Manchester United – Cardiff 2:0 (kon.) | Norwich – Newcastle 0:0 (kon.) | Southampton – Arsenal 2:2 (kon.)
Swansea – Fulham 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Hull City 1:0 (kon.) | Liverpool – Everton 4:0 (kon.)
koniec
Southampton FC
2:2 (1:0)
Arsenal FC
Utorok 28.01.2014, 20:45 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Cez víkend sa v Anglicku odohralo piate kolo najstaršej klubovej súťaže o FA CUP. Premier League tak mala krátku prestávku. Svoje 23. kolo ponúka počas utorka a stredy, v časoch, kedy sme zvyknuté sledovať Ligu Majstrov. V tomto olnine prenose sa bližšie pozrieme na dianie vo futbalovom stánku Svätej Márie, kde Southampton privíta Arsenal.

    Southampton mal do prebiehajúcej sezóny brilantný vstup. Nový taliansky kormidelník Mauricio Pochettino vštepil svojmu tímu veľmi atraktívny herný prejav, ktorý v úvode súťaže zabezpečil Saints popredné pozície Nastolenú výkonnosť však Southampton, ktorý v minulom ročníku obsadil konečnú 14. pozíciu, nevydržal a postupom času sa začal prepadať tabuľkou smerom nadol. Ku dnešnému dňu mu za 31 bodov na konte prináleží deviate miesto tabuľky, čo je pre domácich najlepšie umiestnenie v tejto fáze sezóny od ročníka 2002-2003, kedy mali o tomto čase na konte o štyri body viac. Southampton eviduje v tabuľke formy, ktorá je zostavená z ostatných piatich duelov, sedem bodov.

    Svätí patria k špičke ligy v držaní lopty. Tú majú z celej Premier League väčšiu len hráč Swansea City.

    Kanonieri čakajú na trofej dlhé roky. Naposledy sa z víťazstva v nejakej súťaži tešili v roku 2004. Desať rokov je pre klub, ako Arsenal jednoducho veľa. Podľa priebehu aktuálneho ročníku sa zdá, že tento rok by to konečne mohlo vyjsť. Arsenal je priebežným lídrom tabuľky s 51 bodmi na konte. Lepší bodový zápas, aj to len o jeden bod, mali Londýnčania len v ročníku 2003-2004, ktorý bol pre zverencov Arséna Wengera legendárny. Podarilo sa im ho totiž absolvovať bez jedinej ligovej prehry.

    Arsenal má najlepšiu obranu v celej súťaži. Inkasoval len devätnásť krát a až v desiatich prípadoch dokázal jeho brankár udržať čisté konto.

    Absencie

    Domáci sa budú musieť v tomto stretnutí zaobísť bez Dejana Lovrena a Gastona Ramiréza. Otáznik visí nad štartom defenzívneho stredopoliara Victor Wanyama, ktorý má problémy s členkom

    Arsené Wenger si bude musieť pri skladní zostavy pravdepodobne vyškrtnúť Angličana Jacka Wilshera. Naopak, očakáva sa, že trojica Aaron Ramsey, Mikel Arteta a Thomas Vermealen by mala byť na stretnutie stopercentne pripravená.

    Oplatí sa sledovať

    Rickie Lambert - Kanonierovi Saints chýba k dovŕšeniu sto gólovej hranice v drese Southamptonu, kde pôsobí od roku 2009, jeden jediný presný zásah. Podarí sa mu to v súboji s Kanoniermi ?

    Aaron Ramsey – Walesan stojí taktiež pred veľkou métou svojej kariéry. Ak nastúpi na toto stretnutie, bude to preňho 150. štart v drese Arsenalu.

    Favoritom stretnutia je Londýnsky Arsenal, ktorý na štadióne Svätej Márie prehral naposledy v roku 2002. Posledné dva vzájomné stretnutia v Southamptone skončili zhodne remízou 1:1.

    Oba kluby v generálke tohto súboja uspeli, keď porazili svojich súperov v piatom kole FA Cupu. Svätí doma zdolali Yeowil 2:0, hostia si poradili taktiež pred domácimi priaznivcami s Coventrym v pomere 4:0.
     
