Newcastle – Sunderland 0:3 (kon.) | West Ham – Swansea 2:0 (kon.) | Cardiff – Norwich 2:1 (kon.)
Everton – Aston Villa 2:1 (kon.) | Fulham – Southampton 0:3 (kon.) | Hull City – Tottenham 1:1 (kon.)
Stoke City – Manchester United 2:1 (kon.)
koniec
Newcastle United
0:3 (0:2)
Sunderland AFC
Sobota 01.02.2014, 13:45Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Ja sa s vami pre dnes lúčim, privítam Vás opäť zajtra pri zápase Serie A. Ďakujem za pozornosť a nezabúdajte, že aj ostatné zápasy Premier Leauge môžete sledovať na našom webe. Peknú sobotu ešte prajem. (15:39:13)
     
    Druhý polčas a niesol v znamení zúfalej strany Strák, ktoré sa snažili za každú cenu niečo s výsledkom urobiť. Dnes to však jednoducho nebol ich deň. Kalich horkosti museli vypiť a do dňa, derby strácajú rozdielom triedy, o čo sa v 80. minúte postaral Colback, ktorý zvýšil na konečných 3:0 pre Sunderland. Fanúšikovia hostí ú mimoriadne spokojní, urobili si v sobotu pekný výlet, ktorý im ich miláčikovia spríjemnili krásnym víťazstvom. Domáci fanúšikovia sú sklamaní, čo dávajú aj patrične najavo. Svojich hráčov vyprevádzajú do kabín s piskotom
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Bardsley pri snahe vyviesť loptu falulovaný, o malý moment sa nám rozbehne posledná minúta zápasu.
     
    90+1
    Center z ľavej strany skončil v rukaviciach Mannoneho, ktorý si s ním bez problémov dokázal poradiť.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    89
    Hosťujúci fanúšikovia vyprevádzajú potleskom z hracej plochy jedného z najlepších hráčov zápasu, Fabia Boriniho, ktorý púšťa do hry Gardnera.
     
    89
    Strela Marveaux ľavačkou odzrkadlila celé dnešné trápenie Newcastle. Skončila vysoko vysoko nad bránou.
     
    87
    Bardsley umne držal loptu pri postrannej čiare. Pohľad na to nemohol strpieť Dummett, ktorý sa k nemu privalil, ako tank a hosťujúceho obrancu zoťal. Správne mu bolo udelené žlté napomenutie.
     
    86
    De Jong dostal výbornú prihrávku do pokutového územia, zase však príliš dlho otáľal, otáčal sa v pokutovom území z loptou. Zo šance domácich tak opäť nič nebolo.
     
    85
    Hlavička Tiotého z úctyhodnej vzdialenosti nemohla Mannoneho vystrašiť. Hosťujúci brankár ašpiruje na druhé čisté konto v priebehu tohto týždňa.
     
    84
    Niektorí fanúšikovia domácich už stratili trpezlivosť a pracú sa z tribún. Naopak, tým hosťujúcim je veselo, čo dávajú patrične najavo aj hlasným spevom, ktorý znie St. James parkom.
     
    83
    Na center Ben Arfu si naskočil Ameobi, ktorý však nezakončoval, no posielal loptu ešte pred bránu, kde však boli len hosťujúci hráči.
     
    81
    Domáci sa ešte snažia, za čo ich treba pochváliť. Sissoko bol faulovaný, Straky majú výhodu štandardnej situácie.
     
    80
    Sunderland AFC dal gól! Počas prestávky som písal, že hostia sa budú spoliehať na brejkové situácie, ktoré majú skvele zvládnuté, čo nám opäť potvrdili. Ben Arfa nebol v stredovom kruhu faulovaný, Borini potiahol loptu, poslal ju na COLBACKA, ktorý strelou z vnútra pokutového územia do opačného rohu brány nedal Krulovi najmenšiu šancu !
     
