Manchester United – Cardiff 2:0 (kon.) | Norwich – Newcastle 0:0 (kon.) | Southampton – Arsenal 2:2 (kon.)
Swansea – Fulham 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Hull City 1:0 (kon.) | Liverpool – Everton 4:0 (kon.)
koniec
Manchester United
2:0 (1:0)
Cardiff City FC
Utorok 28.01.2014, 20:45 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte na Old Trafford, na ktorom po zamračených týždňoch začína vykúkať lúč nádeje. Do „Divadla snov" prichádza posledný Cardiff City.

    Hlavnými témami dnešného zápasu budú návrat „zabijaka s detskou tvárou" a debutantský večierok pre najnovšiu akvizíciu Devils. Nielen na toto sa pozrieme v nasledujúcom preview, ktoré pre Vás pripravil Erik Farkaš.

    Tabuľkové postavenie:

    7. United: 11 – 4 – 7; skóre 36:27; body 37
    20. Cardiff: 4 – 6 – 12; skóre 17:38; body 18

    Forma:

    United: V – P – V – P – P – P
    Cardiff: V – P – P – V – P – R

    Nový rok mal pre Červených Diablov znamenať reštart po nepodarenej jeseni, ale zatiaľ to vypadá na ešte väčšiu depresiu. United čelili na pekelnej novoročnej ceste dvom pohárovým výzvam, ktoré však nezvládli. Po vypadnutí v FA Cup-e (Swansea 1:2) prišiel nezdar i Capital One Cup-e. Moyesovcom sa síce proti trápiacemu sa Sunderlandu podarilo dohnať stratu z prvého zápasu, ale penaltový rozstrel pripomínal víťazstvo jednookého nad slepým (1:2). Žiadna slasť to nie je ani v ligovej súťaži, kde červení brali v troch zápasoch rovnaký počet bodov (odplata Swansea City 2:0). Diablom sa tak čoraz viacej vzďaľuje nielen titul, ale i Liga majstrov.
    David Moyes už preto podnikol patričné kroky a ofenzívnu stránku mužstva by mal zvýrazniť Juan Mata. Španielsky dirigent sa stal najdrahšou posilou v histórii Devils a očakávania sú tým pádom rovnako vysoké. Nechcený muž londýnskej Chelsea by mohol svoje entrée prežiť už dnes. Rozhodne sa však bude musieť obracať, veď United nemali ešte nikdy predtým v tomto období sezóny menej bodov, ako v aktuálnom ročníku! Dnes je tak trojbodový zápis povinnosťou.

    Zvlásť keď na Old Trafford prichádza posledný celok súťaže Cardiff City. Ako už všetci viete, waleský celok je vedený bývalým kanonierom Red Devils. Ole Gunnar Solskjær slávil v červenom drese: 6x Premier League, 2x FA Cup, 3x Community Shield, 1x Champions League, 1x Intercontinental Cup. Zlatého žolíka delilo od ligovej stovky za Manchester United iba deväť gólov. Theatre of Dreams ho určite privíta s otvorenou náručou, ale populárny Ole sem príde predovšetkým pracovne.
    Tej driny je totiž na juhu Walesu viac než dostatok. Bluebirds sa nachádzajú na chvoste tabuľky a pod Solskjaerom prehrali oba svoje ligové zápasy (WHU 0:2; ManCity 2:4). Nórsky manažér však priniesol určitý progres, o ktorom svedčia i dva postupy v FA Cupe. Po vyradení ambiciózneho Newcastle United (2:1) si Mešťania poradili i s druholigovým Boltonom (1:0). V osemfinále ich navyše čaká schodný súper z Wiganu. Naplno ale potrebujú zabrať predovšetkým v Premier League. Dnes to však pôjde len veľmi ťažko. Zvlásť, keď sa pozrieme na ich bilanciu z výjazdov, kde z posledných 24 možných bodov brali len dva!

    Absencie:

    Spomínaný pohárový nezdar so Sunderlandom priniesol i ďalšie negatívum v podobe zraneného Michaela Carricka. Jeho poranený členok si vyžiada trojtýždňovú prestávku.
    Na lavici maródov tak doplní absentujúceho Ferdinanda s Nanim. Pre kartový trest nemôže nastúpiť ani ďalší stopér Nemanja Vidič. Dnešok by sa však mohol niesť i v znamení veľkých návratov. Rooney, Fellaini i Robin van Persie už naplno trénujú a bude len na Moyesovi, či zariskuje a postaví ich od začiatku.

