Newcastle – Sunderland 0:3 (kon.) | West Ham – Swansea 2:0 (kon.) | Cardiff – Norwich 2:1 (kon.)
Everton – Aston Villa 2:1 (kon.) | Fulham – Southampton 0:3 (kon.) | Hull City – Tottenham 1:1 (kon.)
Stoke City – Manchester United 2:1 (kon.)
koniec
West Ham United
2:0 (2:0)
Swansea City
Sobota 01.02.2014, 13:45 • Upton Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.
     
    Vitajte v londýnskom Upton Parku, kde po dvoch dňoch oddychu, odpálime ďalšie kolo anglickej Premier League.

    V prológu 24. hracieho dňa sa nám predstavia úspešní aktéri z predchádzajúceho vloženého kola. Majstri defenzívy zo Stamford Bridge privítajú sebavedomím nabité Labute zo Swansea. Podarí sa Kladivárom opustiť zostupové body, alebo zamieria Walesania do TOP 10?

    Tabuľkové postavenie:

    18. West Ham: 4 – 7 – 12; skóre 22:33; body 19
    11. Swansea: 6 – 6 – 11; skóre 29:33; body 24

    Forma:

    West Ham: R – P – P – V – P – P
    Swansea: V – V – P – P – V – P

    West Ham United prichádzal na Stamford Bridge s veľmi nepríjemnou bilanciou. V predchádzajúcich ôsmich stretnutiach totiž inkasoval 23 gólov! Od Mourinhovej mašiny sa nečakalo nič iné, než zvýraznenie tohoto čísla. V malom londýnskom derby si však prišli na svoje predovšetkým milovníci defenzívy. Hammers predviedli jeden z najlepších obranných výkonov tejto sezóny a po heroickom výkone si odniesli cenný bodík (0:0). Skvostným výkonom sa predviedol predovšetkým gólman Adrián, ktorý je najzamestnanejším brankárom v lige (6 zákrokov na zápas).
    Pre Irons to bol desiaty bod, získaný na výletoch. Pre porovnanie, doma získali Kladivári iba 9 bodov z 33 možných, čo je najhoršia bilancia v lige. V Upton Parku nepocítili chuť víťazstva už päť zápasov, pričom v posledných štyroch stretnutiach inkasovali vždy po tri góly.

    Nadviazať nato sa bude snažiť i Swansea City, ktorému sa v týždni podaril dôležitý výsledok. Výhrou nad Fulhamom (2:0) totiž ukončili osemzápasovú sériu bez výhry, ktorá bola ich najdlhšou v Premier League. V spomínanej sérii ôsmich zápasov brali Labute iba tri body.To ich stálo miesto medzi TOP 10 a na hornú polovicu tabuľky aktuálne strácajú tri body. Napriek zlej ligovej výkonnosti sa im darilo aspoň v FA Cup-e. V treťom kole sa postarali o menšiu senzáciu, keď z hry vyradili Manchester United (2:1). Rovnakým výsledkom v ďalšom kole zdolali i Birmingham. Oba postupy pritom zariadili na cudzích ihriskách.
    V Premier League sa im vonku až tak nedarí. Od decembra odohrali na cudzom trávniku päť zápasov, v ktorých získali iba dva body a vsietili rovnaký počet gólov. V posledných týždňoch sa však rozstrieľal ex-Sparťan Bony Wilfried, ktorý dal v posledných šiestich zápasoch, rovnaký počet gólov.

    Vzájomné zápasy:

    27.10.2013; Swansea – West Ham 0:0

    02.02.2013; West Ham – Swansea 1:0
    (Carroll)

    25.08.2012; Swansea – West Ham 3:0
    (Rangel, Michu, Graham)

    13.01.1999; Swansea – West Ham 1:0 (FA Cup)
    (M. Thomas)

    02.01.1999; West Ham – Swansea 1:1 (FA Cup)
    (Dicks – J. Smith)

    05.04.1983; Swansea – West Ham 1:5
    (Jones – 2x Dickens, 2x Pike, Devonshire)

    Swansea odohrala v Upton Parku 23 zápasov, no vyhrať sa jej podarilo len raz. Bolo to v auguste 1956 pri druholigovej výhre 2:1.
    Vo zvyšných 22 zápasoch Kladivári vyhrali až šestnásťkrát! Na svojom stánku sa teda majú o čo oprieť.

