Zenit – Dortmund 2:4 (kon.) | Olympiakos – Manchester United 2:0 (kon.)
koniec
Zenit Petrohrad
2:4 (0:2)
Borussia Dortmund
Utorok 25.02.2014, 18:00Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    71
    Dortmund dal gól! Opäť totožná situácia. Pár momentov na to, ako sa Petrohradu podarilo znížiť, sa Dortmund opäť dostal do dvojgólového náskoku, rovnako ako tomu bolo po prvom zásahu Šatova. Marco Reus prihral do pokutového územia ROBERTOVI LEWANDOWSKEMU, ktorý prijal jeho výzvu a presnou krížnou strelou k tyči nedal Lodyhinovi najmenšiu možnosť zasiahnuť.
     
    69
    Zenit Petrohrad dal gól! Loptu si na biely bod, samozrejme, nepostavil nik iný, ako HULK. Smer jeho strely Roman Weidenfeller síce odhadol, no Brazílčan to trafil náramne do horného priestoru brány, lopta sa otrela i brvno.
     
    61
    Dortmund dal gól! O minútu na to sa však už podarilo ROBERTOVI LEWANDOWSKEMU skórovať. Všetko je tak späť v starých koľajach, v jednoznačnej výhode je opäť Dortmund. Poľskí legionári nám predviedli peknú akciu, Lewandowski priťukol Piszczekovi, ktorý loptu svojmu krajanovi vrátil a ten zakončením z vnútra šestnástky prepasíroval loptu cez Lodygina.
     
    57
    Zenit Petrohrad dal gól! Tretia akcia brazílskej hviezdy v krátkom časovom intervale už skončila pre domácich ideálne. Hulk dostal kolmú prihrávku za obranu Dortmundu, prehodil si Weidenfellera, ktorý proti nemu vybehol. Loptu padajúcu do brány odhlavičkoval Schmelzer k Rondonovi, ktorý to napálil len do tyče. Našťastie pre Zenit, si lopta po odraze od žrde našla OLEGA ŠATOVA, ktorý ju odpratal do siete.
     
    5
    Dortmund dal gól! Neskutočné, Dortmund prežíva úvod o akom nesníval ani v tých najkrajších a najpozitívnejšie ladených snoch. Strelec úvodného zásahu Mchitarijan z pravej strany poslal loptu do pokutového územia, kde Kevin Grosskreutz len tak jemne nadvihol loptu a MARCO REUS pohotovo, z prvej, chladnokrvne a nechytateľne zakončil.
     
    4
    Dortmund dal gól! Lepší úvod do stretnutia si hosťujúca Borussia ani nemohla želať. Už v štvrtej minúte sa ujíma vedenia. Kolmú prihrávku si prebral Marco Reus, ktorý nasadil k postupu do pokutového územia, aj napriek tomu, že bol faulovaný a pridržiavaný ešte stihol v pokutovom území zaseknúť jedného z domácich obrancov, stratenú loptu si našiel HENRICH MCHITARIJAN, ktorý sa nemýlil!

    Michal Bakoš

    Góly: 57. Oleg Šatov, 69. Hulk – 4. Henrich Mchitarijan, 5. Marco Reus, 61. Robert Lewandowski, 71. Robert Lewandowski

    Karty:   54. Anjukov (ZEN) – 69. Lukasz Piszczek (DOR)


    Zenit Petrohrad: Lodygin – Anjukov, Neto, Lombaerts (C), Criscito – Hulk, Witsel, Šatov, Fajzulin, Aršavin – Rondón.
    Náhradníci: Malafejev – Hubočan, Smolnikov, Luković, Zyrjanov, Tymoščuk, Keržakov.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Friedrich, Schmelzer, Papastathopulos, Piszczek – Großkreutz, Kehl (C), Mchitarjan, Şahin, Reus – Lewandowski.
    Náhradníci: Langerak – Sarr, Durm, Hofmann, Jojić, Aubameyang, Schieber.

    Rozhodca: William Collum – Martin Cryans, William Conquer
    Streda 19.03.2014