    To hostia takéto starosti zďaleka nemajú. Chýbať by im totiž mal iba Andrew Taylor, ktorý má problémy s členkom. Tento faktor hrá teda jednoznačne pre hostí.

    Či im to však v konečnom dôsledku pomôže, to sa dozvieme až v nasledujúcich 90 minútach. Jasným favoritom je domáci celok.
    Svojho súpera však nesmie v žiadnom prípade podceniť, veď si zaspomínajme na úvodné stretnutie tejto sezóny, kde Bo-Kyung Kim v 91. minúte rozhodol o konečnej deľbe bodov (2:2).
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: De Gea – Rafael, Smalling, Evans, Evra (C) – Jones, Giggs – Valencia, Mata, Young – van Persie
    Náhradníci: Lindegaard – Rooney, Chicharito, Cleverley, Fletcher, Kagawa, Januzaj

    Cardiff City FC: Marshall – McNaughton, Caulker, Hudson (C), John – Noone, Medel, Mutch, Whittingham – Bellamy, Cambell
    Náhradníci: Lewis – Turner, Kim, Eikrem, Gunnarsson, Daehli, Berget

    Rozhodca: Craig Pawson – D. Cann, M. McDonough – H. Webb.
     
    -15
    Vrabce na Old Trafford čvirikali pravdivo a v základnej zostave Devils sa predsa len objavuje jeden z hviezdneho dua van Persie-Rooney. Okrem RvP sa v zostave nachádza i nová akvizícia červených Juan Mata. Wayne Rooney začína zápas na lavičke.
     
    -10
    V tábore Bluebirds dnes máme až troch navrátilcov. Okrem spomínaného kouča Solskjaera sa na lavičke nachádza nórske duo Daehli-Eikrem. Obaja pôsobili v mládežníckych výberoch Diablov, avšak za A-čko si nikdy nekopli. Netreba pochopiteľne zabúdať na Fraizera Cambella, ktorý je odchovancom Manchestru United a v jeho drese vybehol na dva ligové zápasy.
     
    -5
    V „Divadle snov" už hrá populárny soundtrack Fanfare for Rocky od Billa Contiho. Hráči pomaly vychádzajú na trávnik, preto sa usaďte a nechajte unášať dnešným stretnutím.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkopom dnešný zápas odštartovali Červení Diabli v tradičnej kombinácii. Hostia z Cardiffu budú v modrých dresoch útočiť sprava-doľava.
     
    2
    Červení mali k dispozícii prvý rohový kop zápasu, po ktorom sa však k zakončeniu nedostali. Na prvej žrdi odvrátil loptu Steven Caulker.
     
    3
    Hneď skraja stretnutia sa menších problémoch ocitol Craig Noone, ktorý absolvoval stret s Matom. Po chvíľke sa však dvíha a bude pokračovať ďalej.
     
    4
    V úvode zápasu má hra mierne rozháraný priebeh a niet sa čomu čudovať. Oba tímy sa potrebujú chytiť.
     
    6
    Manchester United dal gól!
    Red Devils sa dostávajú do skorého vedenia! Evra uvoľnil na ľavej strane Younga, ktorý centroval na hranicu päťky, kde nádhernou rybičkou zakončoval Valencia. Jeho pokus zastavilo brvno, ale z následnej dorážky sa na dvakrát presadil uzdravený ROBIN VAN PERSIE. Marshall síce robil čo mohol, ale na jeho druhé zakončenie už nemal nárok.
     
    8
    United sa tak dočkali skorého vykúpenia a určite sa im bude hrať podstatne ľahšie. Dokumentoval to i Rafael, ktorého center však nemal adekvátne parametre.
     
    9
    United to po krátkej chvíli opäť skúšali po ľavej strane, kde Young vysúval Evru. Francúzsky bek sa však nachádzal v tesnom ofsajde.
     
    10
    Domáci hrajú výbornú pasáž hry, počas ktorej Walesanom prakticky nepožičiavajú loptu. Prvé dotyky si užíva i Juan Mata.
     
    11
    Po prvýkrát sa postupnej rozohrávke dostali aj hostia, ktorí si chystali center z pravej strany. Po Evansovom zásahu budú mať k dispozícii rohový kop.
     
    12
    Veľa vzruchu však po ňom nenarobili a Chris Smalling mal s jeho odvrátením jednoduchú robotu. Pri lopte už Ashley Young.
     