    Absencie:

    Heroický výkon na Stamford Bridge si vybral svoju daň. V londýnskom derby totiž Kladivárom vypadla dvojica hráčov. Mohamed Diamé má poranené koleno a jeho dnešné nasadenie zostáva otázne. To Joey O´Brien má ďaleko vážnejšie problémy a kvôli poranenému ramenu si nezahrá do apríla.
    V dnešnom zápase takisto nenastúpi ani zranený Joe Cole a návrat Winstona Reida zostáva stále neistý.

    Swansea bude ešte týždeň postrádať zranenú dvojicu opôr Michu-Vorm. V tom ďalšom ligovom kole by už ale mali byť obaja k dispozícii.
    Ešte o štyri dni dlhšie bude pauzovať zranený José Cañas, ktorý má problémy s členkom. Návrat Garryho Monka zatiaľ stanovený nebol.

    Ťažko odhadovať, ako zapôsobia úspešné výsledky v strede týždňa na jedno či druhé mužstvo. Najpravdepodobnejším rezultátom sa zdá byť remíza. Premier League je však nevyspytateľná súťaž a stať sa môže čokoľvek. Práve preto si nenechajte tento zápas ujsť.
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Adrián – Demel, Collins, Tomkins, McCartney – Noble, M. Taylor – Jarvis, Nolan (C), Downing – Carroll
    Náhradníci: Jääskeläinen – Reid, Morrison, C. Cole, R. Johnson, Borriello, Nocerino

    Swansea City: Tremmel – Tiendalli, Chico, Williams (C), B. Davies – Amat, de Guzmán – Routledge, Shelvey, Dyer – Bony
    Náhradníci: Cornell – Britton, Pablo, Lamah, Rangel, Pozuelo, N´Gog

    Rozhodca: Howard Webb – S. Ledger, S. Massey – J. Moss.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Ešte raz teda vitajte v Upton Parku, kde máme za sebou úvodný výkop dnešného zápasu. Postarali sa oň domáci v tradičnej vínovo modrej kombinácii. Hostia budú hrať v bielych dresoch v úvodnom dejstve sprava-doľava.
     
    2
    Ako prvý sa snažil dostať loptu do vápna Wayne Routledge, na ktorého ponuku však odpovedal iba brániaci James Tomkins.
     
    3
    Rovnakou mincou odpovedal na druhej strane Jarvis, po ktorého zrazenom centri bude nasledovať dokonca rohový kop.
     
    4
    Od rohovej zástavky rozohrával sám Jarvis, ale jeho center odhlavičkoval iba kapitán hostí Ashley Williams.
     
    5
    Dobrú prácu odviedol na hrote Bony Wilfried, ktorý sklepol loptu pre Shelveyho. Ten však na jeho robotu nenadviazal a v súboji s Demelom stráca loptu.
     
    6
    V poslednom zápase na Stamford Bridge bol aktívny predovšetkým Downing. Dnes sa zatiaľ dobre ukazuje Jarvis, ktorý teraz centroval na Carrolla. Jeho hlavička z desiatich metrov však letela mimo.
     
    7
    West Ham zrejme nebude meniť svoju hru a opäť môžeme čakať ťažký boj. Na sériu hlavičiek teraz nenadviazal kapitán Nolan, ktorý sa pošmykol a lopty sa tak zmocnil Tiendalli.
     
    8
    Na hranici desiatich metrov sa opäť nachádzal Carroll, čo si však McCartney nevšimol a odcentroval iba na Williamsa. Domáci sa zatiaľ tlačia dopredu pomerne často.
     