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: Boruc – Shaw, Yoshida, Fonte, Chambers, Schneiderlin, Cork, Lallana, Rodriguéz, Davis, Gallagher.
    Náhradníci: Davis – Clyne, Do Prado, Hooiveld, Isgrove, Wanayama, Ward-Prowse.

    Arsenal FC: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Arteta, Flamini, Gnabry, Ozil, Cazorla, Giroud.
    Náhradníci: Fabianski – Jankinson, Gibbs, Vermaelen, Oxlade-Chamberlain, Podolski, Bendtner.

    Rozhodca: Lee Mason – Jake Collin, Simon Long.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Luke Shaw sa snažil vytiahnuť hru po ľavom krídle. Celá akcia domáceho celku stroskotala na jeho nepresnej prihrávke.
     
    2
    Domáci v úvodných dvoch minútach potvrdzujú svoju štatistiku držania lopty. Súpera zatiaľ k prihrávkam prakticky nepustili.
     
    3
    Hostia sa dostali k lopte, no v rozohrávke si sami zavarili. Tiesnený a napádaný Monreal len nakopol loptu smerom v pred. Nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    4
    Chambers spracoval pas na pravé krídlo, jeho center do pokutového územia neprešiel, Monreal zablokoval na rohový kop.
     
    4
    Na prvej tyči zasiahol Flamini, domáci si zopakujú roh z rovnakej strany.
     
    5
    Arsenal s loptou na kopačkách, no Kanonieri útočia do plných. Domáci veľmi dobre vykrývajú priestory a natesno dostupujú k hráčovi s loptou.
     
    6
    Hostia vytiahli na polovicu súpera vysoký pressing. Domáci sú nútení kombinovať na vlastnej polovici ihriska.
     
    7
    Shaw dostal na ľavej strane po prvý raz v zápase trošku viac času a priestoru a hneď z toho bol nebezpečný center do šestnástky Arsenalu. V nej loptu zasiahol Callager, no nestihol presne zakončiť.
     
    8
    Arsenal po zisku lopty v pokutovom území dlho vymýšľal, miesto odkopu jeho hráči čakali, čo sa stane. Stalo sa to, že domáci získali loptu a pohotovú strelu Callaghera musel Szczesny vyrážať mimo svojej svätyne !
     
    9
    Shaw vysunul po ľavom krídle Callaghera, ktorého spätnú prihrávku obrana Kanonierov dešifrovala, loptu na malý moment hostia získali, no domáci zabojovali a už ju majú späť vo svojej moci.
     
    10
    Shaw si to chcel pred pokutovým územím naraziť na jeden dotyk s Lallanom. Koscielny však domáceho kapitána dokázal predskočiť a po útočnom faule budú mať loptu v moci Kanonieri.
     
    11
    S Monrealovym nie príliš podareným centrom z ľavej strany nemala domáca obrana príliš veľa starostí.
     
    12
    Saints získali po rýchlom brejku a dobrom defenzívnom zákroku výhodu rohového kopu. Centrovanú loptu Szczesny len vyrazil na hranicu pokutového územia, odkiaľ z prvej zakončil Schneiderlin. Ten netrafil loptu čisto a tá odskackala mimo pravej žrde hosťujúcej brány.
     
    13
    Rodriguéz nasadil k šprintu po ľavom krídle. Proti sebe mal však dvojicu protihráčov, ktorí ho od lopty odstavili a odvrátili na autové vhadzovanie.
     
    14
    Kanonieri nepresnou a zbrklo rozohrávkou odovzdali loptu Shawovi, ktorý opäť nasadil k obľúbenému výpadu po ľavom krídle. Sagna dokázal najväčší talent domáceho celku zastaviť.
     
    15
    Shaw opäť hlavným strojcom domácej akcie. Tentoraz to nevyriešil príliš dobre, na svojho spoluhráča adresoval príliš prudkú prihrávku.
     
    16
    Schneiderlinov dlhý pas si na hrote Gallagher spracoval, no o loptu veľmi rýchlo prišiel. Zo zadu mu ju totiž zobral nemecký stopér v službách Arsenalu, Mertesacker.
     
    17
    Opäť dlhá lopta smerujúca za hosťujúcu obranu. Davis to však prehnal s razanciou a jeho prihrávka skončila až u Szczesneho.
     
