Kazachstan – Lotyšsko 6:1 (kon.) | Rusko – Česko 5:1 (kon.) | Kanada – Slovensko 6:0 (kon.)
Taliansko – USA 0:5 (kon.)
koniec
Kanada
6:0 (3:0, 1:0, 2:0)
Slovensko
Streda 18.12.2013, 20:00 • Palaghiaccio Comunale, Cavalese (Taliansko) • Zimná univerziáda
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí štvrtom zápase slovenskej reprezentácie na zimnej Univerziáde 2013 v talianskom Trentine!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami prinášať aktuálne dianie zo štadióna Palaghiaccio Comunale v Cavalese, kde proti sebe od 20:00 SEČ nastúpia univerzitné reprezentačné výbery Slovenska a Kanady.

    Zimná univerziáda (univerzitná olympiáda) je vysokoškolské medzinárodné športové podujatie, ktoré sa koná každé dva roky a momentálne talianské mesto Trentino hostí už 26. ročník. Hlavným organizátorom hier je Medzinárodná federácia vysokoškolského športu (International University Sports Federation – FISU). Pre súťažiacich platí vekové obmedzenie do 26 rokov a dôležitá je ich akademická príslušnosť, to znamená, že univerziáda je určená pre tých športovcov, ktorí sa popri kariére venujú aj štúdiu a navštevujú vysokú školu. Tento ročník zimnej univerziády hostí 12 súťažných disciplín a ľadový hokej samozrejme nemôže chýbať.

    Hokejového turnaja sa na tohtoročnej univerziáde zúčastňuje 12 reprezentačných výberov rozdelených do troch skupín. Do štvrťfinále postupuje osem tímov (reprezentácie umiestnené na prvých dvoch priečkach skupín plus dva najlepšie tímy z tretích priečok).

    Slovenskí reprezentanti sa vo svojom prvom zápase na tohtoročnej univerziáde predviedli v klasickom federálnom derby proti Českej republike. Slováci po dobrom výkone v tomto vyrovnanom zápase dokázali zdolať Čechov tesne 3:2 (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0) po samostatných nájazdoch a prestrieľali ich v pomere 43:24.
    V druhom zápase si naši chlapci zmerali sily proti outsiderovi skupiny B – univerzitnému výberu Veľkej Británie, ktorému uštedrili poriadny debakel 11:0 (4:0, 1:0, 6:0) a dokázali ho prestrieľať neuveriteľným pomerom 90:6.
    Tretí skupinový zápas priniesol duel o prvé miesto v tabuľke skupiny B, kde proti sebe nastúpili reprezentačné univerzitné výbery Slovenska a Ruska. Z víťazstva sa však napokon tešili Rusi, ktorí poslali za chrbát gólmana Srnca až päť pukov a napokon vyhrali jasne 5:1 (2:1, 2:0, 1:0).
    Slovenskí hokejisti teda po dobrom výkone skončili na druhej priečke skupiny B s piatimi bodmi za dve výhry a gólovým skóre 15:7, čo ich posunulo do štvrťfinále z celkovej piatej priečky spomedzi postupujúcich tímov.

    Kanaďania sa vo svojom prvom zápase vrámci skupiny C na tomto univerziádnom turnaji predviedli proti reprezentácii Japonska, ktorú po skvelom výkone dokázali deklasovať poriadnym debaklom 12:1 (5:1, 1:0, 6:0).
    Následne si "javorové listy" zmerali sily proti univerzitnému výberu Ukrajiny, kde bol favorit opäť viac než jasný a Kanaďania svoju úlohu potvrdili ďalším debaklom, keď tentokrát svojho súpera zložili výsledkom 11:0 (4:0, 1:0, 6:0).
    Po dvoch pomerne ľahkých a najmä jednoznačných výhrach Kanaďania narazili na reprezentačný výber Kazachstanu, ktorý predviedol oveľa lepší herný výkon ako "javorové listy" a dokázal svojho súpera zo zámoria bez väčších problémov zdolať výsledkom 4:2 (0:1, 3:0, 1:1).
    Kanaďania teda po dobrom výkone v základnej skupine skončili na peknej druhej priečke skupiny C so šiestimi bodmi za dve výhry a gólovým skóre 25:5 (doposiaľ najviac vsietených gólov na univerziáde). Tento výkon im zaručil priamy postup do štvrťfinále z celkovej štvrtej priečky spomedzi postupujúcich tímov.