    13
    Ten sa však na ľavej strane nepresadil, keď si ho výborne postrážil McNaughton. Hostia sa tak môžu upokojiť odkopom od vlastnej bránky.
     
    14
    Eufória Devils však pomaly vyprcháva a v posledných minútach sa snažia predovšetkým o aktívne držanie lopty, čo sa im aj darí.
     
    15
    Bluebirds mohli pohroziť po ojedinelom brejku po ľavej strane, ale Johnov center skončil iba u Smallinga.
     
    16
    Držanie lopty je do týchto chvíľ pomerne jednoznačné v pomere 65-35 pre domácich Red Devils.
     
    17
    United poslali do šestnástky hostí ďalšiu navštívenku, ale van Persie sa ku koncovke nedostal. Na prvej žrdi pracoval kapitán Hudson.
     
    18
    Na druhej strane sa prezentoval i ofenzívny líder Craig Bellamy, ktorý pálil spoza šestnástky. Jeho projektil však letel dobré dva metre nad.
     
    19
    United pokračujú v posúvaní si lopty zo strany na stranu, ale ďalšie gólové situácie sa zatiaľ nerodia.
     
    20
    Teraz bol však Young veľmi blízko, keď sa v sklze snažil využiť presný center od Juana Matu. Ten naznačil, v čom by mohol byť jeho prínos pre hru United. Ashley Young sa však k ideálnej koncovke nedostal a jeho strela z malého vápna letela tesne mimo.
     
    21
    Mutch adresoval nepríjemný lakeť do tváre Jonnyho Evansa, ale žltiť sa zatiaľ nebude. Mutchov zákrok si však s férovosťou nepotykal.
     
    22
    Craig Pawson siahol do kapsičky až teraz, keď si s rýchlym Valenciom nevedel rady Craig Bellamy. Ten vidí po svojom nekompromisnom stiahnutí žltú kartu.
     
    23
    United rozohrávali z tridsiatich metrov na zadnú žrď, kde hlavičkoval Chris Smalling. Jeho pokus však letel vedľa pravej Marshallovej tyče.
     
    24
    Na druhej strane bude po Whittinghamovej práci nasledovať rohový kop z ľavej strany. Chytí sa Cardiff po štandardke?
     
    25
    Zatiaľ však nie. Bellamy centroval na malé vápno, kde si však po loptu došiel španielsky gólman David De Gea.
     
    26
    Dopredu mohli ísť opäť aj červení, keď Robin van Persie vysúval vo vápne Matu. Pred ním však Marshall zasiahol včas.
     
    27
    Cardiff sa stále snaží dostať do zápasu, ale zatiaľ sa im to príliš nedarí. Stretnutie sa odvíja zväčša medzi šestnástkami.
     
    28
    Teraz to vypadalo na nepresnú rozohrávku od Mutcha, ale ten bol nepríjemne dohratý od Jonesa a hostia budú rozohrávať z polovice ihriska.
     
    29
    Ich pokus o postupnú rozohrávku však stroskotal a Cambellovi nakoniec odskočila lopta za postrannú čiaru.
     
    30
    Po Matovom centri mohol z piatich metrov zakončovať Valencia, ale pred ním ordinoval pozične hrajúci Caulker.
     
    31
    United sa prezentovali krásnou kombináciou na polovici ihriska, ktorá však skončila u Rafaela, ktorého odzbrojil napádajúci Mutch.
     
    32
    O loptu prichádza i rozohrávajúci hráč hostí Medel, na ktorého dobiedzal Mata. Španielovi sa však na polovici ihriska píska faul a Cardiff rak môže rozohrávať z pokoja.
     
    33
    Príliš si však nepomohli a po práci aktívneho Younga bude nasledovať druhý domáci roh. Rozohrávať ho bude sám Young.
     
    34
    Red Devils rozohrávali rohový kop na krátko a po krásnej kombinácii medzi Matom a Youngom mohol z vnútra malého vápna zakončovať Robin van Persie. Jeho krížna strela však o centimetre minula ľavú žrď.
     
    35
    Na druhej strane sa takisto diali veci, keď po pravej strane unikol Craig Noone. Po jeho centri mohol na päťke zakončovať Mutch, ale ten na loptu nedoskočil.
     
