Newcastle – Sunderland 0:3 (kon.) | West Ham – Swansea 2:0 (kon.) | Cardiff – Norwich 2:1 (kon.)
Everton – Aston Villa 2:1 (kon.) | Fulham – Southampton 0:3 (kon.) | Hull City – Tottenham 1:1 (kon.)
Stoke City – Manchester United 2:1 (kon.)
koniec
Newcastle United
0:3 (0:2)
Sunderland AFC
Sobota 01.02.2014, 13:45Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    89
    Hosťujúci fanúšikovia vyprevádzajú potleskom z hracej plochy jedného z najlepších hráčov zápasu, Fabia Boriniho, ktorý púšťa do hry Gardnera.
     
    87
    Bardsley umne držal loptu pri postrannej čiare. Pohľad na to nemohol strpieť Dummett, ktorý sa k nemu privalil, ako tank a hosťujúceho obrancu zoťal. Správne mu bolo udelené žlté napomenutie.
     
    86
    De Jong dostal výbornú prihrávku do pokutového územia, zase však príliš dlho otáľal, otáčal sa v pokutovom území z loptou. Zo šance domácich tak opäť nič nebolo.
     
    80
    Sunderland AFC dal gól! Počas prestávky som písal, že hostia sa budú spoliehať na brejkové situácie, ktoré majú skvele zvládnuté, čo nám opäť potvrdili. Ben Arfa nebol v stredovom kruhu faulovaný, Borini potiahol loptu, poslal ju na COLBACKA, ktorý strelou z vnútra pokutového územia do opačného rohu brány nedal Krulovi najmenšiu šancu !
     
    78
    Ki vysunul Alonsa, ktorý si všimol na opačnej strane pokutového územia voľného Larssona. Tomu aj adresoval výborný pas. Hosťujúca sedmička mohla rozhodnúť, no lopta u na halfvolej ideálne nesadla
     
    77
    A to bolo to posledné, čo Johnson v tomto zápase urobil. Angličan odohral opäť skvelé stretnutie, nadviazal na svoju produktivitu a prenecháva miesto Sebastianovi Larssonovi.
     
    75
    Domáci realizačný tím robí, čo len môže. Na ihrisko posiela čerstvého Marveauxa, ktorý zaujíma miesto Anitu. Jedná sa o posledné striedanie domácich.
     
    72
    Prekvapivým tvorcom domáceho zásahu sa mohol stať brankár Krul, ktorého nákop prepadol až k Ameobimu, ten si posunul loptu do pokutového územia, no ponad padajúceho Mannoneho nedokázal loptu prepasírovať do siete !
     
    66
    Dovolím si tvrdiť, že mohlo byť rozhodnuté ! Adam Johnson dostal loptu na pravú stanu na hranicu pokutového územia. Z trojice protihráčov si spravil kuželky, prenikol cez nich do pokutového územia. Jeho nádhernému sólu chýbalo už len gólové vyústenie. Strela Anglického futbalistu skončila len na vzdialenejšej tyči !
     
    65
    Alan Pardew po druhý raz v zápase strieda. Z hracej plochy stiahol Santona, ktorému dnešné stretnutie príliš nevyšlo. Na jeho pozíciu poslal Dummetta.
     
    64
    Tioté ťahal loptu dopredu, nič nevymýšľal, pripravil si to na strelu, ktorou poriadne natiahol Mannoneho. Ten si dokázal poradiť a jeho strelu smerujúcu k ľavej tyči vyrazil !
     
    62
    Anita si na dva krát výborne narazil so spoluhráčmi, prenechal loptu na Tiotého, ktorý v pokutovom území na zadnej tyči našiel Debuchyho. Ten si loptu spracoval a snažil sa ju dostať pred bránu, Wes Brown odvrátil na rohový kop.
     
    59
    Adam Johnson ostal ležať na zemi, jeho spoluhráči však pokračovali v akcii, čo sa im v konečnom dôsledku mohlo sakramentsky vypomstiť. Ki totiž prišiel o loptu, domáci sa dostali do rýchleho brejku, konkrétne to bol de Jong, ktorý ak by sa zbavil kľučkou, išiel by do stopercentnej tutovky. Bohužiaľ, pre domácich, nepodarilo sa mu to.
     