    18
    Po dobrej práci Girouda na vlastnej polovici mohli Kanonieri postupovať do brejku. Ozil v strede poľa vymýšľal koho vysunie, no bol zrazený k zemi. Veľmi umný taktický faul zo strany domácich.
     
    19
    Schneiderlin chcel presunúť hru na pravé krídlo, kde si podobne ako zľava Shaw, rád zabieha obranca Chambers. Domáci záložník sa svojmu spoluhráčovi ospravedlňuje, adresoval mu príliš prudkú prihrávku.
     
    20
    Lallana si to po veľmi dobrej prihrávke Yoshidu hodil do behu. Domáci kapitán bol zastavený nedovoleným spôsobom. Priamy kop pre Saints.
     
    21
    Southampton dal gól! Domáci rozohrali na krátko, Luke Shaw sa na ľavej strane pohral s bránaicim protihráčom a následne nám ukázal svoju zlatú ľavačku. Jeho krásny center na zadnej žrdi našiel hlavu JOSÉHO FONTEHO, ktorý predskočil Monreala a nechytateľnou hlavičkou posiela domácich do vedenia !
     
    22
    Myslím, že každý nezainteresovaný fanúšik, ktorý sleduje dnešný zápas, musí uznať, že Svätí vedú po zásluhe. Od úvodu zápasu sú na ihrisku jasným pánom a lídra tabuľky nepúšťajú prakticky k lopte.
     
    24
    Cazorla to teraz na vlastnej polovici spravil výborne, zbavil sa šikovnými ťahmi protihráčov, no následný pas na pravej strane našiel len hráčov v červených dresoch, ktorými sú domáci.
     
    25
    Je to až neuveriteľné, no Luke Shaw z pozície ľavého obrancu tvori domáci hru. Teraz vymyslel veľmi peknú prihrávku za obranu na Gallaghera, ktorého ďalší postup smerom vpred zastavil ofsajdový verdikt.
     
    26
    Arsenal po dlhšom čase dlhší časový úsek s loptou na svojich kopačkách. Domáci však teraz všetku svoju pozornosť presunuli na obranu a Arsenal sa nemá, ako a kde presadiť.
     
    28
    Opäť sa musela mať obrana Arsenalu na pozore. Z ľavej strany totiž prichádzal ďalší nebezpečný center z dielne Luka Shawa. Tentoraz si hostia dali pozora loptu z pokutového územia okamžite odpratali.
     
    29
    Galagher robil v osobnom súboji jeden na jedného obrovské problémy Laurantovi Koscielnemu. Ten to napokon pri postrannej čiare zvládol a zmocnil sa lopty.
     
    30
    Krásna prihrávka od Lallanu do vnútra pokutového územia, kde našprintoval Chambers. ten sa pokúsil o okamžitú prihrávku pod seba, no našiel len brániaceho hráča Arsenalu. Po následnej situáciu je z toho prvá žltá karta v zápase, ktorú dostal Oliver Giroud.
     
    32
    Ozil sa pokúsil sformovanú a pozornú defenzívu domácich prekvapiť vtipnou pätyčkou, ktorou prestrčil loptu na Flaminiho. Na tohto Francúza si domáci posvietili a okamžite ho odzbrojili.
     
    33
    Rýchly a aktívny pressing domácich slávil proti rozohrávke Arsenalu úspech. Mertesacker pod tlakom chyboval a loptu odkopol len k domácim. Lallana následne spadol na zemi, no bez cudzieho zavinenia.
     
    34
    Lallana sa ocitol mimo ihriska v opatere divákov, no domáci realizačný tím ani fanúšikovia sa nemusia obávať. Kapitán Saints je v poriadku a už sa hlási späť do hry.
     
    35
    Carozlov center z ľavej strany sa točil priamo na bránu Boruca. Poľský brankár je dnes stále bez práce a nič na tom nezmenila ani táto akcie. Všetko zaňho totiž vyriešil jeden z obrancov.
     
    36
    Neuveriteľnou zhodou okolností sa domáci dostali do stopercentnej tutovky ! Monreal sa snažil odkopnúť loptu von z pokutového územia, no zasiahol len Chambersa, od ktorého sa lopta odrazila ku Gallagherovi do bezprostrednej blízkosti brány Kanonierov. Domáci útočník musel byť veľmi prekvapený, že do akej šance sa to vlastne dostal a zakončil mimo !
     
