Olomouc – Ústí n/L 5:2 (kon.) | Motor ČB – Most 3:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Benátky n/J 2:1 (3:2 po s.n.)
Šumperk – Beroun 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Havířov 6:0 (kon.) | Třebíč – Jihlava 1:3 (kon.)
Kadaň – Litoměřice 2:4 (kon.)
po s.n. (3:2)
BK Havlíčkův Brod
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
HC Benátky nad Jizerou
cz Sobota 21.12.2013, 17:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod • 1. liga (ČR)
Partner:
     
    51:16
    Na ledě to přituhuje a diváci se na tribunách bouří. Na lavici hanby míří za nedovolené bránění Jiří Říha (BEN), který tvrdě sejmul u pravého mantinelu kotouč vyvážejícího Rebela.
     
    50:57
    Bude se trestat. Na lavici hanby míří jeden z domácích hokejistů. Ve středním pásmu došlo k souboji, po němž se ocitl jeden z hostů na ledě. Oldřich Hejduk neváhal a vykázal na dvě minuty za sekání Jakuba Kadlece (HBR).
     
    48:14
    Máme zde vyloučení. Ondřej Kacetl bravurně podržel kotouč při průjezdu soupeře před branku, kde pak vznikla mela a na každé straně sedí jeden z hráčů. Z Benátek sedí Daniel Špaček (BEN) za sekání a za Rebely pyká Karol Korím (HBR) – hrubost.
     
    45:37
    Celek z Kotliny bude hrát přesilovou hru. Ve výhodě ještě projel do šance David Stach, ale Jan Lukáš jeho nahození podržel. Na lavici hanby již míří Josef Mikyska (BEN) za vysokou hůl.
     
    41:27
    Benátecká přesilovka neměla dlouhého trvání. Za krosček je vykázán na trestnou lavici Petr Ulrych (BEN). Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    41:14
    Domácí celek bude hrát opět v oslabení. Je to již sedmý vyloučený hráč Havlíčkova Brodu. Na lavici hanby míří Vojtěch Tomi (HBR) za držení.
     
    39:57
    Bude se ještě vylučovat. Nakonec to vypadá takto: Michal Bárta (BEN) podražení. Ondřej Vitásek (BEN) hrubost a Michal Švihálek (HBR) 2+2 hrubost.
     
    38:17
    Nepříjemnost pro domácí, kteří byli zatlačení do svého pásma a Marek Drtina (HBR) dostal dvě minuty za hákování.
     
    33:42
    Rebelové jsou v posledních momentech lepší a díky presinku za brankou si vykoledovali další přesilovku. Z kádru hostů je potrestán Marek Pabiška za držení protihráče.
     
    30:48
    Jan Berger se zmocnil u branky Ondřeje Kacetla kotouče a nakonec na něj byl spáchán přestupek proti pravidlům, který rozhodčí potrestal dvěma minutami za hrubost. Potrestán je Daniel Skalický (BEN).
     
    27:37
    Následně se ale Patrik Petruška (HBR) dopustil faulu a je mu odpískáno podražení. Rebelové se tak budou znovu bránit.
     
    18:46
    Už to vypadalo, že se hosté osvobodí, ale nakonec od modré čáry vypálil Tomáš Kolafa, ale trefil jen hruď Jana Lukáše. Následně vznikla rozmíška a Jiří Říha (BEN) míří ven za hrubost. 1:04 pět na tři!
     
    17:50
    Havlíčkův Brod bude hrát přesilovou hru. Dlouho se bojovalo u levého mantinelu o kotouč a nakonec se faulem provinil Lukáš Krejčík.
     
    15:38
    Opět bravurním zákrokem podržel svůj celek Ondřej Kacetl! Před prázdnou bránou stál Ondřej Vitásek, ale domácí gólman se včas přesunul. Dorážce zamezil svým sekáním Marek Drtina (HBR).
     
    11:58
    Benátky jsou zatím lepší a v další šanci se objevil Lukáš Krejčík, ale zblízka trefil jen Kacetlův beton. Následně jej krosčekem zpacifikoval Bohumil Jank (HBR). Přesilovka pro hosty.

    Richard Wagner

    Góly a asistencie: 47. Číp (Kadlec), rozh. náj. Stach – 40. Jonák (Mikyska, Špaček)


    BK Havlíčkův Brod: Kacetl (Novák) – Kolafa "A", Korím, Semrád, Vágner "A", Drtina, Jank, Kozlík, Zítka – Havel, Polodna "C", Číp – Berger, Tomi, Maliník – Švihálek, Stach, Milfait – Chlubna, Petruška, Kadlec.
    Trenér: Jiří Mička.

    HC Benátky nad Jizerou: Lukáš (Stejskal) – Říha, Ulrych, Vitásek, Šimek, Niko, Pabiška, Kajínek – Kica, Plodek "A", Skalický – Klimt "C", Skořepa "A", Bárta – Špaček, Jonák, Krejčík – Dlouhý, Mikyska, Psota – Maďar.
    Trenér: Filip Pešán. Vedoucí týmu: Tomáš Nejedlo.

    Rozhodca: Oldřich Hejduk – Martin Kreuzer, David Polonyi

    Diváci: 930