    36
    Mutch sa tentokrát ocitol v pozícii rozohrávajúceho, ale svoju rolu pod tlakom nezvládol a loptu poslal iba k De Geovi.
     
    37
    Domáci sa nikam nehrnú a opäť rozbiehajú postupnú kombináciu z vlastnej polovice. To je koloritom úvodného dejstva.
     
    38
    Ashley Young dáva zabudnúť na svoje nepodarené výkony a dnes predvádza slušný výkon. Napriek tomu sa tentokrát jeho center neujal, keď pred Valenciom hlavičkoval Hudson.
     
    39
    Cardiff zatiaľ síce bojuje, ale v ofenzíve mu chýba potrebná kvalita. Po menšom De Geovom lapsuse budú mať k dispozícii rohový kop.
     
    40
    Ten si však už po niekoľkýkrát nachádza iba Chrisa Smallinga, ktorý nie je pre Cardiff práve ideálnym adresátom centrovaných lôpt.
     
    41
    O domácu odpoveď sa staral Ashley Young, ktorý si na ľavej strane povodil McNaughtona. Ten však svoju prácu napokon zvládol a loptu poslal aspoň do outu.
     
    42
    Hostia musia opäť pressovať rozohrávku Devils, čo ich stojí ukrutne veľa síl. Na iný štýl boja však nemajú dostatočnú kvalitu.
     
    43
    Menší rozruch v šestnástke hostí, kde sa k zemi porúčal Patrice Evra. Po zákroku McNaughtona sa však penalta nepískala.
     
    44
    Pomalé prvé dejstvo sa už v závere iba dohráva a na polčasovú prestávku pôjdeme zrejme za aktuálneho stavu 1:0.
     
    45
    Nič na tom nezmení ani Rafaelov center, ktorý mal nájsť van Persieho. Miesto neho však smerovala lopta iba k Marshallovi.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas nepriniesol žiadny dynamický bomba-futbal. Domáci sa upokojili rýchlym gólom zo šiestej minúty, odkedy sa dostali iba do dvoj zaujímavých príležitostí. Young ani Persie však skóre nezvýšili a Cardiff má preto v druhom polčase na čom stavať.

    Pokúsia sa hostia o senzáciu, alebo si to Diabli postrážia? To sa dozvieme približne od 21:46.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Vitajte späť na Old Trafford, kde budeme pokračovať druhým polčasom. Dúfam, že už bez technických problémov z mojej strany. V polčasovej prestávke sme nestriedali. Výkop druhého dejstva majú hostia.
     
    47
    Hostia začali pomerne dlhým držaním lopty v okolí stredovej čiary, ktoré ukončil až John, ktorý si nespracoval Nooneov pas.
     
    48
    Svojej stredovej formácii sa snažil vypomôcť i van Persie, po ktorého zadovke sa však Rafael k lopte nedostal. Tej sa poľahky zmocňuje John.
     
    49
    Cardiff už na konci prvého polčasu zlepšil držanie lopty, ale stále je to statické a predovšetkým v dostatočnej vzdialenosti od De Geu.
     
    50
    Mata si nádherne vymenil loptu s Valenciom a po Ekvádorčanovom centri mohol na päťke zakončovať Persie. Lopta však letela iba do jeho záklonu a Holanďanova koncovka sa tak nekonala.
     
    51
    Jordon Mutch hlási zdravotný problém a preto musí ísť z ihriska dole. Na jeho miesto príde postrach z prvého zápasu Kyung Kim.
     
    52
    United medzitým rozohrávali z okraja šestnástky voľný kop, ale Persieho center letel iba vysoko nad. Nasledovať tak bude odkop od bránky hostí.
     
    53
    Devils však stále nemajú požadované obrátky a ich jednogólové vedenie môže byť v závere zápasu ošemetné.
     
    54
    Cardiff sa však mohol dostať k vyrovnaniu po tom, čo sa na ľavej strane odpútal John. Ten sa poľahky zbavil Rafaela a pred bránkou sa mu ponúkal neobsadený Fraizer Cambell. Mladý ľavý bek mu však posúval lopty na päty, načo už Cambell zareagovať nestihol.
     
    55
    Červení sa tak naďalej hrajú s ohňom a Cardiff City si je toho vedomý. Devils by čím skôr potrebovali druhý gól.
     
    56
    Útočili však opäť hostia, keď na pravej strane štrikoval s loptou Cambell. Jeho následný center už pokryl Jonny Evans.
     
