Boston – Calgary 2:0 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 4:2 (kon.) | Toronto – Florida 1:3 (kon.)
NY Islanders – Tampa Bay 2:3 (1:2 po s.n.) | Detroit – Anaheim 2:5 (kon.) | Montreal – Arizona 3:1 (kon.)
Philadelphia – Washington 5:2 (kon.) | St. Louis – San Jose 2:4 (kon.) | Nashville – Chicago 1:3 (kon.)
Minnesota – Vancouver 3:2 (1:0 po s.n.) | Dallas – Colorado 3:2 (kon.) | LA Kings – Edmonton 3:0 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
San Jose Sharks
cz Streda 18.12.2013, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Žraloci na samém počátku sezóny patřili mezi absolutní špičku NHL a stejně jako ve většině sezón posledních let, i tentokrát zažili úžasný start do nového ročníku. Jenž na přelomu podzimu a zimy si klub z Kalifornie vyzkoušel také příchuť proher. Aktuálně San Jose patří páté místo v Západní konferenci, když ale na třetí pozici ztrácí pouhé dva body. V Pacifické divizi si Sharks stojí třetí v pořadí, za Anaheimem a Los Angeles Kings. Doposud poslední klání sehráli Žraloci na ledě Nashville Predators, kde padli těsně 3:2.

    Týmovým statistikám i nadále vládne zkušený Kanaďan a tahoun Joe Thornton (5 + 30). Jeho nahrávkový přídel je úžasný. Gólově se doposud nejlépe vytáhli Patrick Marleau (15 + 17), mladý český talent Tomáš Hertl (15 + 9) a Joe Pavelski (12 + 18). Za očekáváním rozhodně nezůstává ani muž všestranné hry do útoku Logan Couture (10 + 20). Navíc se trenéři San Jose mohou spolehnout na jednoho z nejlepších brankářů NHL Anttiho Niemiho, jenž dost možná získá pozici finské jedničky na Olympiádě v Soči.
     
    ST. LOUIS BLUES

    Pokud by se St. Louis udrželo v situaci, v jaké se aktuálně nachází až do konce základní části, určitě by všichni fanoušci Bluesmanů mohli být spokojeni. Hokejisté s okřídlenou notou ve znaku totiž okupují krásné třetí místo Západní koference a prodrali se na druhou pozici Centrální divize, kde jsou lepší pouze obhájci Stanley Cupu ze Chicaga. V předchozím střetnutí ovšem modrožlutí neslavili úspěch a vítězství. Po tuhém boji padli na ledě Ottawa Senators 3:2 v prodloužení.

    Pokud se ptáte na důvod, proč se Blues zatím tak skvěle daří směrem do útoku, pak je tu poměrně snadná odpověď – Alexander Steen (22 + 13). Větší a větší překvapení ze švédské líhně sbírá jeden bod za druhým a je nejvíce produktivní mezi svými spoluhráči. Jeho specializací se stalo hlavně střílení branek. Stejně spokojený může být i Američan David Backes (16 + 14). Pokud by Steena mohl někdo případně bodově nahradit, pak je to právě on. Do branky se zatím častěji v této sezóně stavěl slovenský gólman Jaroslav Halák, ovšem dostatek příležitostí dostává také jeho kolega Brian Elliott.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba celky se proti sobě v této sezóně postavily už dvakrát. A v obou případech vzájemný zápas znamenal vysokou výhru pro San Jose Sharks. Žraloci nejdříve porazili Blues na jejich ledě 6:2 a doma zopakovali podobný výsledek – 6:3.
     
    Československá stopa v utkání

    Vladimír Sobotka (STL) (5 + 10)
    Roman Polák (STL) (3 + 4)
    Jaroslav Halák (STL) (1319 minut, 50 ob. gólů, 91.04%)
    Tomáš Hertl (SJS) (15 + 9)
    Martin Havlát (SJS) (2 + 3)
     
    Vítejte u dalšího utkání NHL, ve kterém se proti sobě postaví dva střelecky a útočně naladěné týmy posledních týdnů. Jsou jimi St. Louis Blues a San Jose Sharks.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Halák – Bouwmeester, Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Colaiacovo, Polák – Oshie, Steen – Stewart, Roy, Morrow – Tarasenko, Berglund, Paajarvi – Cracknell, Lapierre, Porter

    San Jose Sharks: Niemi – Vlasic, Braun, Boyle, Stuart, Irwin, Demers – Burns, Thornton, Hertl – Wingels, Couture, Marleau – Havlát, Pavelski, Sheppard – Brown, Desjardins, McCarthy.
     