    Podarí sa našim chlapcom uspieť vo štvrťfinále univerziádneho hokejového turnaja a poraziť Kanaďanov alebo práve oni potvrdia úlohu favorita?
     
    Slovenská defenzíva bude mať v tomto zápase naozaj veľa práce, keďže práve Kanaďania majú vo svojom kádri dvoch najproduktívnejších hráčov turnaja, ktorí majú na svojom konte už osem kanadských bodov.

    Nick MacNeil – 6 gólov a 2 asistencie – najlepší strelec turnaja
    Mike Cazzola – 2 góly a 6 asistencií – najlepší nahrávač turnaja
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada: Peters – Wall, Lacroix, D'orazio, Maione (A), Desnoyers, Day, Owens – Macneil, Heelis, Gazzola – Culligan (C), Faille, Carroll – Kirkpatrick, Desousa, Tanaka – Slaney (A), Vandall, Bloodoff

    Slovensko: Cibuľa – Slimák, Kramár, Tartaľ, Brejčák, Šedivý, Rais (C), Habšuda, Loydl – Gmitter (A), Cútt, Baláž – Čížek, Kentoš, Daniška – Kalináč, Piačka, Baran (A) – Varga, Boltun, Gápa

    Rozhodca: Stigell (FIN) – Lega (ITA), Nikulainen (FIN).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:33
    A už v druhej minúte hry prichádza vylúčenie na strane Slovenska! Naši reprezentanti sa budú brániť počas dvojminútového trestu Martina Kalináča, ktorý sa previnil hákovaním.
     
    03:33
    Kanaďania svoju prvú početnú výhodu v stretnutí využiť nedokázali. Naši reprezentanti v bránke s gólmanom Cibuľom počas nej neinkasovali a skóre ostáva nezmenené.
     
    Vážení fanúšikovia, ospravedlňujeme sa vám, že tento zápas prinesieme online iba vo forme "zmien stavov". Z tohto stretnutia neexistuje žiaden live stream, podľa ktorého by sme vám mohli priebeh na ľadovej ploche detailne priblížiť.
     
    07:02
    Máme tu druhé vylúčenie v zápase a brániť sa bude opäť Slovensko. Tentokrát sa hákovaním previnil Jakub Loydl a odpyká si za to dvojminútový trest.
     
    07:09
    Kanada dala gól!

    Kanaďanov nebolo treba dlho prehovárať a túto početnú výhodu expresne využívajú. Autorom prvého presného zásahu v tomto stretnutí je LIAM HEELIS. Asistenciu si na svoje konto pripisuje Nick Macneil.
     
    09:12
    Vylúčený Jakub Loydl si teda na trestnej lavici posedel iba 7 sekúnd a jeho tím inkasoval prvý gól. Pre zverencov trénera Tótha to nie je najlepší začiatok, ale pred nami je ešte veľa času a oba celky pokračujú v boji o postupovú priečku.
     
    11:09
    Bude sa opäť vylučovať a opäť to bude na strane slovenského národného výberu. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za napadnutie Miroslav Habšuda.
     
    13:09
    Tentokrát sa naši reprezentanti počas vlastnej hry v početnej nevýhode dokázali ubrániť a gól neinkasovali.
     
    15:00
    Kanada dala gól!

    "Javorové listy" už vyhrávajú rozdielom dvoch presných zásahov. Tentokrát padol gól v rovnovážnom stave a postaral sa oň TYLER CARROLL. Asistencie si na svoje konto pripisujú Chris Culligan a Eric Faille.
     
    15:22
    Kanada dala gól!

    Stačilo 22 sekúnd a náskok favorizovanej Kanady je už trojgólový. Tentokrát sa do štatistík ako úspešný strelec zapisuje CHRIS DESOUSA a pre Slovákov už situácia vôbec nevyzerá ružovo. Asistencie si pripisujú Cory Tanaka a Michael Kirkpatrick.
     
