Cagliari – Fiorentina 1:0 (kon.) | Bologna – Udinese 0:2 (kon.) | AC Miláno – Turín 1:1 (kon.)
koniec
AC Miláno
1:1 (0:1)
FC Turín
Sobota 01.02.2014, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Hostia však rozbíjajú akúkoľvek milánsku snahu o nápor. Namiesto výborného Cerciho prichádza Riccardo Meggiorini.
     
    81
    No a ďalší kartový trest. Bonera si podľa očakávaní nevedel rady s rýchlonohým Cercim, ktorého radšej poslal k zemi i za cenu žltej.
     
    78
    Domáci pokračovali v nápore po štandardkách, ale ich snahu prerušil Giampaolo Pazzini. Ten predviedol nádherné nožničky, ktoré však patria skôr do klietok MMA. Jeho kopačka totiž knockoutovala kapitána hostí Glika a Pazzini tak vidí absolútne oprávnenú žltú kartu.
     
    77
    Prednedávnom som chválil férový prístup z oboch strán a okamžite tu máme dve žlté karty v krátkom slede. Po zákroku na Emanuelsona ju vidí i Nikola Maksimovič.
     
    76
    Clarence Seedorf strieda po druhýkrát, keď ihrisko opustí Robinho, ktorému sa dnes opäť nedarilo. Na jeho miesto príde nádejný Saponara.
     
    75
    Na polovici ihriska sa šikovne uvoľňoval Pazzini, ktorého poslal k zemi dnes nevýrazný Giuseppe Vives. Ten vidí po svojom zákroku žltú kartu.
     
    69
    Ešte predtým však budeme striedať, keď hraciu plochu opustí snažiaci sa Basha. Na jeho miesto príde Slovinec Jasmin Kurtič.
     
    63
    Pokračovať však už bude bez Sulleya Muntariho, ktorý opúšťa ihrisko. Na jeho miesto príde holandský bitkár Nigel de Jong.
     
    59
    Domáci tlak konečne vygradoval v druhý strelený gól, ale postranný rozhodca krotí milánsku eufóriu. Kaká nádherne prestrčil loptu na Robinha, ktorý zo siedmich metrov obstrelil Padelliho, ale napokon mu bol odmávaný ofsajd a AC si tak na obrat musí počkať.
     
    53
    Hostia po prvýkrát v zápase striedajú a snažia sa tak odpovedať na domáci nápor v druhom polčase. Namiesto Farneruda príde Omar El Kaddouri.
     
    49
    AC Miláno dalo gól!
    Druhý polčas sa nám dlho nehral a už po štyroch minútach je vyrovnané. Honda ešte hosťujúci blok neprestrelil, ale lopta sa odrazila k Muntarimu, ktorý následne nabil ADILOVI RAMIMU. Ten svoj ofenzívny výlet zakončil poriadnou pumelicou z vyše dvadsiatich metroch, ktorú ešte tečoval Glik a gólman Padelli bol bez šance.
     
    43
    O vyrovnanie sa mohol postarať i Kaká, ale domáci sa opäť nedočkali. Brazílsky špílmacher sa nádherne uvoľnil na hranici šestnástky a následne sa postaral o nádherný obstrel na zadnú žrď. Padelli však predviedol úžasný zákrok, ktorým vyráža na rohový kop.
     
    29
    Úha, tak čo teraz nedal Farnerud. Cerci to pred ním spravil famózne, keď sa odpútal od Muntariho a následne prenikol po pravej strane. Zvládol i center, ktorému k dokonalosti nechýbalo absolútne nič. Farnerud však z dvoch-troch metrov hlavičkuje nad! Z takejto vzdialenosti by Abbiati zareagovať nestihol.
     
    19
    Domáca odpoveď však nenechala na seba dlho čakať a okamžite mohlo byť vyrovnané. Kaká na hranici šestnástky prestrčil loptu na Pazziniho, ktorý si ju podvihol a nádhernými nožničkami zamieril k pravej žrdi. Tam však zasahovala práva Padelliho ruka, ktorý vyráža na rohový kop.
     
    17
    FC Turín dal gól!
    Domáci napriek aktívnemu úvodu inkasujú ako prví. Masiello rozohrával na Cerciho, ktorý na polovici ihriska prepustil loptu na prenikajúceho CIRA IMMOBILEHO. Ten sa nachádzal na hranici ofsajdu, ktorý sa však nepískal a Immobile tak šiel jeden na jedného proti Bonerovi. S domácim zadákom sa pohral s veľkou gráciou a následne z vnútra šestnástky povedľa Abbiatiho otvára skóre. Nádherná práca útočníka hostí.
     
    2
    Brankár hostí Padelli sa hneď v úvode zápasu preletel vzduchom a zachránil svojich od expresného gólu. Na počiatku milánskej akcie bol Robinho, ktorý sa predral pred šestnástku, kde prihrával ešte lepšie postavenému Pazzinimu, ktorého oblúčik však Padelli dokázal vytlačiť nad brvno. Nasledovať tak bude iba rohový kop pre AC.

    Erik Farkaš

    Góly: 49. Rami – 17. Immobile

    Karty:   78. Pazzini (ACM) – 75. Vives (FCT), 77. Maksimovič (FCT), 81. Bonera (FCT)


    AC Miláno: Abbiati – De Sciglio, Bonera, Rami, Emanuelson – Muntari, Montolivo (C) – Robinho, Honda, Kaká – Pazzini
    Náhradníci: Amelia, Gabriel – Constant, Cristante, de Jong, Essien, Mexes, Petagna, Saponara, Zaccardo

    FC Turín: Padelli – Maksimovič, Glik (C), Moretti – Darmian, Basha, Vives, Farnerud, Masiello – Cerci, Immobile
    Náhradníci: Berni, Gomis – Barreto, Bovo, El Kaddouri, Kurtič, Meggiorini, Pasquale, Rodriguez, Tachtidis

    Rozhodca: Antonio Damato – G. Tasso, G. Vuoto – M. Grilli