Augsburg – Brémy 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Hamburger 3:0 (kon.) | Leverkusen – Stuttgart 2:1 (kon.)
Mainz – Freiburg 2:0 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Hannover – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
2:1 (1:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 01.02.2014, 15:30 • Veltins-Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Po dvoch góloch, z ktorých jeden padol 9 minút po úvodnom výkope a druhý 9 minút pred koncom riadneho hracieho času, sa z troch bodov môže tešiť domáce Schalke. Hosťujúci Wolfsburg sa nemá za čo hanbiť, videli sme skvelý zápas a nebyť vylúčenia Caligiuriho, tak mohol byť ešte vyrovnanejší a kvalitnejší.
    Odo mňa je to pre dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok sobotného večera. (17:24:00)
     
    Koniec zápasu.
     
    90 + 2
    Dnešný končiaci sa duel sleduje 61142 divákov.
     
    90+ 2
    Schalke v závere už hostí k ničomu nepúšťa a drží loptu na ich polovici alebo v strede pola.
     
    90
    Spoza Santanu vystrelil na bránu nebezpečne De Bruyne, lenže Fährmann dokázal jeho strelu vyraziť na ľavú stranu. Tam bol pripravený Perišič, ktorý následne posielal prudký prízemný center do vápna, ale jeden z domácich hráčov blokuje strelu na roh. Loptu si k rohovej zástavke stavia Ricardo Rodriguez, zatiaľ čo hlavný arbiter nadstavuje tri minúty.
     
    89
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Maximilian Arnold, prichádza Christian Träsch.
     
    89
    Hosťujúci Arnold sa pošmykol na trávniku pri pokuse o rozohrávku. Pri pokuse vstať ho ihneď atakoval domáci Huntelaar a rozhodca to posúdil ako faul.
     
    87
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Robin Knoche, prichádza Willi Evseev.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Kevin-Prince Boateng, prichádza Kaan Ayhan.
     
    86
    Schalke drží po vedúcom góle loptu na svojich kopačkách, ale po ich nepresnom centri na pravej strane bude na vlastnej polovici vhadzovať Wolfsburg. predtým však uvidíme striedanie v oboch táboroch.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Sead Kolašinac, prichádza Tim Hoogland.
     
    81
    Schalke 04 dalo gól!
    Po rohovom kope hostí sa dostal do úniku na pravej strane domáci Farfán, ktorý pekne zakombinoval s Huntelaarom. Lopta sa za šestnástkou dostala k Neustädterovi, ktorý peknou krížnou prihrávkou vysunul do vápna KEVINA-PRINCE BOATENGA a ten svojím šiestym gólom v sezóne posiela domácich do vedenia.
     
    79
    Schalke kombinovalo na polovici súpera, ale jeden z hosťujúcich hráčov perfektne vystihol prihrávku, zastavil ich akciu a poslal dlhý center na Kevina De Bruyneho, ktorý po ľavej strane prešprintoval až do vápna domácich. Tam sa pokúsil prehodiť si loptu na silnejšiu pravú nohu, čo mu nevyšlo, ale vybojoval aspoň roh pre Wolfsbrurg z ľavej strany.
     
    78
    De Bruyne posielal dlhý center z hĺbky vlastnej defenzívy na pravú stranu na Patricka Ochsa. Ten sa ale do útoku nehrnul, spomalil akciu a Wolfsburg si znovu prihráva v strede pola.
     
    76
    Schalke nevyšla prihrávka do behu na pravej strane a k lopte sa dostali domáci, posunuli ju až k Benagliovi, ktorého dlhý výkop končí v strede pola, ale na kopačkách jeho spoluhráčov.
     
    73
    Vo vápne hostí padol po súboji s Arnoldom na trávnik domáci Jefferson Farfán, ktorý sa dožadoval penalty, ale dočkal sa len žltej karty. Zrejme za protesty.
     
    71
    Domáci akoby vyslyšali moje slová a zatlačili. Boateng posielal center z ľavej strany cez celé vápno na Farfána, ktorý spätnou prihrávkou našiel Höwedesa. Ten posunul loptu Maxovi Meyerovi, ktorý vyslal tvrdú strelu na Benaglia, ktorému sa podarilo vyraziť ju na rohový kop. Po ňom sa dostal k strele z otočky striedajúci Goretzka a jeho pokus letí tesne popri pravej tyčke.
     
    68
    Aj po vyrovnávajúcom góle pokračuje futbal v strede pola, keď sa ani jedno z mužstiev nikam neponáhľa. V prípade Wolfsburgu, ktorý hrá s desiatimi hráčmi ma to neprekvapuje, od Schalke by som však čakal väčšiu aktivitu.
     
