Metallurg Magnitogorsk – Jekaterinburg 4:3 (1:0 po s.n.) | Ufa – Barys 6:3 (kon.) | Čeljabinsk – Jugra Chanty-Mansijsk 0:2 (kon.)
Nižnekamsk – Omsk 0:4 (kon.) | D. Moskva – Viťaz 3:2 (1:0 po s.n.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Jugra Chanty-Mansijsk
Sobota 07.12.2013, 12:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sme videli presný zásah Igora Maggogina, ktorý potvrdil víťazstvo Jugry. Domáca strelecká impotencia trvala počas celého zápasu, a tak sa zo zaslúženej výhry teší Jugra. Na dnes je to z hokeja odo mňa všetko, no stretneme sa spolu ešte pri prenose z futbalu, konkrétne West Bromwich a Manchester City, od 16:00. Srdečne vás pozývam stráviť dnešný deň so stránkou onlajny.eu, kde nájdete takmer všetky športové udalosti. Ďakujem za pozornosť a prajem ešte peknú sobotu. (14:15:50)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Zakázané uvoľnenie hostí, vhadzovalo sa v útočnom pásme traktoru, no domáci kormidelník Valery Belusov si už akoby uvedomil, že zápas je stratený a Garnetta ani neodvolal z brány.
     
    59:15
    Pri puku sú hostia, ktorí nedovoľujú domácim odvolať z brány Garnetta a skúsiť totálny vabank so šesticou korčuliarov.
     
    58:28
    Presilová hra ostala nevyužitá, čo sa však dalo čakať. Hlavným zámerom Jugry nebolo totiž svoj náskok navýšiť, ale pošetriť cenné dve minúty, čo sa podarilo. Do konca tretej tretiny ostáva domácim už žalostne málo času.
     
    56:28
    Domáci Jevgeny Kuznecov si sadá na tresntú lavicu. Do konca tretej tretiny ostávajú ešte viac ako tri minúty, no ja si dovolím konštatovať, že je rozhodnuté.
     
    56:09
    Strela obrancu Mareka Trončinského nenarobila Garnettovi ďalšie vrásky na čele, domáci brankár ju skontroloval len pohľadom.
     
    55:26
    Jugra sa už nikam netlačí a hrá presne to, čo momentálne najviac vyhovuje. Ak získajú jej hráči puk, zbytočne nevymýšľajú a pošlú ho najjednoduchšou cestou do stredného pásma.
     
    54:14
    Mohlo byť definitívne hotovo ! Traktor však skvelým presunutím ešte udržal v hre brankár Garnett, ktorý vytiahol zákrok proti zakončeniu Buljanskijho.
     
    53:32
    Ťažko sa však domácim podarí vyrovnať, keď im už nevychádza ani elementárna rozohrávka. Puk teraz preletel všetky čiary a skončil zakázaním uvoľnením.
     
    53:00
    Domácich už začína tlačiť čas a na strelenie dvoch presných zásahov majú už len sedem minút, čo v hokeji nie je nič nemožné, no pri aktuálnom stave Traktoru, neviem, neviem....
     
    52:46
    Bondarev sa snažil vyslať jedného zo svojich spoluhráčov do rýchleho brejku, no puk bol tečovaný a skončil mimo hracej plochy.
     
    50:43
    Chlyncev tvrdo vystrelil, puk však letel mimo troch tyčí a Garnett, tak mohol ostať v kľude, keby však puk letel na bránu, mal by s ním, čo robiť.
     
    50:08
    Domáci brankár Garnett by si mohol pokojne odskočiť aj na kávu, či šálku teplého čaju. V tretej tretine mal jedinú prácu, a to keď lovil puk zo svojej siete. Jeho spoluhráči sú v útočnom pásme bezzubí.
     
    49:10
    Jeden z hosťujúcich hráčov vyhodil puk mimo hracej plochy, určite si vydýchol, že sa puk dotkol plexiskla, ináč by sa vylučovalo.
     
    49:00
    Jugra vyhodila puk cez všetky čiary. Unavená formácia hostí tak musí čeliť neutíchajúcemu tlaku Traktoru.
     
    48:00
    Puk opustil ľadovú plochu. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    47:57
    Domácim snahu uprieť nemožno, tá tam je, no to jednoducho niekedy nestačí. čo z toho, že domáci obliehajú bránu Kuznecova, snažia sa dostať do šancí, keď ich potom nevedia premeniť.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 2. Ivan Chlyncev (Michajl Jakubov), 43. Igor Maggogin (Michajl Tluljapkin, Vitaly Šitnikov)


    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Danilišin) – Bondarev, Kondratěv, Rjabykin, Vasilčenko, Borodkin, Katičev, Artamonov, Chlystov – Čistov, Bulis, Kuzněcov E. – Dugin, Kontiola, Kosticyn – Popov, Glinkin, Kokujov – Osnovin, Mokin, Valejev.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Kuzněcov A. (Kukin) – Šefer, Chvostov, Djakov, Starosta, Trončinský, Sokolov, Tjuljapkin, Šviděnko – Buljanskij, Sitnikov, Magogin – Plotnikov, Dixon, Savinainen – Chlincev, Jakubov, Kňazev – Žukov, Jacenko, Gusev.

    Rozhodca: Sergejev, Komarov – Koršak, Černyšov