    37
    Pri tom zakončení si svoje odniesol aj brankár Szczesny, ktorý sa s bolestivou grimasou držal za nohu. Už je však späť a nohách a pripravený poslať loptu späť do hry.
     
    39
    Lallana to v súboji s Flaminim prehnal s dôrazom. Po faule budú na lopte hosťujúci hráči.
     
    40
    O celom priebehu prvého polčasu svedčí štatistika, ktorá nám aktuálne prebehla na obrazovke. Domáci vedú na šance 7:0, na strely na bránu 2:0.
     
    41
    Prihrávku na ľavé krídlo neobdržal nikto iný, ako Luke Shaw. ten svojou ľavačkou mieril opäť do pokutového územia. Obrana Arsenalu si na tieto situácie už dáva náramný pozor.
     
    42
    Dámy a páni, tak to, čo teraz predvádzali domáci v pokutovom území Arsenalu bola futbalová paráda ! Lallana pätyčkou posunul na Davisa, ktorý sa neunáhlil, takisto elegantne vysunul do streleckej pozície Gallaghera. jeho pohotová rana skončila na blokujúcom protihráčovi.
     
    43
    Po faule na Cazorlu prichádza šanca pre Arsenal z priameho kopu. Sám faulovaný aj centroval do pokutového územia. Nasleduje rohový kop.
     
    44
    Obrovská šanca Arsenalu na vyrovnanie po rohovom kope ! center z pravej strany prepadol až ku Koscielnému, ktorého pohotové zakončenia z malého vápna reflexívnym zákrokom vyrazil do bezpečia Boruc ! Celú situáciu následne odkopom zažehnala domáca obrana.
     
    45
    Nad rámec prvého dejstva sa budú hrať tri minúty.
     
    45+1
    Hráči Arsenalu mali loptu jasne vo svojej moci. fantastické napádanie Saints ich však prinútilo vrátiť sa s ňou až k vlastnému brankárovi.
     
    45+2
    Ozil, ktorý bol v prvom polčase prakticky neviditeľný, si teraz zbehol po loptu do hlbšej pozície, no jeho prihrávka chýbala potrebná presnosť.
     
    45+3
    Gallagher vyštartoval dopredu ako pes utrhnutý z reťaze. domáci útočník však precenil svoje schopnosti, proti štvorici protihráčov nemal šancu presadiť. sa
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Saints vedú po prvom polčase nad favorizovaným prvým celkom tabuľky, Londýnskym Arsenalom najtesnejším možným rozdielom. Od začiatku zápasu bolo stretnutie jasne v réžii domácich, ktorí držali loptu na svojich kopačkách a vysokým a aktívnym napádaním nedovoľovali hosťom prakticky nič. Sami hrozili hlavne centrami svojho najväčšieho talenta, ľavého beka Luka Shawa. Po jednom z jeho fantastických centrov ľavačkou sa domáci dostali do vedenia, keď na zadnej žrdi prehlavičkoval Monreala Fonte. Domácich môže mrzieť, že Gallagher nevuyžil obrovskú tutovku, do ktorej sa dostal z čista jasna, no z bezprostrednej blízkosti prepálil. Mrzieť ich to mohlo ešte viac, nakoľko v závere polčasu mal Arsenal na dosah vyrovnanie. Po rohovom kope zastavil zakončenie Koscielneho Artur Boruc.
     
    Arséne Wenger bude musieť svojim zverencom cez polčas riadne vstúpiť do svedomia. Takto to totiž ďalej nepôjde. Či bude mať druhý polčas rovnaký priebeh ako ten prvý alebo Arsenal ožije a podarí sa mu vyrovnať, poprípade otočiť vývoj stretnutia, sa dozviete v našom prenose, ktorý bude pokračovať o malý moment.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Odštartovalo nám druhé dejstvo. Oba tímy vybehli v otváracích zostavách, neregistrujeme teda na ich strane žiadnu zmenu.
     
