Manchester United – Cardiff 2:0 (kon.) | Norwich – Newcastle 0:0 (kon.) | Southampton – Arsenal 2:2 (kon.)
Swansea – Fulham 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Hull City 1:0 (kon.) | Liverpool – Everton 4:0 (kon.)
koniec
Southampton FC
2:2 (1:0)
Arsenal FC
Utorok 28.01.2014, 20:45 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Odo mňa je to všetko, lúčim sa s vami a teším sa na Vás už zajtra opäť pri Premier Leauge. Zatiaľ sa majte, dobrú noc. (22:45:51)
     
    Do druhého polčasu vstúpili Kanonieri ako pokropení živou vodou. Už v 48. minúte vyrovnal skvelým zakončením Giroud, aby štyri minúty na to poslal po presne zmierenej strele k tyče Arsenal do vedenia Santi Cazorla. Sériu troch presných zásahov v krátkom časovom intervale ukončil Lallana, ktorý v 54. minúte vyrovnal na konečných 2:2. V 80. minúte videl červenú kartu Flamini. Arsenal však náročné oslabenie ustál a vzhľadom na vývoj stretnutia je spokojný aj s bodom. Domáci sú možno trošku nahnevaní, nakoľko asi cítili, že majú aj na víťazstvo, no napokon berú určite aj jeden bod v zápase s lídrom tabuľky. Sledovali sme veľmi atraktívne stretnutia, akcie sa nám prelievali a bolo o čom písať.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    V záverečnej minúte i domáci stihli už len upraviť kolónku žltých kariet. Rysoval sa v ich podaní zápas bez žltého napomenutia, no po ostrom výstupe voči rozhodcovi dostal žltú kartu Ward-Prowse.
     
    90+6
    Domáci búria, no v záverečných sekundách bude vhadzovať Arsenal. Už sa pravdepodobne na výsledku tohto zápasu nič meniť nebude.
     
    90+5
    Pozor ešte na Shawa, ktorý sa prehnal po ľavom krídle ako víchor, no jeho následný spätný center nenašiel adresáta.
     
    90+5
    Lallana nasadil na ľavom krídle súperovi jasličky, no jeho následný center bol ľahkou korisťou brankára Wojtecha Szczesneho.
     
    90+4
    Lallana sa pred hranicou pokutového územia zložil k zemi. Všetko je t však bez odozvy hlavného rozhodcu, ktorého píšťalka ostala v tejto situácii nemá.
     
    90+3
    Hádzanárske obliehanie hosťujúcej šestnástky ukončil prekrásnou prihrávkou do šance na Corka Chambers. Domáci záložník však nespracoval ideálne a kým sa pripravoval na zakončenia, o loptu prišiel.
     
    90+2
    Domáci vrhajú v závere ešte všetky sily, čo im ostali do útoku. Svätí cítia, že dnes si zaslúžia za svoj výkon viac ako len jeden bod.
     
    90
    Kvôli mnohým prerušeniam sa druhý polčas nadstaví o šesť minút, čo je ešte obrovská časová porcia.
     
    90
    Wenger využíva aj svoju poslednú možnosť na obmenu zostavy. Z ihriska sťahuje útočníka Girouda, na ktorého miesto vysiala nemeckého reprezentanta Lukasa Podolskeho.
     
    89
    Oba celky chystajú striedania v tomto zápase. V domácom drese svoju dnešnú misu splnil Davies, ktorý púšťa do hry De Prado,
     
    87
    Po tom, čo Szczesny vyboxoval loptu na roh si tento poľský reprezentant pripísal ďalší úspešný zárkok aj po centri od rohovej zástavky, keď vyrazil strelu z prvej v podaní Fonteho.
     
    86
    Je celkom pochopiteľné, že v aktuálnej situácii a za aktuálneho stavu myslí Wenger predovšetkým na defenzívu. Na miesto zraneného Cazorlu poslal obrancu Gibbsa.
     
    85
    Opakovaný záver dokonca ukázal, že Koscielny sa rukou lopty ani nechytil. Hnev domácich fanúšikov je neopodstatnený.
     
    84
    Opäť sa hrá. Po centri do pokutového územia zasiahol Laurant Koscielny vo vlastnej šestnástke loptu rukou. Bolo to však pri tele, Mason nechal pokračovať v hre. Následný preťažený center na zadný tyč z dielne Chambersa vyrazil do bezpečia riskantným zárkok Szczesny.
     
    83
    Arséne Wenger momentálne čaká ako sa vyvinie zdravotná situácia jeho zverenca. My čakáme, kedy sa začne opäť hrať.
     
    82
    Cazorla bol čistým spôsobom na ľavom krídle odzbrojený Chambersom. Španielsky záložník ostáva ležať na zemi, bude potrebovať ošetrenie.

    Michal Bakoš

    Góly: 21. Fonte, 54. Lallana – 48. Giroud, 52. Santi Cazorla

    Karty:   90+6. Ward-Prowse (SOU) – 30. Oliver Giroud (ARS)   80. Flamini (ARS)


    Southampton FC: Boruc – Shaw, Yoshida, Fonte, Chambers, Schneiderlin, Cork, Lallana, Rodriguéz, Davis, Gallagher.
    Náhradníci: Davis – Clyne, Do Prado, Hooiveld, Isgrove, Wanayama, Ward-Prowse.

    Arsenal FC: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Arteta, Flamini, Gnabry, Ozil, Cazorla, Giroud.
    Náhradníci: Fabianski – Jankinson, Gibbs, Vermaelen, Oxlade-Chamberlain, Podolski, Bendtner.

    Rozhodca: Lee Mason – Jake Collin, Simon Long