Udinese – Lazio 2:3 (kon.) | Bologna – Neapol 2:2 (kon.) | CFC Janov – Inter 1:0 (kon.)
Bergamo – Cagliari 1:0 (kon.) | Catania – Fiorentina 0:3 (kon.) | Chievo – Parma 1:2 (kon.)
Sassuolo – Turín 0:2 (kon.) | AC Miláno – Hellas Verona 1:0 (kon.)
koniec
Bologna FC
2:2 (1:0)
SSC Neapol
Nedeľa 19.01.2014, 15:00 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Zápas sa nám napokon skončil remízou 2:2 a vzhľadom ku vývoju hry s ňou misa byť domáci nadmieru spokojní. V prvom polčase sme videli vyrovnanú hru, ale o čosi viac mali z hry hostia. Gól avšak strelili v 37.minúte zásluhou Bianchio domáci a po polčase viedli 1:0. Druhý polčas sa niesol v jasnej réžii hráčov hostí. Na domáci tlačil ia tlačili a dokázali gólmi Higuaína (11m) a Callejóna otočiť stav zápasu na 1:2. Lenže, domáci sa nevzdali a naplno zabrali v nadstavenom čase a po druhom góle Bianchio sa radovali z vyrovnania. Viac sa už neudialo a tak sa zápas skončil remízou 2:2, ale víťazstvo si dnes hostia určite zaslúžili, lenže hrá sa na góly a nie na šance.

    Mne už neostáva nič iné ako Vám zaželať príjemný zvyšok večera a úspešný štart do pracovného týždňa. Lúči sa s Vami Miroslav Revaj. Dovidenia pri ďalších prenosoch. (17:02:45)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V závere nadstaveného času majú loptu domáci a nikam sa už nehrnú. Všetko nasvedčuje tomu, že zápas už skončí remízou.
     
    90+2
    Žltú kartu dostává Fernández (SSC Neapol).
     
    90+1
    Bologna dala gól! Tak to je neuveriteľné! Domácim sa podarilo v závere zápasu vyrovnať na 2:2. Celý druhý polčas sa len bránili, stratil svoj náskok, avšak sa nevzdali a do poslednej chvíle bojovali, čoho výsledkom je tento gól na 2:2. Nenápadný center do 16-tky hostí sa dostal na vzdialenú tyč, kde stál domáci BIANCHI, ktorý dáva svoj druhý gól v zápase a je tak vyrovnané.
     
    90+
    Nadstavujú sa ešte 3 minúty.
     
    90
    Už nám bežia posledné chvíle riadneho hracieho času. Domáci pri lopte a všetko už vrhajú do útoku.
     
    88
    Domáci spravili chybu v kombinácii a pred 16-tkou hostí loptu stratili. Hostia sa však už nikam neponáhľajú. Zvolili postupný a pomalý útok. Domáci ich napádajú, ale loptu nemôžu získať.
     
    87
    Hostia teraz pekne vycvičili domácu obranu, za loptu sa následne hnal autor gólu na 1:1 Higuaín, ale v jeho snahe ho zastavil ofsajd. Domáci tak zadarmo získali loptu a musia sa snažiť dostať pred bránu hostí.
     
    85
    Oslabení domáci sa teraz nemôžu dostať ku lopte. Hostia sa s ňou hrajú na svojej polovičke. Domácim ju nechcú ani na chvíľu požičať. Domácim sa ta čas na vyrovnanie už veľmi kráti.
     
    84
    Domáci Kone teraz pekne zavaril domácim, ktorý potrebujú streliť gól, ale budú ho musieť streliť len v počte 10 hráčov. Neudržal nervy na uzde, zákerne odzadu fauloval, uvidel tak druhú žltú kartu v zápase a to sa rovná karte červenej.
     
    83
    Domáci sa teraz zmocnili lopty, ale nedarí a im ohroziť bránu hostí. Hostia ich dobre vytáčajú ďaleko od svojej brány. Uvidíme, či ešte uvidíme nejaký gól v tomto zápase.
     
