Spišská N. Ves – Lipt. Mikuláš 2:4 (kon.) | Topoľčany – Trenčín 2:3 (kon.) | Zvolen – Skalica 9:2 (kon.)
B. Bystrica – HC Slovan 2:1 (kon.) | Poprad – Košice 5:3 (kon.) | Nitra – Žilina 11:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
5:3 (2:3, 2:0,1:0)
HC Košice
Nedeľa 15.12.2013, 11:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 11:30.
     
    Srdečne Vás vítam pri sledovaní Extraligy juniorov! Na programe je 30. kolo a duel medzi HK ŠKP Poprad a HC Košice, ktorý je zároveň posledným domácim zápasom „kamzíkov“ pred vianočnými sviatkami a aj v kalendárnom roku. Začneme predstavením oboch tímov.

    HK ŠKP Poprad: Popradskí "kamzíci" sú momentálne na 7. priečke tabuľky s 36 bodmi v 28 zápasoch. Vo včerajšom dueli kamzíci zvíťazili na domácom ľade 4:3 nad L. Mikulášom. Po prvých dvoch tretinách sa zdalo, že tento zápas sa už viac-menej nezmení, keďže po 40. minútach bol stav 3:0, ale v tretej tretine „liptáci“ zdramatizovali priebeh celého zápasu, keď v poslednej dvadsaťminútovke vsietili 3 góly, ale našťastie Popradčania dokázali ešte skórovať zásluhou Martina Vojsoviča. Môžme povedať, že ak by zápas trval o niečo dlhšie, tak by ešte hráči Liptovského Mikuláša dokázali vyrovnať, ale čas neovplyvníme. Najproduktívnejším hráčom domácich je práve Martin Vojsovič so 46 bodmi na konte (17+29) a za ním sa nachádzajú jeho spoluhráči z útoku Peter Hrehorčák so 44 bodmi (22+22) a Andreas Štrauch so 42 bodmi (14+28).

    HC Košice: Hostia z Košíc sú na tom tabuľkovo lepšie, keď obsadzujú chválitebnú 2. pozíciu so 60 bodmi na konte pred tretím Slovanom Bratislava o 5 bodov a strácajú na „baranov“ z Banskej Bystrice 4 body. „Havrani“ si v posledných piatich zápasoch počínali nasledovne: výhra v B. Bystrici 1:2, výhra vo Zvolene 4:6, výhra na domácom ľade proti Topoľčanom 9:2, výhra doma nad Nitrou 4:2 a prehra v Spišskej Novej Vsi 6:4. Košičania majú vo svojom kádri prvých dvoch najproduktívnejších hráčov juniorskej extraligy, a to Denisa Markuša s 54 bodmi (21+33) a Mareka Boreckého so 49 bodmi (15+34).

    V tomto zápase sú na základe tabuľkového postavenia favorizovaní hosťujúci Košičania, i keď tabuľka nemusí ničomu napovedať, ako sme videli včera, keď Poprad zdolal lepšie postavený Mikuláš alebo Košice podľahli Spišskej Novej Vsi, ktorá sa nachádza až na 10. priečke.

    Ako sa však tento zápas vyvinie, a kto v ňom zvíťazí budete môcť vedieť prostredníctvom nášho prenosu, tu z popradského zimného štadióna od 11:30.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sedlačko – Babinský, Varholík, Kasanický, Pitka, Kramár – Hrehorčák (C), Jenčo, Pavličko, Štrauch, Tomečko, Ženčuch (A), Kasaj, J. Lapšanský (A), Stanislav, Paczkowski, Ďurčo, Vojsovič

    HC Košice: Chmara (Somoši) – Varga, Buraľ, Briják (A), Pavúk, Lenďák, Pribula – Markuš (C), Zikmund, Borecký, Stupeň, Drábik, Kaszonyi, Fedorko, Dimun, Schnelly, Mikula

    Rozhodca: Ľuboš Jakubec – Ľudovíť Šoltés, Adam Štofančík.
     
    Popradskí "kamzíci" sa dnes predvedú v dresoch bielej farby pod taktovkou trénera Jozefa Skokana.

