Bohemians – Sparta Praha 1:2 (kon.)
koniec
Bohemians 1905
1:2 (1:1)
AC Sparta Praha
cz Sobota 01.03.2014, 20:15 • Ďolíček, Praha - Vršovice • Gambrinus liga
Predzápasové kurzy
     
    89
    Kamil Vacek nahrazuje na poslední minuty Přikryla.
     
    84
    Bednář založil rychlý protiútok Sparty a pak dobrou uličkou uvolnil do šestnáctky Přikryla. Hostující záložník však v gólové situaci zazmatkoval a místo brány ohrozil více rohový praporek.
     
    79
    Zatímco je Vaclík oštřován, trenér domácích Weber naposledy oživuje svůj celek. Bartek přepouští místo Moravcovi.
     
    72
    Sparta právě vstřelila branku!
    Precizní centr Costy z levého křídla našel DAVIDA LAFATU, jenž se nikým nehlídán zavěsil do vzduchu a hlavou posílá hosty opět do vedení!
     
    70
    A hle, Bednář. Robustní útočník si na hranici šestnáctky přebral míč a trochu krkolomně si ho připravil do střelecké pozice, jeho pokus však letěl lehce nad.
     
    64
    Sparťanský žolík Roman Bednář míří na hřiště, místo mu uvolnil záložník Mareček.
     
    60
    Domácí podruhé střídají. Ze hřiště odchází nevýrazný Kuklys, místo něj si zahraje Nerad.
     
    59
    Obrovskou šanci teď prováhal Costa. Váchův roh totiž prodloužil Lafata na zadní tyč, kam si seběhl zcela volný Costa, ale z bezprostřední blízkosti přestřelil prázdnou bránu.
     
    56
    Na přímý kop Klokanů vyskočil nejvýše Šmíd a Vaclík měl co dělat, aby míč vytěsnil na roh, neboť při prvním pohybu na podmáčeném terénu podklouzl.
     
    55
    Mario Holek, který se v závěru prvního poločasu srazil hlavou s Erichem Brabcem, také střídá. Do hry jde Švejdík.
     
    52
    Kadeřábek se prosmýkl kolem Kaliny, který ho pak nešetrně dohrál a dostal žlutou kartu.
     
    47
    Jindřišek ve skluzu chtěl zahrát míč, místo toho ale trefil jen nohy Matějovského. Žlutá karta pro domácího kapitána.
     
    46
    Nepříjemnost pro domácí. Erich Brabec, který se zranil v závěru první půle, už do té druhé nenastoupí, místo něj se do středu domácí obrany postavil Cseh.
     
    45+2
    Holek s Brabcem se vrátili před rozehráním rohu na hřiště. Právě Mario Holek pak hlavou přistrčil míč pro Hušbauera, jehož prudká střela z deseti metrů zamířila přímo do Berkovcovy náruče.
     
    43
    Přetažený centr vracel do ohně nejprve Hušbauer a po něm i Kadeřábek, který na středu vápna našel Holka. Jeho hlavička pak mířila pod břevno, Berkovec ale vytáhl další parádní zákrok.
     
    29
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Hora dobrým centrem z pravé strany našel Ivana Lietavu, jenž pak z velkého úhlu vsadil všechno na razanci na úkor přesnosti, což se mu vyplatilo. Jeho bomba sice mezi tři tyče nemířila, ale trefila do hrudi MARIA HOLKA, od něhož se odrazila do sparťanské sítě! Největším viníkem na gólu je ale Kadeřábek, jenž Horův pas školácky podskočil.
     
    24
    Sparta právě vstřelila branku!
    David Lafata si všiml na levém křídle JOSEFA HUŠBAUERA, jenž se parádní zasekávačkou zbavil Vaitkuase a následnou ranou propálil Berkovce mezi nohama!
     
    21
    Lukáš Vácha z přímého kopu mířil přímo do šibenice, gólman Berkovec ale předvedl parádní robinzonádu a balón vytáhl nad břevno.
     
    19
    Rohový kop se opět odrazil za vápno k Marečkovi, který tentokrát vypálil o poznání přesněji. Jeho tečovaná střela do protipohybu Berkovce minula domácí bráu jen o půl metru.
     
    12
    Velká šance i na druhé straně. Hora poslal míč do uličky pro Lietavu, který se dostal za sparťanskou obranu, ale Vaclíka z patnácti metrů nepřekonal. Dorážka slovenského útočníka z velkého úhlu pak skončila jen v boční síti.
     
    9
    Bartek dostal zpětnou přihrávkou pod tlak Jindřiška, který přišel o míč. Matějovský se pak ve vápně natlačil před Šmída, tváří v tvář Berkovcovi ale domácího gólmana překonat nedokázal.

    Václav Baumann

    Góly: 29. Holek (vla.) – 24. Hušbauer (Lafata), 72. Lafata (Costa)

    Karty:   47. Jindřišek (BOH), 52. Kalina (BOH)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:9.
    Bohemians 1905: Berkovec – Kalina, Brabec (46. Cseh), Šmíd, Vaitkunas – Kuklys (60. Nerad), Hora, Jindřišek (C), Rada, Bartek (79. Moravec) – Lietava.
    Náhradníci: Havránek – Růžička, Cseh, Jeremenko, Moravec, Nerad, Klavík.

    AC Sparta Praha: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek (55. Švejdík), Costa – Přikryl (89. Vacek), Vácha, Mareček (64. Bednář), Matějovský, Hušbauer – Lafata (C).
    Náhradníci: Čech – Švejdík, Hybš, Krátký, Vacek, Konaté, Bednář.

    Rozhodca: Kovařík – Nádvorník, Jiřík