Zenit – Dortmund 2:4 (kon.) | Olympiakos – Manchester United 2:0 (kon.)
koniec
Zenit Petrohrad
2:4 (0:2)
Borussia Dortmund
Utorok 25.02.2014, 18:00Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Pred odvetou v Nemecku sú tak karty rozdané. Borussia Dortmund si v domácom prostredí takýto náskok rada postráži. Petrohrad sa bude musieť spoliehať na zázrak. Na dnes je to už naozaj všetko, lúči sa s vami komentátor dnešného stretnutia. Ďakujeme za pozornosť. (19:57:23)
     
    V druhom dejstve sme sa dočkali veľmi zaujímavého predstavenie, ktoré prinieslo štyri presné zásahy. Po závare v pokutovom území sa podarilo v 57. minúte dopraviť loptu do siete Olegovi Šatovovi. Domáci sa z priaznivejšieho stavu dlho netešili, už o štyri minúty na to vrátil Dortmundu náskok Robert Lewandowski. V 69. minúte dal premenenou penaltou domácim fanúšikom opäť nádej Hulk, tá však vydržala znova veľmi krátko. Lewandowski svojim druhým zásahom uzavrel gólový úsčet dnešného zápasu.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Teraz sa už síce Zenit dostal k lopte, no vysoké napádanie od protihráčov zabránilo jeho hráčom v rýchlom prechode do útoku. Kombinácia na vlastnej polovici z pohľadu domácich nič nerieši.
     
    90+3
    Dortmund zvláda nadstavený čas ako skutočne veľmi skúsené a pohárovými vetrami ošľahané mužstvo, domáci sa nemôžu dostať do tlaku.
     
    90+2
    Durm odkopol loptu do bezpečia, možno aj so zámerom vysunutia Aubameyanga, no až k nemu na pravé krídlo lopta neprepadla.
     
    90+1
    Taktické striedanie Dortmundu. Petrohradský trávnik si vyskúša aj Erik Durm, ktorému miesto prenechá Nemec Kevin Grosskreutz.
     
    90
    Nadstavený čas druhého polčasu má hodnotu štyroch minút.
     
    90
    Axel Witsel nebezpečne vystrelil. Jeho strela mala dostatočnú razanciu, no chýbala jej presnosť. Belgický stredopoliar ju namieril presne do stredu brány, Weidenfeller nemohol mať problémy.
     
    89
    Dvaja stopéri BVB sa nedohodli, kto bude likvidovať Hulkov center. V snahe odhlavičkovať loptu sa zrazili, následne ju dokázali odkopnúť.
     
    88
    Dortmund už chce dohrať zápas v pokoji a na svojej útočnej polovici. Jonas Hofmanna sa na pravom krídle rýchlym pohybom zbavil protihráča, ten bol nútený ho stiahnuť k zemi.
     
    87
    Lewandowski mal pred sebou rozbehnutého Hofmanna, ktorému však neadresoval presnú prihrávku. Sám sa za to na seba aj patrične hneval.
     
    85
    Striedanie aj na druhej strane, Jurgen Klopp posiela na ihrisko Jonasa Hofmana a za jasného stavu si pošetrí klenot Marca Reusa.
     
    84
    Zenit využil aj poslednú možnosť na korekciu základnej zostavy. Dnešné stretnutie nedohrá Fajzulin, jeho miesto prevzal Alexadr Keržakov.
     
    83
    Tréner Zenitu sa ešte snaží niečo zmeniť. Z ihriska stiahol práve architekta poslednej akcie Anjukova, ktorého miesto na ihrisku zaujal Igor Smolnikov.
     
    83
    Anjukov sa dostal do pokutového územia, prízemným centrom hľadal pred bránou Rondona, pred ktorým by bola už len prázdna kuchyňa. To by však nemohol výborne zasiahnuť Roman Weidenffeler, ktorý loptu skrotil do svojho náručia.
     
    82
    Schmelzer si veľmi dobre uvedomoval, že má za sebou protihráča, situáciu ukontroloval s prehľadom a Weidenfeller nemal s odkopom najmenší problém.
     
    80
    Hulk spoza šestnástky napriahol k výbornej strele. Weidenfeller si na ňu výborne počkal a dokázal ju vytesniť na rohový kop.
     
    79
    Schmelzer si pohybom vypýtal loptu na ľavé krídlo, jeho center v pokutovom území našiel Lewandowskeho, jeho hlavička však nemala potrené parametre na ohrozenie Lodygina, ten mohol ostať v kľude, situáciu zaňho vyriešila obrana.

    Michal Bakoš

    Góly: 57. Oleg Šatov, 69. Hulk – 4. Henrich Mchitarijan, 5. Marco Reus, 61. Robert Lewandowski, 71. Robert Lewandowski

    Karty:   54. Anjukov (ZEN) – 69. Lukasz Piszczek (DOR)


    Zenit Petrohrad: Lodygin – Anjukov, Neto, Lombaerts (C), Criscito – Hulk, Witsel, Šatov, Fajzulin, Aršavin – Rondón.
    Náhradníci: Malafejev – Hubočan, Smolnikov, Luković, Zyrjanov, Tymoščuk, Keržakov.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Friedrich, Schmelzer, Papastathopulos, Piszczek – Großkreutz, Kehl (C), Mchitarjan, Şahin, Reus – Lewandowski.
    Náhradníci: Langerak – Sarr, Durm, Hofmann, Jojić, Aubameyang, Schieber.

    Rozhodca: William Collum – Martin Cryans, William Conquer
    Streda 19.03.2014