Augsburg – Brémy 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Hamburger 3:0 (kon.) | Leverkusen – Stuttgart 2:1 (kon.)
Mainz – Freiburg 2:0 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Hannover – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
koniec
Hannover 96
3:1 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 01.02.2014, 18:30 • HDI-Arena (Hannover) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vitajte pri poslednom zápase sobotňajšieho programu 19. kola nemeckej Bundesligy. Do HDI-Arena prichádza Borussia Mönchengladbach.

    Oba tímy majú v nasledujúcich týždňoch jasne stanovený cieľ. Domáci sa nachádzajú na čele zaostávajúcej osmičky a stále sú tak namočení do boja o záchranu. Zverenci nového trénera Korkuta sa však môžu dobrou sériou zapojiť i do boja o pohárovú Európu. Práve to je cieľ Borussie, ktorej by sa ale Európska liga UEFA zrejme málila. Na piate Schalke má však iba dvojbodový náskok.

    Tabuľkové postavenie:

    10. Hannover: 6 – 3 – 9; skóre 26:32; body 21
    4. Borussia: 10 – 3 – 5; skóre 35:21; body 33

    Forma:

    Hannover: V – P – R – P – V – P
    Borussia: P – R – R – V – V – V

    Hannover sa po nádejnom rozjazde do aktuálneho ročníka ocitol vo veľkej kríze. V posledných desiatich zápasov v roku 2013 bral totiž iba päť bodov! Červení sa netrápili len po výsledkovej stránke, ale ich hra takisto nestála ani za deravý groš. Vedenie sa preto rozhodlo konať a z funkcie odvolalo trénera Mirka Slomku.
    Na jeho miesto nastúpil 39-ročný Tayfun Korkut. Toho si pamätáme predovšetkým ako hráča Fenerbahce či Sociedadu a samozrejme ako člena tureckej reprezentácie (42 zápasov). Seniorské mužstvo však do týchto chvíľ ešte neviedol. Profesionálny debut mu ale vyšiel na výbornú, keď jeho zverenci vyhrali vo Wolfsburgu (3:1). Pri víťaznej premiére sa zaskvel predovšetkým dvojgólový strelec Leonardo Bittencourt.

    Pri domácej premiére čaká na Korkuta Borussia Mönchengladbach.Tá si úvodné kolo jarnej fázy predohrala už v piatok, ale akoby sa ešte zabudla na zimnom sústredení. Benevolentná defenzíva Bavorov bola v ten deň priechodná a zdolateľná, ale v najlepšom svetle sa neprezentovali ani Žriebätá. Tie prehrali 0:2 a na pocit víťazstva tak čakajú už tri súťažné zápasy.
    Predtým si pritom Borussia užívala šesťzápasovú víťaznú šnúru. Jej koniec znamenal i prepad na aktuálne štvrté miesto. O Ligu majstrov sa výrazne hlási predovšetkým Schalke. Die Fohlen by dnes preto mali bodovať konečne naplno. Vonku s tým však majú nemalé problémy, veď z 24 možných bodov získali len osem, čo je šiesta najhoršia bilancia v lige.

    Vzájomné zápasy:

    17.08.2013; Gladbach – Hannover 3:0
    (Kruse, Kramer, Daems)

    17.03.2013; Gladbach – Hannover 1:0
    (de Jong)

    28.10.2012; Hannover – Gladbach 2:3
    (Schlaudraff, M. Diouf – Á. Domínguez, Brouwers, Arango)

    01.04.2012; Hannover – Gladbach 2:1
    (Ya Konan, M. Diouf – Nordtveit)

    29.10.2011; Gladbach – Hannover 2:1
    (2x Reus – Pogatetz)

    30.04.2011; Hannover – Gladbach 0:1
    (Reus)

    Borussii sa v posledných vzájomných zápasoch darí nadmieru. V ostatných šiestich stretnutiach totiž Žriebätá vyhrali až päťkrát.
    Pamätným je hlavne posledný zápas v Hannoveri, kedy domácim nestačilo ani dvojgólové vedenie. Do konca zostávalo iba dvadsať minút, ale hosťom sa podarilo v rozpätí deviatich minút stretnutie otočiť.