    48
    Arsenal FC dal gól! Kanonierom sa vstup do druhého dejstva vydaril neskutočne dobre. Center Monreala z ľavej strany prepadol až na druhú stranu k Sagnovi, ktorý bol v osobnom súboji dôraznejší, prízemnou prihrávkou to poslal pred bránu, kde rozumným a efektným zakončením prekonal Boruca OLIVIER GIROUD:
     
    49
    Schneiderlin sa hnevá na hlavného rozhodcu. bol totiž v domnení, že jeho počínanie v súboji s Monrealom je v rámci pravidiel. Mason však mal na situáciu iný názor a odpískal faul.
     
    50
    V úvodných piatich minútach druhého polčasu to vyzerá tak, že tímy si po polčasovej pauze nevymenili len strany, ale aj herný prejav. Aktivitou teraz sršia Kanonieri, zatiaľ, čo domáci sú len v defenzíve.
     
    51
    Boruc pri centrovanej lopte Ozila od rohovej zástavky zaváhal, čo nie je u tohto brankára nič nezvyčajné, lopta mu vypadla, no po Sagnovej nedôraznej hlavičke zo záklonu ju už naplno získal do svojej moci.
     
    52
    Arsenal FC dal gól! Obrat ako hrom v úvodných minútach druhého dejstva ! Tak by sa dalo charakterizovať počínanie Kanonierov. Ozil nám ukázal svoju genialitu, vnikol do pokutového územia z pravej strany, prestrčil loptu na stred, kde Giroud prenechal CAZORLOVI. Strela španielskeho založníka z prvej zapadla k pravej tyči Boruca.
     
    54
    Southampton dal gól! Neuveriteľné veci sa dejú v Southamptone. Zápas sa nám neskutočne rozbehol. Prakticky z brejku vyprodukoval krásnu prihrávku Luke Shaw, ktorý vysunul na krídlo Rodriguéza, ktorý sa v osobnom súboji zbavil Sagnu, našiel v pokutovom území nestráženého LALLANU a domáci kapitán strelou z prvej pomedzi nohy Szczsesneho vyrovnáva !
     
    56
    Ďalší rohový kop z produkcie Ozila priniesol spletitú situáciu v pokutovom území Svätch. K lopte sa dostal Cazorla, ktorý sa snažil nájsť si ideálnu streleckú pozíciu, no na zhustenom priestore to so sériou kľučiek prehnal a o loptu prišiel.
     
    58
    Pekná akcia dvojice Chambers – Lallana vedená po pravom krídle. Prvý menovaný potiahol loptu do stredu, čím uvoľnil svojho kapitána na pravej strane. Jeho center na zadnú tyč našiel mal nájsť hlavu Rodriguéze, no ten si vo vzdušnom súboji počínal nedovolene.
     
    59
    Tretí rohový kop v úvodnej pätnásť minútovke pre Arsenal. Jeho exekúciu si na starosti berie Mesut Ozil.
     
    60
    Po centri nemeckého špílmachra lopta prepadla cez celé pokutové územia Saints, čo domáci využili a okamžite sa vysunulu vo veľkom počte dopredu ako osi. Davis vysunul na ľavé krídlo Shawa, ktorého center do malého vápna pred nabiehajúcim Rodriguézom odvrátil na roh neistým zákrokom Sczcesny.
     
    62
    Monreal veľmi dobre zapracoval vo vzduchu, jeho kraja Cazorla však pred pokutovým územím zbytočne vymýšľal, chcel to riešiť konštruktívne, no v tomto prípade to bolo na škodu veci. domáci získali loptu, no Gallagher si nerozumel s Lallanom.
     
    63
    Po úvodnej štvrť hodinky druhého dejstva, kedy bola aktivita a ofenzívna iniciatíva na strane Arsenalu, sa nám opäť prehodili role tímov. Saints začali útočiť, Kanonieri bránia.
     
    64
    Mesut Ozil sa po nevýraznom prvom dejstve po zmene strán rozbehol a začína domácu obranu naháňať čoraz viac. Teraz si zobral loptu v strede poľa, neohrozene sa s ňou vrútil do šestnástky a zakončil. Jeho pokus ľavačkou bol zblokovaný na rohový kop.
     
    65
    Nepríjemne sa teraz vo vzdušnom súboji pri postrannej čiare zrazila dvojica Shaw a Sagna. Obaja sú okamžite v opatere lekárov.
     