    V brance domácích se dnes objeví slovenský gólman Jaroslav Halák, svatyni Sharks pak opět bude chráni finský talent Antti Niemi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Na úvodním vhazování zápasu si lépe vedli domácí hokejisté, avšak okamžitě kotouč na své hokejky záskali Sharks.
     
    00:28
    Logan Couture zkoušel nasměrovat puk do útočného pásma, tam ale jeho akce končí. Bude se vhazovat před Jaroslavem Halákem.
     
    00:57
    Hertl, Thornton a Burns se už kličkovali kolem branky Blues, když při závěrečné kombinaci o touš byli připraveni.
     
    01:44
    Domácí obrana se opět musí rychle stahovat ke svému brankáři, na útočný a smělý výlet se vydal hráč Žraloků Joe Pavelski. Následuje zakázané uvolnění okřídlených not.
     
    02:10
    Stále je aktivnější San Jose, přestože zatím nemá žádné vyloženější možnosti.
     
    02:16
    Hosté z Kaliforne si zahrají dnešní první početní výhodu. Colaiacovo (STL) inkasuje dvě minuty za podražení.
     
    02:44
    Zatím ale přesilová hra Sharks nevypadá nijak nebezpečně. Hosté kroužili s kotoučem ve střední třetině a tam je nakonec hra přerušena.
     
    03:08
    Nyní se daří St. Louis pomalu vyhodit kotouč nadvakrát až k brance Anttiho Niemiho, Sharks ještě nevytvořili jediný lepší založený útok.
     
    03:43
    Až teď z pravé křídla zkusil Haláka prověřit Tomáš Hertl. Jenže gólman v modrém dresu celkem v pohodě vyráží jeho pokus.
     
    04:15
    Poslední vteřiny vyloučení a pokus na branku si připisuje také Martin Havlát. Více už toho ale Sharks v této přesilovce nestihnou.
     
    04:48
    Naopak, práci má na druhé straně kluziště brankář Niemi, který musí krýt rychlý proitútok Bluesmanů.
     
    05:13
    Po motanici kolem své branky finský gólman raději přidrží touš ve své výstroji a dopustí vhazování po své pravé ruce.
     
    05:27
    Možnost početní výhody dostává také domácí St. Louis. Dvě minuty za držení už si za katr míří odpykat Brad Stuart (SJS).
     
    06:02
    Početní výhoda domácího výběru vypadá zatím o něco více nebezpečně, Antti Niemi musel vytáhnout zákrok proti střele Shattenkirka.
     
    06:26
    Přesilovka Blues ale rychle končí, počet sil na ledě se totiž srovná. Dvě minuty za podražení od rozhodčího inkasuje Vladimír Tarasenko (STL).
     
    06:42
    Hra čtyři na čtyří zatím daleko více vyhovuje San Jose, Tomáš Hertl a ještě před ním také Martin Havlát přichystali práci pro Haláka.
     
    07:29
    Hosté jsou kompletní a začíná jejich o polovinu zkrácená početní výhoda o jednoho hráče v poli navíc.
     
    07:57
    Avšak Berglund vyhazuje přes všechny čáry a dostává touš mimo dosah hokeje hráčů v bílých trikotech.
     
    08:31
    Patrick Marleau a Joe Thornton si rychle vyměnili na hranici brankoviště, ale nedokázali zakončit. To vše ve chvíli, kdy už se hraje v plném počtu na obou stranách.
     