    Hostia budú dnes hrať v tmavomodrých dresoch a na lavičke bude stáť tréner Miroslav Marcinko.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    V úvode stretnutia okamžite nahadzovali puk do útočného pásma Popradčania, no nedostali sa ku koncovke.
     
    00:30
    Borecký potiahol puk až za bránu, hľadal svojich spoluhráčov, no jeho prihrávku zachytili Popradčania.
     
    00:42
    Košice dali gól!
    Košice sa dostávajú v prvej minúte zápasu do vedenia! Po nevydarenej akcie Boreckého zachytil puk našťastie jeho spoluhráč na modrej čiare ONDREJ BRIJÁK, ktorý okamžite pálil a strelou k pravej žrdi prekonáva brankára Sedlačka.
     
    01:15
    Poprad dal gól!
    Poprad bleskurýchle vyrovnáva stav stretnutia na 1:1! René Ženčuch smeroval s pukom do útočného pásma, Následne našiel pred bránou Tomečka, ktorý strieľal. Túto strelu brankár Chmara stihol vyrzaziť, ale následnú dorážku ADAMA KASANICKÉHo už nedokázal likvidovať!
    Asistenciu si pripisuje Dávid Tomečko a René Ženčuch.
     
    02:20
    Emil Kramár sa dostal k strele z medzikružia, keď po prihrávke od Štraucha spoza brány pálil na košickú bránu, ale jeho strelu vyrazil do bezpečia gólman Chmara.
     
    03:07
    Košičania sa dopúšťajú postavenia mimo hry, keď Jakubovvi Vargovi vošiel do priestoru útočného pásma Ondrej Briják.
     
    04:15
    Adrián Dimun strieľal po Drábikovej prihrávke z pravej strany, ale jeho strelu brankár Sedlačko vyrazil do rohu klziska. Následne sa Popradčania oslobodzujú, ale len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    04:30
    Pri mantineli bojoval o puk Mikula spoločne s Kasanickým. Košičan puk vybojoval, následne prihrával na modrú Pribulovi. Jeho delovku brankár Sedlačko zneškodnil.
     
    05:05
    Filip Stanislav vyslal prudkú strelu z pravej strany po prihrávke od Jakuba Lapšanského, ale brankár Chmara si s ňou poradil dobre.
     
    05:20
    Popradčania si zahrajú v početnej prevahe. Na 2 minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Ľubomír Buraľ.
     
    05:58
    Popradčanom sa zatiaľ v presilovke veľmi nedarí, keď nedokážu poriadne výjsť z pásma, pretože Košičania blokujú väčšinu prihrávok "kamzíkovô.
     
    06:15
    Ženčuch okamžite po buly v útočnom pásme pálil na košickú bránu, ale jeho strela smerovala po zblokovaní jedného z košických obrancov na zadný mantinel.
     
    06:50
    Jenčo hľadal prihrávkou pred bránu Reného Ženčucha, ale ten nedokázal zakončovať spopred brány, keďže bol dobre bránený Lenďákom.
     
    07:18
    Kramár ešte pálil z modrej čiary, ale jeho nepresná strela smerovala na zadný mantinel. Následne hrajú "havrani" už s piatimi hráčmi.
     
    07:37
    Po tvrdom bodyčeku od Ivana Fedorka v obrannom páse domácich ostal ležať na ľade Dávid Tomečko no za pomoci spoluhráčov sa dokázal postaviť z ľadu a odkorčuľoval na vlastných!
     
    07:46
    Dušan Pribula si odchádza sadnúť na 2+2 za hru s vysokou hokejkou. Dochádza k oprave predošlého stretu. Bola to nakoniec vysoká hokejka.
     
    08:10
    Paczkowski smeroval s pukom do útočného pásma. To sa mu následne podarilo, ale jeho prihrávku po mantineli zblokoval Lenďák.
     
    08:59
    Hrehorčák si vymenil puk s Vojsovičom, následne Vojsovič servíroval Štrauchovi, a ten okamžite vypálil na košickú bránu, ale brankár Chmara pohotovým zákrokom vyrážačkou túto strelu zneškodnil.
     
