Wacker – Salzburg 0:1 (kon.) | Sturm Graz – Rapid Viedeň 2:0 (kon.) | Neustadt – Wolfsberger 1:1 (kon.)
Austria – Ried 1:1 (kon.)
koniec
SC Wiener Neustadt
1:1 (0:1)
RZ Pellets Wolfsberger AC
cz Streda 18.12.2013, 20:30 • Wiener Neustädter Stadion, Wiener Neustadt • Rakúska Bundesliga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Oba celky v tabulce dělí pouhé tři body, takže můžeme čekat velmi vyrovnané utkání. Zatímco domácí by se rádi ještě více vzdálili sestupovému pásmu a přiblížili se na dosah svému soupeři, hosté by rádi pokračovali ve slušné formě, aby naopak poposkočili v tabulce blíže pohárovým příčkám.
     
    Wiener Neustadt je vůbec nejhorším mužstvem na domácím hřišti, z devíti zápasů vyhrál před vlastními fandy jen dvakrát. Z 21 získaných bodů jich dvanáct získal venku. Domácí mají rovněž nejtragičtější útok v lize, i přesto disponují sedmibodovým náskokem na desátou příčku.
     
    Wolfsberger třemi výhrami v řadě poskočil do středu tabulky, kde by po sezóně také rád zůstal. Na druhou stranu nemá v tuto chvíli týmy před sebou tak daleko. K tomu, aby se jim alespoň přiblížil, však potřebuje nutně znovu vyhrát, jinak tuhle myšlenku může rovnou vypustit z hlavy.
     
    Určitě bude hodně zajímavé sledovat hostujícího záložníka Michaela Liendla, který je s jednácti góly nejlepším střelcem týmu. Hráči fantasy soutěží by z jeho výkonů měli určitě radost, Rakušan totiž dokázal skórovat už ve čtyřech utkáních v řadě. Ukončí jeho sérii až Neustadt?
     
    Úvodní sestavy:

    SC Wiener Neustadt: Vollnhofer – Pollhammer, Mimm, Sereinig, Stangl – Säumel, Hlinka – Dobras, Rauter, Martschinko – Pichlmann
    Náhradníci: Koch, Terzič, Rottensteiner, Witteveen, Berger, Siebenhandl, Fröschl

    RZ Pellets WAC: Dobnik – Standfest, Sollbauer, Rnič, Baldauf – Polverino, Putsche – Kerhe, Liendl, Gotal – Topcagič
    Náhradníci: Suppan, Falk, Daniel Segovia, Hüttenbrenner, David De Paula, Friesacher, Salentinig

    Rozhodčí: Schörgenhofer – Hoxha, Winsauer.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Dobras nejprve na pravém křídle nedostal dobrou přihrávku, poté se krkolomoným způsobem k míči dostal, ale zase neuspěl.
     
    3
    Velká šance hostujícího Pelletsu! Putsche napřáhl z celkem slušné dálky a vypálil, jeho střela lízla břevno. Vollnhoferovi mezi třemi tyčemi určitě nebylo dobře.
     
    5
    Další orbovská možnost hostů! Ti vstoupili do utkání hodně zostra. Pěknou kombinací na levé straně u vápna vymíchali domácí obranu, Gotalova přihrávka skončila u úplně volného Kerheho, který trestuhodně pálí jen do Vollnhofera. Velké štěstí pro Neustadt, že se k dorážce nedostal ještě Topcagič.
     
    7
    První střela na bránu ze strany domácích. Martschinko se po lehčím sólu odhodlal vypálit, zamířil však pouze vedle.
     
    8
    Tentokráte další tutovka na straně Wieneru. Jak tohle nemohli proměnit? Utkání nabírá na velkých obrátkách. Ve vápně se zjevil sám Rauter, který z blízkosti napálil jen gólmana Dobnika. Míč se ještě odrazil k Pichlmannovi, jenž z blízkosti netrefil poloprázdnou branku, ale jen obránce před sebou.
     
    12
    Utkání má stále vysoké tempo, hraje se navíc i hodně tvrdě. Pořádný šlapák předvedl Polverino, rozhodčí Schörgenhofer mu jasně domlouvá.
     
    13
    Pichlmann se v šestnáctce snažil zpracovat poskakující balón, možná že Polverino zahrál rukou, ale sudí Schörgenhofer domácím penaltu nepíská.
     