    09:38
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Svou větší aktivitu využívá tým z Kalifornie, který tak otevírá skóre dnešního utkání. Sharks využili poměrně nečekané situace. Martin Havlát nahodil kus černé gumy o zadní mantinel za brankou Jaroslava Haláka. Ten se odrazil zpátky na brankoviště, přímo na místo, kde stál JOE PAVELSKI. Právě hbitý Kanaďan dokázal zasáhnout kotouč přesně a poslat jej za již bezmocného slovenského strážce svatyně Blues. Asistence: Martin Havlát.
     
    10:41
    San Jose Sharks očividně po vstřelené brance získali daleko větší jistotu na hokejkách a nadále směle útočí.
     
    11:23
    Znovu se Joe Pavelski naskýtá na místě, kde před chvílí slavil svůj gólový úspěch. Tentokrát ovšem nedokázal vyjet s pukem zpoza branky.
     
    12:34
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Netrvalo dlouho a hosté vedou už rozdílem dvou branek. Další velice studená sprška pro St. Louis Blues, které se v předchozích vteřinách poměrně zdařile dostávalo do pásma soupeře. O to větší smůla pro Blues, když se kotouč opět odrazil od zadního mantinelu. Na levé straně brankoviště na něj krásně počkal MATT IRWIN, ten už neměl problém zavěsit touš do levé poloviny odkryté branky. Asistence: Justin Braun, Patrick Marleau.
     
    13:25
    Hra se následně opět přelévá ze strany na stranu, ale větší pozor musí dávat hokejisté St. Louis, kteří vyhazují až na zakázané uvolnění.
     
    14:10
    Stewart s kotoučem na holi při útočné přiležitosti, avšak obránci San Jose jej o kus černé gumy velice rychle a jistě připravili.
     
    14:50
    Ve velice slibné pozici za brankou na druhé straně kluziště také Patrick Marleau a Tommy Wingels. Jenže ani oni teď nedokázali vymyslet žádné povedené zakončení.
     
    15:36
    St. Louis by potřebovalo nějakou šťastnou akci, která by rozhýřila jejich aktivitu. Zatím mají domácí veliký problém se vůbec dostat za vlastní polovinu kluziště.
     
    16:33
    Když už se zdálo, že by se hokejisté v modrých dresech konečně mohli dostat k lepšímu zakončení, nakonec Antti Niemi musel krýt pouze bekhendové zakončení.
     
    17:20
    Na druhé straně daleko větší šance pro Logana Couturera. Následuje dnešní první komerční přestávka.
     
    17:33
    Další povedená a hlavně rychlá práce Žraloků hned po vhazování, když přihrávku od Burnse za brankou převzal Thornton. Ke střele už ale příležitost neměl.
     
    18:16
    Domácí hráči získali puk na útočné modré čáře, nahodili ho před branku. Tam se aleodráží ven z třetiny Sharks od jednoho z beků.
     
    18:50
    Teď už byl Antti Niemi dávat daleko větší pozor. nepřehledná situace před jeho brankou nakonec vyústila ve střelu na jeho pravý beton.
     
    19:25
    Joe Pavelski znovu zavezl puk až před branku Jaroslava Haláka, jenže ten nyní nemusel tasit zákrok. Střela se útočníkovi Sharks nepovedla.
     
    19:38
    Ještě jedno vhazování po levici Jaroslava Haláka, ten se po předchozí střele musel hodně rychle ohlédnout a zasáhnout.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme viděli dvě branky, které dokázali dát ve velice krátkém čase San Jose Sharks. V obou případech se kotouč odrazil od zadního mantinelu přímo na hokejku jednoho ze střelců Žraloků. Nejdříve se trefil Joe Pavelski a z podobné situace také Matt Irwin. Hosté si vytvořili pěkný náskok před druhou periodou.
     
    Střely na branku v první třetině

    St. Louis Blues: 4

    San Jose Sharks: 10
     
    Blíží se start prostřední části hry. Sharks jsou zatím střelecky aktivnějším celkem na ledě a i díkdy tomu aktuálně vedou o dvě branky. Navýší v průběhu dalších dvaceti minut svůj počet vstřelených gólů, nebo se Blues dotáhnou? Uvidíme.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Tentokrát si na úvodním buly na samém počátku periody vedli lépe hosté ze San Jose.
     