    82
    Striedanie v tíme Bologna FC: z ihriska odchádza Morleo, prichádza Acquafresca.
     
    81
    Hostia sú opäť pri lopte a domáci sa ku nej ani nemôžu dostať. Hostia však zvolili kombináciu na svojej polovičke a dopredu sa už moc nehrnú. Domáci ich tak musia vysoko napádať, ale loptu sa im nedarí získať.
     
    80
    Neapol dal gól! Hostia dávajú svoj druhý gól v tomto polčase, čo znamená, že sa im podarilo zápas otočiť na 2:1 z ich pohľadu. Hostia začali útok prakticky od svojej brány, postupne sa dostali až do 16-tky domácich, kde sa lopta dostala na kopačku CALLEJÓNA, ktorý peknou prízemnou strelou ku tyči prekonal bezmocného domáceho brankára.
     
    79
    Striedanie v tíme Bologna FC: z ihriska odchádza Pérez, prichádza Christodoulopoulos.
     
    78
    Domáci po veľmi dlhej dobe sa dostali dopredu a strelu vyslal Koné, ktorému strela však moc nesadla a jeho pokus len preletel vysoko ponad bránu hostí.
     
    75
    Mertens to vie aj individuálne, presvedčil nás o tom svojim pekným únikom cez dvoch hráčov domácich, ale s tým tretím si už neporadil a ten mu vystavil stopku. Domáci majú loptu, ale dopredu sa moc nehrnú.
     
    74
    Roh pre domácich moc veľké nebezpečenstvo neznamenal a domáca obrana loptu odkopla preč. v útoku však aj naďalej ostávajú hostia.
     
    73
    Tak a teraz môžu domáci bozkávať ruky ich brankárovi Curcimu. Dnes veľmi aktívny Mertens sa zmocnil pred 16-tkou domácich lopty, jeho strela letela krásne do prvého horného rohu, ale ešte krajší zákrok predviedol domáci brankár a loptu vytlačil na rohový kop.
     
    72
    Striedanie v tíme Bologna FC: z ihriska odchádza Cherubin, prichádza Mantovani.
     
    71
    Až teraz po dlhej dobre registrujeme strelu domácich, po brejku ju vyslal Bianchi, ale svoj druhý gól ako aj druhý gól domácich v zápase nepridal. Hostia tak získavajú loptu a určite sa opäť budú snažiť dostať domácich pod tlak.
     
    70
    Hostia teraz prebrali úplnú réžiu tejto hry. Domáci majú už veľké problémy odvracať jeden center za druhým, ktorý smeruje do ich 16-tky. Domáci hrajú teraz len na brejky, ale tie sa končia niekde v strede poľa.
     
    69
    Hostia si prakticky hneď vybojovali loptu späť na svoje kopačky a opäť dostávajú domácich pod tlak. Domáca obrna aj naďalej však vzdoruje a nechce ich do šance pustiť. Hostia hrajú v druhom polčase až moc pasívne.
     
    68
    Dnes je v zápase veľmi aktívny hosťujúci Mertnes, ktorý opäť nebezpečne pálil na domácu bránu, ale jeho pokus dokázal do svojich rukavíc chytiť brankár domácich Curci. Domáci si tak aspoň na malú chvíľu môžu vydýchnuť.
     
    66
    Stále sledujeme nátlakovú hru hostí. Sledujeme prevažne hru na domácej polovičke. Domáci sa naďalej úspešne bránia, ale svojou pasivitou si doslova koledujú o druhý gól.
     
    65
    Domáci Pazienza to prehnal s agresivitou a dostáva za to žltú kartu.
     
    64
    Vyrovnávajúci gól hostí veľmi nakopol. Stále dostávajú hostí pod tlak, ktorý nevedia kam skôr skočiť. Mertens opäť pálil z diaľky, ale jeho pokus len tesne minul domácu bránu.
     
    63
    Neapol dal gól! Loptu si na biely bod postavil HIGUAÍN a kopol loptu do opačného smeru, než sa hodil domáci brankár. Je vyrovnané 1:1 !
     
    62
    Garics fauloval v 16-tke a budeme svedkami pokutového kopu. Navyše dostáva za tento faul žltú kartu.
     
    61
    Bola nariadená penalta pre hostí !
     
    60
    Tlak domácich pokračuje aj naďalej. Mertens to skúšal z veľkej diaľky, ale narobil problémy brankárovi Curcimu, ktorý loptu len vyrazil, tá padla pred neho, našťastie ju domáci stopér hneď odkopol preč.
     
