Manchester United – Cardiff 2:0 (kon.) | Norwich – Newcastle 0:0 (kon.) | Southampton – Arsenal 2:2 (kon.)
Swansea – Fulham 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Hull City 1:0 (kon.) | Liverpool – Everton 4:0 (kon.)
koniec
Southampton FC
2:2 (1:0)
Arsenal FC
Utorok 28.01.2014, 20:45 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    V záverečnej minúte i domáci stihli už len upraviť kolónku žltých kariet. Rysoval sa v ich podaní zápas bez žltého napomenutia, no po ostrom výstupe voči rozhodcovi dostal žltú kartu Ward-Prowse.
     
    90+3
    Hádzanárske obliehanie hosťujúcej šestnástky ukončil prekrásnou prihrávkou do šance na Corka Chambers. Domáci záložník však nespracoval ideálne a kým sa pripravoval na zakončenia, o loptu prišiel.
     
    90
    Kvôli mnohým prerušeniam sa druhý polčas nadstaví o šesť minút, čo je ešte obrovská časová porcia.
     
    90
    Wenger využíva aj svoju poslednú možnosť na obmenu zostavy. Z ihriska sťahuje útočníka Girouda, na ktorého miesto vysiala nemeckého reprezentanta Lukasa Podolskeho.
     
    89
    Oba celky chystajú striedania v tomto zápase. V domácom drese svoju dnešnú misu splnil Davies, ktorý púšťa do hry De Prado,
     
    87
    Po tom, čo Szczesny vyboxoval loptu na roh si tento poľský reprezentant pripísal ďalší úspešný zárkok aj po centri od rohovej zástavky, keď vyrazil strelu z prvej v podaní Fonteho.
     
    86
    Je celkom pochopiteľné, že v aktuálnej situácii a za aktuálneho stavu myslí Wenger predovšetkým na defenzívu. Na miesto zraneného Cazorlu poslal obrancu Gibbsa.
     
    80
    Flamini predviedol proti Schneiderlinovi nekompromisný zákrok. Do svojho súpera vletel oboma nohami napred. Nekompromisný je aj rozhodca Mason, ktorý francúzskeho záložníka vylúčuje ! Obrovská šanca pre domácich, ktorí si v závere zahrajú v početnej výhode.
     
    76
    Svätí vyštartovali okamžite do brejku, Lallana krásnou prihrávkou vysunul Rodriguéza, pred ktorým ale zaúradoval Szczesny, ktorý ukázal veľmi dobré čítanie hry a z brány včas vyebehol.
     
    70
    Domáci fanúšikovia vítajú späť na svojom štadióne odchovanca Saints, Alexa Oklade-Chamberleina, ktorý vystriedal nevýrazného Nemca Gnabryho.
     
    70
    Striedať budeme na oboch stranách. začnú domáci. Tí z ihriska sťahujú Gallaghera, ktorého miesto na hrote útoku zaujme Ward-Prowse.
     
    64
    Mesut Ozil sa po nevýraznom prvom dejstve po zmene strán rozbehol a začína domácu obranu naháňať čoraz viac. Teraz si zobral loptu v strede poľa, neohrozene sa s ňou vrútil do šestnástky a zakončil. Jeho pokus ľavačkou bol zblokovaný na rohový kop.
     
    54
    Southampton dal gól! Neuveriteľné veci sa dejú v Southamptone. Zápas sa nám neskutočne rozbehol. Prakticky z brejku vyprodukoval krásnu prihrávku Luke Shaw, ktorý vysunul na krídlo Rodriguéza, ktorý sa v osobnom súboji zbavil Sagnu, našiel v pokutovom území nestráženého LALLANU a domáci kapitán strelou z prvej pomedzi nohy Szczsesneho vyrovnáva !
     
    52
    Arsenal FC dal gól! Obrat ako hrom v úvodných minútach druhého dejstva ! Tak by sa dalo charakterizovať počínanie Kanonierov. Ozil nám ukázal svoju genialitu, vnikol do pokutového územia z pravej strany, prestrčil loptu na stred, kde Giroud prenechal CAZORLOVI. Strela španielskeho založníka z prvej zapadla k pravej tyči Boruca.
     
    48
    Arsenal FC dal gól! Kanonierom sa vstup do druhého dejstva vydaril neskutočne dobre. Center Monreala z ľavej strany prepadol až na druhú stranu k Sagnovi, ktorý bol v osobnom súboji dôraznejší, prízemnou prihrávkou to poslal pred bránu, kde rozumným a efektným zakončením prekonal Boruca OLIVIER GIROUD:
     
    44
    Obrovská šanca Arsenalu na vyrovnanie po rohovom kope ! center z pravej strany prepadol až ku Koscielnému, ktorého pohotové zakončenia z malého vápna reflexívnym zákrokom vyrazil do bezpečia Boruc ! Celú situáciu následne odkopom zažehnala domáca obrana.
     
    42
    Dámy a páni, tak to, čo teraz predvádzali domáci v pokutovom území Arsenalu bola futbalová paráda ! Lallana pätyčkou posunul na Davisa, ktorý sa neunáhlil, takisto elegantne vysunul do streleckej pozície Gallaghera. jeho pohotová rana skončila na blokujúcom protihráčovi.
     
    36
    Neuveriteľnou zhodou okolností sa domáci dostali do stopercentnej tutovky ! Monreal sa snažil odkopnúť loptu von z pokutového územia, no zasiahol len Chambersa, od ktorého sa lopta odrazila ku Gallagherovi do bezprostrednej blízkosti brány Kanonierov. Domáci útočník musel byť veľmi prekvapený, že do akej šance sa to vlastne dostal a zakončil mimo !
     
    30
    Krásna prihrávka od Lallanu do vnútra pokutového územia, kde našprintoval Chambers. ten sa pokúsil o okamžitú prihrávku pod seba, no našiel len brániaceho hráča Arsenalu. Po následnej situáciu je z toho prvá žltá karta v zápase, ktorú dostal Oliver Giroud.
     
    21
    Southampton dal gól! Domáci rozohrali na krátko, Luke Shaw sa na ľavej strane pohral s bránaicim protihráčom a následne nám ukázal svoju zlatú ľavačku. Jeho krásny center na zadnej žrdi našiel hlavu JOSÉHO FONTEHO, ktorý predskočil Monreala a nechytateľnou hlavičkou posiela domácich do vedenia !
     
    8
    Arsenal po zisku lopty v pokutovom území dlho vymýšľal, miesto odkopu jeho hráči čakali, čo sa stane. Stalo sa to, že domáci získali loptu a pohotovú strelu Callaghera musel Szczesny vyrážať mimo svojej svätyne !

    Michal Bakoš

    Góly: 21. Fonte, 54. Lallana – 48. Giroud, 52. Santi Cazorla

    Karty:   90+6. Ward-Prowse (SOU) – 30. Oliver Giroud (ARS)   80. Flamini (ARS)


    Southampton FC: Boruc – Shaw, Yoshida, Fonte, Chambers, Schneiderlin, Cork, Lallana, Rodriguéz, Davis, Gallagher.
    Náhradníci: Davis – Clyne, Do Prado, Hooiveld, Isgrove, Wanayama, Ward-Prowse.

    Arsenal FC: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Arteta, Flamini, Gnabry, Ozil, Cazorla, Giroud.
    Náhradníci: Fabianski – Jankinson, Gibbs, Vermaelen, Oxlade-Chamberlain, Podolski, Bendtner.

    Rozhodca: Lee Mason – Jake Collin, Simon Long