    9
    To však otvára príležitosť na brejkové situácie hostí. Jeden taký teraz nevyužil Shelvey, ktorý prihrával do strany, kde sa už Dyer nepresadil.
     
    10
    Je vysoko pravdepodobné, že hostí bude dnešný zápas poriadne bolieť. Na vlastnej koži to pocítil i stopér Chico, v ktorého tvári sa objavil Carrollov lakeť.
     
    11
    Matt Jarvis bol na okraji šestnástky pristrčený Daviesom a nasledovať tak bude voľný kop zo strany. Hammers si musia dať záležať a pokúsiť sa otvoriť skóre.
     
    12
    Voľný kop rozohrával Stewart Downing, ktorý centroval na zadnú žrď. Tam však úradoval gólman Tremmel, ktorý vyboxoval loptu do bezpečia.
     
    13
    Swansea má zatiaľ osempercentnú prevahu v držaní lopty, ale nebezpečnejší sú zatiaľ priamočiaro hrajúci Kladivári.
     
    14
    Hosťom sa snáď po prvýkrát podarilo rozkývať domácu defenzívu, ale Dyera si už McCartney postrážil a Hammers sa tak opäť zmocňujú lopty.
     
    15
    Opäť sme na druhej strane, kde bojujúci Demel vybojoval druhý rohový kop pre Irons. Routledge tomu nemôže uveriť a žiada odkop od bránky.
     
    16
    Rohový kop Hammers však bol realitou, ale Collins sa cez Williamsa nepresadil a Waleskému zadákovi hostí sa nepíska ani ruka. Pokračujeme tak protiútokom Swans.
     
    17
    Labute sa však vpredu nepresadili, keď Dyera pokryl pozorný McCartney. Protiútok sa neujal ani na druhej strane a preto pokračujeme stále bez gólov.
     
    18
    West Ham rozohrával voľný kop z polovice ihriska a po Nobleovom centri bol stiahnutý James Tomkins. Hraničný zákrok však nebol posúdený ako nedovolený a penalta sa tak kopať nebude.
     
    19
    James Tomkins si to vynahradil aspoň dodatočnou strelou z dvadsiatich metrov, ktorá však letela iba nad.
     
    20
    Opakovaný záber nám ukazuje, že Williams tam poriadne vyobímal Tomkinsa. Pokutový kop sa možno predsa len mohol kopať.
     
    21
    Labute však zatiaľ za domácimi nezaostávajú ani v bojovnosti. Muziku tvrdí predovšetkým trojica Williams, Tiendalli a Shelvey.
     
    22
    Nathan Dyer motal na pravej strane hlavu McCartneyho, ale jeho následný center odvracal stopér James Collins.
     
    23
    V opatrnom tempe pokračujeme i naďalej a oba tímy sa snažia predovšetkým nespraviť nejakú hlúpu chybu. Zatiaľ sa im to darí.
     
    24
    Dobrú prácu odviedla opäť domáca defenzíva, ktorá si na pravej strane postrážila spoluprácu Daviesa a Routledgea. Po ich kombinácii a Taylorovom zásahu sa bude iba vhadzovať.
     
    25
    Swansea sa už dostáva ku kombináciám častejšie, ale tie sa stále odohrávajú príliš ďaleko od španielskeho brankára Adriána.
     
    26
    West Ham United dal gól!
    Tak teraz sa už snáď dnešné stretnutie rozbehne. Akciu započal na ľavej strane McCartney, ktorý centroval do šestnástky na Andyho Carrolla. Ten bol v hlavičkovom súboji s Chicom absolútne dominantný a ideálne tak nabil kapitánovi KEVINOVI NOLANOVI. Tomu sadol volej z desiatich metrov na výbornú a loptu poslal do ľavého dolného rohu Tremmelovej bránky. Nemecký gólman bol bez šance a Kladivári sa tak presadzujú svojou typickou akciou.
     
    28
    Teraz je na ťahu waleská Swansea, ktorá hrať futbal rozhodne vie. Uvidíme, či sa im bude ich kombinačná hra dariť.
     