    Absencie:

    Domácich trápi pred dnešným zápasom pomerne rozsiahla maródka. Kvôli zraneniam by totiž mali s určitosťou chýbať Ya Konan, Felipe, Sobiech, Cherundolo a Pander.
    Vrátiť by sa naopak mala dvojica Andreasen a Schmiedebach. S určitosťou sa však na trávnik nepozrie Hiroki Sakai, ktorý si musí odpykať jednozápasový trest za žlté karty.

    Hosťom už bude k dispozícii i nemecký zadák Tony Jantschke, ktorý tak nahradí jedného z dvojice Domínguez-Korb.
    Mönchengladbachu tak zostáva na maródke iba Roel Brouwers, ktorý by sa však mal takisto vrátiť už čoskoro.

    Dnešný zápas by nám mohol ponúknuť vyrovnanú partiu, plnú vzrušenia.
    Vzhľadom na absencie by som asi favorizoval Borussiu, ale nesmieme podceňovať ani Korkutov impulz. Hannover hral vo Wolfsburgu výborne a Mönchengladbach sa navyše vonku trápi. V HDI-Arena sa zrejme bude načo pozerať.
     
    Úvodné zostavy:

    Hannover 96: Zieler – Rajtoral, Marcelo, Hoffmann, Schulz – Huszti, Schmiedebach, Stindl (C), Bittencourt – Rudņevs, Diouf
    Náhradníci: Miller – Pocognoli, Avevor, Andreasen, Prib, Schlaudraff, Sulejmani

    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Korb, Jantschke, Stranzl (C), Wendt – Herrmann, Xhaka, Kramer, Arango – Kruse, Raffael
    Náhradníci: Heimeroth – Á. Domínguez, Younes, Hrgota, Daems, Nordtveit, Mlapa

    Rozhodca: Bastian Dankert – M. Hacker, R. Rohde – D. Siebert.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu je už minulosťou. Obstarali ho hostia, ktorí dnes budú hrať v bielych dresoch. Domáci Hannover sa predstaví v tmavočervenej sade dresov.
     
    2
    Začíname opatrným úvodom, v ktorom sa kombináciou prezentuje dnešný hosť z Monchengladbachu.
     
    3
    Borussia si od úvodu posúva loptu a snaží sa nájsť okienka v domácej defenzíve. Tí sa zatiaľ s loptou často nestretli.
     
    4
    Po dobrom Rajtoralovom zákroku na pravej strane nasledoval rohový kop, ale Arango našiel vo vápne iba Hoffmanna.
     
    5
    Hostia pokračujú vo svojej hre a postupne rozleptávajú domácu defenzívu. Hannover pokračuje v opatrnom vyčkávaní.
     
    6
    Borussia Monchengladbach však stále kombinuje ďaleko od Zielera a do zakončení sa tak zatiaľ nedostáva.
     
    7
    Hannoveru sa zatiaľ nedarí podržať loptu a veľmi ľahko sa jej zbavuje. Kvôli tomu sa nedokážu vymaniť z optického tlaku hostí.
     
    8
    Borussia si už chystala i prvé zakončenie, ale po Arangovom prestrčení sa Raffael ku koncovke nedostal. Výbornú prácu pred ním odviedol Hoffmann.
     
    9
    Hannover sa konečne dostal na polovicu hostí, ale príliš dlho sa tam neohrial. Bittencourta odzbrojil Julian Korb.
     
    10
    Na druhej strane mohol zakončovať i Herrmann, ale ten pochodil rovnako ako Arango. Pri otočke ho totiž zastavil stopér Hoffmann.
     
    11
    Hannover sa snáď po prvý krát vytiahol z defenzívnej ulity, čo hostia využili na dlhú loptu na Aranga. Ten si špičkou spracovával loptu, ale tá mu nakoniec odskočila za bránkovú čiaru. Zieler, ale i celý Hannover si môže vydýchnuť.
     
    12
    Na druhej strane sa prešmykol agilný Bittencourt, ale jeho center preletel celú šestnástku až k Wendtovi.
     
    13
    Zatiaľ pokračujeme v opatrnom prístupe z oboch strán. Borussia je zatiaľ aktívnejšia, ale zatiaľ je to príliš ďaleko od Zielera.
     
    14
    Jantschke sa predviedol nádherným a zároveň ostrým sklzom, ktorým uťal koniec Bittencourtovmu prieniku. Domáci budú iba vhadzovať.
     
    15
    Borussia mala v úvodnej štvrťhodinke 15-percentnú prevahu v držaní lopty. Zatiaľ to však viedlo iba v jeden Arangov náznak.
     
