Barcelona – Valencia 2:3 (kon.) | Levante – Rayo Vallecano 0:0 (kon.) | Getafe – Valladolid 0:0 (kon.)
Malaga – Sevilla 3:2 (kon.)
koniec
FC Barcelona
2:3 (1:1)
Valencia CF
Sobota 01.02.2014, 16:00 • Camp Nou. • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Prekvapenie kola je na svete ! Úprimne, kto počítal s tým, že by Barcelona doma prehrala ? Asi málo kto ! Zápas sa končí výsledkom 2:3, keď sa za domácich presadil Sánchez a Messi (11m) a za hostí dávali góly Parejo, Piatti a Alcácer.

    Poďme si v krátkosti tento zápas zhrnúť :
    Domáci mali lepší úvod, hrali od začiatku aktívnejšie, čoho výsledkom bol gól v 7.minúte po krásnom lobe Sáncheza. Aj po tomto momente boli domáci lepším tímov, druhý gól však kvôli skvelo chytajúcemu brankárovi Valencie nepridali. Potom prišla silná chvíľa Valencie a aj jej vyrovnanie. Zatlačili domáci pred ich bránu a po peknej akcii, keď Feghouli sa zbavil obrancov, položil Valdésa na zem a prihral pred prázdnu bránu Parejovi, ktorý sa nemýlil a bolo vyrovnané.
    Druhý polčas začali famózne hostia a hneď v úvode išli do vedenia, keď Piatti krásne prehlavičkoval domáceho brankára. O chvíľu na to, prišla sporná situácia v 16-tke hostí a rozhodca nariadil penaltu pre Barcelonu, ktorú bez problémov premenil Messi. Hostia však cítili šancu na výhru a opäť pritlačili na domácich. Alcácer dostal v 16-tke loptu a krásne do protipohybu Valdésa poslal loptu do siete. Tento stav 2:3 sa už nemenil, aj keď domáci vyvinuli veľký talk a gól na 3:3 visel na vlásku, hlavne v nadstavenom čase, keď sám pred bránou zaváhal Messi ! Takže, hostia vyhrali 3:2 a to je určite veľké prekvapenie tohto kola.

    Mne už neostáva nič iné, ako Vám popriať pekný zvyšok dnešného večera. Lúči sa s Vami komentátor Miroslav Revaj. Dovidenia pri ďalších prenosoch. (18:11:36)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Loptu majú hostia ! Nikam sa neponáhľajú. Zdá sa, že sa bude konať prekvapenie kola !
     
    90+4
    Žltú kartu dostává Diego Alves (FC Barcelona).
     
    90+3
    Taktické striedanie na strane hostí. Odchádza Parejo a prichádza Míchel.
     
    90+2
    Neuveriteľné ! Messi mohol byť spasiteľom Barcelony, ale nie je ! Po krásnej kombinácii domácich sa ocitol sám pred bránou strieľal na zadnú tyč, avšak brankár Alves loptu vyráža preč. Rozhodca to asi nepostrehol a hostia správne reklamujú rohový kop. Bude to len odkop od brány. Brankár Valencie sa s odkopom neponáhľa.
     
    90+1
    Hostia odkopávajú loptu až ku brankárovi Valdésovi, ten tak zakladá útok domácich.
     
    90+
    Až 4 minúty sa nastavujú. Očakáva sa veľký tlak domácich !
     
    90
    Messi pálil, ale jeho strelu niekto zblokoval. Hostia následne okopávajú loptu čo najďalej.
     
    89
    Tlak domácich už narastá a narastá ! Všetky strely však končia pri obrane hostí a tá loptu odkopne čo najďalej. Do kombinácie sa zapája aj brankár domácich Valdés.
     
    88
    A teraz dostala domáca Barcelona hostí pod talk. Hostia len odkopávajú lopty preč najďalej kam to len ide.
     
    87
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Piatti, prichádza Cartabia.
     