    66
    Hra je stále prerušená. Chytajú sa nám prvé striedanie v zápase.
     
    67
    Obaja krajní obrancovia sú poriadne otrasení, no vyzerá to tak, že chcú skúsiť pokračovať v zápase.
     
    69
    Opäť sa hrá. Cazorla vysunul na ľavé krídlo Monreala, ktorého spätný center do pokutového územia zrazila domáca obrana na rohový kop.
     
    70
    Flamini sa dostal k odrazenej lopte na hranici pokutového územia, pohotovo vystrelil, no jeho volej vyletel nad Borucovu bránu.
     
    70
    Striedať budeme na oboch stranách. začnú domáci. Tí z ihriska sťahujú Gallaghera, ktorého miesto na hrote útoku zaujme Ward-Prowse.
     
    70
    Domáci fanúšikovia vítajú späť na svojom štadióne odchovanca Saints, Alexa Oklade-Chamberleina, ktorý vystriedal nevýrazného Nemca Gnabryho.
     
    71
    Pred prestupom do Arsenalu stihol Alex Oxlade-Chamberlain za Southmapton dohrať 36 ligových zápasov, v ktorých strelil deväť presných zásahov. Pomôže svojou prítomnosťou na trávniku zdolať svojho bývalého zamestnávateľa ?
     
    72
    Pekná akcia španielskej dvojice v drese Kanonierov. Arteta vysunul do dobrej pozície na ľavej strane Monreala, ktorý z pokutového územia ani nezakončil, ani neodcentroval. Jeho nepresnosť, po ktorej lopta skončila úplne mimo, ťažko definovať.
     
    74
    Ozil faulovaný. Domáci musia vyhlásiť stav najväčšieho hrozenia. Z miesta, kde sa udial faul sa dá pokojne nebezpečne zakončiť.
     
    75
    Na svoje plecia to zobral sám faulovaný Ozil, ktorý namiesto priameho ohrozenia Boruca nacentroval do pokutového územia, kde najvyššie vyskočili domáci zadáci.
     
    76
    Svätí vyštartovali okamžite do brejku, Lallana krásnou prihrávkou vysunul Rodriguéza, pred ktorým ale zaúradoval Szczesny, ktorý ukázal veľmi dobré čítanie hry a z brány včas vyebehol.
     
    77
    Ďalšia rýchla kontra domácich, ktorú zakončil veľmi umným centrom za obranu Cork. Schneiderlin sa už hotovil na hlavičkové zakončenia, no do vzduchu vletel so svojim zákrokom ako buldog Szczesny, ktorý vyboxoval loptu do bezpečia.
     
    79
    Center Luke Shawa skončil na prvom hráčovi. Lopta skončila v aute, v jej držaní ostávajú domáci. Pomaly, ale isto sa nám rozbieha posledná fáza zápasu. Skončí nám tento zápas remízou alebo ešte dokáže v závere jeden z tímov nakloniť misky váh na svoju stranu ?
     
    80
    Flamini predviedol proti Schneiderlinovi nekompromisný zákrok. Do svojho súpera vletel oboma nohami napred. Nekompromisný je aj rozhodca Mason, ktorý francúzskeho záložníka vylúčuje ! Obrovská šanca pre domácich, ktorí si v závere zahrajú v početnej výhode.
     
    82
    Cazorla bol čistým spôsobom na ľavom krídle odzbrojený Chambersom. Španielsky záložník ostáva ležať na zemi, bude potrebovať ošetrenie.
     
    83
    Arséne Wenger momentálne čaká ako sa vyvinie zdravotná situácia jeho zverenca. My čakáme, kedy sa začne opäť hrať.
     
    84
    Opäť sa hrá. Po centri do pokutového územia zasiahol Laurant Koscielny vo vlastnej šestnástke loptu rukou. Bolo to však pri tele, Mason nechal pokračovať v hre. Následný preťažený center na zadný tyč z dielne Chambersa vyrazil do bezpečia riskantným zárkok Szczesny.
     
    85
    Opakovaný záver dokonca ukázal, že Koscielny sa rukou lopty ani nechytil. Hnev domácich fanúšikov je neopodstatnený.
     
    86
    Je celkom pochopiteľné, že v aktuálnej situácii a za aktuálneho stavu myslí Wenger predovšetkým na defenzívu. Na miesto zraneného Cazorlu poslal obrancu Gibbsa.
     