    65
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Po ľavej strane vynikajúco prenikal po dobrej prihrávke do behu od De Bruyneho Perišič, ktorý sa dostal aj k strele. Tú Fährmann vyráža pred seba, tam však nebol nikto, iba osamotený MAXIMILIAN ARNOLD, ktorý pohodlne usmerňuje loptu do siete a vyrovnáva.
     
    64
    De Bruyne a Luiz Gustavo sa pokúšali o prienik k vápnu domácich, ale neuspeli. Wolfsburg zostáva však na útočnej polovici.
     
    62
    Je za nami niečo vyše hodinky a Schalke si stále drží vedenie z úvodu duelu. Na útočnej polovici kombinoval oslabený Wolfsburg, po dlhom centri na ľavú stranu bojoval húževnato o loptu Ivan Perišič, ale rozhodca píska hosťujúcemu hráčovi faul. Krátko na to sa do šance dostali domáci, ale Huntelaar si do vápna nabiehal zbytočne, pretože čiarový rozhodca signalizuje ofsajd.
     
    60
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Chinedu Obasi, prichádza Leon Goretzka.
     
    59
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Ivica Olič, prichádza Bas Dost.
     
    58
    Po útočnom faule na Ochsa dostáva žltú kartu domáci Chinedu Obasi. Loptu vráti výkopom späť do hry gólman Wolfsburgu, Benaglio.
     
    56
    V druhom polčase ani jedno z mužstiev nepokračuje v tempe, ktoré bolo nastolené v prvej polovici. Schalke kombinovalo v strede pola, ale pre hostí vybojoval loptu Perišič, lenže ani on v útoku nič nevymyslel a posiela spätnú prihrávku na vlastnú polovicu.
     
    54
    Hra pokračuje rozohrávkou Scahlke na ich vlastnej polovici. Dobrú prihrávku do vápna dostal z pravej strany Klaas-Jan Huntelaar, ale netrafil loptu dobre a posiela loptu mimo brány popri pravej tyčke.
     
    51
    Pri postrannej čiare padol domáci Daniel Caligiuri po súboji s jedným z domácich hráčov, ale rozhodca mu faul neodpískal. Za následné búrlivé protesty dostáva hosťujúci záložník červenú kartu.
     
    48
    Druhý polčas začali oba celky opatrne a žiadnu vážnejšiu šancu sme zatiaľ nevideli.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme sledovali kvalitný futbal, vo vysokom tempe. Nič iné sme ani od tímov z popredných miest tabuľky ani čakať nemohli. Zatiaľ môžu byť veselší domáci, ktorí vedú po Santanovom presnom zásahu z deviatej minúty. Druhý polčas začne približne 16:31.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V záverečných minútach prvého dejstva sa už nič výrazné nedeje. V strede pola nepresne vhadzovali domáci a k lopte sa dostali hostia, ktorí už ale žiadnu kombináciu nevymýšľajú.
     
    43
    Po faule na domáceho Chinedu Obasiho dostáva žltú kartu Patrick Ochs a je to už tretie žlté napomenutie pre hostí v dnešnom zápase.
     
    42
    Ricardo Rodriguez vynikajúco našiel na ľavej strane Oliča, ktorý sa rútil sám na bránu, ale v zakončení mu výborným vybehnutím zabránil Fährmann. Krátko na to sa nebezpečne predral po ľavej strane domáci Farfán, ktorý poslal spätnú prihrávku do vápna na Meyera. Obranca hostí ale prihrávku vystihol a dlhým odkopom až k Oličovi zabránil nebezpečnej situácii.
     
    38
    Domáci sa snažili dostať Wolfsburg pod tlak, ale k ničomu vážnemu sa po dobrej kombinácii nedostali.
     
    35
    Hostia zahrávali priamy kop z pravej strany. Na center si vo vápne výborne nabiehal Luiz Gustavo, ktorý sa dostal k zakončeniu hlavou v tesnej blízkosti pred bránou. Domáci gólman Fährmann ale jeho strelu vynikajúco vyrazil a hra sa krátko potom presunula na obrannú polovicu Wolfsburgu, kde mali loptu pod kontrolou hostia.
     
    32
    Po voľnom kope, ktorý nasledoval po faule De Bruyneho sa dopustil faulu v hlavičkovom súboji aj domáci ostrostrelec Huntelaar a k lopte sa na vlastnej polovici dostanú hostia.
     