    29
    Hammers však svoje zápasy dokážu ubetónovať tak, ako tomu bolo i v týždni na Stamford Bridge. Tak, nechajme sa prekvapiť.
     
    30
    Zatiaľ sa však hostia k odpovedi nedostávajú a pri lopte sa nachádza opäť bojujúci West Ham. Jarvis bol dokonca faulovaný a Hammers tak budú rozohrávať od postrannej čiary.
     
    31
    Opäť to skúšali tradičným nákopom na Carrolla, ktorý nabíjal tentokrát Jarvisovi, ale ten sa cez Chica nepresadil.
     
    32
    Do šestnástky hostí však lieta jeden center za druhým a domáci sa zatiaľ prezentujú vo výbornom svetle.
     
    33
    Hostia založili na vlastnej polovici rýchly protiútok, ktorý v stredovom kruhu pre istotu zastavil Mark Noble. Od Howarda Webba to má za žltú.
     
    34
    Kladivárom však úvodný zásah dodal dostatok sebavedomia a sú to práve oni, kto naďalej diriguje tempo zápasu. Po Jarvisovom prieniku po pravej strane sa však bude rozohrávať iba od Tremmelovej svätyne.
     
    35
    Hostia sa snažili zjednodušiť hru, keď Davies hľadal diagonálou Dyera. Toho však parádne predskočil McCartney.
     
    36
    Po výbornej prihrávke od Shelveyho sa do samostatného nájazdu rútil Bony Wilfried, ktorý už v hlave premýšľal, kam to pošle. V tom ho však zozadu zastavil výborný James Tomkins, ktorý zahral prvú loptu a penalta sa tak nepíska. Tomkins však trochu i zariskoval, keby mu jeho ťah nevyšiel, tak by šiel z ihriska dole a kopala by sa penalta.
     
    37
    West Ham si však bude odteraz dávať na otvorené okienka pozor. Jednogólové vedeni je zradné a Hammers sa nesmú príliš zblázniť.
     
    38
    No a Kladivári sa už vracajú k hre, aká ich zdobila na Stamford Bridge. Opäť sa pozorne stiahli pred vlastnú šestnástku, kde vyčkávajú na ťahy hostí.
     
    39
    James Collins dostáva od Webba posledné napomínanie, keď poslal k zemi prenikajúceho Bonyho. Nabudúce to už bude za žltú.
     
    40
    Voľný z vyše dvadsiatich metrov rozohrával Shelvey, ktorý však napálil iba do múru. Lopta sa však predsa len odrazila do vápna, kde sa zohrala poriadna mela. Na jej závere bola Williamsova strela z desiatich metrov, ktorá však letela nad.
     
    41
    Swansea však ukazuje, že v jej silách je tento zápas otočiť. Uvidíme však, ako sa bude presadzovať proti pozornej defenzíve The Irons.
     
    42
    Routledge sa zatiaľ nepresadil nijako, keď ho opäť zablokoval pozorný Guy Demel. Hrať tak opäť môžu domáci Kladivári.
     
    43
    Dlho si však s loptou nezaťukali a po Shelveyho centri mohol hlavičkovať drobný Dyer. Ten však loptu iba zľahka pohladil.
     
    44
    Po Dyerovej defenzívnej práci sa kopal roh z ľavej strany, po ktorom zakončoval opäť Carroll. Jeho nedôrazná hlavička ale letela do stredu bránky.
     
    45
    Noble dobre zabojoval na hranici šestnástky a npokon z toho bola dobrá pozícia pre Andyho Carrolla, ktorý pálil z dvadsiatich metrov. Jeho prízemný pokus si však Tremmel postrážil.
     