    09:40
    Jenčo križnou prihrávkou vysúval Ženčuha, ktorý túto prihrávku posla pre istotu po mantinel iv útočnom pásme. Následne sa zmocnili puku Košičania, konkrétne Denis Markuš, ktorý korčuľoval s pukom do útočného pásma a vyskúšal betóny brankára Sedlačka, no tie dokázali túto strelu vyraziť a nedovoliť tak gólu vo vlastnej presilovke.
     
    11:10
    Babinského delovka od modrej čiary skončila mimo brány v rohu klziska. Následne Košičania poslali puk cez všetky čiary.
     
    11:52
    Košičania už hrajú s piatimi hráčmi, ale Popradčania stále tlačia hostí. Andreas Štrauch hľadal prihrávkou Hrehorčáka, no túto prihrávku zblokovali košickí hráči.
     
    12:50
    Kramár poslal vzdušnú prihrávku z obranného pásma na Ženčuha, ktorému sa podarilo po prekorčuľovaní brány zakončovať, ale len na pleksisklo.
     
    13:45
    Markuš zachytil zlú rozohrávku Popradu v útočnom pásme, no nepodarilo sa mu zakončovať.
     
    14:08
    Košice dali gól!
    Košičania sa dostávajú do vedenia! Marek Borecký získal puk v strednom pásme. Následne nabral rýchlosť a šiel s pukom do útočného pásma. Popradskí obrancovia ako keby zaspali a nechali MAREKA BORECKÉHO zakončovať samého blafákom!
    Bez asistencie.
     
    15:23
    Pribulovu strelu švihom ešte tečoval pred bránou Schnelly, no napokon gól z toho nebol, ale Popradčania sa musia mať na pozore, pretože sú Košičana stále pri puku.
     
    16:15
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na 2 minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Dalibor Mikula.
     
    16:26
    Paczkowski získal puk za bránou. Následne prihrával Kasasnickému no ten bol zblokovaný, ale Popradčania si dokázali ešte na chvíľu udržať pásmo.
     
    17:00
    Vojsovič nezachytil Kasanického prihrávku v strednom pásme, a tak puk poslal do popradskej tretiny Jakub Varga.
     
    17:59
    Poprad dal gól!
    Poprad využíva presilovú hru a vyrovnáva stav stretnutia! Hrehorčák prihrával na modrú čiaru ANDREASOVI ŠTRAUCHOVI, ktorý sa priblížil ku bráne a strelou z medzikružia ku pravej žrdke prekonáva brankára Chmaru!
    Asistencie si pripisujú hráči Peter Hrehorčák a Adam Kasanický.
     
    18:18
    Košičania si zahrajú v početnej prevahe. Na 2 minúty si za držanie odchádza sadnúť Michal Babinský.
     
    19:30
    Hrehorčák zachytil rozohrávku Košičanov v strednom pásme. Následne sa mu podarilo vystreliť, ale jeho strela švihom bola nepresná.
     
    19:40
    Košice dali gól!
    Košičania sa dostávajú do vedenia! Briják korčuľoval do útočného pásma. Následne našiel prihrávkou spoza brány DENISA MARKUŠA, ktorý strelou z prvej prekonáva brankára Sedlačka.
    Asistenciu si pripísal Ondrej Briják.
     
    19:58
    Košičania majú k dispozícii presilovú hru. Na 2 minúty si za držanie odchádza sadnúť Marek Pitka.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke to bol striedavý hokej zo strany na stranu, čo dosvedčuje aj doterajší výsledok. V 1. minúte sa podarilo skórovať Brijákovi, no o pár sekúnd neskôr vyrovnal Kasanický. Po 13. minútach hry sa Košice dostali opäť do vedenia zásluhou Boreckého, no Popradčania opäť vyrovnali zásluhou Andreasa Štraucha. Markuš následne v 20. minúte gólom do šatne poslal svoj tím do vedenia 2:3.

    Košičania majú na začiatku druhej tretiny k dispozícii ešte minútu a 58 sekúnd presilovej hry. Podarí sa Košičanom využiť túto výhodu alebo sa Popradčania ubránia a dokážu vyrovnať nepriaznivý stav?
    Druhá tretina začína približne o 12:16.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Po prehratom buly od Markuša smeroval s pukom do útočného pásma Vojsovič, ale nedokázal zakončovať. Následne zbieral cenné sekundy aj Štrauch, ale teraz sú už Košičania pri puku v útočnom pásme.
     