    30
    Pri pravej postrannej čiare fauloval hosťujúci Kevin De Bruyne Maxa Meyera a dostáva za tvrdý zákrok žltú kartu.
     
    27
    Kevin De Bruyne, ktorý prišiel do Wolfsburgu počas tohto mesiaca za 21 a pol milióna eur z londýnskej Chelsea sa dopustil faulu v strede pola na domáceho Boatenga, autora jediného gólu stretnutia.
     
    24
    Po nenápadnej akcii sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti hosťujúci Patrick Ochs a Fährmann v bráne Schalke mal čo robiť,aby vyboxoval loptu nad bránu. Z následného rohu hostí nevzniklo vážnejšie nebezpečenstvo.
     
    23
    Pekne kombinovali hosťujúci hráči na polovici súpera, ale chýbala tomu finálna prihrávka do šance. Loptu získal na pravej strane vlastnej polovice Farfán, ktorý hľadal prihrávkou do behu Huntelaara, lenže prihrávka bola na neho pridlhá a lopta smeruje do autu. Odtiaľ ju vrátili späť do hry hostia. Perišič následne posielal z ľavej strany center pred bránu, kde si naň vyskakoval Olič, ale chýbali len centimetre, aby sa tento kanonier dostal k zakončeniu.
     
    20
    Wolfsburg si dokázal vybojovať rohový kop z pravej strany, po ktorom po presnej strele hlavou posiela loptu do siete Naldo, ale gól neplatí, pretože predtým hosťujúci obranca fauloval v hlavičkovom súboji domáceho beka Felipe Santanu.
     
    18
    Trošku nevýrazný úsek hry v posledných minútach, loptu držia hostia, ale prevažne len na svojej polovici.
     
    13
    Hostia mali k dispozícii rohový kop,ale Ricardo Rodriguez svojím centrom od rohovej zástavky nikoho nenašiel.
     
    13
    Domáci ihneď po rozohraní hostí v stredovom kruhu získali loptu, ale do šance sa nedostali. Teraz rozohrávajú na vlastnej polovici hostia, ale stratili loptu. V strede pola fauloval Naldo Huntelaara a Schalke bude rozohrávať voľný kop v stredovom kruhu.
     
    9
    Schalke 04 dalo gól!
    To, čo mu nevyšlo pred chvíľou Boatengovi, sa podarilo teraz po jeho prihrávke FELIPE SANTANOVI. Po rohovom kope z pravej strany sa dostal k hlavičke a svoju strelu hlavou umiestňuje do spodnej časti brány za chrbát hosťujúceho Benaglia.
     
    9
    Huntelaar sa pokúšal o center z pravej strany, ale nevyšlo mu to ani na tretí krát a jeden z bekov hostí blokuje loptu na roh z pravej strany. Po centri od rohovej zástavky sa dostala lopta k domácemu hráčovi, ktorý hlavičkou spoza šestnástky našiel na ľavej strane vápna Boatenga a ten nádherne vypálil a Benaglio len končekmi prstov vyráža jeho strelu popri pravej tyčke na ďalší roh.
     
    7
    Naldo si dvoma nebezpečnými zákrokmi koledoval o žltú kartu a aj ju dostáva.
     
    7
    Dvakrát v krátkom časovom slede fauloval na vlastnej polovici obranca hostí Naldo a domáci zahrávali priamy kop, po ktorom ale vyboxoval loptu preč z vápna hosťujúci gólman Benaglio.
     
    V strede pola fauloval domáci Boateng, krátko potom sa hosťom podarilo dostať sa do sľubnej šance, ale Ivica Olič bol v ofsajde.
     
    4
    Oba celky sa pokúšali o útok, ale akcie na oboch stranách zastavené po nepresnej prihrávke na hrotového útočníka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: R. Fährmann – B. Höwedes, Felipe Santana, J. Matip, S. Kolašinac, K. Boateng, J. Farfán, R. Neustädter, M. Meyer, K. Huntelaar, C. Obasi
    Náhradníci: T. Hoogland, L. Goretzka, K. Papadopoulos, K. Ayhan, Á. Szalai, T. Hildebrand, D. Avdijaj

    VfL Wolfsburg: D. Benaglio – P. Ochs, Naldo, R. Rodriguez, R. Knoche, Luiz Gustavo, I. Perišić, D. Caligiuri, K. De Bruyne, M. Arnold, I. Olić
    Náhradníci: M. Schäfer, T. Klose, B. Dost, C. Träsch, B. Malanda Adje, M. Grün, W. Evseev

    Rozhodca: W. Stark – J. Salver, M. Pickel.
     