    45+1
    West Ham United dal gól!
    Hammers sú za svoju bojovnosť odmenený i druhým gólom. Po Jarvisovej práci na pravej strane sa rozohrával rohový kop, o ktorého exekúciu sa postaral Stewart Downing. Jeho pretiahnutý center mieril na zadnú žrď, odkiaľ vracal loptu pred bránku Andy Carroll. Na päťke sa mu opäť podarilo nájsť KEVINA NOLANA, ktorý pohotovou hlavičkou prekonáva Tremmela. Nemeckému gólmanovi nepomohol ani na čiare stojaci Ben Davies. West Ham tak gólom do šatne zdvojnásobuje svoje vedenie.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    West Ham United predvádza svoju hru v tom najlepšom prevedení. Opäť je to boj, opäť je to drina, ale Kladivári sú už raz taký. Dnes im to zatiaľ na tri body stačí a uvidíme, aký bude mať nato názor Michael Laudrup, ktorý bude mať v polčasovej prestávke svojim hráčom čo povedať.

    Druhé dejstvo bude ešte zaujímavé. Začíname ho približne od 14:47.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z manažérov v polčasovej prestávke nestriedal a aj v druhom dejstve pokračujeme s totožnými jedenástkami. Výkop druhého dejstva mali hostia.
     
    47
    O prvé vzrušenie sa však starali domáci, keď z ľavej strany centroval Downing. Ashley Williams donútený zahrať na rohový kop. Po ňom sa však domáci nepresadili.
     
    48
    Pred Tremmelom však bolo opäť poriadne rušno. Katastrofálnou rozohrávkou privodil problémy Ben Davies, ktorý ideálne namazal Mattovi Jarvisovi. Ten vnikol do vápna, krásne obišiel i nemeckého gólmana, ale po následnej spätnej prihrávke úradoval pred Nolanom Chico. Po jeho skle v poslednej chvíli sa bude kopať rohový kop.
     
    49
    Po ňom sa Hammers k zakončeniu nedostali, pretože pred Tomkinsom skákal kapitán hostí Ashley Williams.
     
    50
    Na druhej strane pálil z otočky Bony Wilfried, ale jeho pohotová koncovka z dvadsiatich metrov letela len vysoko nad.
     
    51
    Kto by čakal, že Labute na svojho súpera v druhej polke vyletia, sa mýlil. Kladivári hrajú naďalej s veľkým odhodlaním a ráznym krokom si idú po tri body.
     
    52
    United rozohrávali ďalší rohový kop, ale defenzíve tentokrát vypomohol i útočník Bony. Po jeho hlavičke sa ale bude rohový kop opakovať.
     
    53
    Irons opäť nepochodili a preto tu bol priestor na rýchly protiútok hostí. Bony Wilfried však cez Collinsa nezakončil.
     
    54
    Hostia majú zo spoluprácou Carroll-Nolan obrovské problémy. Kapitána hostí síce tentokrát dostúpil Shelvey, ale lopta sa vrátila iba ku Carrollovi, ktorý to skúsil spoza šestnástky. Jeho bomba však letela vysoko nad.
     
    55
    Kladivári si však teraz dali takmer vlastný gól. Z ľavej strany sa tlačil do šestnástky Dyer, ktorý však iba prihrával na Shelveyho. Ten napálil z hranice šestnástky iba do Tomkinsa, ale lopta sa odrazila presne na nohu de Guzmána. Ten to skúsil nádherným volejom z dvadsiatich metrov, ktorý tečoval do Adriánovho protipohybu Collins. Lopta ale napokon letela iba tesne mimo a rozohrávať sa tak bude od rohovej zástavky.
     
    56
    Odtiaľ rozohrával Routledge, po ktorého centri sa však ďalšie zakončenie hostí nekonalo. Defenzívne úlohy si splnil Collins.
     
    57
    West Ham však v posledných minútach trochu otvoril svoju hru, čo by sa im mohlo vypomstiť. Nahraté už totiž majú.
     
    58
    Shelveyho ďalší pokus o Bonyho vysunutie končí iba u Adriáana, ktorý tak môže konečne upokojiť svojich spoluhráčov.
     
    59
    Andy Carroll však svojich spoluhráčov príliš neupokojil. V ostrom hlavičkovom súboji poslal k zemi Chica a po následnom ohnaní sa lakťom vidí červenú kartu! Chica síce do tváre nezasiahol, ako sa to Španiel snažil preukázať, ale Howard Webb potrestal predovšetkým jeho agresívnu myšlienku.
     