    78
    Ki vysunul Alonsa, ktorý si všimol na opačnej strane pokutového územia voľného Larssona. Tomu aj adresoval výborný pas. Hosťujúca sedmička mohla rozhodnúť, no lopta u na halfvolej ideálne nesadla
     
    77
    A to bolo to posledné, čo Johnson v tomto zápase urobil. Angličan odohral opäť skvelé stretnutie, nadviazal na svoju produktivitu a prenecháva miesto Sebastianovi Larssonovi.
     
    76
    Sunderland teraz na dobrú minútu zavrel svojho súpera na jeho polovici. Borini poslal loptu na pravé krídlo Johnsonovi, ktorý sa tentoraz nerozhodol ísť do osobného súboja. Jeho center pravačkou na zadnú tyč nikoho z jeho spoluhráčov nenašiel.
     
    75
    Domáci realizačný tím robí, čo len môže. Na ihrisko posiela čerstvého Marveauxa, ktorý zaujíma miesto Anitu. Jedná sa o posledné striedanie domácich.
     
    74
    Johnson si pri postrannej čiare veril v súboji jeden na jedného proti Ben Arfovi. Ten však preukázal veľkú rýchlosť a niekdajší anglický reprezentant sa na ňom dokonca vyfauloval.
     
    73
    Tioté prehodil loptu na ľavú stranu Dummett, ktorého prízemný center do pokutového územia zblokoval Bardsley len na rohový kop.tomu nezabránilo ani Mannoneho snaženie.
     
    72
    Prekvapivým tvorcom domáceho zásahu sa mohol stať brankár Krul, ktorého nákop prepadol až k Ameobimu, ten si posunul loptu do pokutového územia, no ponad padajúceho Mannoneho nedokázal loptu prepasírovať do siete !
     
    71
    Ben Arfa vymýšľa, snaží sa tvoriť domácu hru. tentoraz sa však jeho prihrávka za hosťujúcu obranu nestretla s pochopením žiadneho spoluhráča. Mannone situácie bez problémov skontroloval.
     
    70
    Luuk de Jong dostal loptu do centrálnej časti, na ľavej strane sa mu o ňu vehementne hlásil spoluhráč, striedajúci hráč Strák to však vzal na seba. Jeho slabučká strela tak akurát Mannoneho udržala v tepme.
     
    69
    Po výbornej práci Boriniho na ľavom krídle dostal loptu na kopačku Ki, ktorý to nevyskúšal vôbec zle. jeho streleckému pokusu však predsa len chýbalo pár metrov.
     
    68
    Bridcutt fauloval. Newcastle získava na súperovej polovici výhodu štandardnej situácie.
     
    67
    Ki svojim následným centrom od rohovej zástavky nenašiel žiadneho spoluhráča. Lopta z jeho kopačky preletela na druhú stranu.
     
    66
    Dovolím si tvrdiť, že mohlo byť rozhodnuté ! Adam Johnson dostal loptu na pravú stanu na hranicu pokutového územia. Z trojice protihráčov si spravil kuželky, prenikol cez nich do pokutového územia. Jeho nádhernému sólu chýbalo už len gólové vyústenie. Strela Anglického futbalistu skončila len na vzdialenejšej tyči !
     
    65
    Alan Pardew po druhý raz v zápase strieda. Z hracej plochy stiahol Santona, ktorému dnešné stretnutie príliš nevyšlo. Na jeho pozíciu poslal Dummetta.
     
    65
    Ameobi teraz vletel do centrovanej lopty od rohovej zástavky celým svojim telom. jeho hlavička sa však medzi tri tyče Mannoneho nezmestila.
     
    64
    Tioté ťahal loptu dopredu, nič nevymýšľal, pripravil si to na strelu, ktorou poriadne natiahol Mannoneho. Ten si dokázal poradiť a jeho strelu smerujúcu k ľavej tyči vyrazil !
     
    63
    Davidovi Santonovi nevyšlo zakončenie, čo potešili fanúšikov Sunderlandu, ktorí sú momentálne situovaní za bránou Mannoneho.
     