    14
    Opět další hezká akce, vedená po pravé straně. Dobras se nakonec dostal ke střele, Dobnik jeho pokus musel vyrazit konečky prstů do zámezí.
     
    15
    Máme za sebou divokou čtvrthodinku, ve kterém oba týmy mohly klidně skórovat aspoň dvakrát. Utkání zatím nabízí moc pohledný a útočný fotbal.
     
    17
    Dobras se snažil nacentrovat do vápna, hostující defenzíva si ale poradila. Následně u lajny vybojoval pouze autové vhazování.
     
    18
    Nádherně to nyní vymysleli pro Hlinku spoluhráči na pravé straně. Vše opět založil zlobící Dobras, nakonec ale střela slovenského rodáka ze středu pole byla zablokována.
     
    20
    Důrazný Kerhe nyní vyhrál souboj proti Stanglovi! Následně vypálil z velmi dobré pozice, rukavice Vollnhofera zasáhly včas a pohotově.
     
    22
    Tentokráte akce domácího celku vyšla vniveč. Odkopávat od branky tak bude Dobnik.
     
    23
    Dobras rychle rozehrál aut, Pollhammer z této akce mohl těžit, nicméně jeho centr na nabíhajícího si spoluhráče nebyl úspěšný.
     
    25
    Tyčka zazvonila u Dobnikovy brány! Dobras se nádherně uvolnil na pravé straně, poslal jednoudhcý pas na hlavu Pichlmanna, který hlavou smolně pro něj trefil jen brankovou konstrukci. Také musíme pochválit brankáře Dobnika, jenž si na míč v důležitý moment šáhl.
     
    28
    Baldauf už za přihrávkou spěchat nemusel, sklepnutí ze strany Stangla bylo zbytečné, jelikož se jednalo o ofsajdové postavení.
     
    29
    Pichlmannovi se nyní nechce moc ze hřiště, dostal zezadu úder do oblasti lýtka. Je to ale jen běžný fotbalový šrám, zdravotně bude v pořádku.
     
    31
    Příliš volný se nyní na bližší tyči objevil hostující Topcagič. Snažil se usměrnit centr z pravé strany do brány, jenže zády k Vollnhoferovi se mu hlavičkovalo celkem špatně.
     
    32
    Lichtenštějnský záložník Polverino (WAC) už fauloval poněkolikáté a nepočínal si nikdy v rukavičkách. Až nyní vidí žlutou kartu.
     
    33
    Tak tohle Rauter (WIE) hodně přihrál. Ještěže Schörgenhofer celou situaci dobře viděl a místo penalty udělal to, co měl – žlutá karta za simulování.
     
    35
    Domácí nyní svého soupeře hodně tlačí, obránci RZ Pelletsu nevědí, kam dříve skočit. Prozatím defenzívá odolává.
     
    36
    Hlinka se ještě snažil míč vracet do středu hřiště, měl celkem složitou pozici po zpracování prudkého pasu z levé strany. Hostující obránci včas míč vykopli do bezpečí.
     
    38
    Säumel nyní dostal naloženo od dvou protihráčů, kteří se k němu přiřítili, jako kdyby měli hokejovou výstroj. Schörgenhofer musel pískat.
     
    39
    Hosté často faulují, teď na zemi leží Martschinko. Uvidíme, co ze standardky z levé strany vymyslí Dobras...
     
    40
    ... Dobras posílal svůj centr někam na hranici vápno, tam ale byla přesila hráčů v zelenočerných dresech.
     
    41
    Baldaufův pas od lajny nebyl příliš povedený. Hosté jsou poslední čtvrthodinu na hřišti horším týmem, směrem dopředu nevymyslí žádnou kloudnější akci.
     
    42
    Liendl, který skóroval v posledních čtyřech zápasech v řadě, je zatím na hřišti naprosto neviditelný. Možná že i proto jsou hosté v útoku bezradní.
     
    43
    První rohový kop pro hostující celek, Mimm musel zahrát do zámezí. Bohužel pro WAC z něj exekutor nevytěžil vůbec nic.
     
    45
    Mimm možná odehrál balón a svého protihráče se nedotkl, ale do skluzu šel hodně ostře. Závěr poločasu nám nabídně ještě jednu nebezpečnou standardku pro hosty...
     