    16
    Svoj ostrý debut tak zvláda i František Rajtoral, ktorý má na starosti práve Aranga. Zatiaľ sa však Plzenčanovi darí.
     
    17
    Z domácich zaujal do týchto chvíľ predovšetkým Bittencourt, ktorý po ľavej strane brázdi hore-dole. Tentokrát posielal do vápna ďalší center, ktorý však našiel iba Stranzla.
     
    18
    Hannover sa zatiaľ sústreďuje iba na priamočiare protiútoky a svoj part tak hrá hlavne Borussia. Uvidíme, kedy sa dočkáme prvej vážnej situácie.
     
    19
    Mohlo sa tak stať teraz, keď Herrmannovi prihrával do vápna Arango, ale nemecký krídelník už na Raffaela loptu neprestrčil.
     
    20
    Arango rozohrával z nejakých tridsiatich metrov voľný kop a neostýchal sa vyslať na Zielera štipľavý pokus. Domáci gólman však jeho pokus pohodlne zaľahol.
     
    21
    Na druhej strane mohol aktívny Bittencourt i zakončovať, ale po Huszteho centri hlavičkoval z piatich metrov iba nad.
     
    22
    V posledných okamžikoch sa hralo hore-dole a hostia sa tak opäť vracajú k postupnej rozohrávke z vlastnej polovice ihriska.
     
    23
    Tak konečne sme sa dočkali nejakého adekvátneho zakončenia, o ktoré sa postaral Patrick Herrmann. Ten sa vrátil na polovicu ihriska, kde odzbrojil Smiedebacha a po následnej narážačke s Xhakom mohol i zakončovať. Jeho pokus z vyše dvadsiatich metrov smeroval k pravej žrdi, ale Zielerovi sa ho podarilo vyraziť na rohový kop.
     
    24
    Po ňom sa už Mönchengladbach k zakončeniu nedostal, keď si svoje defenzívne úlohy splnil stopér Marcelo.
     
    25
    Na druhej strane sa však rodila obrovská príležitosť pre domácich. Unikajúceho Bittencourta uvoľnil z vlastnej polovice Stindl a mladý krídelník tak šprintoval takmer sám na bránku. Zozadu naňho dobiedzal Jantschke, ktorému sa ho podarilo rozhodiť a Bittencourt tak z desiatich metrov mieril mimo.
     
    26
    No a ďalšia zaujímavá situácia v podaní domácich. Wendtovu rozohrávku zachytil pred šestnástkou Stindl, ktorý okamžite vysunul do šance Dioufa. Ten poľahky obišiel Stranzla a z desiatich metrov sa snažil prestreliť ter Stegena. Gólmanovi hostí sa však podarilo zasiahnuť jeho pokus nohou a nasledovať tak bude iba domáci roh.
     
    27
    Domáci rozohrávali iba nakrátko a po následnom Bittencourtovom centri mohol zakončovať opäť Diouf. Jantschke však odvrátil na ďalší roh.
     
    28
    Hannover vyšiel opäť naprázdno a loptu už drží vo svojom náručí ter Stegen, ktorý upokojuje svojich spoluhráčov.
     
    29
    Borussia sa po dlhšej dobe dostala do krídelných priestorov, kde sa však Herrmann nepresadil a hostia nebudú ani vhadzovať.
     
    30
    Na druhej strane sa na ofenzívny výlet vydal i Rajtoral, ktorý to skúsil spoza šestnástky a po jeho zrazenej strele bude nasledovať rohový kop.
     
    31
    Ten však odvrátil zadák hostí Jantschke, ktorý sa dnešným zápasom vracia do zostavy Mönchengladbachu.
     
    32
    Krátko nato dostal opäť dostatok priestoru Rajtoral, ktorý prihrával pod seba na Rudnevsa. Ten sa však k lopte nedostal.
     
    33
    Bittencourt opäť vystrašil zadákov hostí, keď si našiel dlhý pas od Stindla. Proti nemu však včas vyrazil gólman ter Stegen, ktorý posiela loptu do outu.
     
    34
    Po sľubnom úvode sa nám odmlčal Arango a Rajtoral tak má dostatok priestoru i na ofenzívne výpady. Český pravý bek to pochopiteľne využíva.
     
    35
    Tentokrát to zas bol ľavý bek Schulz, ktorý sa snažil kolmicou vysunúť Bittencourta. Lopta však skončila iba u ter Stegena.
     