    87
    Po tom, čo Szczesny vyboxoval loptu na roh si tento poľský reprezentant pripísal ďalší úspešný zárkok aj po centri od rohovej zástavky, keď vyrazil strelu z prvej v podaní Fonteho.
     
    89
    Oba celky chystajú striedania v tomto zápase. V domácom drese svoju dnešnú misu splnil Davies, ktorý púšťa do hry De Prado,
     
    90
    Wenger využíva aj svoju poslednú možnosť na obmenu zostavy. Z ihriska sťahuje útočníka Girouda, na ktorého miesto vysiala nemeckého reprezentanta Lukasa Podolskeho.
     
    90
    Kvôli mnohým prerušeniam sa druhý polčas nadstaví o šesť minút, čo je ešte obrovská časová porcia.
     
    90+2
    Domáci vrhajú v závere ešte všetky sily, čo im ostali do útoku. Svätí cítia, že dnes si zaslúžia za svoj výkon viac ako len jeden bod.
     
    90+3
    Hádzanárske obliehanie hosťujúcej šestnástky ukončil prekrásnou prihrávkou do šance na Corka Chambers. Domáci záložník však nespracoval ideálne a kým sa pripravoval na zakončenia, o loptu prišiel.
     
    90+4
    Lallana sa pred hranicou pokutového územia zložil k zemi. Všetko je t však bez odozvy hlavného rozhodcu, ktorého píšťalka ostala v tejto situácii nemá.
     
    90+5
    Lallana nasadil na ľavom krídle súperovi jasličky, no jeho následný center bol ľahkou korisťou brankára Wojtecha Szczesneho.
     
    90+5
    Pozor ešte na Shawa, ktorý sa prehnal po ľavom krídle ako víchor, no jeho následný spätný center nenašiel adresáta.
     
    90+6
    Domáci búria, no v záverečných sekundách bude vhadzovať Arsenal. Už sa pravdepodobne na výsledku tohto zápasu nič meniť nebude.
     
    90+6
    V záverečnej minúte i domáci stihli už len upraviť kolónku žltých kariet. Rysoval sa v ich podaní zápas bez žltého napomenutia, no po ostrom výstupe voči rozhodcovi dostal žltú kartu Ward-Prowse.
     
    Koniec zápasu.
     
    Do druhého polčasu vstúpili Kanonieri ako pokropení živou vodou. Už v 48. minúte vyrovnal skvelým zakončením Giroud, aby štyri minúty na to poslal po presne zmierenej strele k tyče Arsenal do vedenia Santi Cazorla. Sériu troch presných zásahov v krátkom časovom intervale ukončil Lallana, ktorý v 54. minúte vyrovnal na konečných 2:2. V 80. minúte videl červenú kartu Flamini. Arsenal však náročné oslabenie ustál a vzhľadom na vývoj stretnutia je spokojný aj s bodom. Domáci sú možno trošku nahnevaní, nakoľko asi cítili, že majú aj na víťazstvo, no napokon berú určite aj jeden bod v zápase s lídrom tabuľky. Sledovali sme veľmi atraktívne stretnutia, akcie sa nám prelievali a bolo o čom písať.
     
    Odo mňa je to všetko, lúčim sa s vami a teším sa na Vás už zajtra opäť pri Premier Leauge. Zatiaľ sa majte, dobrú noc. (22:45:51)

    Michal Bakoš

    Góly: 21. Fonte, 54. Lallana – 48. Giroud, 52. Santi Cazorla

    Karty:   90+6. Ward-Prowse (SOU) – 30. Oliver Giroud (ARS)   80. Flamini (ARS)


    Southampton FC: Boruc – Shaw, Yoshida, Fonte, Chambers, Schneiderlin, Cork, Lallana, Rodriguéz, Davis, Gallagher.
    Náhradníci: Davis – Clyne, Do Prado, Hooiveld, Isgrove, Wanayama, Ward-Prowse.

    Arsenal FC: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Arteta, Flamini, Gnabry, Ozil, Cazorla, Giroud.
    Náhradníci: Fabianski – Jankinson, Gibbs, Vermaelen, Oxlade-Chamberlain, Podolski, Bendtner.

    Rozhodca: Lee Mason – Jake Collin, Simon Long