    53
    Sissoko roztiahol hru na Debuchyho, hráč domácich, ktorý ho mal strážiť spadol na zem. Domáci obranca tak mal dostatok času aj priestoru na prízemný center, ktorým našiel v pokutovom území Ameobiho. Ten nemohol zakončovať, bol otočený chrbtom k bráne, následne padol, dorážal aj de Jong. Domácim sa však nepodarilo skórovať, nepíska sa ani penalta.
     
    46
    Newcastle nastupuje do druhého dejstva s jednou zmenou. Do hry už nesiahol Sammy Ameobi, ktorý svoje miesto prenechal novej posile Strák, Luukovi de Jongovi.
     
    38
    Z neuveriteľnej pozície teraz dokázal Borini vytvoriť pre Altidora streleckú príležitosť. Alonso len zúfalým odkopom poslal loptu vpred, Borini na ľavej strane prešprintoval protihráča, ktorý mal pred ním veľký náskok, dostal sa do pokutového územia, prihral v ňom pod seba na Altidora, ktorý aj napriek tomu, že padol nestratil kontrolu nad loptou a napokon strelou preveril Krula.
     
    31
    Santon teraz pôsobil trošku frustrovane, loptu mal totiž na kopačkách Adam Johnson, s ktorým už domáci obranca stratil trpezlivosť a na pravom krídle ho nevyberavým zákrokom zoťal. Dowd mu ukazuje žltú kartu.
     
    23
    Sunderland AFC dal gól! Hostia nám predviedli nádhernú, rýchlu akciu, na konci ktorej sa opäť tešia ! Altidore vtipnou pätyčkou posunul loptu na Colbacka, ktorý sa dostal v pokutovom území do súboja jeden na jedného, jeho strelu ľvačkou na zadnú tyč Krul vyrazil, no len k dobiehajúcemu ADAMOVI JOHNSONOVI, ktorého dorážka končí v sieti !
     
    20
    Talian dostal za oslavu svojho presného zásahu žlté napomenutie. To je však momentálne to posledné, čo Boriniho trápi.
     
    19
    Sunderland AFC dal gól! Zodpovednosť na seba zobral FABIO BORINI, ktorý chladnokrvným zakončením do ľavej časti brány nedal Krulovi šancu, a to aj napriek tomu, že brankár Newcastle United odhadol smer jeho strely.
     
    18
    Adam Johnson sa dostal do obľúbenej situácie proti dvojici protihráčov, z ktorej vykúzlil vtipnú prihrávku do pokutového územia na Bardsleyho. Pravý obranca hostí si prebral loptu a spadol na zem, Dowd ukazuje na biely bod !
     
    12
    Tioté pod tlakom nakopol loptu dopredu na Ameobiho, ktorý si chcel cez O´Shea prehodiť loptu. Hosťujúci kapitán ho zastavil len za cenu šľapáku, za ktorý dostáva žlté napomenutie.
     
    7
    Adam Johnson a jeho druhá nádherná prihrávka v zápase. Anglický záložník hľadal krásnou diagonálou za obranou rozbehnutého Boriniho, ktorému chýbal snáď polkrok k tomu, aby sa dostal do tutovky.
     
    5
    Center Johnsona našiel v pokutovom území hlavu Alonsa, ktorý bol nikým nekrytý v obrovskej šanci na presný zásah, no jeho hlavička skončila nad Krulovou svätyňou.
     
    3
    Po výbornej individuálnej robote Sissoka sa k lopte dostal v pokutovom území Debuchy, ktorého krížna strela preletela vedľa pravej tyč Mannoneho.

    Michal Bakoš

    Góly: 19. Borini, 23. Johnson, 80. Colback

    Karty:   31. Santon (NEW), 87. Dummett (NEW) – 12. O´Shea (SUN), 20. Fabio Borini (SUN)


    Newcastle United: Krul – Debuchy, Williamson, Taylor, Santon – Sissoko, Tioté (C), Anita – Ben Arfa, Ameobi, Ameobi.
    Náhradníci: Elliot – P. Dummett, Haidara, Yanga-Mbiwa, Marveaux, Armstrong, de Jong.

    Sunderland AFC: Mannone – Bardsley, Brown, O´Shea (C), Alonso – Bridcutt, Ki, Colback – Johnson, Altidore, Borini.
    Náhradníci: Ustari – Vergini, Gardner, Larsson, Giaccherini, Scocco, Wickham.

    Rozhodca: Phil Dowd – Mike Mullarkey, Dave Bryan.