    59
    Do hry sa dostáva aj náš Marek Hamšík, ktorý nahradí v zápase Pandeva.
     
    58
    Domáci sú teraz pod tlakom a dopúšťajú sa mnoho faulov. Po jednom z nich dostáva domáci Kone žltú kartu.
     
    57
    Spomínaný Bianchi, ktorý sa ocitol v ofsajde ešte zakončil akciu strelou a správne mu podľa pravidiel bola udelená žltá karta.
     
    56
    V tomto polčase ojedinelý útok domácich bol zastavený ofsajdom. Auto zatiaľ jediného gólu Bianchi si až moc skoro nabehol za obranu a bol mu odpískaný ofsajd.
     
    55
    Opäť sme videli dobrý center do 16-tky domácich, po ktorom sa Higuaín pokúšal vystrihať nožničky, ale loptu netrafil a len padol na zem. Loptu tak získali domáci futbalisti.
     
    54
    Pekný center do 16-tky domácich vyslal Callejón, ale lopta skončila len pri domácom stopérovi, ktorý hneď loptu odkopol preč a tak ešte domáci ostávajú v útočnom ťažení na bránu domácich.
     
    53
    Útok hostí zastavil hlavný rozhodca, ktorý videl nedovolený zákrok. Domáci si tak môžu z tlaku vydýchnuť.
     
    52
    V osobnom súboji si domáci počínali nedovolene a tak sa po rohu do zakončenia ani nedostali. Loptu tak získavajú hostia, ktorý sa snažia opäť ohroziť domácich.
     
    51
    Rýchly brejk domácich priniesol týmto hráčom rohový kop. Uvidíme ako s ním naložia.
     
    50
    Stále sledujeme tlak hostí, ale ani napriek nemu sme zatiaľ väčšiu šancu nezaregistrovali. Domáci sa úspešne bránia a hostí do šance nepúšťajú. Brankár Curci moc zasahovať nemusel.
     
    49
    Hostia opäť dostali domácich pod tlak a tí sa musia brániť. Pandev vyslal center do 16-tky, ale loptu si vo vzduchu vybojoval Antonsson a nedovolil hosťom ohroziť bránu domácich.
     
    48
    Domáca obrana zatiaľ úspešne vzdoruje a hostí do šance nechce pustiť. Domáci sa dostali do brejku, ale ten sa zastavil v strede poľa. Hostia sa tak opäť môžu pokúsiť o ohrozenie brány svojho súpera.
     
    47
    Hostia sa hneď natlačili pred 16-tku domácich a začali veľmi aktívne. Snažia sa čo najrýchlejšie vyrovnať.
     
    46
    Druhý polčas sa nám už začal. Výkop mali hostia.
    Oba tímy nastúpili bez zmien v zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Všetko je už pripravené na druhý polčas, ktorý sa nám za chvíľočku začne.
     
    Po prvom polčase sú vo vedení domáci, keď sa v 37.minúte presadil po krásnom centri hlavou Bianchi. Zatiaľ sledujeme zaujímavé stretnutie, v ktorom mali miestami na vrch hostia, ale gól sa im streliť nepodarilo. Celkovo sme ani moc veľkých šancí nevideli, kým neprišiel gól domácich v 27.minúte, ktorý výrazne oživil ento zápas.

    Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, na ktoré ho sledovanie ste všetci pozvaní.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V závere prvého polčasu mohol vyrovnať Callejón, po krásnom centri zakončoval hlavou, ale jeho pokus naozaj len tesne minul domácu bránu. Domáci mali teraz veľké šťastie !
     
    45+
    Nadstavuje sa ešte 1 minúta.
     
    44
    Žltú kartu dostává Pérez (Bologna FC).
     
    43
    Roh hostí neznamenal žiadne nebezpečenstvo pre hráčov domácich. Tí získali loptu a v pohode si ju prihrávajú medzi sebou. Dopredu sa nehrnú, už asi len čakajú na koniec prvého polčasu.
     