    86
    Až teraz sa domáci zrejme dostali z tlaku a zakladajú svoj útok. Mascherano zastavil nebezpečný útok a posiela dlhou loptou svojich spoluhráčov do útoku.
     
    85
    Tak toto je zaujímavé ! Domáci majú byť tí čo tlačia, ale sú to hostia ! Hostia sa zmocnili lopty a za nič na svete ju teraz domácim nechcú dať. Domáci hrajú navyše o hráča menej a tak sa im ťažšie bráni. Toto ešte vyzerá na zaujímavý záver zápasu.
     
    83
    Tak hostia predsa len ešte zaútočili ! Krásny center do 16-tky, ktorý smeroval na Vargasa, ktorý sám stál pred odkrytou bránou, avšak na poslednú chvíľu zasiahol Mascherano a loptu odhlavičkoval preč !
     
    82
    Domáci skúšajú vyvíjať tlak na hostí, tí zatiaľ úspešne vzdorujú. Hostia už moc dopredu ani nejdú, žeby sa sústredili už len na bránenie ?
     
    80
    Domáci musia len a len útočiť. Messi dobre prihral Danimu Alvesovi, jeho pokus však letí mimo bránu hostí. Pomaly, ale isto sa čas pre domácich kráti. Rysuje sa asi najprekvapivejší výsledok dnešného kola španielskej ligy !
     
    79
    Krásna akcia hostí ,ktorá volala po góle ! Krásne kombinácie na strane hostí, loptu dostal Piatti, zaujímavo točil center tak, že mieril do brány domácich, avšak Piqué ho len tak tak odhlavičkoval preč. Zrejme to aj lízalo brvno.
     
    78
    A to je pre domácich naozaj veľmi, veľmi zle. Potrebujú nutne streliť gól a budú musieť hrať len v počte 10 hráčov ! Alba jednoznačne nedovolene zastavil rýchly brejk hostí, začo vidí žltú kartu, tá je však už jeho druhá v zápase a to znamená, že ide predčasne do sprchy !
     
    77
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Fábregas, prichádza Tello.
     
    76
    Nový muž na ihrisku Vargas je veľmi aktívny a robí teraz veľké problémy domácej obrane. Centruje jednu loptu za druhou do 16-tky domácich, škoda pre hostí, že loptu vždy odkopne preč domáca obrana.
     
    75
    Domáci skúšajú pritlačiť na hostí, tí sa však nedajú a dobre sa bránia. Aj oni zakladajú nebezpečné útoky. Momentálne sa hrá futbal zo strany na stranu.
     
    74
    Autor gólu na 3:2 pre hostí Alcácera v zápase dohral, nahradzuje ho Vargas.
     
    73
    Nebezpečný center do 16-tky domácich vyslal Barragán, našťastie bol pri lopte ako prvý brankár domácich Valdés a loptu chytá do svojho náručia.
     
    71
    Tak toto je veľmi zaujímavé čo predviedol domáci brankár ! Po prihrávke od svojho spoluhráča skúšal na Sanchéza kľučky a chcel sa ho tak zbaviť, to sa mu však nedaril oa tak chytil loptu do rúk ! Domáci reklamovali malú domov a požadovali nepriamy kop, ten sa však nekoná ! Ďalšia sporná situácia na hlavného rozhodcu !
     
    70
    Ani brejk hostí nič zaujímavého nepriniesol a tak budú opäť dopredu sa skúšať dostať domáci. Musia čo najrýchlejšie streliť gól.
     
    69
    Pekný center od domáceho Pedra, Alba si až z pozície obrancu nabehol do 16-tky, avšak loptu trafil zle a bránu prekopol.
     
    68
    Opäť sa po brejku dostali hostia až do 16-tky domácich, Busquets trocha podcenil situáciu a Alves radšej odkopol loptu čo najďalej od brány domácich.
     
    67
    Prvý krát dal na seba upozorniť nový muž na ihrisku Ineista, ktorý si pekne vybojoval loptu, následne prihrával na Albu na pravej strane, avšak loptu ku nemu nedoputovala.
     