    45+1
    Pellets WAC právě vstřelili branku!
    Poslední akce prvního dějství vyšla hostům nejlepším možným způsobem. Střelu z přímého kopu od Liendla vyrazil gólman Vollnhofer do tyčky, od níž se však míč odrazil smolně k JOACHIMU STANDFESTOVI, jenž z blízkosti v klidu uklidil za brankovou čáru.
     
    První poločas skončil.
     
    Ačkoli měl Wiener v první půli asi více ze hry, ujal se v závěru vedení soupeř zásluhou Standfesta. Pohled na tabulku měl možná slibovat poněkud defenzivnější fotbal, ale oba týmy se dnes rozhodly, že tomu tak rozhodně nebude. Doufejme, že druhé dějství bude stejně pohledné jako to první.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Už třetí rohový kop prvního poločasu, který zahrál Dobras, ve finále ale změnu skóre také nepřinesl. Ve vzduchu ho polapil do náruče bez problémů Dobnik.
     
    49
    Rohový kop také na druhé straně, dopadl ale naprosto stejně. Liendlův centr sebral do rukavic Vollnhofer.
     
    51
    Stangl se ve vápně snažil vystřelit, jenže napálil z třiceti čísel jen nohy obránce. A pak navíc ještě fauloval.
     
    52
    Liendl se spolu se svými spoluhráči snažili vykombinovat soupeřovu obranu na pravé straně, ale neúspěšně. Vstup do druhé půle rozhodně není tak divoký jako v prvním dějství.
     
    53
    Stangl nyní fauloval Kerheho, který se prostě nemohl dostat k míči. Standardka pro hosty...
     
    54
    ... Liendl vypálil tvrdě, nesnažil se centrovat. Dobře se ale do střely vložil jeden z obránců domácích.
     
    55
    Topcagičova rána rozhodně ostré trny neměla. Byla to spíš jen hladká pampeliška, která ohrozit gólmana Vollnhofera určitě nemohla.
     
    57
    Dobnik vykopával míč do bezpečí až za vlastní polovinu. Nakonec z téhle situace vyrukoval celkem slušným pasem, který ale zamířil jen do ofsajdu.
     
    58
    První čtvrthodina prvního dějství nám nenabídla jedinou vážnější možnost. Především hosté jsou nyní více zataženější, soustředí se na bránění.
     
    59
    Neustadt právě vstřelil branku!
    KRISTIJAN DOBRAS z ničeho nic srovnává stav. Akce na jeden dotek skončila nakonec u něj, přihrávka z pravé strany od Rautera směřovala přesně mezi dva obránce soupeře do vápna, odkud z vyložené pozice neměl problém zakončit ke vzdálenější tyčce Dobnikovy brány. Asistence: Herbert Rauter.
     
    61
    Martschinko se nyní snažil poslat nebezpešný balón do vápna soupeře, jenže tam si jistě a bez větších problémů počínal bankář Dobnik.
     
    63
    Tahle branka jako by oba mančafty uklidnila. Teď už se nehraje nijak strhující fotbal, oba týmy utnou akci soupeře vždy v jeho zárodku.
     
    64
    Hosté poprvé střídají. Ze hřiště odchází Polverino, do hry jde Hüttenbrenner.
     
    66
    Domácí zkouší většinu svých průniků podél levé strany, jenže tam zatím centry příliš nevycházejí Martschinkovi. Opět se mu pas příliš nepovedl.
     
    67
    Standfest nyní zazlobil na pravé straně, posílal pěkný oblouček do šestnáctky, kde se nakonec Topcagič k hlavičce neprosadil.
     
    68
    Hosté podruhé střídají. Španěl Daniel Segovia jde na plac za celkem dost unaveného Topcagiče.
     
    70
    Liendl měl nyní asi střílet. Ocitl se v dobré střelecké pozici za vápnem, odkud však posílal jen těžkou kolmici na svého spoluhráče. Ten jí samozřejmě nezachytil, Vollnhofer míč sebral do náruče.
     
    71
    Baldauf si nyní pomohl v hlavičkovém souboji loktem, domácí tak zůstanou u míče.
     
    72
    Kerhe se snažil ukličkovat Stangla, jenže ten proti míči neudělal pohyb do poslední chvíle. A hosté nakonec o míč o pár vteřin později přišli.
     