    62
    Anita si na dva krát výborne narazil so spoluhráčmi, prenechal loptu na Tiotého, ktorý v pokutovom území na zadnej tyči našiel Debuchyho. Ten si loptu spracoval a snažil sa ju dostať pred bránu, Wes Brown odvrátil na rohový kop.
     
    60
    Na koniec sa na zemi neocitol Johnson, ale Fabio Borini. Hra opäť pokračuje, Altidor ukázal svoju extrémnu silu v osobných súbojoch, po jeho zblokovanej strele sa k lopte dostal Colback, ktorému lopta ideálne nesadla a jeho ľavačka skončila mimo.
     
    59
    Adam Johnson ostal ležať na zemi, jeho spoluhráči však pokračovali v akcii, čo sa im v konečnom dôsledku mohlo sakramentsky vypomstiť. Ki totiž prišiel o loptu, domáci sa dostali do rýchleho brejku, konkrétne to bol de Jong, ktorý ak by sa zbavil kľučkou, išiel by do stopercentnej tutovky. Bohužiaľ, pre domácich, nepodarilo sa mu to.
     
    58
    Hráč Sunderlandu boli počas posledného pobytu na polovici súpera okopávaní, faulovaní, viac krát dostali výhodu od hlavného rozhodcu.
     
    57
    V následnom pokračovaní akcie sa po prihrávke Tiotého opäť lopta dostala k Ben Arfovi, ktorý sa snažil presadiť individuálne a následne odcentrovať do pokutového územia, avšak neúspešne.
     
    56
    Ben Arfa sa v pokutovom území dostal do prekérnej situácie, proti sebe mal trojicu protihráčov, prihral tak pod seba na Santona, ktorému center príliš nevyšiel.
     
    55
    Hostia mali k dispozícii priamy kop, ktorý akoby bol na mieru ušitý pre Adama Johnsona. Angličanova ľavačkou nasmerovala loptu ponad múr, no aj ponad bránu.
     
    54
    Bardsleyho nákop Colback dokázal spracovať a na Santonovi získal pre svojich autové vhadzovanie v blízkosti pokutového územia Strák.
     
    53
    Sissoko roztiahol hru na Debuchyho, hráč domácich, ktorý ho mal strážiť spadol na zem. Domáci obranca tak mal dostatok času aj priestoru na prízemný center, ktorým našiel v pokutovom území Ameobiho. Ten nemohol zakončovať, bol otočený chrbtom k bráne, následne padol, dorážal aj de Jong. Domácim sa však nepodarilo skórovať, nepíska sa ani penalta.
     
    52
    Rýchly brejk domácich, na ktorého konci bol po prihrávkach Ben Arfu a Ameobiho Luuk de Jong. Prízemná strela holandskému záložníkovi príliš nevyšla, smerovala presne do stredu.
     
    51
    Ten Sunderland rozohral na krátko, následný center Adama Johnsona na zadnej tyči nedokázal zasiahnuť nik tak, aby z toho bolo ohrozenie Krula. Loptu ešte na hosťujúccih kopačkách udržal Alonso.
     
    50
    Debuchy zblokoval center Kiho na rohový kop.
     
    49
    Sissoko to z úctyhodnej vzdialenosti skúsil po priťuknutí Ben Arfu. Jeho prízemná delovka sa až ku Mannonemu nedostala, lopta bola zlokovaná.
     
    48
    Ameobi chrbtom k bráne faulovaný Bridcuttom. Priamy kop pre domáce Straky.
     
    47
    Adamovi Johnsonovi tentoraz nevyšiel jeho úmysel vtipne prehodiť loptu na Barsleyho. Situáciu k spokojnosti domácich definitívne vyriešil Santon.
     
    46
    Newcastle nastupuje do druhého dejstva s jednou zmenou. Do hry už nesiahol Sammy Ameobi, ktorý svoje miesto prenechal novej posile Strák, Luukovi de Jongovi.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Podarí sa Sunderlandu udržať nádejný stav a odviesť si z horúcej pôdy všetky tri body alebo Straky vyrovnajú, poprípade otočia zápas vo svoj prospech ? Dozviete sa to v našom prenose, ktorý pokračuje o malý moment.
     
