Wacker – Salzburg 0:1 (kon.) | Sturm Graz – Rapid Viedeň 2:0 (kon.) | Neustadt – Wolfsberger 1:1 (kon.)
Austria – Ried 1:1 (kon.)
koniec
SC Wiener Neustadt
1:1 (0:1)
RZ Pellets Wolfsberger AC
cz Streda 18.12.2013, 20:30 • Wiener Neustädter Stadion, Wiener Neustadt • Rakúska Bundesliga
     
    90+2
    ... po centru Rautera se pár vteřin na to dostal míč k Säumelovi, jenž levačkou mířil na zadní tyč Dobnikovy svatyně. Technický pokus nakonec skončil těsně vedle.
     
    84
    A další velká tutovka pro Fröschla! Tentokráte byl naprosto sám ve stoprocentní palebné pozici, jakmile mu Rauter přiťukl míč, jenže z blízkosti z šestnáctky trefil jen nohy Dobnika.
     
    83
    Jaj, to je velká škoda pro domácí! Fröschl v šestnáctce oběhl brankáře Dobnika, který vystartoval proti němu, zakončoval do prázdné brány, jenže dost slabě a po zemi, takže hostující obrana mohla zasáhnout.
     
    82
    Martschinko ihned po své špatné přihrávce patičkou šel střídat, do hry na závěrečné chvíle nahradí Terzič.
     
    77
    Putsche (WAC) se nyní opřel do souboje a dostává poprávu první žlutou kartu ve druhém dějství.
     
    75
    Poslední střídání RZ Pellets WAC. Ze hřiště odchází Kerhe, jehož nahrazuje Suppan.
     
    74
    První změna na straně Wieneru, Fröschl vepředu nahrazuje Pichlmanna.
     
    73
    Martschinko mohl využít ponechané výhody, otevřel se před ním prostor na levé straně, a tak se přece nezdráhal do něj vlétnout. Odtud levačkou pálil na bližší tyč, robinsonádou po míči však skočil skvělý Dobnik.
     
    68
    Hosté podruhé střídají. Španěl Daniel Segovia jde na plac za celkem dost unaveného Topcagiče.
     
    64
    Hosté poprvé střídají. Ze hřiště odchází Polverino, do hry jde Hüttenbrenner.
     
    59
    Neustadt právě vstřelil branku!
    KRISTIJAN DOBRAS z ničeho nic srovnává stav. Akce na jeden dotek skončila nakonec u něj, přihrávka z pravé strany od Rautera směřovala přesně mezi dva obránce soupeře do vápna, odkud z vyložené pozice neměl problém zakončit ke vzdálenější tyčce Dobnikovy brány. Asistence: Herbert Rauter.
     
    45+1
    Pellets WAC právě vstřelili branku!
    Poslední akce prvního dějství vyšla hostům nejlepším možným způsobem. Střelu z přímého kopu od Liendla vyrazil gólman Vollnhofer do tyčky, od níž se však míč odrazil smolně k JOACHIMU STANDFESTOVI, jenž z blízkosti v klidu uklidil za brankovou čáru.
     
    33
    Tak tohle Rauter (WIE) hodně přihrál. Ještěže Schörgenhofer celou situaci dobře viděl a místo penalty udělal to, co měl – žlutá karta za simulování.
     
    32
    Lichtenštějnský záložník Polverino (WAC) už fauloval poněkolikáté a nepočínal si nikdy v rukavičkách. Až nyní vidí žlutou kartu.
     
    25
    Tyčka zazvonila u Dobnikovy brány! Dobras se nádherně uvolnil na pravé straně, poslal jednoudhcý pas na hlavu Pichlmanna, který hlavou smolně pro něj trefil jen brankovou konstrukci. Také musíme pochválit brankáře Dobnika, jenž si na míč v důležitý moment šáhl.
     
    20
    Důrazný Kerhe nyní vyhrál souboj proti Stanglovi! Následně vypálil z velmi dobré pozice, rukavice Vollnhofera zasáhly včas a pohotově.
     
    8
    Tentokráte další tutovka na straně Wieneru. Jak tohle nemohli proměnit? Utkání nabírá na velkých obrátkách. Ve vápně se zjevil sám Rauter, který z blízkosti napálil jen gólmana Dobnika. Míč se ještě odrazil k Pichlmannovi, jenž z blízkosti netrefil poloprázdnou branku, ale jen obránce před sebou.
     
    5
    Další orbovská možnost hostů! Ti vstoupili do utkání hodně zostra. Pěknou kombinací na levé straně u vápna vymíchali domácí obranu, Gotalova přihrávka skončila u úplně volného Kerheho, který trestuhodně pálí jen do Vollnhofera. Velké štěstí pro Neustadt, že se k dorážce nedostal ještě Topcagič.
     
    3
    Velká šance hostujícího Pelletsu! Putsche napřáhl z celkem slušné dálky a vypálil, jeho střela lízla břevno. Vollnhoferovi mezi třemi tyčemi určitě nebylo dobře.

    Patrik Sandev

    Góly: 59. Dobras – 45+1. Standfest

    Karty:   33. Rauter (WIE) – 32. Polverino (WAC), 77. Putsche (WAC)


    SC Wiener Neustadt: Vollnhofer – Pollhammer, Mimm, Sereinig, Stangl – Säumel, Hlinka – Dobras, Rauter, Martschinko (82. Terzič) – Pichlmann (74. Fröschl)
    Náhradníci: Koch, Terzič, Rottensteiner, Witteveen, Berger, Siebenhandl, Fröschl

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Dobnik – Standfest, Sollbauer, Rnič, Baldauf – Polverino (64. Hüttenbrenner), Putsche – Kerhe (75. Suppan), Liendl, Gotal – Topcagič (68. Daniel Segovia)
    Náhradníci: Suppan, Falk, Daniel Segovia, Hüttenbrenner, David De Paula, Friesacher, Salentinig

    Rozhodca: Schörgenhofer – Hoxha, Winsauer