    73
    Martschinko mohl využít ponechané výhody, otevřel se před ním prostor na levé straně, a tak se přece nezdráhal do něj vlétnout. Odtud levačkou pálil na bližší tyč, robinsonádou po míči však skočil skvělý Dobnik.
     
    74
    První změna na straně Wieneru, Fröschl vepředu nahrazuje Pichlmanna.
     
    75
    Poslední střídání RZ Pellets WAC. Ze hřiště odchází Kerhe, jehož nahrazuje Suppan.
     
    77
    Putsche (WAC) se nyní opřel do souboje a dostává poprávu první žlutou kartu ve druhém dějství.
     
    79
    Standfest se snažil něco vymyslet s Gotalem, jenže přihrávka nakonec skončila u Liendla, jenž hru zabrzdil a vrátil se zpátky.
     
    80
    Těžkým centrem se nyní prezentoval Fröschl a dopadl, jak dopadl. Oblouček skončil puze v rukavicích gólmana Dobnika.
     
    81
    Martschinko se snažil elegantní patičkou najít své spoluhráče v šestnáctce. Místo, aby se snažil zahrát roli Messiho, mohl vše provést jednodušeji. Zbytečná fotbalová (ne)dovedonost celou akci pouze pokazila.
     
    82
    Martschinko ihned po své špatné přihrávce patičkou šel střídat, do hry na závěrečné chvíle nahradí Terzič.
     
    83
    Jaj, to je velká škoda pro domácí! Fröschl v šestnáctce oběhl brankáře Dobnika, který vystartoval proti němu, zakončoval do prázdné brány, jenže dost slabě a po zemi, takže hostující obrana mohla zasáhnout.
     
    84
    A další velká tutovka pro Fröschla! Tentokráte byl naprosto sám ve stoprocentní palebné pozici, jakmile mu Rauter přiťukl míč, jenže z blízkosti z šestnáctky trefil jen nohy Dobnika.
     
    86
    Domácí v závěrečných minutách navyšují tlak. Teď centroval do ohně Terzič, a i když požár nezpůsobil, nebyla jeho myšlenka úplně špatná.
     
    89
    Remíza by byla asi nejspravedlivějším výsledkem. Pokud některý z týmů z ničeho nic neskóruje, budou zřejmě po konečném hvizdu oba spokojené.
     
    90
    Rozhodčí Schörgenhofer nastaví druhý poločas o tři minuty.
     
    90+1
    Terzič nyní u lajny vybojoval standardku, ačkoli ze strany Stangla to nebylo nikterak tvrdé...
     
    90+2
    ... po centru Rautera se pár vteřin na to dostal míč k Säumelovi, jenž levačkou mířil na zadní tyč Dobnikovy svatyně. Technický pokus nakonec skončil těsně vedle.
     
    Konec zápasu.
     
    Očekávanou a spravedlivou remízou skončilo utkání dvou týmů ze středu tabulky. První poločas byl co se týče gólových šancí daleko zajímavější, vyhrál ho díky trefě Standfesta hostující RZ Pellets WAC. Domácí Wiener Neustadt srovnal zhruba po hodině hry zásluhou Dobrasovy trefy.
     
    Z mé strany vše, u fotbalových on-line přenosů brzy nashledanou. (22:23:31)

    Patrik Sandev

    Góly: 59. Dobras – 45+1. Standfest

    Karty:   33. Rauter (WIE) – 32. Polverino (WAC), 77. Putsche (WAC)


    SC Wiener Neustadt: Vollnhofer – Pollhammer, Mimm, Sereinig, Stangl – Säumel, Hlinka – Dobras, Rauter, Martschinko (82. Terzič) – Pichlmann (74. Fröschl)
    Náhradníci: Koch, Terzič, Rottensteiner, Witteveen, Berger, Siebenhandl, Fröschl

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Dobnik – Standfest, Sollbauer, Rnič, Baldauf – Polverino (64. Hüttenbrenner), Putsche – Kerhe (75. Suppan), Liendl, Gotal – Topcagič (68. Daniel Segovia)
    Náhradníci: Suppan, Falk, Daniel Segovia, Hüttenbrenner, David De Paula, Friesacher, Salentinig

    Rozhodca: Schörgenhofer – Hoxha, Winsauer