    Po prvom polčase odchádzajú do kabín dozaista spokojnejší hostia, bodaj by aj nie, keď vedú 2:0. Zatiaľ sa naplno potvrdzuje fakt, že derby nemá favorita. V 19. minúte sa po faule na Bardsleyho kopala penalta, ktorú bez najmenších problémov premenil Borini. O štyri minúty neskôr hostia zrealizovali vynikajúco rýchly brejk, na ktorého konci bol Adam Johnson a jeho vynikajúca prihrávka. Straky boli v ofenzíve nebezpečné, krivdili by sme im, keby sme povedali, že nie, no chýbal im väčší pokoj vo finálnej fáze. Finalizácii ich útokov chýbala buď presnejšia streľba alebo prekvapivejšia prihrávka. Každopádne, v druhom počlase sa ešte máme na čo tešiť. Som si istý, že Newcastle sa so súčasným stavom nebude chcieť zmieriť a hozsí dostane pod enormný tlak. Ich šancou zas budú brejk,y ktoré vedia realizovať výborne, čo nám dnes už raz ukázali.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Sissok dostal loptu do pokutového územia, z ostrého uhla to mal skôr na prihrávku, no s razancie, ktorú vložil do lopty to vyzeralo na zakončenie. Jeho projektil len preletel cez pokutové územia.
     
    45+1
    Debuchy na pravej strane nepôsobí pri defenzívnej činnosti vôbec isto. Poradil si s ním aj Alonso, ktorému však následný center úplne ušiel.
     
    45
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    45
    Odvrátil ho tak, že po sklepnutí Altidora na pravé krídlo mohol ísť do brejku Johnson. ten teraz trošku precenil svoje schopnosti, hodil si loptu príliš ďaleko od nohy a dvojica protihráčov ho dokázala zastaviť.
     
    44
    Ameobi išiel s loptou dopredu ako tank, vysunul na ľavú stranu Santona, ktorý sa s loptou dostal do pokutového územia, mohol zakončiť, no dlho váhal a jeho následný center na zadnú tyč Alonso odvrátil.
     
    43
    Ki sa snažil prihrávkou do uličky vysunúť na ľavom krídle Alonsa. Myšlienka to nebola vôbec zlá, no hosťujúci záložník to trošku prehnal s razanciou. Alonso loptu nestihol dobehnúť.
     
    42
    Strela Shoa Ameobiho bola z kategórie propagačných. Mannone s ňou nemohol mať najmenšie problémy.
     
    41
    Johnsonovi nevyšiel center z priameho kopu ideálne, na pravé krídlo zahnal Alonsa, ktorý si prekvapujúco ľahko poradil v osobnom súboji so Santonom a jeho tvrdé zakončenie ľavačkou nemalo vôbec zlé parametre. Lopta sa napokon až ku Krulovi nedostala, zastavil ju jeden z hráčov v pokutovom území.
     
    40
    Altidore vyhral osobný súboj, Borini zas šprintérsky. Aj napriek tomu však budú pri lopte domáci, aspoň prostredníctvom autového vhadzovanie z vlastnej polovice ihriska.
     
    39
    Snaženia Santona, ktorý sa po ľavom krídle snaží počas celého prvého polčasu podporovať svoj tím, bolo prerušená ofsajdovým verdiktom čiarového rozhodcu.
     
    38
    Z neuveriteľnej pozície teraz dokázal Borini vytvoriť pre Altidora streleckú príležitosť. Alonso len zúfalým odkopom poslal loptu vpred, Borini na ľavej strane prešprintoval protihráča, ktorý mal pred ním veľký náskok, dostal sa do pokutového územia, prihral v ňom pod seba na Altidora, ktorý aj napriek tomu, že padol nestratil kontrolu nad loptou a napokon strelou preveril Krula.
     
    36
    Hostia sa z obrany dostali veľmi jednoduchým nákopom na Altidora. Dobre stavaný americký útočník je chrbtom k bráne prakticky nezdolateľný, tentoraz vybojoval pre svoj tím autové vhadzovanie.
     
