Augsburg – Brémy 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Hamburger 3:0 (kon.) | Leverkusen – Stuttgart 2:1 (kon.)
Mainz – Freiburg 2:0 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Hannover – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
2:1 (1:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 01.02.2014, 15:30 • Veltins-Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90
    Spoza Santanu vystrelil na bránu nebezpečne De Bruyne, lenže Fährmann dokázal jeho strelu vyraziť na ľavú stranu. Tam bol pripravený Perišič, ktorý následne posielal prudký prízemný center do vápna, ale jeden z domácich hráčov blokuje strelu na roh. Loptu si k rohovej zástavke stavia Ricardo Rodriguez, zatiaľ čo hlavný arbiter nadstavuje tri minúty.
     
    89
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Maximilian Arnold, prichádza Christian Träsch.
     
    87
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Robin Knoche, prichádza Willi Evseev.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Kevin-Prince Boateng, prichádza Kaan Ayhan.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Sead Kolašinac, prichádza Tim Hoogland.
     
    81
    Schalke 04 dalo gól!
    Po rohovom kope hostí sa dostal do úniku na pravej strane domáci Farfán, ktorý pekne zakombinoval s Huntelaarom. Lopta sa za šestnástkou dostala k Neustädterovi, ktorý peknou krížnou prihrávkou vysunul do vápna KEVINA-PRINCE BOATENGA a ten svojím šiestym gólom v sezóne posiela domácich do vedenia.
     
    79
    Schalke kombinovalo na polovici súpera, ale jeden z hosťujúcich hráčov perfektne vystihol prihrávku, zastavil ich akciu a poslal dlhý center na Kevina De Bruyneho, ktorý po ľavej strane prešprintoval až do vápna domácich. Tam sa pokúsil prehodiť si loptu na silnejšiu pravú nohu, čo mu nevyšlo, ale vybojoval aspoň roh pre Wolfsbrurg z ľavej strany.
     
    73
    Vo vápne hostí padol po súboji s Arnoldom na trávnik domáci Jefferson Farfán, ktorý sa dožadoval penalty, ale dočkal sa len žltej karty. Zrejme za protesty.
     
    71
    Domáci akoby vyslyšali moje slová a zatlačili. Boateng posielal center z ľavej strany cez celé vápno na Farfána, ktorý spätnou prihrávkou našiel Höwedesa. Ten posunul loptu Maxovi Meyerovi, ktorý vyslal tvrdú strelu na Benaglia, ktorému sa podarilo vyraziť ju na rohový kop. Po ňom sa dostal k strele z otočky striedajúci Goretzka a jeho pokus letí tesne popri pravej tyčke.
     
    65
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Po ľavej strane vynikajúco prenikal po dobrej prihrávke do behu od De Bruyneho Perišič, ktorý sa dostal aj k strele. Tú Fährmann vyráža pred seba, tam však nebol nikto, iba osamotený MAXIMILIAN ARNOLD, ktorý pohodlne usmerňuje loptu do siete a vyrovnáva.
     
    60
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Chinedu Obasi, prichádza Leon Goretzka.
     
    59
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Ivica Olič, prichádza Bas Dost.
     
    58
    Po útočnom faule na Ochsa dostáva žltú kartu domáci Chinedu Obasi. Loptu vráti výkopom späť do hry gólman Wolfsburgu, Benaglio.
     
    51
    Pri postrannej čiare padol domáci Daniel Caligiuri po súboji s jedným z domácich hráčov, ale rozhodca mu faul neodpískal. Za následné búrlivé protesty dostáva hosťujúci záložník červenú kartu.
     
    43
    Po faule na domáceho Chinedu Obasiho dostáva žltú kartu Patrick Ochs a je to už tretie žlté napomenutie pre hostí v dnešnom zápase.
     
    42
    Ricardo Rodriguez vynikajúco našiel na ľavej strane Oliča, ktorý sa rútil sám na bránu, ale v zakončení mu výborným vybehnutím zabránil Fährmann. Krátko na to sa nebezpečne predral po ľavej strane domáci Farfán, ktorý poslal spätnú prihrávku do vápna na Meyera. Obranca hostí ale prihrávku vystihol a dlhým odkopom až k Oličovi zabránil nebezpečnej situácii.
     
    35
    Hostia zahrávali priamy kop z pravej strany. Na center si vo vápne výborne nabiehal Luiz Gustavo, ktorý sa dostal k zakončeniu hlavou v tesnej blízkosti pred bránou. Domáci gólman Fährmann ale jeho strelu vynikajúco vyrazil a hra sa krátko potom presunula na obrannú polovicu Wolfsburgu, kde mali loptu pod kontrolou hostia.
     
    30
    Pri pravej postrannej čiare fauloval hosťujúci Kevin De Bruyne Maxa Meyera a dostáva za tvrdý zákrok žltú kartu.
     
    24
    Po nenápadnej akcii sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti hosťujúci Patrick Ochs a Fährmann v bráne Schalke mal čo robiť,aby vyboxoval loptu nad bránu. Z následného rohu hostí nevzniklo vážnejšie nebezpečenstvo.
     
    23
    Pekne kombinovali hosťujúci hráči na polovici súpera, ale chýbala tomu finálna prihrávka do šance. Loptu získal na pravej strane vlastnej polovice Farfán, ktorý hľadal prihrávkou do behu Huntelaara, lenže prihrávka bola na neho pridlhá a lopta smeruje do autu. Odtiaľ ju vrátili späť do hry hostia. Perišič následne posielal z ľavej strany center pred bránu, kde si naň vyskakoval Olič, ale chýbali len centimetre, aby sa tento kanonier dostal k zakončeniu.
     
    20
    Wolfsburg si dokázal vybojovať rohový kop z pravej strany, po ktorom po presnej strele hlavou posiela loptu do siete Naldo, ale gól neplatí, pretože predtým hosťujúci obranca fauloval v hlavičkovom súboji domáceho beka Felipe Santanu.
     
    9
    Schalke 04 dalo gól!
    To, čo mu nevyšlo pred chvíľou Boatengovi, sa podarilo teraz po jeho prihrávke FELIPE SANTANOVI. Po rohovom kope z pravej strany sa dostal k hlavičke a svoju strelu hlavou umiestňuje do spodnej časti brány za chrbát hosťujúceho Benaglia.
     
    7
    Naldo si dvoma nebezpečnými zákrokmi koledoval o žltú kartu a aj ju dostáva.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 9. Santana, 81. Boateng – 65. Arnold

    Karty:   58. Obasi (SCH), 73. Farfán (SCH) – 7. Naldo (WOL), 30. Bruyne (WOL), 43. Ochs (WOL)   51. Caligiuri (WOL)


    FC Schalke 04: R. Fährmann – B. Höwedes, Felipe Santana, J. Matip, S. Kolašinac, K. Boateng, J. Farfán, R. Neustädter, M. Meyer, K. Huntelaar, C. Obasi
    Náhradníci: T. Hoogland, L. Goretzka, K. Papadopoulos, K. Ayhan, Á. Szalai, T. Hildebrand, D. Avdijaj

    VfL Wolfsburg: D. Benaglio – P. Ochs, Naldo, R. Rodriguez, R. Knoche, Luiz Gustavo, I. Perišić, D. Caligiuri, K. De Bruyne, M. Arnold, I. Olić
    Náhradníci: M. Schäfer, T. Klose, B. Dost, C. Träsch, B. Malanda Adje, M. Grün, W. Evseev

    Rozhodca: W. Stark – J. Salver, M. Pickel