    20:37
    Roman Polák získal kotouč na modré čáře, jenže byl sám proti dvěma hokejistům v bílých dresech, kteří jej připravili o další možnost šance.
     
    21:06
    Blues zatím projevují zvýšenou aktivitu a znaší se za každou cenu dostat kus černé gumy do pásma. Zatím se ale nemohou propracovat k dobrému zakončení.
     
    21:28
    Teď už musel brnakář Antti Niemi dávat veliký pozor, kotouč zasouvaný zpoza jeho levé tyče ještě doráželi dva útočníci St. Louis.
     
    22:00
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Podobná situace, jako v průběhu první třetiny. Domácí tým se dostal do útočných pozic, ale z následné protiakce se prosazuje San Jose. Žraloci zavezli puk do útočného pásma, chvíli jej podrželi na hokejkách. Pak se k touši za brankou Haláka dostal rychlý BRENT BURNS, který vykroužil před branku Bluesmanů a zavěsil do horní poloviny svatyně gólmana v modrém trikotu. Sharks tak vedou už rozdílem tří branek. Asistence: Joe Thornton, Tomáš Hertl.
     
    22:30
    Aktivita St. Louis Blues ze samého počátku druhé části je najednou trošku otupena. San Jose doposud vytěžilo z minima maximum, což se rozhodně nedá tvrdit o domácím výběru.
     
    23:36
    Následně musel dávat pozor Jaroslav Halák, jehož pozornost bekhendem prověřil Brent Burns z pozice na levém kruhu.
     
    24:09
    Berglund zavezl kotouč za Niemiho branku, dokázal jej následně dostat před brankoviště ne své spoluhráče. Finský gólman teď měl štěstí, že letící touš netrefil horní polovinu jeho odkryté branky.
     
    25:22
    Blues nadále pouze vyhazují kotouč do pásma San Jose, které tak má daleko více klidu na svou další rozehrávku.
     
    26:03
    Alexander Steen kroužil jako jestřáb kolem svatyně Žraloků, bekhendovým pokusem zakonči. Niemi ale včas připravený zasáhnout u pravé tyče.
     
    26:53
    Nádherná přihrávka Joe Thorntona na Irwin, který z mezikruží pálil zápěstím. Jeho pokus trefil pouze připraveného Jaroslava Haláka.
     
    27:43
    Opět tvrdě boujíjí o kus černé gumy v pásmu soupeře domácí hokejisté. Zatím jsou ale Sharks velice důrazní.
     
    28:05
    Nesnadný zákrok z dálky pro Anttiho Niemiho, který po delším pobytu Blues v pásmu San Jose přerušuje hru. Následuje komerční pauza.
     
    28:16
    Sharks se ještě chvíli po dalším vhazování před jejich brankou museli bránit, nakonec vyhodili alespoň do střední třetiny hřiště.
     
    28:42
    Teď už ale mají touš plně ve své moci a za vlastní brankou vymýšlí zakládání následující útoční protiakce.
     
    29:31
    Klub z Kalifornie se nyní nemůže dostat delší dobu před Haláka. McCarthy alespoň vyhazuje na druhou stranu kluziště tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    29:55
    Pietrnagelo zkusil pálit od modré. Než jeho dalekonosná pumelice doletěla až k brance, zastavili ji hostující obránci.
     
    30:14
    I nadále ovšem Blues zasypávají svého soupeře střelami. Hra je přerušena z důvodu postavení mimo hru, ale Niemi se teď ve svém brankovišti musí rychle obracet.
     
    30:23
    Hned po vhazování ve středním pásmu vyhazují domácí hráči puk až na icing.
     
    30:43
    Dan Boyle neváhal s pukem na modré čáře, zamířil jej a vyslal tvrdou pumelicí na branku. Jaroslav Halák jeho ránu vyráží svým pravým chráničem.
     
    31:30
    Jako by zase přišlo období San Jose, které hned třemi rychlými střelami prověřuje připravenost brankáře Blues.
     