    20:57
    Brijákove dve delovky od modrej najskôr tečoval cloňujúci Zikmund a tú druhú dorážal Borecký, ale brankár Sedlačko si uchránil svoju svätyňu.
     
    22:02
    Popradčania sa ubránili tejto presilovej hre hostí, no následne ešte pálil hosťujúci Pavúk, ale Sedlačkove betóny boli tentokrát na správnom mieste.
     
    22:40
    Kaszonyi si vymenil puk s Drábikom, no následne ho dokázal zblokovať Varholík, ale k puku sa ešte dostal Buraľ, ktorý svojou delovkou od modrej neprekonal Sedlačka.
     
    23:20
    Košičania sa po chybnej rozohrávke dopúšťajú zakázaného uvoľnenia, po ktorom sa vhadzuje po pravici Chmaru.
     
    23:40
    Fedorko sa dokázal uvoľniť kľučkou na stred, ale nepodarilo sa mu zakončovať. Následne našiel prihrávkou na modrú čiaru Jakuba Vargu, ktorého prudká strela Sedlačka mierne prekvapila, ale nakoniec si dokázal ustrážiť svoju bránu a Košice sa tak nedostávajú do dvojgolového vedenia.
     
    24:41
    Poprad dal gól!
    Popradčania vyrovnávjú stav stretnutia. Po prihrávke zo stredného pásma si sklepol puk v medzikruží Ženčuch. Následne prihrával RÓBERTOVI JENČOVI a ten strelou z prvej skóroval k pravej žrdke košickej bránky!
    Asistenciu si pripisujú hráči René Ženčuch a Michal Babinský.
     
    26:20
    NA 2 minúty si za držanie odchádza sadnúť Martin Vojsovič.
     
    27:10
    Popradčania sa zatiaľ bránia veľmi dobre a nepúšťajú Košičanov do útočného pásma. Puk mal na hokejke Tomečko, ale nezachytil prihrávku od Ženčucha. Medzitým hrajú Popradčania už v plnom počte.
     
    28:07
    Filip Stupeň si vytvoril streleckú pozíciu v medzikruží a následne pálil na bránu, ale Sedlačko puk zachytil do svojej výstroje, a tak sa vhadzuje po jeho pravici.
     
    28:40
    Peter Kaszonyi prihrával Jurajovi Drábikovi, no táto prihrávka bola dlhá na tohto útočníka. Následne sa Košičania dopúšťajú ďalšieho zakázaného uvoľenenia.
     
    28:55
    Adam Kasanický vyslal prudkú strelu od modrej čiare. Brankár Chmara nevedel kam sa puk po vyrazení jeho betónmi ocitol a tak ostal zaskočený. Následne ešte pálil Kramár, ale jeho strelu už brankár Chmara zachytil do svojej lapačky.
     
    29:21
    Košičania si zahrajú v početnej výhode. Na 2 minúty si za hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Róbert Jenčo
     
    29:40
    Lenďákovu strelu sa snažil tečovať pred bránou pozorný Zikmund, ale brankár Sedlačko túto strelu vyrazil do bezpečia.
     
    30:20
    Štrauch prenikol s pukom do útočného pásma. Následne sa rozhodol pre strelu z ľavej strany, ale jeho strela trafila len pleksisklo.
     
    30:58
    Vargova nepríjemná delovka však skončila len na Sedlačkovej výstroji a nedokázal ju dorážať alebo tečovať ani jeden z jeho spoluhráčov. Následne hrá Poprad s piatimi hráčmi.
     
    31:45
    Fedorko strieľal švihom na gólmana Sedlačka, ktorý vyrazil puk do pravej strany presne na hokejku Drábika, ale ten nedokázal zakončovať, pretože ho svojim dobrým zákrokom hokejkou odstavil od puku Adam Kasanický!
     
    32:37
    Poprad dal gól!
    Popradčania vedú v tomto zápase! K puku sa v strednom pásme dostal po chybnej rozohrávke Košíc Hrehorčák, ktorý okamžite servíroval RÓBERTOVI JENČOVI pred bránu, ktorý zblízka prekonáva brankára Chmaru, ktorý nemal pri tejto strele žiadnu šancu!
    Asistenciu si pripisujú hráči Peter Hrehorčák a Andreas Štrauch.
     
