmi blízko gólu! puk poskakoval v bránkovisku, ale Bartoš bol veľmi dobre bránený a nedosiahol naň.
     
    55:24
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu odchádza domáci Svatoš za podrazenie.
     
    55:59
    V hre vo štvoriciach na oboch stranách majú puk plne pod kontrolou domáci hokejisti. Tí sa ani v týchto chvíľach nemajú kam ponáhľať a zbytočne nemárnia sily.
     
    56:48
    Hostia v plnom počte.
     
    57:05
    Košice dali gól!

    Posledný klinec do martinskej rakvičky? Vo vlastnom oslabení unikol OLIVER JOKEĽ a poslal Košice do priepastného päťgólového vedenia. Asistencia: Martin Štrbák.
     
    57:24
    Domáci v plnom počte.
     
    58:36
    O výsledku je už dávno rozhodnuté. Na ľadovej ploche už neuvidíme nič zaujímavé.
     
    59:02
    Domáca Steel aréna sa baví mexickými vlnami, v Košiciach sa už nič nestane.
     
    59:37
    Dnešné stretnutie sleduje 2957 divákov.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Stretnutie sa skončilo, vedenia v sérii sa ujímajú Košičania.

    Ako bude séria pokračovať?
    Odohrajú sa ešte minimálne tri zápasy. Ten prvý je na programe už zajtra v košickej Steel aréne. Týmto vás srdečne pozývame k jeho sledovaniu prostredníctvom nášho textového prenosu.

    2. zápas: 9. marca, nedeľa: Košice – Martin
    3. zápas: 12. marca, streda: Martin – Košice
    4. zápas: 13. marca, štvrtok: Martin – Košice

    To je od nás pre dnešok všetko. Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás už zajtra. S prianím krásneho zvyšku večera sa s vami lúči Veronika Pancuráková. (19:31:37)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 8. Bartoš (Kolba, Klouček), 25. Bicek (Svatoš), 43. Jokeľ (Češík, Hinďoš), 45. Deyl (Bartoš, Jenčík), 48. Bartánus (Bartoš, Jenčík), 58. Jokeľ (Štrbák) – 27. Galamboš


    HC Košice: Staňa – Klouček, Kolba, Štrbák (C), Černák, Deyl, Cebák, Briják – Bartánus, Hrnka, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Svatoš – Sojčík, Češík, Skalický – Jokeľ, Matúš Chovan, Hinďoš
    HK VITAR Martin: Dzubina – Brcko, Matejka, Rusina, Ďatelinka, Perniš, Novotný, Tupý, Popela – L. Klíma, Kolena, Themár – Važan, Galamboš, Markovič – Suja, Pokrivčák, Finsterle – J. Cíger, Dírer, Rožník

    Rozhodca: D. Konc, Novák – Bednár, Snášel

    Diváci: 2957