    42
    Tlak hostí pokračuje ja naďalej a hráči Neapola získali rohový kop po útočnej aktivite Pandeva.
     
    41
    Hosti sú aj naďalej pri lopte, ale domáci ich skvelo napádajú a hráčom hostí nedovolia sa dostať do šance. Uvidíme, či sa im podarí ubrániť hostí do konca tohto polčasu a ísť do šatní s jedno gólovým vedením.
     
    40
    Hostia sa dokázali dostať z tlaku domácich futbalistov a už sa skúšajú dostať dopredu a pritlačiť na domácich. Snažia sa o čo najrýchlejšie strelenie vyrovnávajúceho gólu. Uvidíme, či sa im to podarí.
     
    38
    Tak zatiaľ nudný zápas dostal poriadny náboj po góle domácich. Domácich gól veľmi nakopol a sú teraz lepším tímom. Hostia sa musia brániť pred centrami do ich 16-tky.
     
    37
    Bologna dala gól! A je tu prvý gól v zápase, ktorý sa podarilo streliť domácim, čo znamená ich vedenie 1:0 !
    Celá gólová akcia začala v strede poľa, kde loptu získali domáci hráči, následne prišiel z pravej strany krásny center do 16-tky hostí, ktorý našiel hlavu úplne voľného BIANCHIO, ktorý krásnou hlavičkou ku pravej tyči nedal brankárovi hostí žiadnu šancu !
     
    36
    Domáci sú aj naďalej pri lopte, ale kombinujú v blízkosti svojej brány.
     
    34
    Domáci teraz výrazne v zápase ožili a sú častejšie pri lopte. Zatiaľ sa im však nepodarilo ohroziť bránu svojho súpera. Sledujeme v týchto chvíľach vyrovnaný zápas, ale celkom nudný.
     
    33
    Domáci sa opäť skúšali dostať pred bránu hostí, ale dnes veľmi aktívny Diamanti si pomohol nedovolene a pripravil tak svoj tím o šancu aspoň na strelu.
     
    32
    Konečne sme videli väčšiu šancu v zápase. Postaralo sa o ňu domáci futbalisti, keď sa po peknom centri dostal do hlavičkového zakončenia Bianchi a jeho pokus len tesne preletel okolo pravého horného roku brány Neapolu.
     
    31
    Hostia to teraz skúsil dlhým nákopom pred bránu domácich, včas však z brány vybehol brankár domácich Curci a lopty vo vzduchu chytá do svojho náručia.
     
    29
    Musíme uznať, že zatiaľ v nudnom tempe hry majú o čosi viac z hry hostia, ale domáci ich do šancí nepúšťajú. Stále sme nevideli žiadnu veľkú gólovú príležitosť a nie to ešte gól.
     
    28
    Domáci Diamanti je dnes veľmi aktívny a teraz narobil pekný vietor v zadných radoch hostí. Blysol sa peknou individuálnou akciu, obišiel hneď niekoľko hráčov hostí, lenže jeho strela bola nepresná a letí mimo bránu hostí.
     
    27
    Hosťom ich útok moc nevyšiel, pred 16-tkou si nedovolene počínal Džemaili a obral tak svoj tím o sľubnú príležitosť na ohrozenie brány domácich.
     
    26
    Stále platí, že rohy dnes v zápase nejdú ani jednému z tímov. Zle zahrali tento roh domáci a hostia sa po ňom dostali do rýchleho brejku. Naštastie pre Neapol, Diamanti minul svojou strelou bránu hostí.
     
    25
    Teraz sa hosťom podarilo dostať domácich pod tlak a z ich útočnej aktivity vybojovali aspoň roh.
     
    23
    Moc záživného v tomto zápase sme zatiaľ nevideli. Stále čakáme aj na väčšiu šancu na jednej či druhej strane. Momentálne je to len také prekopávanie lopty zo strany na stranu.
     
    22
    Domáci to v týchto chvíľach skúšajú na brejky, podobne tomu bolo tak teraz, ale zastavil ich v tom ofsajd. Dopredu tak opäť vyrážajú hostia.
     