    Vážení futbaloví priaznivci, dovoľujem si Vás privítať pri prenose z 19. kola Bundesligy, v ktorom sa stretnú tabuľkoví susedia FC Schalke 04 a Vfl Wolfsburg.

    Nemecká najvyššia súťaž sa len nedávno prehupla do svojej druhej polovice a každý z našich dnešných súperov do nej vstúpil inak. Kým Schalke vyhralo na pôde Hamburgeru SV rozdielom triedy 0:3, Wolfsburg podľahol doma Hannoveru 1:3.

    Domáce Schalke je momentálne piate a na svojom konte má 31 bodov, šiesty Wolfsburg má o bod menej. Tímy majú vyrovnaný aj rozdiel skóre (+7)), Schalke má skóre 35:28, hostia 29:22. Pred nimi je v tabuľke štvrtá Borrusia M'gladbach, ktorá má 33 bodov a za nimi je siedma Hertha, ktorá ich má na konte 28.

    Ako už bolo spomínané, Schalke vstúpilo do druhej časti sezóny výborne. V zápase s Hamburgerom sa ujali v 34. minúte vedenia po góle Huntelaara, ktorý sa nakoniec ukázal ako víťazný. V druhom polčase, v rozpätí troch minút, pridali po góle Farfán a Meyer.

    Wolfsburg v zápase s Hannoverom prehrával v 28.minúte po góle Rudnevsa, ale o sedem minút neskôr dokázal vyrovnať Olič. V druhom polčase však dvakrát rozvlnil sieť Benagliovej brány hosťujúci Bittencourt a stanovil konečný výsledok 1:3.

    Pre úplnosť, oba celky vstúpili do druhej polovice sezóny iným výsledkom, ale tú prvú končili rovnako. Wolfsburg remizoval na pôde Borrusie M'gladbach 2:2 a Schalke remizovalo na pôde Norimbergu 0:0.
     
    Prestupové obdobie

    Do Schalke prišiel prvého januára na hosťovanie z Bayernu Jan Kirchhoff a mal by zostať do konca sezóny 2014(15.
    Nemecký záložník Sidney Sam podpísal so Schalke zmluvu, ktorá mu začne platiť v júli 2014. Dovtedy však ostáva v Leverkusene.

    Wolfsburg opúšťa Kórejčan Ja-Cheol Koo, ktorý sa stal za tri milióny eur hráčom Mainzu.
    Veľkou posilou by sa mal stať belgický záložník Kevin De Bruyne, ktorý do Wolfsburgu prišiel za 21,5 milióna eur z londýnskej Chelsea.
     
    Naposledy sa tieto dva celky stretli v rámci 2. kola (17.8.2013) a z vysokej výhry 4:0 sa vtedy radoval Wolfsburg. O góly sa postarali postupne Knoche, Vieirinha, Naldo a Kutschke. V predchádzajúcich troch vzájomných dueloch ale vyhrali hráči Schalke a zakaždým minimálne trojgólovým rozdielom.

    Pri pohľade na vyrovnanú bilanciu skóre i takmer rovnaký bodový zisk by sa zdala, ako najpravdepodobnejší výsledok, remíza. Lenže v posledných vzájomných dueloch sme vždy videli vysoké výhry, či už jedného alebo druhého tímu. Preto si osobne výsledok tipovať netrúfam a o to viac sa teším na úvodný výkop stretnutia, ktorý je vo Veltins-Aréne naplánovaný na 15:30. Prajem Vám príjemný futbalový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 9. Santana, 81. Boateng – 65. Arnold

    Karty:   58. Obasi (SCH), 73. Farfán (SCH) – 7. Naldo (WOL), 30. Bruyne (WOL), 43. Ochs (WOL)   51. Caligiuri (WOL)


    FC Schalke 04: R. Fährmann – B. Höwedes, Felipe Santana, J. Matip, S. Kolašinac, K. Boateng, J. Farfán, R. Neustädter, M. Meyer, K. Huntelaar, C. Obasi
    Náhradníci: T. Hoogland, L. Goretzka, K. Papadopoulos, K. Ayhan, Á. Szalai, T. Hildebrand, D. Avdijaj

    VfL Wolfsburg: D. Benaglio – P. Ochs, Naldo, R. Rodriguez, R. Knoche, Luiz Gustavo, I. Perišić, D. Caligiuri, K. De Bruyne, M. Arnold, I. Olić
    Náhradníci: M. Schäfer, T. Klose, B. Dost, C. Träsch, B. Malanda Adje, M. Grün, W. Evseev

    Rozhodca: W. Stark – J. Salver, M. Pickel