    34
    Steven Taylro vyvážal loptu do rýchleho brejku, jeho snaženia taktickým faulou prerušil Colback. Domáci si pre tohto ryšavého záložníka pýtajú žltú kartu, Dowd to zatiaľ rieši len dohovorom.
     
    33
    Adam Johnson sa netradične dostal aj do hlavičkového zakončenia. Vyskočil do vzduchu vyššie ako Santon, no jeho hlavička po centri z ľavého krídla bola nepresná.
     
    32
    Hostia z následného priameho kopu nedokázali ohroziť Krula, rovnako ako nič v ofenzíve nevymysleli Straky. Dlhý nákop skončil v moci Mannoneho.
     
    31
    Santon teraz pôsobil trošku frustrovane, loptu mal totiž na kopačkách Adam Johnson, s ktorým už domáci obranca stratil trpezlivosť a na pravom krídle ho nevyberavým zákrokom zoťal. Dowd mu ukazuje žltú kartu.
     
    30
    Strela Davida Santona bola zablokovaná, Mannone mal loptu jasne v moci, no nedokázal ju udržať a vypadla mu na rohový kop. Z toho Straky nič zaujímavé nevyťažili.
     
    29
    Hráči Sunderlandu zažívajú v defenzíve doslova peklo. Pred Mannoneho lieta jeden center za druhým, domáci sa snažia zakončovať, no zatiaľ sa vytúženého kontaktného zásahu nedočkali.
     
    28
    Domáci v posledných minútach poriadne prikladajú pod kotol. Tioté dva krát vystrelil zhruba z dvadsať metrovej vzdialenosti. Jeho prvý pokus trafil len Ameobiho, druhému chýbala prenosnosť.
     
    27
    Po výbornej prihrávke Ben Arfu do vnútra pokutového územia sa snažil zakončiť tak Tioté, i dobiehajúci Debuchy. Oboh včasným defenzívnym zákrokom zastavili hosťujúci obrancovia.
     
    26
    Sammy Ameobi sa rútil s loptou pred pokutové územia hostí, mal kopu možností komu prihrať loptu, rozhodol sa však pre individuálny postup, čo bola chyba.
     
    24
    Na druhej strane sa po rýchlo rozohratom rohovom kope dostal k strele Anita. Ten z hranice pokutového územia prestrelil Mannoneho svätyňu.
     
    23
    Sunderland AFC dal gól! Hostia nám predviedli nádhernú, rýchlu akciu, na konci ktorej sa opäť tešia ! Altidore vtipnou pätyčkou posunul loptu na Colbacka, ktorý sa dostal v pokutovom území do súboja jeden na jedného, jeho strelu ľvačkou na zadnú tyč Krul vyrazil, no len k dobiehajúcemu ADAMOVI JOHNSONOVI, ktorého dorážka končí v sieti !
     
    22
    Po faule Boriniho na Tiotého takmer z polovice ihriska Krul nakopol loptu do pokutového územia, kde sa takmer do hlavičkového zakončenia dostal Ameobi.
     
    20
    Talian dostal za oslavu svojho presného zásahu žlté napomenutie. To je však momentálne to posledné, čo Boriniho trápi.
     
    19
    Sunderland AFC dal gól! Zodpovednosť na seba zobral FABIO BORINI, ktorý chladnokrvným zakončením do ľavej časti brány nedal Krulovi šancu, a to aj napriek tomu, že brankár Newcastle United odhadol smer jeho strely.
     
    18
    Adam Johnson sa dostal do obľúbenej situácie proti dvojici protihráčov, z ktorej vykúzlil vtipnú prihrávku do pokutového územia na Bardsleyho. Pravý obranca hostí si prebral loptu a spadol na zem, Dowd ukazuje na biely bod !
     
    17
    Hostia sa to rozhodli riešiť signálom. Johnson priťukol loptu Bardsleymu, ktorého pätelica skončila rovnako, ako strela Davida Sontona z predchádzajúcej situácie na opačnej strane.
     