    57
    Hostia sú však v druhom dejstve prekvapujúco aktívnejším celkom! Red Devils ešte môžu mať veľké problémy.
     
    58
    Držanie lopty 38-62 pre Cardiff. Na oboch stranách sme sledovali ofenzívne výpady, ktorým chýbala presnejšia prihrávka vo vápne.
     
    59
    Manchester United dal gól!
    Devils však získavajú možno rozhodujúci náskok! ASHLEY YOUNG hrá najlepší zápas posledných mesiacov, čo dokumentoval i streleným gólom. Na ľavej strane ho uvoľnil kapitán Evra, Young sa odpútal od brániaceho McNaughtona a z dvadsiatich metrov predviedol jeho povestný obstrel. Ten smeroval nechytateľne k ľavej žrdi a gólman Marshall bol bez nároku na zákrok.
     
    61
    Odhodlanie Cardiffu však naďalej pretrváva a hostia to opäť skúšali centrami zo strán. Oba však odvrátil dnes výborný Chris Smalling.
     
    62
    O gólový zápis sa pokúšal i Juan Mata, ktorý sa pohral s brániacim Caulkerom a následne to vyskúšal z hranice šestnástky. Marshall však jeho prízemný pokus kryl.
     
    63
    Teraz prichádza na rad výmena dvoch generálnych bombardérov Manchestru United. Namiesto Persieho naskakuje uzdravený Wayne Rooney.
     
    64
    Toho sa okamžite snažil nájsť na hrote Valencia, ale pred Wazzom hasil stopér Caulker. United však zvyšuje otáčky.
     
    65
    Na ofenzívny výlet sa vydal i stopér Jonny Evans, ktorý príliš nešpekuloval a skúsil to z dvadsiatich metrov. Jeho strela ale letela vedľa ľavej žrde.
     
    66
    O slovo sa hlásil i kat Červených Diablov z jesenného zápasu. Bo-Kyung Kim však pálil iba do stredu bránky.
     
    67
    Cardiff to naďalej skúša predovšetkým po krídelných výpadoch, ale tadiaľ zatiaľ cesta nevedie. Do konca zápasu už veľa nezostáva.
     
    68
    Teraz však chvíľku hrať nebudeme, keď sa na zemi ocitá kapitán hostí Hudson. Na trávniku je už lekárky tím Walesanov.
     
    69
    Problémy kapitána hostí Marka Hudsona sú zrejme vážnejšie a musí opustiť ihrisko. Na jeho miesto príde Ben Turner.
     
    70
    Striedajú i domáci Diabli, keď ihrisko opustí všetkými masťami mazaný Ryan Giggs. Na jeho miesto príde Tom Cleverley.
     
    71
    Hostia mali k dispozícii voľný kop od postrannej čiary, ktorý však v zakončenie Cardiffu neviedol. Lopty sa poľahky zmocnil De Gea.
     
    72
    Medel si pomáhal proti Matovi rukami a domáci budú mať k dispozícii voľný kop z dobrých štyridsiatich metrov.
     
    73
    Mata rozohrával do strany na Rooneyho, ktorý sa postaral o nádherný strelecký pokus, ktorý letel len tesne mimo. Keďže tam bol ešte teč, tak nasledovať bude rohový kop.
     
    74
    Po rohovom kope sa United ešte nepresadili, ale v následnej akcii prihrával Rooney doprava na Valenciu, ktorý sa pohral s Johnom a následne z vypálil z desiatich metrov. Jeho dobre mierený pokus však zastavila pravá Marshallova žrď!
     
    75
    United pokračovali ďalším rohovým kopom, ktorý rozohrával opäť Young. Na prvej žrdi však úradoval Steven Caulker.
     
    76
    Hostia chceli odpovedať rýchlym protiútokom po pravej strane, ale Nooneovi sa nepodarilo nájsť vo vápne Cambella. Ľahká lopta pre Rafaela.
     
    77
    Cardiff sa po ťažkých minútach dokázal upokojiť a rozbehnúť kombináciu na vlastnej polovici. Na ofenzívnejší prejav to však zatiaľ nevypadá.
     
    78
    Ole Gunnar Solskjaer strieda i naposledy, keď namiesto Noonea príde jeho krajan a mládežnícky hráč Devils Mats Daehli.
     
    79
    Uvidíme, či sa mu ešte podarí rozhýbať statickú hru Cardiffu, ktorý má na súperovej polovici značné problémy a jeho dobré držanie lopty tak vychádza naprázdno.
     