    33:28
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na 2 minúty si odchádza sadnúť za hru so zdvihnutou hokejkou Adrián Dimun.
     
    34:09
    Kasanický prihrával na červenú čiaru Štrauchovi, ale ten nezachytil prihrávku, a tak sa dopustili "kamzíci" zakázaného uvoľnenia.
     
    34:40
    Vojsovič sa snažil nabíjať Kramárovi, ale jeho prihrávku vystihol dobre postavený Varga, ktorý svojou hokejkou zneškodnil túto možnosť.
     
    35:06
    Hrehorčákova strela z ľavej strany našla len ochranné sito na košickej strane po vyrazení hokejkou brankára Chmaru.
     
    35:20
    Róbert Jenčo krásne prešiel cez dvoch hráčov svojimi kľučkami a následne predviedol aj blafák na brankára Chmaru, no ten jeho úmysel svojim zákrokom ľavým betónom vyrazil za bránu!
     
    35:50
    Na druhej strane Zikmund po zlej prihrávke od Stanislava na Kasanického mohol dorovnať stav, ale jeho strela zblízka bola zneškodnená Sedlačkom.
     
    36:10
    Košičania si zahrajú presilovú hru. Na 2 minúty si za napadnutie odchádza sadnúť Jakub Lapšanský.
     
    36:13
    Popradčania sa okamžite po buly oslobodili, ale Košičania rozvili útočnú akciu a momentálne sú už usadení v pásme a prihrávajú si puk.
     
    37:10
    Krásna delovka od Brijáka od modrej čiary, keď jeho projektil po prihrávke od Leňďáka našiel Sedlačkovu lapačku, ktorá bola však na správnom mieste a stav sa nemení!
     
    38:17
    Popradčania sú už v plnom počte.
     
    38:24
    Popradčania majú teraz k dispozícii presilovú hru, keď si za sekanie odchádza sadnúť Marek Borecký na 2 minúty.
     
    38:36
    Hrehročák strieľal zblízka bekhendom avšak jeho strela bola vyrazená zákrokom ramenom brankára Chmaru.
     
    39:10
    Štrauch pálil z ľavej strany, ale jeho prudká strela bola zblokovaná obrancom Jakubom Vargom.
     
    39:43
    Babinský ešte v závere prihrával na modrú Kasanickému no jemu prihrávku vypichol košický útočník Markuš.
     
    39:50
    Po tvrdom strete pri zadnom mantineli na Brijáka dostáva osobný trest 5+10 do konca zápasu po škaredom zákroku Dávid Tomečko. Trest si odchádza odsedieť Nikolas Kasaj.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej dvadsaťminútovke dokázali Popradčania vsietiť 2 góly, keď dokázali v 25. minúte zásluhou Róberta Jenča vyrovnať a takisto tento mladík bol aktérom štvrtého gólu Popradu v 33. minúte.

    Podarí sa "havranom" ešte vyrovnať nepriaznivý stav alebo si Popradčania udržia toto vedenie a pridajú ešte nejaký gól?
    Tretia tretina začína približne o 13:04.
     
    Vážení športoví priatelia, na časomiere ostalo svietiť 10 sekúnd hry a tretina bola predčasne ukončená kvôli krvi na ľade a bude sa teraz pokračovať dohraním 10 sekúnd, následne sa preruší hra, vymenia sa strany a pokračuje tretia tretina!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 201 divákov.
     
    V 10 sekundách hry druhej tretiny ešte strieľal po buly v útočnom pásme Leňďák, ale neprekonal gólmana Sedlačka, Následne sa pokračuje 3. tretinou.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:13
    V úvode tretej tretiny vyskúšal Chmarovu pozornosť Štrauch no brankár Chmara si dokázal s touto ľahkou strelou poradiť a "havrani" hrajú už s piatimi hráčmi a momentálne sú pri puku.
     
    40:55
    Martin Lenďák bol zasiahnutý pukom do tváre, ale nebude to nič
    závažné.
     
