Barcelona – Valencia 2:3 (kon.) | Levante – Rayo Vallecano 0:0 (kon.) | Getafe – Valladolid 0:0 (kon.)
Malaga – Sevilla 3:2 (kon.)
koniec
FC Barcelona
2:3 (1:1)
Valencia CF
Sobota 01.02.2014, 16:00 • Camp Nou. • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Prekvapenie kola je na svete ! Úprimne, kto počítal s tým, že by Barcelona doma prehrala ? Asi málo kto ! Zápas sa končí výsledkom 2:3, keď sa za domácich presadil Sánchez a Messi (11m) a za hostí dávali góly Parejo, Piatti a Alcácer.

    Poďme si v krátkosti tento zápas zhrnúť :
    Domáci mali lepší úvod, hrali od začiatku aktívnejšie, čoho výsledkom bol gól v 7.minúte po krásnom lobe Sáncheza. Aj po tomto momente boli domáci lepším tímov, druhý gól však kvôli skvelo chytajúcemu brankárovi Valencie nepridali. Potom prišla silná chvíľa Valencie a aj jej vyrovnanie. Zatlačili domáci pred ich bránu a po peknej akcii, keď Feghouli sa zbavil obrancov, položil Valdésa na zem a prihral pred prázdnu bránu Parejovi, ktorý sa nemýlil a bolo vyrovnané.
    Druhý polčas začali famózne hostia a hneď v úvode išli do vedenia, keď Piatti krásne prehlavičkoval domáceho brankára. O chvíľu na to, prišla sporná situácia v 16-tke hostí a rozhodca nariadil penaltu pre Barcelonu, ktorú bez problémov premenil Messi. Hostia však cítili šancu na výhru a opäť pritlačili na domácich. Alcácer dostal v 16-tke loptu a krásne do protipohybu Valdésa poslal loptu do siete. Tento stav 2:3 sa už nemenil, aj keď domáci vyvinuli veľký talk a gól na 3:3 visel na vlásku, hlavne v nadstavenom čase, keď sám pred bránou zaváhal Messi ! Takže, hostia vyhrali 3:2 a to je určite veľké prekvapenie tohto kola.

    Mne už neostáva nič iné, ako Vám popriať pekný zvyšok dnešného večera. Lúči sa s Vami komentátor Miroslav Revaj. Dovidenia pri ďalších prenosoch. (18:11:36)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Loptu majú hostia ! Nikam sa neponáhľajú. Zdá sa, že sa bude konať prekvapenie kola !
     
    90+4
    Žltú kartu dostává Diego Alves (FC Barcelona).
     
    90+3
    Taktické striedanie na strane hostí. Odchádza Parejo a prichádza Míchel.
     
    90+2
    Neuveriteľné ! Messi mohol byť spasiteľom Barcelony, ale nie je ! Po krásnej kombinácii domácich sa ocitol sám pred bránou strieľal na zadnú tyč, avšak brankár Alves loptu vyráža preč. Rozhodca to asi nepostrehol a hostia správne reklamujú rohový kop. Bude to len odkop od brány. Brankár Valencie sa s odkopom neponáhľa.
     
    90+1
    Hostia odkopávajú loptu až ku brankárovi Valdésovi, ten tak zakladá útok domácich.
     
    90+
    Až 4 minúty sa nastavujú. Očakáva sa veľký tlak domácich !
     
    90
    Messi pálil, ale jeho strelu niekto zblokoval. Hostia následne okopávajú loptu čo najďalej.
     
    89
    Tlak domácich už narastá a narastá ! Všetky strely však končia pri obrane hostí a tá loptu odkopne čo najďalej. Do kombinácie sa zapája aj brankár domácich Valdés.
     
    88
    A teraz dostala domáca Barcelona hostí pod talk. Hostia len odkopávajú lopty preč najďalej kam to len ide.
     
    87
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Piatti, prichádza Cartabia.
     
    86
    Až teraz sa domáci zrejme dostali z tlaku a zakladajú svoj útok. Mascherano zastavil nebezpečný útok a posiela dlhou loptou svojich spoluhráčov do útoku.
     
    85
    Tak toto je zaujímavé ! Domáci majú byť tí čo tlačia, ale sú to hostia ! Hostia sa zmocnili lopty a za nič na svete ju teraz domácim nechcú dať. Domáci hrajú navyše o hráča menej a tak sa im ťažšie bráni. Toto ešte vyzerá na zaujímavý záver zápasu.
     
    83
    Tak hostia predsa len ešte zaútočili ! Krásny center do 16-tky, ktorý smeroval na Vargasa, ktorý sám stál pred odkrytou bránou, avšak na poslednú chvíľu zasiahol Mascherano a loptu odhlavičkoval preč !
     
    82
    Domáci skúšajú vyvíjať tlak na hostí, tí zatiaľ úspešne vzdorujú. Hostia už moc dopredu ani nejdú, žeby sa sústredili už len na bránenie ?
     
    80
    Domáci musia len a len útočiť. Messi dobre prihral Danimu Alvesovi, jeho pokus však letí mimo bránu hostí. Pomaly, ale isto sa čas pre domácich kráti. Rysuje sa asi najprekvapivejší výsledok dnešného kola španielskej ligy !
     
    79
    Krásna akcia hostí ,ktorá volala po góle ! Krásne kombinácie na strane hostí, loptu dostal Piatti, zaujímavo točil center tak, že mieril do brány domácich, avšak Piqué ho len tak tak odhlavičkoval preč. Zrejme to aj lízalo brvno.
     
    78
    A to je pre domácich naozaj veľmi, veľmi zle. Potrebujú nutne streliť gól a budú musieť hrať len v počte 10 hráčov ! Alba jednoznačne nedovolene zastavil rýchly brejk hostí, začo vidí žltú kartu, tá je však už jeho druhá v zápase a to znamená, že ide predčasne do sprchy !

    Miroslav Revaj

    Góly: 7. Sánchez, 54. Messi (pen.) – 43. Parejo, 48. Piatti, 59. Alcácer

    Karty:   52. Alba (FCB), 90+4. Diego Alves (FCB) – 45+1. Parejo (VCF)   78. Alba (FCB)


    FC Barcelona: Valdés – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Xavi, Busquets, Fábregas – A. Sánchez, Messi, Pedro.
    Náhradníci: Pinto – Bartra, Adriano, Roberto, Iniesta, Song, Tello.

    Valencia CF: Diego Alves – Bernat, R. Costa, Mathieu, Barragán – Piatti, Romeu, Feghouli, Fuego, Parejo – Alcácer.
    Náhradníci: Guaita – Vezo, Míchel, Jonas, Vargas, Portugués, Ibánez.

    Rozhodca: Pérez Montero.