    65
    Teraz sa lopta dostala na dlhší čas na kopačky hráčov Valencie a pomaly skúšajú ohrozovať domácich. Bernat skúšal centrovať do 16-tky domácich, tam bol vo vzduchu úspešný Piqué a loptu odhlavičkoval preč.
     
    64
    Prvé striedanie v zápase bude na domácej strane. Odchádza Xavi a prichádza Iniesta.
     
    63
    Domáci stále držia loptu na svojich kopačkách, avšak nemôžu ani vyslať center do 16-tky hostí. Hostia sa vynikajúco bránia a hrajú na brejky. Feghouli sa po jednom z nich dostal aj do zakončenia, avšak lopta letí vysoko nad bránu domáceho tímu.
     
    61
    Práve teraz si domáci museli dať pozor na rýchly brejk hostí, avšak Alba zastavil na pravej strane útok hostí. Domáci opäť vyrážajú dopredu a hostia sa budú musieť brániť a byť veľmi pozorný.
     
    60
    Domáci sa tlačia za každú cenu do útoku, ale nie na ie sa presadiť cez obranu hostí. Tá je zatiaľ bezchybná pri hrozbách domácich. Domáci musia dávať veľký pozor na brejky hostí. Uvidíme ako to celé dopadne. Zatiaľ sa diváci na štadióne určite nenudia.
     
    59
    Valencia dala gól!
    Dráma na Camp Nou pokračuje ! Hostia dávajú gól na 2:3 a domáci len neveriacky krútia hlavami ako ten gól padol ! Hostia mali autové vhadzovanie, loptu dostal Feghouli, ktorý len tak tak z postranej čiary odcentroval do 16-tky domácich, lopta padla ku PACO ALCÁCER, ktorý krásnou tvrdou strelou poslal loptu do proti-pohybu brankára Valdésa – 2:3 !
     
    57
    Messi to skúšal individuálne, ale jeho úmysly dobre vystihli obrancovia hostí a včas ho o loptu pripravili. Hostia skášajú ísť do protiútoku.
     
    56
    Nervy v zápase začínajú pracovať a sledujeme rôzne fauly a strkanie. Rozhodca však karty zatiaľ nevyťahuje.
     
    54
    Barcelona dala gól!
    Kto iný ako MESSI si postavil loptu na biely bod a krásne do pravého horného rohu chladnokrvne vyrovnáva na 2:2 !
     
    53
    Bola nariadená penalta proti hosťom ! Domáci majú tak obrovskú šancu na vyrovnanie ! Hostia sa po práve hnevajú na hlavného rozhodcu, ktorý odpískal ruku Costi, zdá sa však, že to bolo rameno a nie čistá ruka ! Darovaná penalta pre domácich !
     
    52
    Žltú kartu dostává Alba (FC Barcelona).
     
    51
    Pekný pokus Messiho z veľkej vzdialenosti kryje brankár Valencie a lopta putuje na rohový kop !
     
    50
    Domácim neostáva nič iné ako začať vo veľkom útočiť. To práve aj robia, ale obrana hostí zatiaľ úspešne vzdruje. Žeby Valencia ako prvý tím v tejto sezóne obrala Barcelonu v domácom prostredí o body ?
     
    48
    Valencia dala gól!
    Neuveriteľné ! Skvelý úvod hráčov Valencie, ktorý im priniesol sladké ovocie v podobe gólu na 1:2 ! Krásna to bola veru akcia, keď Barragán zvládol šprintérsky súboj s Albou, v páde odcentroval do domácej 16-tky, loptu ešte pred Alcácerom odhlavičkoval stopér Piqué, ale lopta sa dostala na hlavu PABLA PIATTIHO, ktorý krásne prehlavičkoval domáceho brankára Valdésa – 1:2 !
     
    47
    Až teraz sa hosťom podarilo ohroziť domácich, Alcácer dobre našiel Bernata, ale na poslednú chvíľu domáca obrana pred ním loptu odkopla preč.
     