    21
    Naďalej sledujeme lepšiu hru hostí, ale to moc platné nie je , pretože málo strieľajú na bránu. Musíme však uznať, že domáca obrana je veľmi pozorná a nechce ich do vážnejšej šance pustiť.
     
    20
    Domácim však prechod do útoku nevyšiel, loptu si v strede poľa vybojovali hráči Neapola a skúšali sa čo najrýchlejšie dostať pred bránu domáceho tímu. V rýchlosti však spravili chybnú rozohrávku a loptu tak stratili.
     
    19
    Ani hosťom však rohové kopy zatiaľ moc v zápase nejdú, lopta skončila len pri hráčoch domácich. Tí si loptu podržali a postupne zakladajú svoj protiútok.
     
    18
    Roh zahrali domáci veľmi zle, lopta sa dostala na kopačky hostí, ktorý neváhali a hneď sa vydali smerom dopredu. Tiež si vybojovali rohový kop.
     
    18
    Pred Cherubinom dobre zasiahol obranca hostí a domáci celok tak vybojoval rohový kop.
     
    17
    Hostia v strede poľa zastavili útok domácich. Domáci hneď nakopli loptu dopredu, ale tá skončila len pri obrancoch Neapolu. Dopredu tak opäť vyrážajú hostia.
     
    16
    Domáca útočná akcia sa zatavila ofsajdom. Hostia mohli tak ostať pokojní.
     
    15
    Albiol nestíhal a tak zatiahol za ručnú brzdu, keď odzadu atakoval Diamantiho, začo mu rozhodca udeľuje žltú kartu.
     
    14
    Center Callejóna do 16-tky domácich skončil len na hlave jedného z domácich stopérov, ktorý loptu odhlavičkoval preč, V útoku však aj naďalej ostávajú hostia.
     
    13
    Lopta opäť pripadla na kopačky hostí. Zatiaľ moc záživný futbal nesledujeme, ale viac z hry majú hostia. Uvidíme, kedy sa dočkáme aj prvého gólu v zápase.
     
    12
    Domáci však loptu rýchlo stratili a hráči hostí sa už hnali dopredu. V ich útočnom ťažení na bránu ich však zastavil ofsajd.
     
    11
    Z rohu sa hráčom hostí nepodarilo ohroziť bránu svojho súpera, center od rohovej zástavky bol moc nepresný a loptu tak získali domáci futbalisti.
     
    10
    Neapol svojim nebezpečne vyzerajúcim útok vybojoval prvý rohový kop v zápase. Uvidíme ako s ním naložia.
     
    9
    Hráči sú už v poriadku a v hre sa môže pokračovať. Lopta pripadla po fair-play lopte hosťom.
     
    8
    V strede poľa došlo ku zrážke hráčov, ktorý ostávajú ležať na trávniku. Uvidíme či dôjde aj ku ošetreniu.
     
    7
    Útok domácich neznamenal pre hostí žiadne nebezpečenstvo a hostia si loptu vybojovali späť na svoje kopačky. Teraz sa skúšajú dostať až pred bránu domácich.
     
    6
    Domáci sú teraz pri lopte a zvolili postupný útok na bránu. Zatiaľ sa darí hosťom tento útok eliminovať.
     
    5
    Pekná akcia Neapolu, keď si do 16-tky nabehol Callejón, ale pri lopte bol skoršie brankár domácich a loptu pred ním zobral.
     
    4
    Hostia sú teraz častejšie pri lopte a skúšajú ohroziť bránu domácich. Zatiaľ sa im ku nej dostať nedarí, pretože domáca obrana je pozorná a dobre ich vytláča preč.
     
    3
    Registrujeme aj prvý pokus hostí. Džemaili to skúsil tvrdou strelou po zemi, ale bola nepresná a brankára Curciho neohrozila.
     
    2
    Priamy kop bol zahratý zo strany domácich dobre, lenže v 16-tke Neapolu si nedovolene počínal Morleo a tak nemohol túto akciu zakončiť. Lopta putuje na kopačky hostí.
     
