Newcastle – Sunderland 0:3 (kon.) | West Ham – Swansea 2:0 (kon.) | Cardiff – Norwich 2:1 (kon.)
Everton – Aston Villa 2:1 (kon.) | Fulham – Southampton 0:3 (kon.) | Hull City – Tottenham 1:1 (kon.)
Stoke City – Manchester United 2:1 (kon.)
koniec
Newcastle United
0:3 (0:2)
Sunderland AFC
Sobota 01.02.2014, 13:45Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Ja sa s vami pre dnes lúčim, privítam Vás opäť zajtra pri zápase Serie A. Ďakujem za pozornosť a nezabúdajte, že aj ostatné zápasy Premier Leauge môžete sledovať na našom webe. Peknú sobotu ešte prajem. (15:39:13)
     
    Druhý polčas a niesol v znamení zúfalej strany Strák, ktoré sa snažili za každú cenu niečo s výsledkom urobiť. Dnes to však jednoducho nebol ich deň. Kalich horkosti museli vypiť a do dňa, derby strácajú rozdielom triedy, o čo sa v 80. minúte postaral Colback, ktorý zvýšil na konečných 3:0 pre Sunderland. Fanúšikovia hostí ú mimoriadne spokojní, urobili si v sobotu pekný výlet, ktorý im ich miláčikovia spríjemnili krásnym víťazstvom. Domáci fanúšikovia sú sklamaní, čo dávajú aj patrične najavo. Svojich hráčov vyprevádzajú do kabín s piskotom
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Bardsley pri snahe vyviesť loptu falulovaný, o malý moment sa nám rozbehne posledná minúta zápasu.
     
    90+1
    Center z ľavej strany skončil v rukaviciach Mannoneho, ktorý si s ním bez problémov dokázal poradiť.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    89
    Hosťujúci fanúšikovia vyprevádzajú potleskom z hracej plochy jedného z najlepších hráčov zápasu, Fabia Boriniho, ktorý púšťa do hry Gardnera.
     
    89
    Strela Marveaux ľavačkou odzrkadlila celé dnešné trápenie Newcastle. Skončila vysoko vysoko nad bránou.
     
    87
    Bardsley umne držal loptu pri postrannej čiare. Pohľad na to nemohol strpieť Dummett, ktorý sa k nemu privalil, ako tank a hosťujúceho obrancu zoťal. Správne mu bolo udelené žlté napomenutie.
     
    86
    De Jong dostal výbornú prihrávku do pokutového územia, zase však príliš dlho otáľal, otáčal sa v pokutovom území z loptou. Zo šance domácich tak opäť nič nebolo.
     
    85
    Hlavička Tiotého z úctyhodnej vzdialenosti nemohla Mannoneho vystrašiť. Hosťujúci brankár ašpiruje na druhé čisté konto v priebehu tohto týždňa.
     
    84
    Niektorí fanúšikovia domácich už stratili trpezlivosť a pracú sa z tribún. Naopak, tým hosťujúcim je veselo, čo dávajú patrične najavo aj hlasným spevom, ktorý znie St. James parkom.
     
    83
    Na center Ben Arfu si naskočil Ameobi, ktorý však nezakončoval, no posielal loptu ešte pred bránu, kde však boli len hosťujúci hráči.
     
    81
    Domáci sa ešte snažia, za čo ich treba pochváliť. Sissoko bol faulovaný, Straky majú výhodu štandardnej situácie.
     
    80
    Sunderland AFC dal gól! Počas prestávky som písal, že hostia sa budú spoliehať na brejkové situácie, ktoré majú skvele zvládnuté, čo nám opäť potvrdili. Ben Arfa nebol v stredovom kruhu faulovaný, Borini potiahol loptu, poslal ju na COLBACKA, ktorý strelou z vnútra pokutového územia do opačného rohu brány nedal Krulovi najmenšiu šancu !
     
    78
    Ki vysunul Alonsa, ktorý si všimol na opačnej strane pokutového územia voľného Larssona. Tomu aj adresoval výborný pas. Hosťujúca sedmička mohla rozhodnúť, no lopta u na halfvolej ideálne nesadla
     
    77
    A to bolo to posledné, čo Johnson v tomto zápase urobil. Angličan odohral opäť skvelé stretnutie, nadviazal na svoju produktivitu a prenecháva miesto Sebastianovi Larssonovi.
     
    76
    Sunderland teraz na dobrú minútu zavrel svojho súpera na jeho polovici. Borini poslal loptu na pravé krídlo Johnsonovi, ktorý sa tentoraz nerozhodol ísť do osobného súboja. Jeho center pravačkou na zadnú tyč nikoho z jeho spoluhráčov nenašiel.
     
    75
    Domáci realizačný tím robí, čo len môže. Na ihrisko posiela čerstvého Marveauxa, ktorý zaujíma miesto Anitu. Jedná sa o posledné striedanie domácich.

    Michal Bakoš

    Góly: 19. Borini, 23. Johnson, 80. Colback

    Karty:   31. Santon (NEW), 87. Dummett (NEW) – 12. O´Shea (SUN), 20. Fabio Borini (SUN)


    Newcastle United: Krul – Debuchy, Williamson, Taylor, Santon – Sissoko, Tioté (C), Anita – Ben Arfa, Ameobi, Ameobi.
    Náhradníci: Elliot – P. Dummett, Haidara, Yanga-Mbiwa, Marveaux, Armstrong, de Jong.

    Sunderland AFC: Mannone – Bardsley, Brown, O´Shea (C), Alonso – Bridcutt, Ki, Colback – Johnson, Altidore, Borini.
    Náhradníci: Ustari – Vergini, Gardner, Larsson, Giaccherini, Scocco, Wickham.

    Rozhodca: Phil Dowd – Mike Mullarkey, Dave Bryan.