    80
    Úvodného gólového zápasu sa mohol dočkať i Juan Mata, ktorý dostál výbornú spätnú prihrávku od Evru. Španielov pokus však vyhlavičkoval brániaci Turner.
     
    81
    Hostia pokračujú vo svojom bojovnom výkone, ktorý však akosi postráda kvalitu. Po ďalšej snahe na pravej strane budú aspoň vhadzovať.
     
    82
    United však potvrdili, že sú dnes ďaleko nebezpečnejší. Rooney vybojoval na pravej strane rohový kop, po ktorom mohol hlavičkovať Evans. Pred ním však zahral Caulker.
     
    83
    Po prvýkrát sa do hry zapojil i Daehli, ktorý však z ľavej strany odcentroval iba k Evansovi, ktorý okamžite rozohral na Valenciu.
     
    84
    Juan Mata môže byť so svojim debutom spokojný. Za svoj výkon získava standing ovation a nemalý potlesk si užíva i striedajúci Januzaj.
     
    85
    Na trávniku však pokračujeme rohovým kopom hostí, ktorý bude rozohrávať neubľúbený Craig Bellamy, bývalý to hráč Manchestru City či liverpoolskeho FC.
     
    86
    Jeho center letel na prvú žrď, kde zakončoval Turner, ale jeho hlavička išla iba nad neho a do bezpečia posiela loptu Evans.
     
    87
    Na druhej strane sa snažil prekvapiť Marshalla Rooney, ktorý vystrelil takmer z polovice ihriska. Brankár hostí bol však pozorný a zaskočiť sa nenechal.
     
    88
    Dobrú prácu odviedol i brániaci domáci hráč Phil Jones, ktorý sa postavil Kimovej strele a nasledovať tak bude iba roh.
     
    89
    O ten sa vo vzduchu postaral dobre hrajúci Jonny Evans. Pomaly sa už blížime k záveru zápasu sa pre Devils to vypadá na tri body.
     
    90
    O definitívu sa snažil postarať Rafael, ktorý sa však na pravej strane nepretlačil a po Johnovej práci sa bude kopať od hosťujúcej bránky.
     
    90+1
    Adnanovi Januzajovi veľa času netrebalo a takmer sa stihol strelecky presadiť. Dnes famózny Ashley Young vysunul na ľavej strane Evru, ktorý vletel do šestnástky hostí a následne prihrával pod seba práve na Januzaja. Ten pálil z desiatich metrov pravačkou a jeho pokus letel len tesne vedľa ľavej žrde.
     
    90+2
    Krátko nato vyprášil svoju pravačku i Rooney, ktorý však mieril spoza šestnástky tesne mimo. Nachádzame sa už v polovici štvorminútového nadstavenia.
     
    90+3
    Zápas sa už iba dohráva a domácim už tri body neutečú. Pred ďalším programom futbalovej jari to bude dôležitý impulz.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Na Old Trafford sa domácim podarilo splniť povinnú jazdu proti outsiderovi z južného Walesu. Devils síce výkonom neohromili, ale boli jednoznačne lepším a nebezpečnejším celkom. Príjemným prekvapením bolo vystúpenie Ashleyho Younga, ktorý sa v posledných mesiacoch trápil. Nestratilo sa ani zaujímavé duo Mata-van Persie. United sa v živej tabuľke doťahuje na Everton na rozdiel dvoch bodov. Cardiff zostáva posledný.

    Ďakujem Vám za pozornosť a nezabúdajte, že 23. kolo anglickej Premier League pokračuje i zajtrajšími zápasmi. (22:40:31)

    Erik Farkaš

    Góly: 6. Persie, 59. Young

    Karty:   22. Bellamy (CAR)


    Manchester United: De Gea – Rafael, Smalling, Evans, Evra (C) – Jones, Giggs – Valencia, Mata, Young – van Persie
    Náhradníci: Lindegaard – Rooney, Chicharito, Cleverley, Fletcher, Kagawa, Januzaj

    Cardiff City FC: Marshall – McNaughton, Caulker, Hudson (C), John – Noone, Medel, Mutch, Whittingham – Bellamy, Cambell
    Náhradníci: Lewis – Turner, Kim, Eikrem, Gunnarsson, Daehli, Berget

    Rozhodca: Craig Pawson – D. Cann, M. McDonough – H. Webb