Manchester United – Cardiff 2:0 (kon.) | Norwich – Newcastle 0:0 (kon.) | Southampton – Arsenal 2:2 (kon.)
Swansea – Fulham 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Hull City 1:0 (kon.) | Liverpool – Everton 4:0 (kon.)
koniec
Manchester United
2:0 (1:0)
Cardiff City FC
Utorok 28.01.2014, 20:45 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na Old Trafford sa domácim podarilo splniť povinnú jazdu proti outsiderovi z južného Walesu. Devils síce výkonom neohromili, ale boli jednoznačne lepším a nebezpečnejším celkom. Príjemným prekvapením bolo vystúpenie Ashleyho Younga, ktorý sa v posledných mesiacoch trápil. Nestratilo sa ani zaujímavé duo Mata-van Persie. United sa v živej tabuľke doťahuje na Everton na rozdiel dvoch bodov. Cardiff zostáva posledný.

    Ďakujem Vám za pozornosť a nezabúdajte, že 23. kolo anglickej Premier League pokračuje i zajtrajšími zápasmi. (22:40:31)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zápas sa už iba dohráva a domácim už tri body neutečú. Pred ďalším programom futbalovej jari to bude dôležitý impulz.
     
    90+2
    Krátko nato vyprášil svoju pravačku i Rooney, ktorý však mieril spoza šestnástky tesne mimo. Nachádzame sa už v polovici štvorminútového nadstavenia.
     
    90+1
    Adnanovi Januzajovi veľa času netrebalo a takmer sa stihol strelecky presadiť. Dnes famózny Ashley Young vysunul na ľavej strane Evru, ktorý vletel do šestnástky hostí a následne prihrával pod seba práve na Januzaja. Ten pálil z desiatich metrov pravačkou a jeho pokus letel len tesne vedľa ľavej žrde.
     
    90
    O definitívu sa snažil postarať Rafael, ktorý sa však na pravej strane nepretlačil a po Johnovej práci sa bude kopať od hosťujúcej bránky.
     
    89
    O ten sa vo vzduchu postaral dobre hrajúci Jonny Evans. Pomaly sa už blížime k záveru zápasu sa pre Devils to vypadá na tri body.
     
    88
    Dobrú prácu odviedol i brániaci domáci hráč Phil Jones, ktorý sa postavil Kimovej strele a nasledovať tak bude iba roh.
     
    87
    Na druhej strane sa snažil prekvapiť Marshalla Rooney, ktorý vystrelil takmer z polovice ihriska. Brankár hostí bol však pozorný a zaskočiť sa nenechal.
     
    86
    Jeho center letel na prvú žrď, kde zakončoval Turner, ale jeho hlavička išla iba nad neho a do bezpečia posiela loptu Evans.
     
    85
    Na trávniku však pokračujeme rohovým kopom hostí, ktorý bude rozohrávať neubľúbený Craig Bellamy, bývalý to hráč Manchestru City či liverpoolskeho FC.
     
    84
    Juan Mata môže byť so svojim debutom spokojný. Za svoj výkon získava standing ovation a nemalý potlesk si užíva i striedajúci Januzaj.
     
    83
    Po prvýkrát sa do hry zapojil i Daehli, ktorý však z ľavej strany odcentroval iba k Evansovi, ktorý okamžite rozohral na Valenciu.
     
    82
    United však potvrdili, že sú dnes ďaleko nebezpečnejší. Rooney vybojoval na pravej strane rohový kop, po ktorom mohol hlavičkovať Evans. Pred ním však zahral Caulker.
     
    81
    Hostia pokračujú vo svojom bojovnom výkone, ktorý však akosi postráda kvalitu. Po ďalšej snahe na pravej strane budú aspoň vhadzovať.
     
    80
    Úvodného gólového zápasu sa mohol dočkať i Juan Mata, ktorý dostál výbornú spätnú prihrávku od Evru. Španielov pokus však vyhlavičkoval brániaci Turner.
     
    79
    Uvidíme, či sa mu ešte podarí rozhýbať statickú hru Cardiffu, ktorý má na súperovej polovici značné problémy a jeho dobré držanie lopty tak vychádza naprázdno.
     
    78
    Ole Gunnar Solskjaer strieda i naposledy, keď namiesto Noonea príde jeho krajan a mládežnícky hráč Devils Mats Daehli.
     
    77
    Cardiff sa po ťažkých minútach dokázal upokojiť a rozbehnúť kombináciu na vlastnej polovici. Na ofenzívnejší prejav to však zatiaľ nevypadá.

    Erik Farkaš

    Góly: 6. Persie, 59. Young

    Karty:   22. Bellamy (CAR)


    Manchester United: De Gea – Rafael, Smalling, Evans, Evra (C) – Jones, Giggs – Valencia, Mata, Young – van Persie
    Náhradníci: Lindegaard – Rooney, Chicharito, Cleverley, Fletcher, Kagawa, Januzaj

    Cardiff City FC: Marshall – McNaughton, Caulker, Hudson (C), John – Noone, Medel, Mutch, Whittingham – Bellamy, Cambell
    Náhradníci: Lewis – Turner, Kim, Eikrem, Gunnarsson, Daehli, Berget

    Rozhodca: Craig Pawson – D. Cann, M. McDonough – H. Webb