Manchester United – Cardiff 2:0 (kon.) | Norwich – Newcastle 0:0 (kon.) | Southampton – Arsenal 2:2 (kon.)
Swansea – Fulham 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Hull City 1:0 (kon.) | Liverpool – Everton 4:0 (kon.)
koniec
Manchester United
2:0 (1:0)
Cardiff City FC
Utorok 28.01.2014, 20:45 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Adnanovi Januzajovi veľa času netrebalo a takmer sa stihol strelecky presadiť. Dnes famózny Ashley Young vysunul na ľavej strane Evru, ktorý vletel do šestnástky hostí a následne prihrával pod seba práve na Januzaja. Ten pálil z desiatich metrov pravačkou a jeho pokus letel len tesne vedľa ľavej žrde.
     
    84
    Juan Mata môže byť so svojim debutom spokojný. Za svoj výkon získava standing ovation a nemalý potlesk si užíva i striedajúci Januzaj.
     
    78
    Ole Gunnar Solskjaer strieda i naposledy, keď namiesto Noonea príde jeho krajan a mládežnícky hráč Devils Mats Daehli.
     
    74
    Po rohovom kope sa United ešte nepresadili, ale v následnej akcii prihrával Rooney doprava na Valenciu, ktorý sa pohral s Johnom a následne z vypálil z desiatich metrov. Jeho dobre mierený pokus však zastavila pravá Marshallova žrď!
     
    70
    Striedajú i domáci Diabli, keď ihrisko opustí všetkými masťami mazaný Ryan Giggs. Na jeho miesto príde Tom Cleverley.
     
    69
    Problémy kapitána hostí Marka Hudsona sú zrejme vážnejšie a musí opustiť ihrisko. Na jeho miesto príde Ben Turner.
     
    63
    Teraz prichádza na rad výmena dvoch generálnych bombardérov Manchestru United. Namiesto Persieho naskakuje uzdravený Wayne Rooney.
     
    59
    Manchester United dal gól!
    Devils však získavajú možno rozhodujúci náskok! ASHLEY YOUNG hrá najlepší zápas posledných mesiacov, čo dokumentoval i streleným gólom. Na ľavej strane ho uvoľnil kapitán Evra, Young sa odpútal od brániaceho McNaughtona a z dvadsiatich metrov predviedol jeho povestný obstrel. Ten smeroval nechytateľne k ľavej žrdi a gólman Marshall bol bez nároku na zákrok.
     
    54
    Cardiff sa však mohol dostať k vyrovnaniu po tom, čo sa na ľavej strane odpútal John. Ten sa poľahky zbavil Rafaela a pred bránkou sa mu ponúkal neobsadený Fraizer Cambell. Mladý ľavý bek mu však posúval lopty na päty, načo už Cambell zareagovať nestihol.
     
    51
    Jordon Mutch hlási zdravotný problém a preto musí ísť z ihriska dole. Na jeho miesto príde postrach z prvého zápasu Kyung Kim.
     
    34
    Red Devils rozohrávali rohový kop na krátko a po krásnej kombinácii medzi Matom a Youngom mohol z vnútra malého vápna zakončovať Robin van Persie. Jeho krížna strela však o centimetre minula ľavú žrď.
     
    22
    Craig Pawson siahol do kapsičky až teraz, keď si s rýchlym Valenciom nevedel rady Craig Bellamy. Ten vidí po svojom nekompromisnom stiahnutí žltú kartu.
     
    20
    Teraz bol však Young veľmi blízko, keď sa v sklze snažil využiť presný center od Juana Matu. Ten naznačil, v čom by mohol byť jeho prínos pre hru United. Ashley Young sa však k ideálnej koncovke nedostal a jeho strela z malého vápna letela tesne mimo.
     
    6
    Manchester United dal gól!
    Red Devils sa dostávajú do skorého vedenia! Evra uvoľnil na ľavej strane Younga, ktorý centroval na hranicu päťky, kde nádhernou rybičkou zakončoval Valencia. Jeho pokus zastavilo brvno, ale z následnej dorážky sa na dvakrát presadil uzdravený ROBIN VAN PERSIE. Marshall síce robil čo mohol, ale na jeho druhé zakončenie už nemal nárok.

    Erik Farkaš

    Góly: 6. Persie, 59. Young

    Karty:   22. Bellamy (CAR)


    Manchester United: De Gea – Rafael, Smalling, Evans, Evra (C) – Jones, Giggs – Valencia, Mata, Young – van Persie
    Náhradníci: Lindegaard – Rooney, Chicharito, Cleverley, Fletcher, Kagawa, Januzaj

    Cardiff City FC: Marshall – McNaughton, Caulker, Hudson (C), John – Noone, Medel, Mutch, Whittingham – Bellamy, Cambell
    Náhradníci: Lewis – Turner, Kim, Eikrem, Gunnarsson, Daehli, Berget

    Rozhodca: Craig Pawson – D. Cann, M. McDonough – H. Webb