Fiorentina – Inter 1:2 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
1:2 (0:1)
Inter Miláno
Sobota 15.02.2014, 20:45 • Stadio Artemio Franchi (Florencia) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Inter sa po piatich zápasoch na cudzích ihriskách, v ktorých nebodoval, dočkal rovno víťazstva. Za svoju bojovnosť a aktívnosť si ich zrejme Nerazzurri zaslúžili. Na štvrtú Fiorentinu tak budú strácať iba päť bodov. Na Ligu majstrov je to bodov osem. Domáci sa dnes mohli dostať na úroveň Neapolu, ale na svoj prienik do Champions League si ešte budú musieť počkať.

    Dnešný večer s talianskym futbalom je na konci. Ďakujem Vám za pozornosť a želám príjemný zvyšok sobotňajšieho večera. (22:44:53)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Úha, domáci zahadzujú šancu na vyrovnanie! Do hosťujúcej šestnástky letel jeden center za druhým a po jednom z nich predlžoval loptu Compper. Ten našiel na okraji šestnástky Matriho, ktorého krížna strela ale letela mimo a do siete ju v sklze nedopravil ani Mario Gómez. Nerazzurri si už môžu vydýchnuť.
     
    90+3
    Domáci ho však po štandardke neohrozili, keď Aquilani hlavičkoval opäť mimo. Matri k tomu za protesty videl žltú kartu.
     
    90+2
    Dobrý center z ľavej strany letel od Vargasa, ale pred Gómezom skákal Samuel. Po následnej Pizarrovej strele sa bude kopať rohový kop. Handanovič sa musí sústrediť.
     
    90+1
    Antonio Damato pridáva k dnešnému stretnutiu štyri minúty. Na ich začiatku sme sledovali Aquilaniho hlavičku nad.
     
    90
    Obrovskú príležitosť na protiútok zahodil Vargas, ktorý namiesto Gómeza prihrával na obsadeného Iličiča. Ten sa od Kuzmanoviča neodpútal.
     
    89
    Hráč plynie domácim o to rýchlejšie, že sa opäť museli brániť, keď Nerazzurri rozohrávali rohový kop.
     
    88
    Fiorentina sa však nielenže nedostáva do tlaku, ale nedarí sa jej dostať ani na Handanovičov dostrel. Do konca nejakých päť minút.
     
    87
    Výborne hrajúci Yuto Nagatomo opúšťa hraciu plochu a so svojim výkonom musí byť absolútne spokojný. Na jeho miesto príde naskočí Danilo D'Ambrosio.
     
    86
    Po ňom sme sledovali útočný faul od Rolanda. Neto tak môže domácich nakopnúť ešte k záverečnému náporu.
     
    85
    Fiorentina rozohrávala rohový kop, ktorý ale odvrátil Kuzmanovič. Na druhej strane nepochodil útok 2v1 a Inter z neho vyťažil iba rohový kop.
     
    84
    Iličič neodcentroval cez Nagatoma. Defenzíva hostí už naberá pekelné kontúry. Dotiahnu dnešný zápas k trom bodom?
     
    83
    Matri si násedne pomáha útočným faulom a sekundičky už pomaly domácim ubiehajú. Do konca ešte nejakých desať minút.
     
    82
    Domáci sa nepresadili ani na druhýkrát. Lopta smeroval na zadnú žrď, kde pred Josipom Iličičom hasil Hernanes.
     
    81
    Z ľavej strany ho rozohrával Matias Fernández, ale pred Matrim odvracal Rolando. Medzitým ešte za šestnástkovú strkanicu vidí Walter Samuel žltú kartu.
     
    80
    Montella musel meniť svoje plány, keďže z trávniku mal ísť dole Iličič. Snáď sa to v Cuardadovom prípade nejedná o dlhodobejšiu záležitosť. Medzitým roh domácich.
     
    79
    Domáce problémy sa ešte väčšmi prehlbujú. Cuardado si pri kľučke na Juana niečo natiahol a musí ísť predčasne dole. Na hracej ploche ho nahradí Matri.
     
    78
    Palacio výborne prenikol po ľavej strane a po následnej prihrávke pod seba mohol zakončovať Taider. Lopta mu však nesadla a posiela ju vysoko do vzduchu.

    Erik Farkaš

    Góly: 47. Cuardado – 34. Palacio, 65. Icardi

    Karty:   61. Aquilani (FIO), 90+3. Matri (FIO) – 17. Jonathan (INT), 44. Rolando (INT), 61. Guarín (INT), 71. Palacio (INT), 81. Samuel (INT)


    ACF Fiorentina: Neto – M. Diakité, Compper, G. Rodríguez, J. Vargas – M. Fernández, D. Pizarro (C), Aquilani – Cuardado, Iličič, Joaquín
    Náhradníci: Lupatelli, Rosati – Roncaglia, Bakič, Pasqual, Wolski, Matos, Matri, Gómez, Tomovič, Anderson

    Inter Miláno: Handanovič – Rolando, Samuel (C), Juan – Jonathan, Guarín, Kuzmanovič, Hernanes, Nagatomo – Palacio, Milito
    Náhradníci: Castellazzi, Carrizo – Cambiasso, Botta, Taider, Ranocchia, D´Ambrosio, Zanetti, Andreoli, Icardi, Campagnaro, Mudingayi

    Rozhodca: Antonio Damato – A. Giallatini, G. Dobosz – M. Grilli