    46
    Zatiaľ sa hosťom darí držať loptu na svojich kopačkách. Domáci ich však vysoko napádajú a zatláčajú na ich polovičku.
     
    46
    Druhý polčas sa nám už začal. Výkop mali hostia.
    Aký obraz hry bude mať druhý polčas ?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už zo šatní späť na ihrisku. Druhý polčas sa nám za chvíľu začne.
     
    V prvom polčase sme sledovali krásne a zaujímavé futbalové predstavenie. Veľa šancí, krásne akcie, flintičky, osobné súboje zdobili tento prvý polčas. Stav je vyrovnaný 1:1, keď mali skvelý úvod do zápasu domáci, pritlačili na hostí a Sánchez strelil prvý gól zápasu. Domáci dlho tlačili na hostí, ale druhý gól nepridali vďaka niekedy až neuveriteľným zákrokom brankára hostí, ktorému hostia môžu ďakovať, že je stav 1:1. Potom prišla skvelá chvíľa hostí ,pritlačili na domácich a po krásnej akcii vyrovnal na 1:1 Parejo v 43.minúte !

    V prvom polčase sme sa tak určite nenudili a dúfajme, že takýto výborný futbal uvidíme aj v druhom polčase. Ostaňte nám verný a sledujte tento prenos.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Sám faulovaní bol exekútorom priameho kopu, ale loptu posiela vysoko nad bránu hostí. Následne rozhodca ukončuje prvý polčas !
     
    45+1
    Autor vyrovnávajúceho gólu Parejo potiahol Messiho za dres a vidí za to žltú kartu. bude to priamy kop pre domácich, ktorý vyzerá veľmi zaujímavo.
     
    45+
    Nadstavujú sa ešte 2 minúty !
     
    43
    Valencia dala gól!
    A je vyrovnané 1:1 ! Krásna akcia hostí, ktorá začala od polky ihriska, kde bola ponechaná po faule výhoda, hostia potiahli loptu až pred bránu domácich, Feghouli sa zbavil dvojice obrancov, položil si Valdésa na zem, prihral úplne voľnému DANI PAREJOVI, ktorý do prázdnej brány zasúva loptu.
     
    41
    Domácim teraz padol obrovský kameň zo srdca. Nechali sa hlúpo vyšachovať hráčmi hostí, Alcácer sa následne rútil sám na Valdésa, ale zastavil ho ofsajd.
     
    40
    Hostia sa skúšali dostať pred bránu domácich, avšak po dobrom obrannom zákroku domácich stopérov sa tam nedostali. Barcelona zakladá protiútok.
     
    39
    Domáci sa už dostali z tlaku hostí, hru upokojili a zatiaľ kombinujú v blízkosti svojej brány. Dopredu sa bezhlavo nevrhajú.
     
    37
    Hostia mohli vyrovnať na 1:1 po hrubej chybe domáceho brankára Valdésa ! Ten vybehol naozaj veľmi zle z brány pri rohovom kope, lopta sa odrazila ku Costovi, ktorý mal pred sebou už len prázdnu bránu, ale jeho hlavička skončila mimo ! Domáci mali teraz veľké, veľké šťastie !
     
    36
    A bude to ďalší rohový kop pre hostí po dobrej práci Feghouliho. Hostia teraz začínajú tlačiť na domácich, sledujeme zatiaľ skvelú futbalové predstavenie !
     
    35
    Opäť dokázali hostia narobiť problémy domácim a začínajú v zápase výrazne ožívať ! Skvelý center do 16-tky domácich vyslal Barragána, ale Mascherano bol v pravý čas na pravom mieste a loptu odkopol na rohový kop.
     
    34
    Tak hostia si asi zobrali moje rady ku srdcu, dostali sa nádejnej situácie, totižto dostali sa do brejku, Alcácer do poslednej chvíle úplne voľný čakal na prihrávku pred bránou domácich, avšak tá neprišla, pretože Piqué vystihol úmysel Feghouliho a loptu odkopol preč.
     
