Augsburg – Brémy 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Hamburger 3:0 (kon.) | Leverkusen – Stuttgart 2:1 (kon.)
Mainz – Freiburg 2:0 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Hannover – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
koniec
Hannover 96
3:1 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 01.02.2014, 18:30 • HDI-Arena (Hannover) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Domáci manažér Tayfun Korkut si užil domácu premiéru naplno, keď sa jeho zverencom podarilo zvíťaziť v pomere 3:1. Borussia bola síce dobrá na lopte, ale k streleckým príležitostiam sa dostávala iba ťažko. Kým Hannover zostane desiaty, Mönchengladbach sa prepadne o jednu priečku nižšie, čím dočasne opustí miesta, ktoré znamenajú účasť v Lige majstrov.

    To je zo sobotného programu Bundesligy všetko. Ďakujem Vám za pozornosť. (20:26:31)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci si môžu ešte dovoliť symbolické striedanie, keď namiesto výborne hrajúceho Bittencourta príde Sébastien Pocognoli.
     
    90
    Hannover dal gól!
    Striedajúci Schlaudraff bol okamžite v akcii, ale na pravej strane sa nedokázal presadiť. Oscar Wendt však odkopol loptu iba ku Smiedebachovi, ktorý ju hlavou poslal na MAMEHO BIRAMA DIOUFA, ktorý si počkal na pohyb Stranzla, ktorý po ňom nevybehol a senegalský zakončovateľ tak predviedol nádhernú krížnu strelu, ktorá smerovala presne k pravej žrdi.
     
    89
    Artjoms Rudnevs, ktorý otváral skóre zápasu, odchádza z ihriska a užíva si zaslúžený potlesk. Na jeho miesto príde Schlaudraff.
     
    88
    Odchádzajúci Szabolcs Huszti si nezabudol zložiť chrániče, vytlieskať domácich priaznivcov a podobné tie rituály. Dankert mu miesto aplauzu venoval žltú kartu.
     
    87
    Korkutov jasný defenzívny ťah, keď ihrisko opustí dvojgólový asistent Huszti. Na jeho miesto príde dánsky zadák Leon Andreasen.
     
    86
    V týchto momentoch sa hrá hore-dole a zápas má poriadne grády. Diouf sa však tentokrát nepresadil a ter Stegen dokázal jeho pokus z desiatich metrov vyraziť.
     
    84
    Mönchengladbach dal gól!
    No ale pozor! Na druhej strane sa takisto vlnila sieť a Borussia tak naďalej žije. Výbornú prácu odviedol tréner Favre, pretože o gól sa postarali práve striedajúci hráči. Na pravej strane sa uvoľnil Younes, ktorý odcentroval na hranicu malého vápna, kde hlavičkoval PENIEL MLAPA. Zieler si na jeho pokus síce siahol, ale vyraziť ho už nestihol.
     
    82
    Hannover dal gól!
    Pomaly to už vypadá na definitívu pre Hannover. Hostia rozohrávali rohový kop nakrátko a po strate lopty sa nestihli vrátiť. V krídelnom priestore sa opäť objavil Huszti, ktorý sa pohral s brániacim Wendtom a na jeho presný center si naskočil MAME BIRAM DIOUF. Ten hlavičkoval z piatich metrov presne k ľavej žrdi, kam ter Stegen nedosiahol.
     
    81
    Pred ním však ešte budeme striedať. Luciano Favre myslí jednoznačne na ofenzívu, keď namiesto Xhaku príde Mlapa.
     
    80
    Hannover vedie stále iba o jeden gól a Borussia cíti svoju šancu. Živiť ju budú nasledujúcim rohovým kopom.
     
    79
    Mame Biram Diouf sa mohol postarať o definitívu a aká bodka by to bola. Po presnom centri od Huszteho si spracoval loptu na prsiach a z desiatich metrov skúsil nádherné nožničky. Tie leteli iba tesne nad.
     
    78
    Na trávniku nám rastie nervozita a podráždene vyzerajú hlavne hostia. Čas sa im už pomaly kráti.
     
    77
    Následný voľný kop rozohrával opäť Huszti, ktorého pokus však zastavil dobre postavený múr hostí.
     
    76
    Bittencourt naďalej trýzni defenzívu hostí a zuby si na ňom tentokrát vylámal Granit Xhaka. Ten vidí za svoj faul ďalšiu žltú kartu.
     
    75
    Tak, ako som už skorej predpokladal a avizoval, nevýrazný Patrick Herrmann v dnešnom zápase končí. Na jeho miesto príde Amin Younes.
     
    74
    Po Korbovom zákroku pochopiteľne nasledoval priamy kop. Z nejakých dvadsiatich metrov sa na jeho exekúciu podujal Huszti, ktorý nádherne prestrelil múr, ale jeho pokus letel tesne vedľa ľavej žrde.
     
    73
    Leonardo Bittencourt pokračuje v parádnom predstavení. Tentokrát sa s ľahkosťou uvoľňoval okolo Korba, ktorý ho však neľútostne poslal k zemi. Žltá karta určite namieste.

    Erik Farkaš

    Góly: 57. Rudnevs, 82. Diouf, 90. Diouf – 84. Mlapa

    Karty:   88. Huszti (HAN) – 73. Korb (MON), 76. Xhaka (MON)


    Hannover 96: Zieler – Rajtoral, Marcelo, Hoffmann, Schulz – Huszti, Schmiedebach, Stindl (C), Bittencourt – Rudņevs, Diouf
    Náhradníci: Miller – Pocognoli, Avevor, Andreasen, Prib, Schlaudraff, Sulejmani

    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Korb, Jantschke, Stranzl (C), Wendt – Herrmann, Xhaka, Kramer, Arango – Kruse, Raffael
    Náhradníci: Heimeroth – Á. Domínguez, Younes, Hrgota, Daems, Nordtveit, Mlapa

    Rozhodca: Bastian Dankert – M. Hacker, R. Rohde – D. Siebert