    60
    Andy Carroll opúšťa trávnik s nevôľou. Chico ešte naďalej pokračuje vo svojom hereckom predstavení a pýta si ošetrovanie.
     
    61
    Až teraz pokračujeme v zápase ďalej, ale hrať sa príliš nebude. Predovšetkým nie z domácej strany. Tí sa zrejme sústredia iba na nepriechodnú defenzívu.
     
    62
    Michael Laudrup už nemá načo čakať a preto posilňuje ofenzívnu stránku svojho mužstva. Namiesto nevýrazného Amata príde Pozuelo.
     
    63
    Labute rozohrávali rohový kop z pravej strany, ale takouto formou to proti Kladivárom nepôjde. Tí sa naďalej bránia nesmierne srdnato.
     
    64
    Neprešla ani spolupráca Shelvey-Bony, po ktorej odzbrojil hosťujúceho zakončovateľa Tomkins. Už je to poriadny boj.
     
    65
    Sam Allardyce však potrebuje hráča, ktorému budú jeho zverenci adresovať dlhé nákopy. Preto prichádza namiesto Jarvisa Carlton Cole.
     
    66
    Dlhá lopta však letela od hostí, keď rohový kop rozohrával Routledge. Jeho center však vo vzduchu prebral James Collins.
     
    67
    Domáci majú ešte dostatok síl i na rýchle protiútoky, do ktorého sa teraz púšťal Downing. Chica však v bežeckom súboji nezdolal.
     
    68
    Bez Carrolla hráme už pomaly desať minút, ale hostia sa stále k ničomu nedostali. Čím dlhšie bude trvať aktuálny stav, tým ťažšie sa budú v závere presadzovať.
     
    69
    Ako by sa teraz len hosťom hodil španielsky ofenzívny klenot Michu. Ten však naďalej pauzuje pre zranenie a Swans sú zatiaľ bez jeho pomoci bezmyšlienkoví.
     
    70
    Hru Labutí by snáď konečne mohol rozhýbať striedajúci krídelník Pablo Hernández. Tomu prepustil miesto Jonjo Shelvey.
     
    71
    V Upton Parku je to však naďalej nesmierny boj a hrá sa predovšetkým medzi oboma šestnástkami. Hammers tak naďalej živia šancu na tri body.
     
    72
    Proti Downingovi vystúpil brániaci Davies, ktorý ho síce nezasiahol, ale anglický krídelník si vypýtal voľný kop.
     
    73
    Hammers pri jeho rozohrávke nazbierali niekoľko sekundičiek, ale k zakončeniu sa nedostali. Domáci útok rozbieha Dwight Tiendalli.
     
    74
    Vykúpenie hosťom nepriniesol ani de Guzmán, s ktorým sa výborne vrátil Kevin Nolan, ktorý šikovne zastavil jeho prihrávku.
     
    75
    Lopta sa stále objavuje najčastejšie vo vzdušnom priestore, ktorému kraľujú domáci bojovníci. Takt to proti United nepôjde.
     
    76
    No a opäť dookola. Spätná prihrávka na Dyera, ktorý centruje na Bonyho a ten je ako vždy obsadený Collinsom alebo Tomkinsom.
     
    77
    Hostí by mal vykúpiť striedajúci žolík David N´Gog. Fanúšikovia Liverpoolu si však o tom zrejme myslia svoje... Na zelenom pažiti nahradil vyčerpaného Dyera.
     
    78
    Obetavý zákrok od Jamesa Collinsa, ktorý vzlietol napriek blížiacej sa kopačke Pozuela. Po Walesanovej rybičke sa domáci opäť ubránia.
     
    79
    West Ham sa už teraz definitívne stiahne a už to bude iba nemilosrdný boj a nepriechodná defenzíva. Namiesto Taylora prichádza ďalší stopér Winston Reid.
     