    15:37
    Poriadne rušná minúta na ľadovej ploche pokračuje. Tentokrát rozhodcovia vylučujú a opäť je to na strane Slovenska. Trest pre Martina Barana znie dve minúty za podrazenie.
     
    17:37
    Presilová hra Kanaďanov je už našťastie minulosťou. Slováci sú opäť v plnom počte.
     
    17:49
    A prvýkrát v stretnutí sa bude vylučovať na strane kanady! Na trestnú lavicu smeruje Chris Desousa na dve minúty za hákovanie.
     
    18:14
    Vylučuje sa na strane Kanaďanov a Slovensko si zahrá početnú výhodu piatich mužov proti trom! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za seknutie Simon Lacroix.
     
    19:35
    Prebieha už záverečná minúta prvej dvadsaťminútovky a naši reprezentanti sa stále nevedia presadiť a znížiť tak náskok súpera.
     
    19:49
    Kanadskí hokejisti sú vo štvorici, Slovákom sa dvojnásobnú početnú výhodu v trvaní jeden a pol minúty nepodarilo využiť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine slovenskí reprezentanti prehrávajú rozdielom troch presných zásahov, pričom o jeden z nich sa Kanaďania postarali počas vlastnej početnej výhody. Slovenskí hokejisti si za svoju nedisciplinovanosť dovedna zatiaľ vyslúžili 4 dvojminútové tresty.

    Pomer striel v prvej dvadsaťminútovke hovorí jednoznačne v prospech nášho súpera. Kanada vystrelila na bránku spolu 16-krát, zatiaľ čo Slováci iba 5-krát.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Stredná časť hry začala dohrávanou presilovkou Slovákov, ale tí ponúknutú príležitosť nevyužili. Lacroix je už späť na ľadovej ploche a my môžeme pokračovať v plnom počte na oboch stranách.
     
    24:16
    Zverenci trénera Tótha budú hrať opäť v početnej výhode. Kanadu tentokrát podrazením oslabil na dve minúty úspešný strelec Tyler Carroll.
     
    24:55
    A vylučuje sa opäť na strane nášho súpera, čo znamená, že slovenskí reprezentanti majú k dispozícii opäť presilovku 5 proti 3! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Cory Tanaka.
     
    26:16
    Dvojnásobná početná výhoda ostáva aj po druhýkrát v stretnutí nepremenená a reprezentanti spod Tatier sa tak opäť oddiaľujú od vidiny semifinále. Kanada hrá vo štvorici.
     
    26:55
    Na ľadovej ploche je už aj Tanaka a my môžeme pokračovať v hre v plnom počte na oboch stranách. Za nami je už takmer polovica stretnutia a Kanada vyhráva rozdielom troch presných zásahov.
     
    35:45
    Kanada dala gól!

    A toto už vyzerá so Slovenskom veľmi zle. LUCAS BLOODOFF sa stáva štvrtým úspešným strelcom v tomto zápase. Asistovali mu Cory Tanaka a Michael Kirkpatrick.
     
    35:45
    Slovenský kouč Igor Tóth si vyžiadal oddychový čas!
     
    37:09
    Kanada bude hrať v oslabení. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za zdržovanie hry Eric Faille.
     
    37:15
    Tretíkrát v stretnutí budú hrať Slováci v pätici proti trom Kanaďanom! Teraz to bude najdlhšia presilová hra v dvojitej početnej výhode pre našich reprezentantov. Na trestnú lavicu odchádza za zdržovanie hry Matthew Maione.
     
    39:09
    Ale toto už vyzerá skutočne tragicky. Slovenskí hráči nevyužili ani túto príležitosť a Kanada sa od tejto sekundy bude brániť vo štvorici.
     
