Newcastle – Sunderland 0:3 (kon.) | West Ham – Swansea 2:0 (kon.) | Cardiff – Norwich 2:1 (kon.)
Everton – Aston Villa 2:1 (kon.) | Fulham – Southampton 0:3 (kon.) | Hull City – Tottenham 1:1 (kon.)
Stoke City – Manchester United 2:1 (kon.)
koniec
West Ham United
2:0 (2:0)
Swansea City
Sobota 01.02.2014, 13:45 • Upton Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    87
    Domáci kapitán Kevin Nolan odchádza na zaslúžený odpočinok. Na záverečné minúty príde kmeňový hráč milánskeho AC Antonio Nocerino.
     
    79
    West Ham sa už teraz definitívne stiahne a už to bude iba nemilosrdný boj a nepriechodná defenzíva. Namiesto Taylora prichádza ďalší stopér Winston Reid.
     
    77
    Hostí by mal vykúpiť striedajúci žolík David N´Gog. Fanúšikovia Liverpoolu si však o tom zrejme myslia svoje... Na zelenom pažiti nahradil vyčerpaného Dyera.
     
    70
    Hru Labutí by snáď konečne mohol rozhýbať striedajúci krídelník Pablo Hernández. Tomu prepustil miesto Jonjo Shelvey.
     
    65
    Sam Allardyce však potrebuje hráča, ktorému budú jeho zverenci adresovať dlhé nákopy. Preto prichádza namiesto Jarvisa Carlton Cole.
     
    62
    Michael Laudrup už nemá načo čakať a preto posilňuje ofenzívnu stránku svojho mužstva. Namiesto nevýrazného Amata príde Pozuelo.
     
    59
    Andy Carroll však svojich spoluhráčov príliš neupokojil. V ostrom hlavičkovom súboji poslal k zemi Chica a po následnom ohnaní sa lakťom vidí červenú kartu! Chica síce do tváre nezasiahol, ako sa to Španiel snažil preukázať, ale Howard Webb potrestal predovšetkým jeho agresívnu myšlienku.
     
    55
    Kladivári si však teraz dali takmer vlastný gól. Z ľavej strany sa tlačil do šestnástky Dyer, ktorý však iba prihrával na Shelveyho. Ten napálil z hranice šestnástky iba do Tomkinsa, ale lopta sa odrazila presne na nohu de Guzmána. Ten to skúsil nádherným volejom z dvadsiatich metrov, ktorý tečoval do Adriánovho protipohybu Collins. Lopta ale napokon letela iba tesne mimo a rozohrávať sa tak bude od rohovej zástavky.
     
    48
    Pred Tremmelom však bolo opäť poriadne rušno. Katastrofálnou rozohrávkou privodil problémy Ben Davies, ktorý ideálne namazal Mattovi Jarvisovi. Ten vnikol do vápna, krásne obišiel i nemeckého gólmana, ale po následnej spätnej prihrávke úradoval pred Nolanom Chico. Po jeho skle v poslednej chvíli sa bude kopať rohový kop.
     
    45+1
    West Ham United dal gól!
    Hammers sú za svoju bojovnosť odmenený i druhým gólom. Po Jarvisovej práci na pravej strane sa rozohrával rohový kop, o ktorého exekúciu sa postaral Stewart Downing. Jeho pretiahnutý center mieril na zadnú žrď, odkiaľ vracal loptu pred bránku Andy Carroll. Na päťke sa mu opäť podarilo nájsť KEVINA NOLANA, ktorý pohotovou hlavičkou prekonáva Tremmela. Nemeckému gólmanovi nepomohol ani na čiare stojaci Ben Davies. West Ham tak gólom do šatne zdvojnásobuje svoje vedenie.
     
    36
    Po výbornej prihrávke od Shelveyho sa do samostatného nájazdu rútil Bony Wilfried, ktorý už v hlave premýšľal, kam to pošle. V tom ho však zozadu zastavil výborný James Tomkins, ktorý zahral prvú loptu a penalta sa tak nepíska. Tomkins však trochu i zariskoval, keby mu jeho ťah nevyšiel, tak by šiel z ihriska dole a kopala by sa penalta.
     
    33
    Hostia založili na vlastnej polovici rýchly protiútok, ktorý v stredovom kruhu pre istotu zastavil Mark Noble. Od Howarda Webba to má za žltú.
     
    26
    West Ham United dal gól!
    Tak teraz sa už snáď dnešné stretnutie rozbehne. Akciu započal na ľavej strane McCartney, ktorý centroval do šestnástky na Andyho Carrolla. Ten bol v hlavičkovom súboji s Chicom absolútne dominantný a ideálne tak nabil kapitánovi KEVINOVI NOLANOVI. Tomu sadol volej z desiatich metrov na výbornú a loptu poslal do ľavého dolného rohu Tremmelovej bránky. Nemecký gólman bol bez šance a Kladivári sa tak presadzujú svojou typickou akciou.

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Nolan, 45+1. Nolan

    Karty:   33. Noble (WHU)   59. Carroll (WHU)


    West Ham United: Adrián – Demel, Collins, Tomkins, McCartney – Noble, M. Taylor – Jarvis, Nolan (C), Downing – Carroll
    Náhradníci: Jääskeläinen – Reid, Morrison, C. Cole, R. Johnson, Borriello, Nocerino

    Swansea City: Tremmel – Tiendalli, Chico, Williams (C), B. Davies – Amat, de Guzmán – Routledge, Shelvey, Dyer – Bony
    Náhradníci: Cornell – Britton, Pablo, Lamah, Rangel, Pozuelo, N´Gog

    Rozhodca: Howard Webb – S. Ledger, S. Massey – J. Moss