    15
    Po faule na Boriniho majú veľmi dobú príležitosť na ohrozenie brány z priameho kopu hráči Sunderlandu.
     
    14
    Pred Ameobim na ľavom krídle odvrátili hostia loptu len na rohový kop. Ten Ben Arfa rozohral na krátko, naviazal na seba dvoch protihráčov, čím uvoľnil priestor pre Santona, ktorého tvrdá strela bola veľmi veľmi nepresná.
     
    13
    Domáci mali navyše k dispozícii zaujímavý priamy kop z ľavej strany. Loptu si na priame ohrozenie brány pripravil Santon, ktorého pokus prešiel cez múr, no bol príliš slabý na to, aby Mannoneho prekvapil.
     
    12
    Tioté pod tlakom nakopol loptu dopredu na Ameobiho, ktorý si chcel cez O´Shea prehodiť loptu. Hosťujúci kapitán ho zastavil len za cenu šľapáku, za ktorý dostáva žlté napomenutie.
     
    11
    Ki prestrčil loptu na ľavé krídlo Colbackovi, ktorý ľavačkou odcentroval do pokutového územia. Na loptu si nabiehalo viacero jeho spoluhráčov, pred ktorými sa podarilo domácej obrane odkopnúť loptu na rohový kop.
     
    9
    Straky vytiahli na obrannú štvoricu Sunderlandu vysoké napádanie, ktoré prinieslo požadovaný efekt v zisku lopty. Následne bola domáca akcia prerušená ofsajdovým verdiktom.
     
    8
    Borini sa výborne vrátil aj do defenzívy, kde vypomohol Alonsovi a na Sissokovi získal pre svojich autové vhadzovanie.
     
    7
    Adam Johnson a jeho druhá nádherná prihrávka v zápase. Anglický záložník hľadal krásnou diagonálou za obranou rozbehnutého Boriniho, ktorému chýbal snáď polkrok k tomu, aby sa dostal do tutovky.
     
    6
    Po prenesení hry v podaní Santona si v blízkosti pokutového územia zbytočne zavaril Alonso, ktorý loptu len nadvihol a na chrbte mal Sissoka. Napokon zvládol situáciu vyriešiť k spokojnosti Sunderlandu, navyše vybojoval faul.
     
    5
    Center Johnsona našiel v pokutovom území hlavu Alonsa, ktorý bol nikým nekrytý v obrovskej šanci na presný zásah, no jeho hlavička skončila nad Krulovou svätyňou.
     
    4
    Hostia sa dlho nevedeli dostať s loptou ani na súperovu polovici, nakoniec to vyriešili dlhým nákopom na Altidora, po ktorého nahrávke spadol pri rohovej zástavke Bardsely. Priamy kop pre Sunderland
     
    3
    Po výbornej individuálnej robote Sissoka sa k lopte dostal v pokutovom území Debuchy, ktorého krížna strela preletela vedľa pravej tyč Mannoneho.
     
    2
    Po faule na pravom krídle mal Newcastle k dispozícii priamy kop, ktorého rozohrávku si zobral na starosti David Santon. Center domácemu obrancovi príliš nevyšiel, z druhej vlny ešte vypálil Tioté, no ten napálil loptu len do jedného z hostí.
     
    1
    Domáci okamžite po výkupe vyleteli na svojho súpera a usadili sa na jeho útočnej polovici, aktuálne je to bez lopty.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Newcastle United: Krul – Debuchy, Williamson, Taylor, Santon – Sissoko, Tioté (C), Anita – Ben Arfa, Ameobi, Ameobi.
    Náhradníci: Elliot – P. Dummett, Haidara, Yanga-Mbiwa, Marveaux, Armstrong, de Jong.

    Sunderland AFC: Mannone – Bardsley, Brown, O´Shea (C), Alonso – Bridcutt, Ki, Colback – Johnson, Altidore, Borini.
    Náhradníci: Ustari – Vergini, Gardner, Larsson, Giaccherini, Scocco, Wickham.

    Rozhodca: Phil Dowd – Mike Mullarkey, Dave Bryan..
     