    33
    Osobný súboj teraz zviedli Busquets a Fuega, druhý menovaní bol trošku otrasený a ostal ležať na trávniku, Je však v poriadku a v hre môže pokračovať ďalej.
     
    32
    Opäť si pred 16-tkou hostí nerozumeli domáci futbalisti a lopta končí za autovou čiarou. Hostia musia začať hrať oveľa lepšie a byť oveľa aktívnejší smerom dopredu, inač to dnes môže pre nich skončiť veľkým výpraskom !
     
    31
    Do šance sa opäť drali domáci futbalisti, avšak Fabregas si nerozumel s Pedrom a domáci tak loptu strácajú. Zatiaľ sú domáci v zápase veľmi aktívny, hostia naopak veľmi pasívny.
     
    29
    Tentokrát centroval od rohovej zástavky Messi, ktorého center našiel hlavu stopéra domácich Piquého, ale jeho pokus letí vysoko nad bránu hostí.
     
    28
    Ani z tohto nepadol druhý domáci gól ! Domáci sa dostali do prečíslenia 3 na 2, Pedro skvelo vysunul Messiho, ktorý sa rútil na bránu hostí, avšak bol už tiesnený obrancom hostí a jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop.
     
    27
    Na poslednú chvíľu zachytil obranca hostí loptu pred Messim, ktorému bola adresovaná skvelá prihrávka a už ma našliapnuté dopredu. Našťastie pre hostí sa tak nestalo.
     
    26
    Druhý gól domácich je už na spadnutie. Veľký tlak teraz vyvíjajú domáci futbalisti na hráčov hostí. Domáci fanúšikovia vytvárajú skvelú atmosféru a aj to ženie ich miláčikov dopredu.
     
    24
    Tak hostia sa veru ďaleko nedostali, obranca domácich Dani Alves skvelým zákrokom vypichol loptu, skúsil to z väčšej vzdialenosti na bránu, jeho pokus však letí tesne mimo bránu hostí.
     
    23
    Roh domácich neznamenal žiadne nebezpečenstvo pre hostí. tí tak vyrážajú do rýchleho brejku. Uvidíme kam sa až dostanú.
     
    22
    Neuveriteľné zákroky brankára hostí Alvesa ! Messi predviedol tiež nádhernú individuálnu akciu, keď sa zbavil hneď dvoch obrancov a tvrdo vypálil ku pravej tyči, ale brankár Alvesa sa včas hodil a loptu vyrazil na rohový kop !
     
    21
    Opäť skvelý brankár hostí ! Domáci sa nečakane dostali do brejku, Messi potiahol celú akciu keď prihral Pedrovi, ktorý krásne našiel svojim centrom Sáncheza, ktorý hlavičkoval na bránu hostí, ale brankár Alves krásne zasiahol a loptu vyrazil na rohový kop.
     
    20
    Obranca Barcelony Daniel Alves si krásne nabehol za obrancov hostí, ale strela mu vôbec nesadla a loptu napálil niekam do divákov.
     
    18
    Tlak domácich sa začína stupňovať. Romeu spravil chybu v rozohrávke a všetko musel riešiť brankár Alves, ktorý včas vybehol a loptu odkopol preč.
     
    17
    Tak a teraz mali hostia obrovské šťastie ! Domáci opäť rozohrali roh nakrátko, Messi sa zmocnil lopty, krásne sa zbavil obrancu prihral loptu úplne voľnému Busquetsovi, ktorý vyslal tvrdú strelu na bránu a tá skončila na brvne brány hostí. Ešte teraz sa to brvno trasie.
     
    16
    Teraz začínajú domáci tlačiť na hostí a po dobrej robote Sáncheza získava Barcelona rohový kop.
     
    15
    Sledovali sme trošku hluchšiu pasáž, kde sa nič zaujímavého nedialo. Toto obdobie prerušili hostia, keď Mathieu centroval do domácej 16-tky, ale Valdés včas vybehol zo svojej brány a loptu vo vzduchu zobral do svojho náručia.
     