    41:19
    Pavúk nahadzoval puk do útočného pásma po mantineli no našiel tam ani jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    41:44
    Stupeň strieľal z prvej z ľavej strany po Drábikovej prihrávke, ale Sedlačko sa stihol presunúť a svojim zákrokom betónom puk vyrazil do rohu klziska.
     
    42:05
    Popradčania si zahrajú v početnej prevahe. Na 2 minúty si za hrubosť odchádza sadnúť Branislav Pavúk.
     
    42:35
    Štrauch nabíjal pred bránu Vojsovičovi, no jeho prudká strela smerovala len na pleksisklo. Následne sa dostal do šance na druhej strane Stupeň, ale neskóroval.
     
    43:11
    Poprad dal gól!
    Popradčania využívajú presilovú hru! Po zlej rozohrávke v obrannom pásme od Filipa Stupňa získal puk Ďurčo, ktorý prihrával MICHALOVI BABINSKÉMU ,ktorý sa od modrej čiary priblížil k bráne, zbavil sa protihráča strelou nad rameno brankára Chmaru zvyšuje vedenie svojho tímu.
    Asistenciu si pripisujú hráči Igor Ďurčo a Adam Kasanický.
     
    44:54
    Medzitým už oba tímy hrajú v plnom počte a pri puku sú Košičania v útočnom pásme. Vargova strela ťahom od modrej našla len Sedlačkovu lapačku, ktorou puk bez problémov zachytil.
     
    45:39
    Markuš prihrával Boreckému v útočnom pásme, ale ten jeho dobre myslenú prihrávku nedokázal zachytiť. Následne sa dopustili zakázaného uvoľnenia Košičania
     
    45:53
    Kaszonyiho strelu z medzikružia brankár Sedlačko svojim telom zachytil do svojej moci, a tak sa vhadzuje po jeho pravici.
     
    46:00
    Na 2 minúty si za vyhodenie puku odchádza sadnúť popradský mladík Adam Kasanický. Dokážu Košičania skórovať?
     
    46:41
    Markušovu strelu z pravej strany vyrazil svojou hokejkou brankár Sedlačko na pleksissklo. Následne sa k puku dostal ešte Leňdák a snažil sa nájsť Markuša, ktorý si svojimi pohybmi pýtal puk, no bol bránený.
     
    47:30
    Vargov projektil od modrej po buly našiel len zadný mantinel a puk smeroval cez všetky čiary von z útočného pásma.
     
    47:56
    Varga ešte v závere presilovky našiel Boreckého, ale ten nedokázal vystreliť. Následne potiahol puk do útočného pásma Peter Hrehorčák, ktorý vyslal strelu švihom a zazvonila horná žrdka Chmarovej brány!
     
    48:52
    Hrehorčák hľadal prihrávkou Štraucha pred bránou, no nakoniec sa zrozhodol pre prihrávku Emilovi Kramárovi, ktorý vyslal strelu ťahom na košickú bránu, ale brankár Chmara si s touto strelou bez problémov poradil svojim zákrokom lapačkou.
     
    49:30
    Briják vyslal vzdušnú prihrávku na Mikulu, ten si dokázal s touto ťažkou prihrávkou poradiť, ale následne inkasoval bodyček od Kasanického a bol od puku odstavený.
     
    50:11
    Lenďák našiel priestor v medzikruží a vyskúšal aj pozornosť gólmana Sedlačka, ale brankár domácich svojou výstrojou puk zachytil a následne prikryl.
     
    50:42
    Kramárovu prihrávku na Ďurča vypichol dobre forčekujúci Branislav Pavúk, ktorý okamžite rozohrával ďalšiu akciu svojho tímu.
     
    51:33
    Obrovská šanca hostí! Po prihrávke spoza brány od Boreckého stál osamotený Ladislav Zikmund, ale nedokázal prekonať strelou zblízka domáceho gólmana Sedlačka, ktorý si pripísal ďalší skvelý zákrok!
     
    52:00
    Marek Borecký dostal prihrávku od Denisa Markuša a šiel do samostatného úniku. Jeho blafák na ľavú stranu skončil strelou bekhendm na ľavej žrdke popradskej brány!
     
    52:32
    Peter Kaszonyi chvíľu držal svojou hokejkou na ľade Emila Kramára, ktorý mal už náznak potýčky, ale nakoniec Kaszonyi dal svoju hokejku z tela Kramára preč a hra pokračuje ďalej.
     