    31:59
    Kotouč se kutálel směrem k brance Žraloků, tak jejich gólman raději přidržel puk před dojíždějícím soupeři v útočné periodě.
     
    32:34
    Možnost využít početní výhodu pro San Jose. Dvě minuty za vysokou hůl totiž dostává domácí Barret Jackman (STL).
     
    33:10
    Dan Boyle se už chystal z modré rozehrávat přesilovkový deštník Žraloků, jenže na stejném místě byl následně o puk připraven.
     
    33:40
    Nyní daleko větší šance pro San Jose. Ještě než Blues vyhodili, Halákovu připravenost vyzkoušeli Burns a Wingels.
     
    34:22
    Také Martin Havlát si připisuje další střelecký pokus na branku. Jeho ránu ovšem brankář St. Louis Blues dobře viděl.
     
    34:49
    Domácí celek už je v plném počtu a může myslet na útok.
     
    35:31
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Po střeleckém trápení se přeci jen Blues prosazují, přestože nevyužili předchozí přesilovku. St. Louis zavezlo kotouč za modrou čáru do útočného pásma. Právě za touhle dělící hranicí kluziště se pořádně napřáhl mířící KEVIN SHATTENKIRK. Dokázal kotouč odrazit svou pumelicí o bránícího Desjardinse. Právě hráč Sharks následně nasměroval kus černé gumy do sítě svého brankáře. Gól ale náleží Shattenkirkovi. Asistence: Ian Cole.
     
    36:49
    San Jose se ale rozhodně nenechalo zaskočit. Útočí i nadále, přestože inkasovalo. Jenže teď je stejnému týmu odpískáno postavení mimo hru.
     
    37:11
    Hosté se co nejvíce snaží využít svého postavení v útoční třetině. Obrana St. Louis se ale na jednou zdá o něco málo pevnější, než před tím.
     
    37:40
    Další ofsajd Žraloků, opět byli příliš zběsilí při přechodu na území svého dnešního soupeře.
     
    38:13
    Žraloci nemohli najít dobrou cestu ven z obranné periody, tak Tomáš Hertl vyhodil touš vzduchem do středního pásma. Následně hra přerušena.
     
    28:34
    Bluesmani získali kotouč na vhazování před brankou Anttiho Niemiho a stále drží puk na svých hokejkách. Nemohou se ale propracovat ke střele.
     
    39:18
    Stále stejná situace, San Jose nemůže dostat kus černé gumy ze své třetiny.
     
    39:28
    Bude se vylučovat. Tommy Wingels (SJS) dostává trest za sekání. Vyloučen je také hráč Blues Derek Roy (STL) za stejný prohřešek.
     
    39:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Důležitá branka do šatny, kterou dává domácí výběr. Opět se ukazuje, že ve vzájemných zápasech obou týmů padá hodně gólů. Zároveň se prosazuje další obránce, když od modré svou tvrdou střelu posílá na Niemiho branku JAY BOUWMEESTER. Gólman Sharks už nedokázal včas vytasit svou lapačku do správného místa a inkasuje. Asistence: Alex Pietrangelo, Alexander Steen.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po dalších dvaceti minutách hry tvoří rozdíl ve skóre pouze jediná branka. Častější střílení na zařízení se domácím hráčům vyplatilo a k vyrovnáním jim stačí jediný zásah. Mají na něj ještě jednu celou třetinu.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    St. Louis Blues: 10

    San Jose Sharks: 10
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Třetí třetina začíná za počtu hráčů na ledě ve čtyřech na obou stranách. Většího prostoru už Blues dokázali využít v závěru druhé periody.
     
    41:44
    Matt Irwin zastavil svou povedou prací na modré čáře zakládajícího akci T. J. Oshieho.
     
    41:18
    Vlasic prověřil překvapivou střelou Jaroslava Haláka v brance St. Louis Blues. Ten ale celkem pohotově zasahuje.
     
    42:33
    O kotouč za branku bojovali Tommy Wingels a Joe Pavelski. Ani jeden z nich ale nedokázal kus černé gumy nasměrovat na Haláka.
     