    36
    Arango si po loptu došiel na stred ihriska a dočkal sa jej. Po Herrmannovej prihrávke skúsil ohroziť Zielera, ale jeho pokus letel len do stredu.
     
    37
    Ter Stegen si dnes poriadne zabehá. Do ďalšieho úniku sa dostal Rudnevs a hosťujúci brankár to pred ním stihol len tak-tak.
     
    38
    Krídelní hráči hostí sa nám vytrácajú čoraz viacej a taktovku tak postupne preberajú domáci hráči. Nuž, bude to ešte zaujímavé.
     
    39
    Po kombinácii Kruse-Herrmann mohol prvý menovaný strieľať, ale jeho pokus letel iba do stredu bránky, kde si to Zieler postrážil.
     
    40
    Domáci rozohrávali voľný kop z tridsiatich metrov, ale loptu zasiahol vo vzduchu iba Jantschke. Domáci však budú pokračovať rohovým kopom.
     
    41
    Domáci však teraz budú cítiť krivdu v podaní hlavného rozhodcu Dankerta. Po rohovom kope hlavičkoval z piatich metrov nestrážený Mame Diouf, ktorý nedal ter Stegenovi šancu. Jeho koncovka však neplatí pre faul spoluhráča Hoffmanna. Ten si zľahka pristrčil Stranzla, čo Dankert posúdil ako previnenie voči pravidlám.
     
    42
    Frustráciu si málinko vybil Mame Diouf, ktorý v ostrom súboji naložil brániacemu Jatschkemu. Môže byť rád, že nedostal žltú kartu.
     
    43
    Doiuf však bol krátko nato sám faulovaný a domáci budú rozohrávať voľný kop z tridsiatich metrov.
     
    44
    Jeho realizácia im však príliš nevyšla a center si na prvej žrdi postrážil hosťujúci kapitán Martin Stranzl.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvod zápasu vyznel jasne pre hostí, ktorí nepúšťali Hannover k lopte. Domácemu celku sa však postupne podarilo hru vyrovnať a v konečnom dôsledku boli v úvodnom dejstve ďaleko nebezpečnejší. Zamestnanejším mužom bol jednoznačne ter Stegen, ktorý už raz kapituloval. Pre Hoffmannov faul však gól neplatil.

    Čakať naň teda budeme v druhom dejstve, ktoré začína približne od 19:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V polčasovej prestávke sme sa striedaní nedočkali a oba tímy tak začínajú druhý polčas v totožných jedenástkach. Výkop druhého dejstva mali domáci.
     
    47
    K prvej koncovke druhého dejstva sa dostal Rudnevs, ktorého našiel presným centrom Huszti. Lotyšský útočník však hlavičkoval mimo.
     
    48
    Hannover začína druhé dejstvo podstatne aktívnejšie a zatiaľ sa tlačí hlavne po pravej strane, ktorá v prvom dejstve nebola až tak aktívna.
     
    49
    Tentokrát útočil Hannover stredom, keď po Stindlovej prihrávke mohol pohotovo zakončovať Rudnevs. Ten však páli spoza šestnástky iba do stredu.
     
    50
    V nepríjemnej polohe sa ocitol kapitán hostí Martin Stranzl, ktorý v sklze vypichol loptu Rudnevsovi, ale ten mu následne prišliapol pravú nohu.
     
    51
    Na trávniku naďalej pokračuje Stranzlove ošetrovanie, ktorý by však mal pokračovať ďalej. Uvidíme, či ho to bude nejako limitovať.
     
    52
    Poriadny rozruch teraz vyvolal Huszteho pád v šestnástke hostí , po ktorom sa však penalta nepískala. Predchádzajúca Smiedebachova prihrávka však bola skvostná.
     
    53
    Bol to teda už druhý hraničný zákrok, ktorý bol posúdený v prospech hostí. Hlavný rozhodca si to však zrejme obháji.
     
    54
    Huszti však naďalej pokračuje v odhodlanom výkone, aj keď sa teraz ceh pozorne brániaceho beka Wendta nepretlačil.
     
    55
    Na druhej strane si však nedal pozor Rajtoral a Arango mohol páliť z desiatich metrov. Jeho krížna strela však letela mimo a v sklze ju nezasiahol ani Kruse.
     
    56
    Výborná lopta od Stindla, po ktorej sa Bittencourt mohol dostať do ďalšieho nájazdu. Loptu si však v kľúčovej chvíli nespracoval.
     