    53:08
    Paczkowskeho strela z ľavej strany opečatila len pleksisklo, po ktorom puk šiel po mantineli von z útočného pásma.
     
    53:41
    Kramár svojimi dvoma kľučkami sa postupne zbavoval dvoch košických hráčov a vytvoril si streleckú pozíciu, ale nakoniec mu puk vzal z moci Ondrej Briják.
     
    54:01
    Popradčania sa dopustili postavenia mimo hry.
     
    54:12
    Štrauch si vymenil párkrát puk s Vojsovičom, ale jeho poslednú prihrávku zachytili Košičania smerovali dopredu. Boreckého blafák na Sedlačka však neprekvapil popradského gólmana, ktorý zákrokom lapačkou puk prikryl.
     
    55:10
    Lenďák a Drábik bojovali o puk s popradskými obrancami. Následne tento súboj vyhrali Popradčania, ale Igor Ďurčo poslal puk len cez všetky čiary.
     
    55:39
    Jakub Varga strieľal od modrej čiary. Jeho strela ťahom bola však prikrytá Sedlačkom. Varga klepol hokejkou o ľad a tým chcel naznačiť, že z jeho počtu striel ešte nedokázal skórovať.
     
    56:29
    Stanislavova prudká strela z vrchola pravého kruhu opečatila len pleksisklo za Chmarovou bránou. Následne strieľal aj Kramár, ktorý už síce trafil priestor brány, ale gólman "havranov" strelu vyrazil do rohu klziska.
     
    57:40
    Štrauch prihrával v útočnom pásme Jenčovi, no ten nedokázal ohroziť bránu hostí, keďže ho košická defenzíva odstavila od puku tesne pred bránou.
     
    58:15
    Schnellyho strelu vyrazil pozorný brankár Sedlačko svojou vyrážačkou do rohu klziska.
     
    58:40
    Delovka od Fedorka z medzikružia nebola presná, keďže trafila zadný mantinel, a tak nemusel gólman Sedlačko zasahovať.
     
    59:15
    Jakub Varga vyslal strelu švihom od modrej, no puk zblokovali popradskí obrancovia.
     
    59:31
    Kramárovu delovku po buly v útočnom pásme vyrazila hokejka brankára Chmaru a následne puk putoval na ochrannú sieť.
     
    59:57
    V závere ešte pavúk predviedol riskantnú prihrávku Vargovi pred vlastnou bránou, ale našťastie k nemu sa neskoro už dostal korčuľujúci Štrauch.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Máme tu koniec zápasu!
    V tretej tretine ešte pridal gól do siete Michal Babinský v 44. minúte. Popradčania si ustrážili svoju svätyňu, a tak si odnášajú z tohto zápasu plný bodový zisk. Košičanom vyšla bohužiaľ len prvá tretina zápasu, a tak odchádzajú bodov naprázdno.

    Dovidenia aj pri ďalších prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Lukáš R. Ovšonka, ďakuje za pozornosť a želá pekný deň. (13:37:28)
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 2. Kasanický (Tomečko, Ženčuch), 18. Štrauch (Hrehorčák, Kasanický), 25. Jenčo (Ženčuch, Babinský), 33. Jenčo (Hrehorčák, Štrauch), 44. Babinský (Ďurčo, Kasanický) – 1. Briják (Borecký), 15. Borecký, 20. Markuš (Briják)


    HK Poprad: Sedlačko – Babinský, Varholík, Kasanický, Pitka, Kramár – Hrehorčák (C), Jenčo, Pavličko, Štrauch, Tomečko, Ženčuch (A), Kasaj, J. Lapšanský (A), Stanislav, Paczkowski, Ďurčo, Vojsovič
    HC Košice: Chmara (Somoši) – Varga, Buraľ, Briják (A), Pavúk, Lenďák, Pribula – Markuš (C), Zikmund, Borecký, Stupeň, Drábik, Kaszonyi, Fedorko, Dimun, Schnelly, Mikula

    Rozhodca: Ľuboš Jakubec – Ľudovíť Šoltés, Adam Štofančík

    Diváci: 201