    43:18
    Slovenský gólman teď pomůže s rozehrávkou svým spoluhráčům, kteří se snaží co nejvíce zjednodušit svůj pohyb na ledě.
     
    43:40
    Hraje znovu přerušena, Haláka nejdříve rozehrával kotouč za vlastní brankou. Puk se ale následně odráží do ochranné sítě a bude se vhazovat.
     
    44:05
    V dlouhém souboji u hrazení byli nakonec více úspěšní San Jose Sharks, kteří pro sebe získávají touš a vydávají se na výlet do pásma soupeře.
     
    44:30
    Hned dva technické přestupy St. Louis Blues v několika pár vteřinách. Oba měly stejné znění – zakázané uvolnění.
     
    44:59
    Logan Couture a Martin Havlát motali hlavi domácím obráncům, ti ale dva hbité útočníky Sharks nakonec včas dokázali obrat o kotouč.
     
    45:45
    Brent Burns aktivně napadal soupeře za jeho brankou, nenápadně ho osekával hokejkou. Přestože pro získání touše udělal hodně, nakonec ze souboje vychází neúspěšně.
     
    46:26
    Domácí tým se teď trochu trápí v rozehrávce z vlastní obranné třetiny a hledá různé cesty ven. Zatím nepříliš zdařile.
     
    47:16
    Nyní už Blues s kotoučem na holi kolem Niemiho branky. Gólman San Jose musel puk z brankoviště vyrazit svým pravým betonem.
     
    47:52
    St. Louis značně zvyšuje svou útočnou aktivitu, z mezikruží zkoušel střílet zápěstím Alexander Steen.
     
    48:19
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Šance domácích před brankářem Niemim a hned se zase hra přesunuje na druhou stranu hrací plochy. Tam nejdříve střílí puk do výstroje Jaroslava Haláka Justin Braun. Avšak následně se kus černé gumy odráží k na levé straně samotnému MARTINU HAVLÁTOVI, který trefuje prázdnou část domácího zařízení. Halák už byl nyní bezmocný. Asistence: Justin Braun, Patrick Marleau
     
    49:33
    San Jose si nerozumělo při rychlé rozehrávce a vyhazuje přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    49:45
    Brankář Antti Niemi znovu přikrývá kotouč svou rukavicí a zařizuje klid před svou svatyní. Hned poté následuje komerční přestávka.
     
    49:52
    San Jose nyní bude muset bránit oslabení, kdy bude mít o jednoho hráče v poli méně. Střelec předchozí branky a útočník Martin Havlát (SJS) se provinil hákováním.
     
    50:04
    Patrick Marleau ale okamžitě vyhazuje až do středního pásma, kde musí St. Louis zakládat novou akci do útočné periody.
     
    50:52
    Obránci Bluesmanů si možná až příliš dlouho vyměňovali kotouč na modré čáře, následně si zkomplikovali situaci a nedokázali zakončit.
     
    51:12
    Podařilo se to ale útočníkům, Niemi se připisuje poměrně snadný zákrok.
     
    51:35
    Další dobrá příležitost k zakončení z pravého kruhu, ale obránci Žraloků zatím zdařile blokují pokusy svých soupeřů.
     
    52:11
    Martin Havlát už je ovšem zpátky na ledě a Sharks další početní nevýhodu celkem v klidu zvládli. Ve hře se bude pokračovat po komerční pauze.
     
    52:25
    Kalifornský výběr vyhrál další buly, hned po něm se vydává obléhat Halákovu branku. Ten si připisuje zákrok lapačkou.
     
    52:52
    Žraloci očividně už tolik nespěchají a snaží se zejména držet kotouč co nejdále od vlastní branky.
     
    53:31
    Antti Niemi v brance San Jose ale musí také dávat pozor. Alexander Steen a Alex Pietrangelo kolem jeho svatyně nebezpečně kroužili.
     
    54:06
    Martin Havlát a Logan Couture na druhé straně v podobné situaci, zakončující druhý jmenovaný přestřelil branku.
     
