Metallurg Magnitogorsk – Jekaterinburg 4:3 (1:0 po s.n.) | Ufa – Barys 6:3 (kon.) | Čeljabinsk – Jugra Chanty-Mansijsk 0:2 (kon.)
Nižnekamsk – Omsk 0:4 (kon.) | D. Moskva – Viťaz 3:2 (1:0 po s.n.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Jugra Chanty-Mansijsk
Sobota 07.12.2013, 12:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:28
    Presilová hra ostala nevyužitá, čo sa však dalo čakať. Hlavným zámerom Jugry nebolo totiž svoj náskok navýšiť, ale pošetriť cenné dve minúty, čo sa podarilo. Do konca tretej tretiny ostáva domácim už žalostne málo času.
     
    56:28
    Domáci Jevgeny Kuznecov si sadá na tresntú lavicu. Do konca tretej tretiny ostávajú ešte viac ako tri minúty, no ja si dovolím konštatovať, že je rozhodnuté.
     
    54:14
    Mohlo byť definitívne hotovo ! Traktor však skvelým presunutím ešte udržal v hre brankár Garnett, ktorý vytiahol zákrok proti zakončeniu Buljanskijho.
     
    43:10
    Traktor má po nepremenenom nájazde k dispozícii presilovú hru. Tie súvšak domácim v tomto zápase skôr na obtiaž, ako na osoh.
     
    43:10
    Strelecká mizéria Traktoru v tomto zápase pokračuje aj po samostatnom nájazde. Kokujov nedokázal prekonať Kuznecova, ktorý si svojim dnešným výkonom nahlas hovorí o titul najlepšieho hráča.
     
    43:10
    V Čejľabinsku sa nám momentálne dejú veci ! Kokujov sa dostal do samostatného nájazdu, v ktorom bol však faulovaný a Traktor bude mať k dispozícii trestné strieľanie !
     
    42:45
    Jugra dal gól!
    Jugre sa predsa len podarilo presilovú hru využiť. So strelou Tluljapkina si ešte Garnett poradil, no puk vyrazil len pred IGORA MAGGOGINA, ktorému už puk poslať do odkrytej siete problém nerobilo. Asistencie : MIchajl Tluljapkin, Vitaly Šitnikov.
     
    40:45
    Andrej Kosticin to prehnal s hrubosťou a okamžite po začiatku tretej tretiny oslabuje svoj tím.
     
    37:42
    Savinainen bol podrazený Katičevom a hru v presilovke s pre zmenu vyskúša aj hosťujúca Jugra.
     
    34:26
    Jugre sa jej nedisciplinovanosť môže vypomstiť. Po zlom striedaní, kedy hrali hostia v šestici si Traktor zahrá opäť presilovú hru.
     
    33:55
    Jugra už vzdoruje domácemu tlaku so štvoricou hráčov.
     
    32:09
    Marek Trončinský podrazil jedného z protihráčov, čo znamená, že Traktor si zahrá v presilovke piatich proti trom. Obranu Jugry a hlavne brankára Kuznecva čakajú nesmierne rušné chvíle.
     
    31:45
    Presilová hra pre domáci Traktor. Vitaly Šitnikov si nútene oddýchne na trestnej lavici po druhý raz v zápase.
     
    28:02
    Z obrovského závaru pred bránkoviskom Jugry sa vyrovnanie nezrodilo. Alexej Kuznecov v hosťujúcej svätyni bol v jednom momente položený na ľade, puk sa povaľoval na bránkovej čiare, no domáci ho nedokázali pretlačiť do brány.
     
    17:01
    je po presilovke. Kapitán Jugry Jakubov sa snažil od domácej obrany vydolovať puk, no pomohol si pri tom podrazením. Nasledovať bude herná situácia štyroch proti štyrom.
     
    16:27
    Andrej Kosticin si nedovolenými praktikami pomohol v súboji s Maggoginom. Presilovková možnosť Jugry.
     
    09:30
    Po dlhšom pobyte v útočnom pásme prišlo v podaní hosťujúcej Jugry nepríjemné nahodenie na Garnetta, ktorý nemal dobrý výhľad, no puk stačil vyraziť do rohu.
     
    06:04
    Bulis bol napokon pri svojej šanci faulovaný Šitnikovom, ktorý za hru s vysokou hokejkou poslušne odišiel na lavicu hanby. Presilovková šanca pre Traktor.
     
    06:00
    Bulis si to namieril stredom hosťujúcej obrany, cez ktorú sa výborne preštrikoval, ukázal svoje šikovné ruky, no výbornou prácou hokejkou mu zakončenie zmaril Kuznecev, ktorý mu puk vypichol.
     
    02:41
    Hostia si zahrajú prvú presilovú hru v zápase. Za hrubosť si nútene oddýchne Maxim Kondraťjev.
     
    01:43
    Jugra dal gól!
    Michajl Jakubov vyhral buly pre IVANA CHLYNCEVA, ktorý pohotovou strelou prekvapil všetkých v Čeľjabinsku, vrátane domáceho brankára Garnetta. Asistencia : Michajl Jakubov.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 2. Ivan Chlyncev (Michajl Jakubov), 43. Igor Maggogin (Michajl Tluljapkin, Vitaly Šitnikov)


    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Danilišin) – Bondarev, Kondratěv, Rjabykin, Vasilčenko, Borodkin, Katičev, Artamonov, Chlystov – Čistov, Bulis, Kuzněcov E. – Dugin, Kontiola, Kosticyn – Popov, Glinkin, Kokujov – Osnovin, Mokin, Valejev.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Kuzněcov A. (Kukin) – Šefer, Chvostov, Djakov, Starosta, Trončinský, Sokolov, Tjuljapkin, Šviděnko – Buljanskij, Sitnikov, Magogin – Plotnikov, Dixon, Savinainen – Chlincev, Jakubov, Kňazev – Žukov, Jacenko, Gusev.

    Rozhodca: Sergejev, Komarov – Koršak, Černyšov