Kazachstan – Lotyšsko 6:1 (kon.) | Rusko – Česko 5:1 (kon.) | Kanada – Slovensko 6:0 (kon.)
Taliansko – USA 0:5 (kon.)
koniec
Kanada
6:0 (3:0, 1:0, 2:0)
Slovensko
Streda 18.12.2013, 20:00 • Palaghiaccio Comunale, Cavalese (Taliansko) • Zimná univerziáda
Partner:
     
    Je koniec, Kanada poráža Slovensko vysoko 6:0. Kanadských hokejistov čaká 20.decembra semifinále proti Rusku, naši reprezentanti zajtra o 16:30 nastúpia v zápase o umiestnenie s Českom.

    Celkový pomer striel v zápase bol 47:17 v prospech Kanady.

    Od nás je to pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť. (22:15:21)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:29
    Predsa len ešte budeme vylučovať na strane Kanady. Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Lucas Bloodoff.
     
    58:55
    Loaydl je späť na ľadovej ploche a zápas sa už nezadržateľne blíži ku svojmu koncu.
     
    56:55
    Niečo viac ako tri minúty pred záverečnou sirénou tu máme ďalšie vylúčenie Slovenska. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Jakub Loydl.
     
    53:04
    Vylučovať sa bude na oboch stranách. Na trestnú lavicu odchádza slovenský hráč Peter Čížek za hákovanie a kanadský hokejista Eric Faille za filmovanie. Obaja dostávajú dvojminútové tresty.
     
    52:20
    Kanada dala gól!

    Už poltucet pukov skončil v našej sieti! Kanada kráča za semifinále, v ktorom sa stretne s Ruskom a tentokrát ju tam posúva TYLER CARROLL, pre ktorého je to dnes už druhý presný zásah v stretnutí. Asistencie si pri ňom pripíšu Eric Faille a Chrich Culligan.
     
    49:15
    Kanada dala gól!

    Hra vo štvoriciach na oboch stranách priniesla viac priestoru na ľadovej ploche a to využívajú kanadskí hokejisti na piaty presný zásah. Jeho autorom je CHRIS CULLIGAN. asistencie si do štatistík pripíšu Alex Wall a Eric Faille.
     
    48:55
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za seknutie Kanaďan Simon Lacroix.
     
    47:21
    A bude sa opäť vylučovať na strane výberu slovenského celku. Na trestnú lavicu putuje opäť Miroslav Habšuda, pre ktorého je to dnes už tretí dvojminútový trest. Tentokrát ho rozhodca vylučuje za pád pod nohy.
     
    44:06
    Počas tejto hry vo vlastnom oslabení sa naši hokejisti dokázali ubrániť a puk zo svojej bránky vyťahovať nemuseli. Habšuda je už späť na ľadovej ploche a my pokračujeme v hre v plnom počte na oboch stranách.
     
    42:06
    Slováci sa musia brániť. Na trestnú lavicu smeruje Miroslav Habšuda na dve minúty za seknutie.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ani druhá tretina nepriniesla gól do Petersovej siete, no na opačnej polovici ľadovej plochy Cibuľa raz inkasoval. Skóre duelu teda hovorí po 40 minútach hry jasnou rečou a Kanada má nakročené k postupu do semifinále. Slováci v prípade prehry domov necestujú, tých pre zmenu čakajú minimálne dva súboje o celkové konečné umiestnenie. Ten prvý v prípade dnešného neúspechu zvedú s Českom zajtra o 16:30.

    V druhej dvadsaťminútovke na strely zvíťazili Kanaďania 16:4, celkovo je zatiaľ pomer v tomto ukazovateli 32:9.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:15
    Kanaďania hrajú v plnom počte. Slovenskí reprezentanti opäť raz pri presilovke nepochodili.
     
    39:09
    Ale toto už vyzerá skutočne tragicky. Slovenskí hráči nevyužili ani túto príležitosť a Kanada sa od tejto sekundy bude brániť vo štvorici.
     
    37:15
    Tretíkrát v stretnutí budú hrať Slováci v pätici proti trom Kanaďanom! Teraz to bude najdlhšia presilová hra v dvojitej početnej výhode pre našich reprezentantov. Na trestnú lavicu odchádza za zdržovanie hry Matthew Maione.
     
    37:09
    Kanada bude hrať v oslabení. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za zdržovanie hry Eric Faille.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 8. Heelis (Macneil), 15. Carroll (Culligan, Faille), 16. Desousa (Tanaka, Kirkpatrick), 36. Bloodoff (Tanaka, Kirkpatrick), 50. Culligan (Wall, Faille), 53. Carroll (Faille, Culligan)


    Kanada: Peters – Wall, Lacroix, D'orazio, Maione (A), Desnoyers, Day, Owens – Macneil, Heelis, Gazzola – Culligan (C), Faille, Carroll – Kirkpatrick, Desousa, Tanaka – Slaney (A), Vandall, Bloodoff
    Slovensko: Cibuľa – Slimák, Kramár, Tartaľ, Brejčák, Šedivý, Rais (C), Habšuda, Loydl – Gmitter (A), Cútt, Baláž – Čížek, Kentoš, Daniška – Kalináč, Piačka, Baran (A) – Varga, Boltun, Gápa

    Rozhodca: Stigell (FIN) – Lega (ITA), Nikulainen (FIN)