    13
    Domáci založili rýchle brejk, dostali sa až pred bránu hostí, po presných prihrávkach sa ku strele dostala domáca hviezda Messi, jeho strelu niekto blokoval a skončila tak v rukaviciach brankára Valencie.
     
    12
    Osmelili sa už aj hostia a skúšajú do po krajoch na centre. Bernat krásne centroval do domácej 16-tky, hľadal týmto pasom Alcácera, ale ten na loptu nedočiahol.
     
    11
    Tento roh domácim nevyšiel, rozohrali ho nakrátko, avšak strela Xaviho z väčšej vzdialenosti letí vysoko nad bránu hostí.
     
    10
    Pekná akcia domácich futbalistov, po sérii presných prihrávok centroval do 16-tky Alba, ale Barragán odvracia loptu na rohový kop pre domácich futbalistov.
     
    9
    Lopty sa však opäť zmocnili domáci futbalisti a robia hráčom Valencie značné problémy. Do 16-tky hostí letí jeden center za druhým, avšak hostia zatiaľ tieto hrozby odvracajú.
     
    8
    Hostia sú momentálne v držaní lopty a snažia sa čo najrýchlejšie vyrovnať. Avšak domáci futbalisti sa dobre bránia a do šance ich nepúšťajú. Zatiaľ sledujeme zaujímavý zápas.
     
    7
    Barcelona dala gól!
    A z rohu napokon domáci vyťažili gól na 1:0 ! Roh bol rozohratý nakrátko, lopty sa zmocnil Messi, vyslal krásny pas do 16-tky hostí, ktorým našiel úplne voľného ALEXISA SÁNCHEZA, ktorý krásne trošku z uhla preloboval brankára Valencie.
     
    6
    Z priameho kopu napokon vybojovali domáci futbalisti rohový kop. Uvidíme ako s ním naložia.
     
    6
    Barcelona získava zaujímavý priamy kop v blízkosti brány hostí.
     
    4
    Neuveriteľné zákroky teraz predviedol brankár hostí Diego Alvés, ktorý zachránil hneď po sebe dva čisté góly ! Najprv sa do nájazdu na neho dostal Sánchez, ale skvelo vybehol a loptu vyboxoval preč, následne Messi našiel dieru v obrane Valencie, do ktorej poslal loptu a opäť zakončoval Sánchez, ale brankár Valencie opäť skvelo vyrazil loptu preč. Zatiaľ je pre hostí hrdinom !
     
    3
    Domáci sú stále častejšie v držaní lopty, avšak nemôžu sa dostať ku centru, pretože obrana hostí je pozorná a do ničoho ich nechce pustiť.
     
    2
    Až teraz sa domácim hráčom podarilo sa dostať pred bránu hostí, loptu dostal Daniel Alvés, ktorý centroval do 16-tky hostí, ale vo vzduchu berie loptu brankár Valencie Diego Alves.
     
    1
    Domáci futbalisti zatiaľ stále držia loptu, ale pred bránu hostí sa ešte nedostali. Zatiaľ sa s loptou dostávajú maximálne po stred ihriska.
     
    1
    Zápas sa nám už začal. Výkop mali domáci.
    Domáci dnes nastupujú v klasických červeno-modrých dresoch a hostia v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Pred samotným výkupom je tu ešte minúta ticha pre Luisa Aragonése, ktorý vyhral so Španielmi titul na ME 2008.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami už nastupujú na ihrisko. Do začiatku zápasu ostáva už len pár minút.
     
    Vítam všetkých, ktorý ste sa rozhodli sledovať tento prenos. Zostavy sú už známe a môžte si ich prezrieť. Určite nás čaká skvelý zápas a príjemný futbalový zážitok. Je to veľký šláger kola, v ktorom ide o potrebné body.