    80
    Novozélandský stopér bol okamžite v permanencii, keď odvrátil Routledgeov center od rohovej zástavky. V Upton Parku zrejme ešte budú praskať kosti.
     
    81
    Dlhá lopta na Carltona Colea, ktorý má dostatok síl a poriadne tam vyvenčil stopéra Chica. Ten napokon svoj bežecký súboj vyhral, ale po zlej Tremmelovej rozohrávke budú domáci vhadzovať.
     
    82
    Hammers sa držia v súperovom rohu ihriska, kde im to v týchto chvíľach a za tohoto stavu maximálne vyhovuje.
     
    83
    Carlton Cole spracoval dlhú loptu od Adriána a následne naviazal na seba až štvoricu brániacich hostí. Potom rozohral do strany na Demela, ktorého center však skrotil gólman Tremmel.
     
    84
    Kreatívni hráči Swansea sa napriek početnej prevahe nedokážu presadiť. Zadné rady West Hamu si zaslúžia absolutórium.
     
    85
    Ďalší a ďalší center z jednej či druhej strany končí iba u domácich stopérov. Rovnaký osud stretol i Routledgeov center, ktorý doletel len ku Tomkinsovi.
     
    86
    Routledge centroval tentokrát od rohovej zástavky, ale Bony na jeho loptu nedoskočil. Neprešla ani následná Daviesova strela, ktorá zasiahla iba Reida.
     
    87
    Domáci kapitán Kevin Nolan odchádza na zaslúžený odpočinok. Na záverečné minúty príde kmeňový hráč milánskeho AC Antonio Nocerino.
     
    88
    Ďalší rohový kop Labutí odhlavičkoval iný striedajúci hráč, ktorým bol Winston Reid. Pre Hammers to už vypadá dobre.
     
    89
    Bony sa môže snažiť koľko chce, ale jeho fyzická hra na domácich neplatí. Tentokrát si s ním poradil Tomkins a domáci budú navyše vhadzovať.
     
    90
    George McCartney držal loptu v rohu ihriska a aj napriek tomu, že sa mu nepodarilo nastreliť Tiendalliho, svoje sekundičky v rohu uhral.
     
    90+1
    Jedna z posledných hosťujúcich snáh na začiatku štvorminútového nadstavenia bola zastavená Pablovym ofsajdom.
     
    90+2
    Domáci sa už vrhajú do striel Labutí a teraz je to už skutočný boj. Swansea sa stále snaží, ale domáci nechajú na trávniku aj život.
     
    90+3
    Michael Laudrup už pôsobí rezignovane a zrejme si už pomaly uvedomuje, že jeho zverencom sa nepodarí nadviazať na víťazstvo s Fulhamom.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    West Ham nadviazal na bojovnú a heroickú drinu zo Stamford Bridge a po druhýkrát v rade neinkasoval. Po dvoch góloch Nolana dohrávali domáci bez vylúčeného Carrolla, ale ani to ich nezlomilo. Po päťzápasovom čakaní sa tak konečne dočkali domáceho víťazstva. To ich posúva v živej tabuľke na aktuálne 17. miesto. Labute zostávajú jedenáste.

    Ďakujem Vám za pozornosť a nezabúdajte, že dnešný futbalový program je len na začiatku. (15:41:22)

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Nolan, 45+1. Nolan

    Karty:   33. Noble (WHU)   59. Carroll (WHU)


    West Ham United: Adrián – Demel, Collins, Tomkins, McCartney – Noble, M. Taylor – Jarvis, Nolan (C), Downing – Carroll
    Náhradníci: Jääskeläinen – Reid, Morrison, C. Cole, R. Johnson, Borriello, Nocerino

    Swansea City: Tremmel – Tiendalli, Chico, Williams (C), B. Davies – Amat, de Guzmán – Routledge, Shelvey, Dyer – Bony
    Náhradníci: Cornell – Britton, Pablo, Lamah, Rangel, Pozuelo, N´Gog

    Rozhodca: Howard Webb – S. Ledger, S. Massey – J. Moss