NY Rangers – Toronto 2:3 (po pr.) | Philadelphia – Washington 6:4 (kon.) | Calgary – Ottawa 4:1 (kon.)
Anaheim – Montreal 3:4 (2:3 po s.n.)
koniec
Calgary Flames
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Ottawa Senators
cz Štvrtok 06.03.2014, 03:40 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:03
    Greening (OTT) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    51:22
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames bleskově využívají přesilovou hru. Monahan nahrál z rohu mezi kruhy Giordanovi, jenž ještě přihrál na pravou stranu MIKEU CAMMALERIMU, jenž již měl lehký úkol ve střelení kotouče do odkryté brány Senators. Asistence: Mark Giordano, Sean Monahan.
     
    51:10
    Flames budou hrát přesilovou hru, protože na dvě minuty za sekání je vyloučen Chris Neil (OTT).
     
    50:24
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Greening vystřelil z levé strany a puk se odrazil hned dvakrát o dva hráče Flames a kotouč se nakonec zastavil před Ortiem, kam si sjel KYLE TURRIS, který následně poslal puk od tyče do brány Flames. Asistence: Colin Greening, Patrick Wiercioch.
     
    45:07
    Na trestnou lavici však odjíždí Jason Spezza (OTT), který podrazil v útočné třetině jednoho z domácích, a odsedí si tak dvě minuty na trestné lavici.
     
    44:39
    Domácí John Colburne (CGY) je vyloučen na dvě minuty za držení, ale útočník Flames se ještě navíc nepříjemně narazil při naražení do mantinelu, a tak odchází do šaten. Trest odsedí MacGrattan.
     
    40:19
    Sumář trestů:

    Chris Butler (CGY) – 2 minuty za hrubost
    Chris Butler (CGY) – 2 minuty za hrubost
    Paul Byron (CGY) – 2 minuty hrubost
    Chris Condra (OTT) – 2 minuty hrubost
    Clarke MacArthur (OTT) – 2 minuty hrubost
     
    40:19
    A tak Ottawa nakonec hraje přesilovou hru, protože na straně domácích je uděleno o jeden dvouminutový trest víc.
     
    38:03
    Kyle Turris (OTT) je navíc vyloučen na dvě minuty za držení protohráče a Flames budou ještě hrát přesilovou hru.
     
    37:13
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Monahan vybojoval puk za bránou Senators, kde nahrál Hudlerovi, jenž nahrál zpoza brány před Andersona, kde byl JOHN COLBORNE, který vypálil velice pohotovou střelou, a vstřelil tak třetí branku Flames. Asistence: Jiří Hudler, Sean Monahan.
     
    36:05
    Máme tu první bitku v utkání, když se do sebe pustili Bobby Ryan (OTT) a Russell (CGY). Celý souboj vyhrál Ryan, ale oba hráči si posedí na trestné lavici 5 minut.
     
    29:12
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames využívají přesilovou hru! Giordano dostal přihrávku od svého kolegy na modré a posunul se s pukem až k pravému kruhu, odkud nahrál mezi kruhy PAULU BYRONOVI, jenž tečuje puk za záda Andersona. Asistence: Mark Giordano, Kris Russell.
     
    27:14
    Tentokráte si zahrají přesilovou hru Flames, protože je na dvě minuty za držení protihráče vyloučen hostující Chris Phillips (OTT).
     
    26:10
    Ihned po svém návratu z trestné lavice uháněl Giordano z pravé strany sám na Andersona, kterého se snažil překovat střelou na vzdálenější tyč, ale hostující brankář jeho střelu vyrazil.
     
    25:00
    Ve vlastním oslabení nahrával z levé strany Colborne před bránu Backlundovi, jehož však skvěle vychytal Anderson.
     
    24:02
    Jenom co se Hanowski vrátil z trestné lavice, tak tam pro změnu putuje Mark Giordano (CGY), který je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    22:01
    Ottawa bude hrát svou druhou přesilovou hru, protože je na dvě minuty vyloučen Ben Hanowski (CGY), který fauloval vysokou holí.
     
    18:34
    Grandlund najel z levé strany do útočného pásma, kde se snažil najíž před bránou Hudlera, ale ten svým rychlým zakončením netrefil odkrytou bránu Ottawy.
     
    16:59
    Ottawa bude hrát ve čtyřech, protože hostující hráči hráli hned v šesti, a tak je tu další přesilová hra pro Flames.
     
    10:58
    Je tu první vyloučení na straně domácích, když je na dvě minuty za podražení poslán na trestnou lavici Ladislav Šmíd (CGY).
     
    03:12
    Karlsson špatně přihrál Spezzovi z vlastní obranné třetiny, a toho opěv využili Flames, když konkrétně Bouma se dostal až před Andersona, který si připsal další důležitý zákrok.
     
    02:04
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Smith udělal obrovskou chybu při vyvážení puku, když o kotouč přišel na své obranné modré čáře, kde si puk přebral Reinhart, který poté poslal puk před bránu Ottawy, kde si najel MARKUS GRANLUND, jenž posílá Flames do vedení. Asistence: Max Reinhart.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 3. Grandlund (Reinhart), 30. Byron (Giordano, Russell), 38. Colborne (Hudler, Monahan), 52. Cammaleri (Giordano, Monahan) – 51. Turris (Greening, Wiercioch)


    Calgary Flames: Ortio (MacDonald) – Giordano, Brodie, Šmíd, Wideman, Russell, Butler – Cammaleri, Backlund, Colborne – Hudler, Monahan, Hanowski – Bouma, Granlund, Byron – Reinhart, Knight, MacGrattan.
    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Karlsson, Methot, Ceci, Phillips, Gryba, Wiercioch – Hemský, Spezza, Michálek – Condra, Turris, MacArthur – Ryan, Zibanejad. Hoffman – Neil, Smith, Greening.

    Rozhodca: St. Laurent, Rehman – Kovachik, Murchison.

    Diváci: 19 289