    Potvrdí Barcelona svoju domácu neporaziteľnosť ? Alebo Valencia ako prvý tím bude brať z domáceho štadióna body ?
    To sa dozvieme až na konci zápasu, na ktorého sledovanie ste všetci pozvaný.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Valdés – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Xavi, Busquets, Fábregas – A. Sánchez, Messi, Pedro.
    Náhradníci: Pinto – Bartra, Adriano, Roberto, Iniesta, Song, Tello.

    Valencia CF: Diego Alves – Bernat, R. Costa, Mathieu, Barragán – Piatti, Romeu, Feghouli, Fuego, Parejo – Alcácer.
    Náhradníci: Guaita – Vezo, Míchel, Jonas, Vargas, Portugués, Ibánez.

    Rozhodca: Pérez Montero.
     
    Príjemné popoludnie všetkým priaznivcom španielskeho futbalu! Tento víkend pokračuje Primera Division už svojim 22.kolom. Moje meno je Miroslav Revaj a ja vás budem sprevádzať zaujímavým zápasom medzi FC Barcelona a Valencia CF. V poslednom vzájomnom zápase sa z víťazstva tešili Katalánci, keď vo Valencii zvíťazili 2:3. Hlavným arbitrom dnešného zápasu bude Pedro Pérez. Začiatok zápasu je naplánovaný na 16:00 na Camp Nou v Barcelone. Pred úvodným výkopom si poďme predstaviť oba tímy a ich posledné výkony.

    FC Barcelona

    Zverencom trénera Gerarda Martina sa v posledných zápasoch darilo. Blaugranas sa nachádzajú na 1.mieste tabuľky La Ligy so ziskom 54 bodov, len o skóre pred Atleticom Madrid. Z posledných piatich zápasov dokázali získať 11 bodov za 3 víťazstvá a 2 remízy. Po dvoch ligových remízach s Atleticom a Levante prišlo v poslednom kole domáce víťazstvo 3:0 nad nevýraznou Málagou. Počas posledného týždňa sa Barcelončania dokázali prebojovať do semifinále Copa del Rey, keďže v odvetnom zápase porazili Levante 5:1 a postúpili celkovým súčtom skóre 9:2. V semifinále Barcelonu čaká Real Sociedad San Sebastian. Po zranení sa postupne do tempa dostáva aj Lionel Messi, naopak Neymar ešte laboruje so zraneným členkom. Najlepšími strelcami tímu sú Alexis Sánchez a Pedro Rodriguez, ktorí nastrieľali po 12 gólov.

    Valencia CF

    Zverencom trénera Pizziho sa v poslednej dobe nedarí. Netopierom patrí v tabuľke La Ligy až 10.miesto so ziskom 25 bodov. Z posledných piatich ligových zápasov získali len 6 bodov. V poslednom zápase na domácom trávniku len remízovali s Espanyolom Barcelona 2:2. Okrem toho Valencia vypadla aj z Copa del Rey, keď vo štvrťfinále nestačila v dvojzápase na Atletico Madrid. Najlepším strelcom tímu je brazílsky útočník Jonas, ktorý nastrieľal 9 gólov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 7. Sánchez, 54. Messi (pen.) – 43. Parejo, 48. Piatti, 59. Alcácer

    Karty:   52. Alba (FCB), 90+4. Diego Alves (FCB) – 45+1. Parejo (VCF)   78. Alba (FCB)


    FC Barcelona: Valdés – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Xavi, Busquets, Fábregas – A. Sánchez, Messi, Pedro.
    Náhradníci: Pinto – Bartra, Adriano, Roberto, Iniesta, Song, Tello.

    Valencia CF: Diego Alves – Bernat, R. Costa, Mathieu, Barragán – Piatti, Romeu, Feghouli, Fuego, Parejo – Alcácer.
    Náhradníci: Guaita – Vezo, Míchel, Jonas, Vargas, Portugués, Ibánez.

    Rozhodca: Pérez Montero.