    Srdečne vítam všetkých futbalových fanúšikov, špeciálne tých, ktorí majú radi anglickú Premier League pri online prenose z 24. Ligového kola, v rámci ktorého na seba v St. James Parku narazia Newacstle United a Sunderland.

    Sunderland podával od začiatku tohto ročníka katastrofálne výkony. Čierne mačky sa už po druhom kole dostali na zostupové priečky, na ktorých sa nachádzajú dodnes. Omladený tím pod vedeným Gusa Poyeta chytil v posledných mesiacoch excelentnú formu. V ostatných ôsmychligových zápasoch Sunderland prehral len raz. Povzbudením pre domáci celok je určite aj to, že sa im podarilo prebojovať do finále Capital one Cupe, kde sa stretnú s Manchestrom City. Na ceste do Wembley zdolal Sunderland Chelsea i Manchester United. Po víťaznom zápase v priebehu týždňa nad Stoke City sa Čierne mačky côbec po prvý raz od augusta dostali mimo zostupové pozície, konkrétne na sedemnáste miesto.

    Newcastle United predvádza v doterajšom priebehu aktuálneho ročníka sympatické výkony, ktoré ho vniesli na ôsme miesto ligovej tabuľky. Na svojom konte majú len o tri body menej ako Manchester United, na pohárové priečky strácajú Straky ešte o tri body viac. V tabuľke formy, ktorá je zostavená z výsledkov ostatných piatich duelov, eviduje Newcastle len štyri body za víťazstvo a remízu. Straky trápi v poslednej dobe slabá strelecká potencia. Zverenci Alana Pardewa totiž neskorovali až v štyroch z posledných piatich zápasov.

    Absencie
    Domáci tréner sa bude musieť pri tvorbe základnej zostavy zaobísť bez francúzskeho útočníka Lorica Remey, ktorýábol v zápase cez týždeň vylúčený a chýbať bude celkovo v troch stretnutiach. Kvôli drobným zraneniam visia otázniky aj nad štartom Papissa Cisseho a Yoan Gouffrana. Domácim bude chýbať aj špílmacher Yohan Cabaye , ktorý prestúpil do PSG. Nová posila Newcastle Luuk de Jong, ktorý u Strák hosťuje, je na zápas pripravená. Jeho problémom však môže byť slabá zápasová prax.

    Sunderland eviduje zdravotné problémy dvoch hráčov. Otáznik visí nad štartom Stevena Fletchera a Phila Bardsleyho, ktorý musel byť v stredajšom stretnutí striedaný. Podľa posledných informácii by však mal byť na sobotný duel pripravený.

    Oplatí sa sledovať
    Shoa Ameobi – Domáci útočník sa naposledy strelecky presadil ešte v decembri roku 2012. Podarí sa mu negatívnu šnúru konečne pretrhnúť práve v zápase so Sunderlandom ?
    Adam Johnson – Anglický stredopoliar disponuje fantastickou formou. V Posledných ôsmych zápasov za každým skóroval, poprípade gól pripravil. Nadviaže na svoju fazónu aj v súboji so Strakami ?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.

    Michal Bakoš

    Góly: 19. Borini, 23. Johnson, 80. Colback

    Karty:   31. Santon (NEW), 87. Dummett (NEW) – 12. O´Shea (SUN), 20. Fabio Borini (SUN)


    Newcastle United: Krul – Debuchy, Williamson, Taylor, Santon – Sissoko, Tioté (C), Anita – Ben Arfa, Ameobi, Ameobi.
    Náhradníci: Elliot – P. Dummett, Haidara, Yanga-Mbiwa, Marveaux, Armstrong, de Jong.

    Sunderland AFC: Mannone – Bardsley, Brown, O´Shea (C), Alonso – Bridcutt, Ki, Colback – Johnson, Altidore, Borini.
    Náhradníci: Ustari – Vergini, Gardner, Larsson, Giaccherini, Scocco, Wickham.

    Rozhodca: Phil Dowd – Mike Mullarkey, Dave Bryan.