    1
    Domáci sa skúšali hneď v úvode presadiť po kraji a získali prvý priamy kop v zápase.
     
    1
    Zápas sa nám už začal. Výkop mali domáci.
    Domáci dnes nastupujú v červených dresoch, hostia v modrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami sú už na hracej ploche. Do začiatku zápasu nám ostáva už len chvíľočka.
     
    Úvodné zostavy:

    Bologna FC: Curci – Antonsson, Natali, Cherubin – Garics, Kone, Pérez, Pazienza – Morleo, Diamanti, Bianchi.
    Náhradníci: Agliardi, Stojanović – Crespo, Krhin, Laxalt, Della Rocca, Christodoulopoulos, Acquafresca, Cristaldo, Mantovani, Moscardelli, Sörensen.

    SSC Neapol: Cabral – Maggio, Albiol, Fernández, Réveillére – Callejón, Inler, Džemaili, Panděv, Mertens – Higuaín.
    Náhradníci: Colombo, Baranovsky – Britos, Cannavaro, Hamšík, Armero, Insigne, Radošević, Zapata.

    Rozhodca: Damato – Crispo, Preti.
     
    Štadión Renato Dall'Ara hostí súboj "tretích" tímov. Kým však hostia z Neapola siahajú po druhom AS na čele tabuľky, Bologna sa utápa v hernej i výsledkovej kríze a je na mieste osemnástom.

    O forme Partenopei hovoria čísla – posledné tri súťažné stretnutia a celkové skóre v pomere osem ku jednej, to je viac než jasná vizitka ambiciózneho tímu. Benitezov tím sa upína k boju o Scudetto, hoci sa o ňom nahlas nehovorí . Napriek tomu je Neapol dlhodobo považovaný za jedného z najvážnejších konkurentov majstrovského Juventusu.

    Na predzápasovej konferencii Benitez poznamenal: "Vo Verone sme sa pokúšali dlhú dobu preniesť svoju snahu na výsledok a nakoniec sa nám to podarilo. Teraz sa chceme sústrediť len na Bolognu. Nikdy nie je dobré, keď súper vymení trénera, pretože neviete, čo od neho môžete očakávať. Som presvedčený, že tréner Davide Ballardini vtlačí Bologne novú tvár a bude veľmi nebezpečným tímom. Naším ďalším cieľom je neustále na sebe pracovať a postupne vytvoriť z ​​Neapola veľkoklub európskych rozmerov. Máme skvelých hráčov a určite môžeme ešte nejaké očakávať, tím rastie každým zápasom a náš potenciál je veľký, "uzatvára s chuťou pracujúci Benítez tému o atmosfére v klube.

    Bologna FC – pravdepodobná Zostava:
    Curci – Antonsson, Natali, Cherubin – Garics, Kone, Perez, trpezlivosť, Morley – Diamonds – White.
    SSC Neapol – pravdepodobná Zostava:
    Rafael – máj, Fernandez, Albiol, Armero – Inler, Dzemaili – Callejón, Mertens, Illustrious – Higuain.

    Vzájomné zápasy v roku 2013:
    08.05.2013 Bologna FC – SSC Neapol 0:3
    25.08.2013 SSC Neapol – Bologna FC 3:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 37. Bianchi, 90+1. Bianchi – 63. Higuaín (pen.), 80. Callejón

    Karty:   44. Pérez (BOL), 57. Bianchi (BOL), 58. Kone (BOL), 62. Garics (BOL), 65. Pazienza (BOL) – 15. Albiol (NEA), 90+2. Fernández (NEA)   84. Kone (BOL)


    Bologna FC: Curci – Antonsson, Natali, Cherubin – Garics, Kone, Pérez, Pazienza – Morleo, Diamanti, Bianchi.
    Náhradníci: Agliardi, Stojanović – Crespo, Krhin, Laxalt, Della Rocca, Christodoulopoulos, Acquafresca, Cristaldo, Mantovani, Moscardelli, Sörensen.

    SSC Neapol: Cabral – Maggio, Albiol, Fernández, Réveillére – Callejón, Inler, Džemaili, Panděv, Mertens – Higuaín.
    Náhradníci: Colombo, Baranovsky – Britos, Cannavaro, Hamšík, Armero, Insigne, Radošević, Zapata.

    Rozhodca: Damato – Crispo, Preti