    54:36
    Vladimír Tarasenko vystřelil z rychlé otočky a trefil prostor těsně nad horní tyčí branky San Jose. Dobrá šance, ale ne moc přesná.
     
    55:09
    Jde vidět, že St. Louis Blues se snaží pro přechod do pásma udělat vše, teď ale příliš spěchali. Zahráli na zakázané uvolnění.
     
    55:53
    Ale ani Žralokům se příliš nedaří zakládat útok ve středním pásmu tak, aby si hokejisté v bílých dresech tvořili příležitosti. Navíc stejnému týmu také odpískán icing
     
    56:20
    Poměrně snadná střela, která letěla z úhlu na Anttiho Niemiho. Gólman kalifornského klubu ale raději hru v klidu přeruší a nedopustí další komplikace.
     
    56:28
    Příliš dlouho se po dalším vhazování nehrálo. Žraloci sice jeli v přečíslení dva ne jednoho, ale stáli v postavení mimo hru.
     
    56:56
    Ian Cole obktoužil celé útočné pásmo, nakonec na Niemiho branku zakončil bekhendem. Avšak jeho pokus nebyl dostatečně důrazný ke vstřelení kontaktního gólu.
     
    57:44
    Už se zdálo, že by se mohli muži v morých dresech znovu dostat před strážce svatyně Sharks. V tu chvíli ovšem rozhodčí přerušuje hru.
     
    57:59
    Dobrá příležitost Blues na vstřelení branky. San Jose je totiž oslabeno za zdržování hry, když vyhodilo kotouč přes plexisklo. Trest odypká Logan Coture (SJS).
     
    57:59
    Ve stejném čase si domácí trenér Hitchcock bere oddechový čas pro svůj celek.
     
    58:07
    Hosté začali další dnešní oslabení velice dobře, aktivitu projevil Patrick Marleau, jenž vyhazuje až k brance Jaroslava Haláka.
     
    58:28
    Brankář Jaroslav Halák opouští svou klec a St. Louis hraje v šesti mužích na ledě!
     
    59:03
    Šestice hráčů v modrých dresech dlouho mířila a nahrávala si, nakonec ale kotouč končí mimo branku Anttiho Niemiho.
     
    59:34
    Poslední necelá půlminuta. Brankář San Jose si připisuje další zákrok betonem a musí dávat pozor. Následně ale hosté vyhazují a míří za výhrou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    St. Louis Blues už nedokázali využít závěrečného tlaku, kdy měli výhodu hned dvou mužů v poli. Nakonec se projevila poměrně poctivá obrana San Jose, které tak poměrně zaslouženě bere výhru po základní hrací době 4:2. Ještě si počkáme na vyhlášení nejlepších hráčů utkání.
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Polák (STL) (0 + 0), 0 střel, čas na ledě: 17:13
    Jaroslav Halák (STL) (23 zásahů, 4 obdržené góly)
    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 1), 1 střela, čas na ledě: 13:44
    Martin Havlát (SJS) (1 + 1), 2 střely čas na ledě: 15:56
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Patrick Marleau (SJS) (0 + 2)
    2. Justin Braun (SJS) (0 + 2)
    3. Jay Bouwmeester (STL) (1 + 0) (04:32:22)

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 36. Shattenkirk (Cole), 40. Bouwmeester (Pietrangelo, Steen) – 10. Pavelski (Havlát), 13. Irwin (Braun, Marleau), 22. Burns (Thornton, Hertl), 49. Havlát (Braun, Marleau)


    St. Louis Blues: Halák – Bouwmeester, Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Colaiacovo, Polák – Oshie, Steen – Stewart, Roy, Morrow – Tarasenko, Berglund, Paajarvi – Cracknell, Lapierre, Porter
    San Jose Sharks: Niemi – Vlasic, Braun, Boyle, Stuart, Irwin, Demers – Burns, Thornton, Hertl – Wingels, Couture, Marleau – Havlát, Pavelski, Sheppard – Brown, Desjardins, McCarthy

    Rozhodca: Francois St. Laurent, Kelly Sutherland – Shane Heyer, Bryan Pancich

    Diváci: 16323