Augsburg – Brémy 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Hamburger 3:0 (kon.) | Leverkusen – Stuttgart 2:1 (kon.)
Mainz – Freiburg 2:0 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Hannover – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
2:1 (1:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 01.02.2014, 15:30 • Veltins-Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Po dvoch góloch, z ktorých jeden padol 9 minút po úvodnom výkope a druhý 9 minút pred koncom riadneho hracieho času, sa z troch bodov môže tešiť domáce Schalke. Hosťujúci Wolfsburg sa nemá za čo hanbiť, videli sme skvelý zápas a nebyť vylúčenia Caligiuriho, tak mohol byť ešte vyrovnanejší a kvalitnejší.
    Odo mňa je to pre dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok sobotného večera. (17:24:00)
     
    Koniec zápasu.
     
    90 + 2
    Dnešný končiaci sa duel sleduje 61142 divákov.
     
    90+ 2
    Schalke v závere už hostí k ničomu nepúšťa a drží loptu na ich polovici alebo v strede pola.
     
    90
    Spoza Santanu vystrelil na bránu nebezpečne De Bruyne, lenže Fährmann dokázal jeho strelu vyraziť na ľavú stranu. Tam bol pripravený Perišič, ktorý následne posielal prudký prízemný center do vápna, ale jeden z domácich hráčov blokuje strelu na roh. Loptu si k rohovej zástavke stavia Ricardo Rodriguez, zatiaľ čo hlavný arbiter nadstavuje tri minúty.
     
    89
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Maximilian Arnold, prichádza Christian Träsch.
     
    89
    Hosťujúci Arnold sa pošmykol na trávniku pri pokuse o rozohrávku. Pri pokuse vstať ho ihneď atakoval domáci Huntelaar a rozhodca to posúdil ako faul.
     
    87
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Robin Knoche, prichádza Willi Evseev.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Kevin-Prince Boateng, prichádza Kaan Ayhan.
     
    86
    Schalke drží po vedúcom góle loptu na svojich kopačkách, ale po ich nepresnom centri na pravej strane bude na vlastnej polovici vhadzovať Wolfsburg. predtým však uvidíme striedanie v oboch táboroch.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Sead Kolašinac, prichádza Tim Hoogland.
     
    81
    Schalke 04 dalo gól!
    Po rohovom kope hostí sa dostal do úniku na pravej strane domáci Farfán, ktorý pekne zakombinoval s Huntelaarom. Lopta sa za šestnástkou dostala k Neustädterovi, ktorý peknou krížnou prihrávkou vysunul do vápna KEVINA-PRINCE BOATENGA a ten svojím šiestym gólom v sezóne posiela domácich do vedenia.
     
    79
    Schalke kombinovalo na polovici súpera, ale jeden z hosťujúcich hráčov perfektne vystihol prihrávku, zastavil ich akciu a poslal dlhý center na Kevina De Bruyneho, ktorý po ľavej strane prešprintoval až do vápna domácich. Tam sa pokúsil prehodiť si loptu na silnejšiu pravú nohu, čo mu nevyšlo, ale vybojoval aspoň roh pre Wolfsbrurg z ľavej strany.
     
    78
    De Bruyne posielal dlhý center z hĺbky vlastnej defenzívy na pravú stranu na Patricka Ochsa. Ten sa ale do útoku nehrnul, spomalil akciu a Wolfsburg si znovu prihráva v strede pola.
     
    76
    Schalke nevyšla prihrávka do behu na pravej strane a k lopte sa dostali domáci, posunuli ju až k Benagliovi, ktorého dlhý výkop končí v strede pola, ale na kopačkách jeho spoluhráčov.
     
    73
    Vo vápne hostí padol po súboji s Arnoldom na trávnik domáci Jefferson Farfán, ktorý sa dožadoval penalty, ale dočkal sa len žltej karty. Zrejme za protesty.
     
    71
    Domáci akoby vyslyšali moje slová a zatlačili. Boateng posielal center z ľavej strany cez celé vápno na Farfána, ktorý spätnou prihrávkou našiel Höwedesa. Ten posunul loptu Maxovi Meyerovi, ktorý vyslal tvrdú strelu na Benaglia, ktorému sa podarilo vyraziť ju na rohový kop. Po ňom sa dostal k strele z otočky striedajúci Goretzka a jeho pokus letí tesne popri pravej tyčke.
     
    68
    Aj po vyrovnávajúcom góle pokračuje futbal v strede pola, keď sa ani jedno z mužstiev nikam neponáhľa. V prípade Wolfsburgu, ktorý hrá s desiatimi hráčmi ma to neprekvapuje, od Schalke by som však čakal väčšiu aktivitu.
     
    65
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Po ľavej strane vynikajúco prenikal po dobrej prihrávke do behu od De Bruyneho Perišič, ktorý sa dostal aj k strele. Tú Fährmann vyráža pred seba, tam však nebol nikto, iba osamotený MAXIMILIAN ARNOLD, ktorý pohodlne usmerňuje loptu do siete a vyrovnáva.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 9. Santana, 81. Boateng – 65. Arnold

    Karty:   58. Obasi (SCH), 73. Farfán (SCH) – 7. Naldo (WOL), 30. Bruyne (WOL), 43. Ochs (WOL)   51. Caligiuri (WOL)


    FC Schalke 04: R. Fährmann – B. Höwedes, Felipe Santana, J. Matip, S. Kolašinac, K. Boateng, J. Farfán, R. Neustädter, M. Meyer, K. Huntelaar, C. Obasi
    Náhradníci: T. Hoogland, L. Goretzka, K. Papadopoulos, K. Ayhan, Á. Szalai, T. Hildebrand, D. Avdijaj

    VfL Wolfsburg: D. Benaglio – P. Ochs, Naldo, R. Rodriguez, R. Knoche, Luiz Gustavo, I. Perišić, D. Caligiuri, K. De Bruyne, M. Arnold, I. Olić
    Náhradníci: M. Schäfer, T. Klose, B. Dost, C. Träsch, B. Malanda Adje, M. Grün, W. Evseev

    Rozhodca: W. Stark – J. Salver, M. Pickel