    57
    Hannover dal gól!
    Domáci sú konečne odmenení za svoju aktivitu. Opäť to bol Bittencourt, ktorý započal celú akciu na ľavej strane. Následne prihrával na stred ihriska, odkiaľ Huszti centroval na zadnú žrď. Tam si nedal pozor Oscar Wendt, ktorého vo vzduchu preskočil ARTJOMS RUDNEVS, ktorý hlavičkoval na bližšiu žrď a ter Stegen už zasiahnuť nestihol. Hannover sa tak aj cez nepriazeň rozhodcov ujíma vedenia.
     
    59
    Tréner Korkut je pochopiteľne vo vytržení. Domáca premiéra mu zatiaľ vychádza na výbornú. Už sa len nezblázniť a tri body zostanú doma.
     
    60
    Raffael však mohol na druhej strane utlmiť domáce nadšenie, ale z veľkého uhlu mieril iba do bočnej siete.
     
    61
    Na ťahu je teraz Mönchengladbach, ktorý však stále kombinuje príliš ďaleko od Zielerove bránky.
     
    62
    Keď sa už niečo hosťom podarí tak toi de po ľavej strane, kde operuje Arango. Tomu to však Rajtoral nijako neuľahčuje.
     
    63
    Hannover sa od streleného gólu takmer nedostal loptu, ale pri aktuálnom stave mu to zas tak príliš nevadí.
     
    64
    Juan Arango už ďalej Rajtorala zamestnávať nebude, pretože na jeho miesto príde švédsky ofenzívny hráč Branimir Hrgota.
     
    65
    Hannover sa po dlhších minútach dostal k ofenzívnemu výpadu a po Bittencourtovom zrazenom centri bude nasledovať i rohový kop.
     
    66
    Ten rozohrával opäť domáci šikula Bittencourt, ktorý však odcentroval presne do ter Stegenovho náručia.
     
    67
    Raffael predviedol na malom priestore niekoľko kľučiek a následne sa mu v strede ihriska podarilo uvoľniť. Jeho strela z vyše dvadsiatich metrov smerovala k ľavej žrdi, odkiaľ ju však Zieler dokázal vyškarabať na rohový kop.
     
    68
    Po rohovom kope už pred Zielerom rušno nebolo a domáci sa tak môžu opäť upokojiť. Zieler rozohráva na Schulza.
     
    69
    Borussia sa naďalej snaží presadzovať rozvážnou kombináciou, ale domáca defenzíva si zatiaľ dáva pozor.
     
    70
    Pozor si dala i na Hrgotov center, ktorý sa na hranici šestnástky snažil spracovať Kruse. Kvôli Marcelovi sa mu to však nepodarilo.
     
    71
    Z hry sa nám v posledných minútach vytratil Patrick Herrmann, ktorý je absolútne neviditeľný. Na lavičke však Favre veľa možností nemá.
     
    72
    Ďalšiu vírivú rozohrávku hostí zastavila až Hrgotova nepresnosť, ktorý prihrával iba smerom k striedačkám.
     
    73
    Leonardo Bittencourt pokračuje v parádnom predstavení. Tentokrát sa s ľahkosťou uvoľňoval okolo Korba, ktorý ho však neľútostne poslal k zemi. Žltá karta určite namieste.
     
    74
    Po Korbovom zákroku pochopiteľne nasledoval priamy kop. Z nejakých dvadsiatich metrov sa na jeho exekúciu podujal Huszti, ktorý nádherne prestrelil múr, ale jeho pokus letel tesne vedľa ľavej žrde.
     
    75
    Tak, ako som už skorej predpokladal a avizoval, nevýrazný Patrick Herrmann v dnešnom zápase končí. Na jeho miesto príde Amin Younes.
     
    76
    Bittencourt naďalej trýzni defenzívu hostí a zuby si na ňom tentokrát vylámal Granit Xhaka. Ten vidí za svoj faul ďalšiu žltú kartu.
     
    77
    Následný voľný kop rozohrával opäť Huszti, ktorého pokus však zastavil dobre postavený múr hostí.
     
    78
    Na trávniku nám rastie nervozita a podráždene vyzerajú hlavne hostia. Čas sa im už pomaly kráti.
     
    79
    Mame Biram Diouf sa mohol postarať o definitívu a aká bodka by to bola. Po presnom centri od Huszteho si spracoval loptu na prsiach a z desiatich metrov skúsil nádherné nožničky. Tie leteli iba tesne nad.
     
