Augsburg – Brémy 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Hamburger 3:0 (kon.) | Leverkusen – Stuttgart 2:1 (kon.)
Mainz – Freiburg 2:0 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Hannover – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
koniec
Hannover 96
3:1 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 01.02.2014, 18:30 • HDI-Arena (Hannover) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Domáci si môžu ešte dovoliť symbolické striedanie, keď namiesto výborne hrajúceho Bittencourta príde Sébastien Pocognoli.
     
    90
    Hannover dal gól!
    Striedajúci Schlaudraff bol okamžite v akcii, ale na pravej strane sa nedokázal presadiť. Oscar Wendt však odkopol loptu iba ku Smiedebachovi, ktorý ju hlavou poslal na MAMEHO BIRAMA DIOUFA, ktorý si počkal na pohyb Stranzla, ktorý po ňom nevybehol a senegalský zakončovateľ tak predviedol nádhernú krížnu strelu, ktorá smerovala presne k pravej žrdi.
     
    89
    Artjoms Rudnevs, ktorý otváral skóre zápasu, odchádza z ihriska a užíva si zaslúžený potlesk. Na jeho miesto príde Schlaudraff.
     
    88
    Odchádzajúci Szabolcs Huszti si nezabudol zložiť chrániče, vytlieskať domácich priaznivcov a podobné tie rituály. Dankert mu miesto aplauzu venoval žltú kartu.
     
    87
    Korkutov jasný defenzívny ťah, keď ihrisko opustí dvojgólový asistent Huszti. Na jeho miesto príde dánsky zadák Leon Andreasen.
     
    84
    Mönchengladbach dal gól!
    No ale pozor! Na druhej strane sa takisto vlnila sieť a Borussia tak naďalej žije. Výbornú prácu odviedol tréner Favre, pretože o gól sa postarali práve striedajúci hráči. Na pravej strane sa uvoľnil Younes, ktorý odcentroval na hranicu malého vápna, kde hlavičkoval PENIEL MLAPA. Zieler si na jeho pokus síce siahol, ale vyraziť ho už nestihol.
     
    82
    Hannover dal gól!
    Pomaly to už vypadá na definitívu pre Hannover. Hostia rozohrávali rohový kop nakrátko a po strate lopty sa nestihli vrátiť. V krídelnom priestore sa opäť objavil Huszti, ktorý sa pohral s brániacim Wendtom a na jeho presný center si naskočil MAME BIRAM DIOUF. Ten hlavičkoval z piatich metrov presne k ľavej žrdi, kam ter Stegen nedosiahol.
     
    81
    Pred ním však ešte budeme striedať. Luciano Favre myslí jednoznačne na ofenzívu, keď namiesto Xhaku príde Mlapa.
     
    79
    Mame Biram Diouf sa mohol postarať o definitívu a aká bodka by to bola. Po presnom centri od Huszteho si spracoval loptu na prsiach a z desiatich metrov skúsil nádherné nožničky. Tie leteli iba tesne nad.
     
    76
    Bittencourt naďalej trýzni defenzívu hostí a zuby si na ňom tentokrát vylámal Granit Xhaka. Ten vidí za svoj faul ďalšiu žltú kartu.
     
    75
    Tak, ako som už skorej predpokladal a avizoval, nevýrazný Patrick Herrmann v dnešnom zápase končí. Na jeho miesto príde Amin Younes.
     
    74
    Po Korbovom zákroku pochopiteľne nasledoval priamy kop. Z nejakých dvadsiatich metrov sa na jeho exekúciu podujal Huszti, ktorý nádherne prestrelil múr, ale jeho pokus letel tesne vedľa ľavej žrde.
     
    73
    Leonardo Bittencourt pokračuje v parádnom predstavení. Tentokrát sa s ľahkosťou uvoľňoval okolo Korba, ktorý ho však neľútostne poslal k zemi. Žltá karta určite namieste.
     
    67
    Raffael predviedol na malom priestore niekoľko kľučiek a následne sa mu v strede ihriska podarilo uvoľniť. Jeho strela z vyše dvadsiatich metrov smerovala k ľavej žrdi, odkiaľ ju však Zieler dokázal vyškarabať na rohový kop.
     
    64
    Juan Arango už ďalej Rajtorala zamestnávať nebude, pretože na jeho miesto príde švédsky ofenzívny hráč Branimir Hrgota.
     
    57
    Hannover dal gól!
    Domáci sú konečne odmenení za svoju aktivitu. Opäť to bol Bittencourt, ktorý započal celú akciu na ľavej strane. Následne prihrával na stred ihriska, odkiaľ Huszti centroval na zadnú žrď. Tam si nedal pozor Oscar Wendt, ktorého vo vzduchu preskočil ARTJOMS RUDNEVS, ktorý hlavičkoval na bližšiu žrď a ter Stegen už zasiahnuť nestihol. Hannover sa tak aj cez nepriazeň rozhodcov ujíma vedenia.
     
    41
    Domáci však teraz budú cítiť krivdu v podaní hlavného rozhodcu Dankerta. Po rohovom kope hlavičkoval z piatich metrov nestrážený Mame Diouf, ktorý nedal ter Stegenovi šancu. Jeho koncovka však neplatí pre faul spoluhráča Hoffmanna. Ten si zľahka pristrčil Stranzla, čo Dankert posúdil ako previnenie voči pravidlám.
     
    26
    No a ďalšia zaujímavá situácia v podaní domácich. Wendtovu rozohrávku zachytil pred šestnástkou Stindl, ktorý okamžite vysunul do šance Dioufa. Ten poľahky obišiel Stranzla a z desiatich metrov sa snažil prestreliť ter Stegena. Gólmanovi hostí sa však podarilo zasiahnuť jeho pokus nohou a nasledovať tak bude iba domáci roh.
     
    25
    Na druhej strane sa však rodila obrovská príležitosť pre domácich. Unikajúceho Bittencourta uvoľnil z vlastnej polovice Stindl a mladý krídelník tak šprintoval takmer sám na bránku. Zozadu naňho dobiedzal Jantschke, ktorému sa ho podarilo rozhodiť a Bittencourt tak z desiatich metrov mieril mimo.
     
    23
    Tak konečne sme sa dočkali nejakého adekvátneho zakončenia, o ktoré sa postaral Patrick Herrmann. Ten sa vrátil na polovicu ihriska, kde odzbrojil Smiedebacha a po následnej narážačke s Xhakom mohol i zakončovať. Jeho pokus z vyše dvadsiatich metrov smeroval k pravej žrdi, ale Zielerovi sa ho podarilo vyraziť na rohový kop.

    Erik Farkaš

    Góly: 57. Rudnevs, 82. Diouf, 90. Diouf – 84. Mlapa

    Karty:   88. Huszti (HAN) – 73. Korb (MON), 76. Xhaka (MON)


    Hannover 96: Zieler – Rajtoral, Marcelo, Hoffmann, Schulz – Huszti, Schmiedebach, Stindl (C), Bittencourt – Rudņevs, Diouf
    Náhradníci: Miller – Pocognoli, Avevor, Andreasen, Prib, Schlaudraff, Sulejmani

    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Korb, Jantschke, Stranzl (C), Wendt – Herrmann, Xhaka, Kramer, Arango – Kruse, Raffael
    Náhradníci: Heimeroth – Á. Domínguez, Younes, Hrgota, Daems, Nordtveit, Mlapa

    Rozhodca: Bastian Dankert – M. Hacker, R. Rohde – D. Siebert