    39:15
    Kanaďania hrajú v plnom počte. Slovenskí reprezentanti opäť raz pri presilovke nepochodili.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Ani druhá tretina nepriniesla gól do Petersovej siete, no na opačnej polovici ľadovej plochy Cibuľa raz inkasoval. Skóre duelu teda hovorí po 40 minútach hry jasnou rečou a Kanada má nakročené k postupu do semifinále. Slováci v prípade prehry domov necestujú, tých pre zmenu čakajú minimálne dva súboje o celkové konečné umiestnenie. Ten prvý v prípade dnešného neúspechu zvedú s Českom zajtra o 16:30.

    V druhej dvadsaťminútovke na strely zvíťazili Kanaďania 16:4, celkovo je zatiaľ pomer v tomto ukazovateli 32:9.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    42:06
    Slováci sa musia brániť. Na trestnú lavicu smeruje Miroslav Habšuda na dve minúty za seknutie.
     
    44:06
    Počas tejto hry vo vlastnom oslabení sa naši hokejisti dokázali ubrániť a puk zo svojej bránky vyťahovať nemuseli. Habšuda je už späť na ľadovej ploche a my pokračujeme v hre v plnom počte na oboch stranách.
     
    47:21
    A bude sa opäť vylučovať na strane výberu slovenského celku. Na trestnú lavicu putuje opäť Miroslav Habšuda, pre ktorého je to dnes už tretí dvojminútový trest. Tentokrát ho rozhodca vylučuje za pád pod nohy.
     
    48:55
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za seknutie Kanaďan Simon Lacroix.
     
    49:15
    Kanada dala gól!

    Hra vo štvoriciach na oboch stranách priniesla viac priestoru na ľadovej ploche a to využívajú kanadskí hokejisti na piaty presný zásah. Jeho autorom je CHRIS CULLIGAN. asistencie si do štatistík pripíšu Alex Wall a Eric Faille.
     
    52:20
    Kanada dala gól!

    Už poltucet pukov skončil v našej sieti! Kanada kráča za semifinále, v ktorom sa stretne s Ruskom a tentokrát ju tam posúva TYLER CARROLL, pre ktorého je to dnes už druhý presný zásah v stretnutí. Asistencie si pri ňom pripíšu Eric Faille a Chrich Culligan.
     
    53:04
    Vylučovať sa bude na oboch stranách. Na trestnú lavicu odchádza slovenský hráč Peter Čížek za hákovanie a kanadský hokejista Eric Faille za filmovanie. Obaja dostávajú dvojminútové tresty.
     
    56:55
    Niečo viac ako tri minúty pred záverečnou sirénou tu máme ďalšie vylúčenie Slovenska. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Jakub Loydl.
     
    58:55
    Loaydl je späť na ľadovej ploche a zápas sa už nezadržateľne blíži ku svojmu koncu.
     
    59:29
    Predsa len ešte budeme vylučovať na strane Kanady. Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Lucas Bloodoff.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, Kanada poráža Slovensko vysoko 6:0. Kanadských hokejistov čaká 20.decembra semifinále proti Rusku, naši reprezentanti zajtra o 16:30 nastúpia v zápase o umiestnenie s Českom.

    Celkový pomer striel v zápase bol 47:17 v prospech Kanady.

    Od nás je to pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť. (22:15:21)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 8. Heelis (Macneil), 15. Carroll (Culligan, Faille), 16. Desousa (Tanaka, Kirkpatrick), 36. Bloodoff (Tanaka, Kirkpatrick), 50. Culligan (Wall, Faille), 53. Carroll (Faille, Culligan)


    Kanada: Peters – Wall, Lacroix, D'orazio, Maione (A), Desnoyers, Day, Owens – Macneil, Heelis, Gazzola – Culligan (C), Faille, Carroll – Kirkpatrick, Desousa, Tanaka – Slaney (A), Vandall, Bloodoff
    Slovensko: Cibuľa – Slimák, Kramár, Tartaľ, Brejčák, Šedivý, Rais (C), Habšuda, Loydl – Gmitter (A), Cútt, Baláž – Čížek, Kentoš, Daniška – Kalináč, Piačka, Baran (A) – Varga, Boltun, Gápa

    Rozhodca: Stigell (FIN) – Lega (ITA), Nikulainen (FIN)