Chabarovsk – S.Moskva 4:3 (2:0 po s.n.) | Vladivostok – Doneck 4:1 (kon.) | Novokuzneck – Dinamo Minsk 3:2 (kon.)
Novosibirsk – Záhreb 0:2 (kon.) | A. Mytišči – CSKA Moskva 2:0 (kon.) | Riga – Jaroslavľ 4:1 (kon.)
HC Slovan – Petrohrad 2:3 (0:1 po s.n.) | Lev – Čerepovec 3:1 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Lokomotiv Jaroslavľ
Streda 04.12.2013, 18:30 • Riga Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešné stretnutie sledovalo 6360 divákov. (20:47:23)
     
    Tak vážení priatelia máme tu koniec zápasu!
    V poslednej dvadsaťminútovke sa naplno prejavila aktivita domáceho výberu. Najprv v 50. minúte poslal domácich do vedenia Kyle Wilson, následne využil početnú prevahu 5/4 Krisjanis Redlihs, ktorý zvyšoval na 3:1 a v závere zápasu 52 sekúnd pred koncom stretnutia z trestného strieľania upravil na konečných 4:1 Miks Indrasis. Domáci si pripisujú do tabuľky 3 body, zatiaľ čo tím Jaroslavli odchádza naprázdno.

    Dovidenia aj pri ďalších prenosoch KHL.
    Želám pekný zvyšok večera.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:08
    Dinamo Riga dalo gól!

    MIKS INDRASIS okamžite po buly vyštartoval na jaroslavľskú bránu a bol faulovaný hosťujúcimi hráčmi, ktorí tohto útočníka podrazili a tak šiel na trestné strieľanie, ktoré premenil blafákom do ľavej strany a zakončením po ľade! Zdá sa, že tento zápas je už rozhodnutý.
     
    59:02
    Tak a teraz sa kvôli tejto šarvátke vylučovalo na obidvoch stranách. 4 minúty dostali hráču Kyle Wilson a Sergei Plotnikov.
     
    58:56
    A na ľade sa teraz hráči pustili do šarvátky, keď po Plotnikovom strete s Upitisom zostal na ľade ležať práve druhý menovaný, a tak sa pustil do šarvátky Sergej Konkov a Kyle Wilson.
     
    58:18
    Puk po vhadzovaní skončil len v hľadisku, a tak sa vhadzovanie opakuje, ale tentokrát už v strednom pásme.
     
    58:16
    Hráči Rigy len vyhodili puk cez všetky čiary no nakoniec to nebolo zakázané uvoľnenie, ale teraz po vyhodení puku od Ozolinša sa tomu stalo, a tak sa vhadzuje po pravici Tellqvista a domáci musia byť ostražití.
     
    57:05
    Zotov sa dokázil zbaviť obrany v útočnom pásme. Následne prihrával Staffanovi Kronwallovi, no ten nedokázal zakončovať, pretože domáci sa ku koncu zápasu viacej sťahujú do obranného pásma, a preto nemali hostia veľa priestoru na koncovku.
     
    56:03
    Mat Robinson nahadzoval na bránu hostí po Sotnieksovej prihrávke od modrej čiary. Táto strela dokázala Kolesnika trošička zaskočiť, ale gól z toho napokon nebol.
     
    55:48
    Hostia si teraz nerozumeli v rozohrávke, keď Jonas Holos vyslal zlú prihrávku na Sergeja Konkova, a tak sa dopúšťajú zakázaného uvoľnenia.
     
    55:20
    Gorokhov teraz pálil z modrej čiary no jeho projektil brankár Tellqvist s prehľadom prikryl, a tak sa vhadzuje po jeho ľavici.
     
    54:00
    Indrasis mohol teraz navýšiť vedenie domácich už na 3 góly, keď strieľal najrpv z pravého kruhu a potom spoza brány zblízka vyslal strelu na Kolesnika, no brankár Kolesnik si teraz ustrážil svoju svätyňu.
     
    51:17
    Dinamo Riga dalo gól!

    Domáci využívajú presilovú hru v tomto zápase!
    Po prihrávke od Szczechuru na modrú čiaru KRISJANIS REDLIHS, ktorý najprv naznačil strelu a zbavil sa hráča "lokomotív" a potom vyslal svižnú strelu do Kolesnikovej brány, ktorý nemal pri tejto strele žiadnu šancu, a tak domáci zvyšujú svoje vedenie!
    Asistencie si pripisujú hráči Paul Szczechura a Miks Indrasis.
     
    51:20
    Hossa mohol zvýšiť vedenie domácich, keď osamotený streiľal z medzikružia no jeho strelu zachytil Kolesnik a vyrazil ju pred bránu, kde boli hráči Rigy, ale nedokázali doraziť túto delovku.
     
    50:45
    Domáci si zahrajú presilovku. Na 2 minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Iľja Korenev.
     
    49:56
    Dinamo Riga dalo gól!