    80
    Hannover vedie stále iba o jeden gól a Borussia cíti svoju šancu. Živiť ju budú nasledujúcim rohovým kopom.
     
    81
    Pred ním však ešte budeme striedať. Luciano Favre myslí jednoznačne na ofenzívu, keď namiesto Xhaku príde Mlapa.
     
    82
    Hannover dal gól!
    Pomaly to už vypadá na definitívu pre Hannover. Hostia rozohrávali rohový kop nakrátko a po strate lopty sa nestihli vrátiť. V krídelnom priestore sa opäť objavil Huszti, ktorý sa pohral s brániacim Wendtom a na jeho presný center si naskočil MAME BIRAM DIOUF. Ten hlavičkoval z piatich metrov presne k ľavej žrdi, kam ter Stegen nedosiahol.
     
    84
    Mönchengladbach dal gól!
    No ale pozor! Na druhej strane sa takisto vlnila sieť a Borussia tak naďalej žije. Výbornú prácu odviedol tréner Favre, pretože o gól sa postarali práve striedajúci hráči. Na pravej strane sa uvoľnil Younes, ktorý odcentroval na hranicu malého vápna, kde hlavičkoval PENIEL MLAPA. Zieler si na jeho pokus síce siahol, ale vyraziť ho už nestihol.
     
    86
    V týchto momentoch sa hrá hore-dole a zápas má poriadne grády. Diouf sa však tentokrát nepresadil a ter Stegen dokázal jeho pokus z desiatich metrov vyraziť.
     
    87
    Korkutov jasný defenzívny ťah, keď ihrisko opustí dvojgólový asistent Huszti. Na jeho miesto príde dánsky zadák Leon Andreasen.
     
    88
    Odchádzajúci Szabolcs Huszti si nezabudol zložiť chrániče, vytlieskať domácich priaznivcov a podobné tie rituály. Dankert mu miesto aplauzu venoval žltú kartu.
     
    89
    Artjoms Rudnevs, ktorý otváral skóre zápasu, odchádza z ihriska a užíva si zaslúžený potlesk. Na jeho miesto príde Schlaudraff.
     
    90
    Hannover dal gól!
    Striedajúci Schlaudraff bol okamžite v akcii, ale na pravej strane sa nedokázal presadiť. Oscar Wendt však odkopol loptu iba ku Smiedebachovi, ktorý ju hlavou poslal na MAMEHO BIRAMA DIOUFA, ktorý si počkal na pohyb Stranzla, ktorý po ňom nevybehol a senegalský zakončovateľ tak predviedol nádhernú krížnu strelu, ktorá smerovala presne k pravej žrdi.
     
    90+2
    Domáci si môžu ešte dovoliť symbolické striedanie, keď namiesto výborne hrajúceho Bittencourta príde Sébastien Pocognoli.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Domáci manažér Tayfun Korkut si užil domácu premiéru naplno, keď sa jeho zverencom podarilo zvíťaziť v pomere 3:1. Borussia bola síce dobrá na lopte, ale k streleckým príležitostiam sa dostávala iba ťažko. Kým Hannover zostane desiaty, Mönchengladbach sa prepadne o jednu priečku nižšie, čím dočasne opustí miesta, ktoré znamenajú účasť v Lige majstrov.

    To je zo sobotného programu Bundesligy všetko. Ďakujem Vám za pozornosť. (20:26:31)

    Erik Farkaš

    Góly: 57. Rudnevs, 82. Diouf, 90. Diouf – 84. Mlapa

    Karty:   88. Huszti (HAN) – 73. Korb (MON), 76. Xhaka (MON)


    Hannover 96: Zieler – Rajtoral, Marcelo, Hoffmann, Schulz – Huszti, Schmiedebach, Stindl (C), Bittencourt – Rudņevs, Diouf
    Náhradníci: Miller – Pocognoli, Avevor, Andreasen, Prib, Schlaudraff, Sulejmani

    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Korb, Jantschke, Stranzl (C), Wendt – Herrmann, Xhaka, Kramer, Arango – Kruse, Raffael
    Náhradníci: Heimeroth – Á. Domínguez, Younes, Hrgota, Daems, Nordtveit, Mlapa

    Rozhodca: Bastian Dankert – M. Hacker, R. Rohde – D. Siebert