    Domáci sa dostávajú do vedenia!
    Juris Upitis pohotovo odstavil v stredon pásme jaroslavľský útok, následne pokračoval s pukom do útočného pásma. Tam vypálil z pravej strany. túto strelu dokázal ešte Kolesnik chytiť, no následnu dorážku KYLA WILSONA už nie !
    Asistenciu si pripisuje Juris Upitis.
     
    48:53
    Plotnikov vypálil z medzikružia na Tellqvista, no tento brankár domácich si dokázal ustrážiť svoju bránu.
     
    48:20
    Plotnikov prihrával po mantineli Apalkovi, ale ten puk nezachytil za bránou, a tak sa ho zmocnili domáci.
     
    46:53
    Ozolinš nahadzoval do útočného pásma, ale puk chytili jaroslavľskí obrancovia, ktorí dokázali tento úmysel vystihnúť.
     
    46:00
    Paul Szczechura sa teraz osyktol vo výbornej šanci, keď strieľal z bezprostrednej blízkosti a brankár Kolesnik bol ďaleko od svojej brány, ale našťastie sa stihol presunúť a puk zachytil do svojej výstroji!
     
    45:25
    Martins Cipulis pálil spopred modrej čiary, ale jeho nekompromisný projektil skončil len na pleksisklu!
     
    44:55
    Upitis teraz nedokázal zachytiť nahodenie do útočného pásma od jedného zo spoluhráčov, a tak puk s prehľadom chytili "lokomotívy" do svojej moci.
     
    44:15
    Petrov nahadzoval na bránu no puk zblokovali domáci obrancovia, a tak skončil len v hľadisku. Vhadzuje sa po ľavici Tellqvista.
     
    43:35
    Veľká šanca domácich, v ktorej bol Paul Szczechura, ktorý strieľal z bezprostrednej blízkosti, ale nedokázala skórovať!
     
    42:45
    Konkov sa teraz dostal do dobrej pozície, keď prekorčuľoval popri lotyšskej obrane, no následne mu puk ušiel z hokejky a tak nedokázal vystreliť na Tellqvista.
     
    42:15
    Bicevskis teraz pálil z hranice ľavého kruhu, ale brankár Kolesnik pohotovo zakročil, a tak sa nemení stav stretnutia.
     
    42:10
    Kapustin je za bránou odtláčaný rižskými obrancami, ktorí ho dokázali pokryť a nepustiť ku koncovke.
     
    41:50
    Puk teraz skončil na hosťujúcej streidačke, keď sa tam odrazil od Jurija Petrova.
     
    41:00
    Jakvovljev bol pri puku v útočnom pásme no tam ho dokázali výborne pokryť domáci hráči, a tak mu vzali puk z jeho hokejky.
     
    40:06
    Po vhodenom buly začínajú vyvájať svoj útok Lokomotiv Jaroslavľ no prihrávka na Plotnikova nebola presná, a tak sa pri puku ocitli hráči Dinama Rigy.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sa tímy poriadne rozbehli! Najprv dokázal v 30. minúte poslať Jaroslavľ do vedenia Emil Galimov, no následne o 3 minúty neskôr odpovedali domáci gólom Wilsona, a tak je stav po 40. minútach nerozhodný 1:1.
    Kto dokáže vsietiť v záverečnej dvadsaťminútovke víťazný gól a zabezpečiť pre svoj tím 3 body alebo uvidíme v tomto zápase predĺženie a následne možno aj samostatné nájazdy?

    Ďalšia tretina sa začína približne o 20:09.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:29
    Obrovská šanca domácich na konci druhej tretiny! Kyle Wilson sa dostal z rohu až ku jaroslavľskej bráne a snažil sa prekvapiť gólmana Kolesnika, no ten jeho strelu pokryl a tak nedokázal tento Kanaďan poslať domácich do vedenia!
     
    39:00
    Rekis teraz dokázal odzbrojiť v obrannom pásme jaroslavľských útočníkov.
     
    38:00
    Bukarts sa mohol dostať do výbornej príležitosti na samostatný únik no nespracoval prihrávku od obrancu Kirsjanisa Redlihsa.
     
    37:17
    Sotnieks dokázal odstaviť od puku v rohu dvojicu Jaroslavľských útočníkov, a tak ich nepustil k zakončeniu.
     
    36:50
    Domáci sa dopustili postavenia mimo hry.
     
    36:20
    K puku sa mohol v strednom pásme dostať Plotnikov, no ten bol mierne otočený svojou tvárou opačne do hry a nevidel dianie na druhej strane, a tak sa puk dostal len hokejky Dinama Rigy.
     
    35:33
    Černikov prihrával naslepo na Petrova, a tak Petrov nevystihol jeho úmysel a hostia stratili puk.
     
    34:42
    Konkov získal puk v strednom pásme. Následne ho poslal na spoluhráča Plotnikova no ten jeho prihrávku nedokázal spracovať.
     
    34:06
    Teraz sa na obidvoch stranách blysli nádejnými útokmi oba tímy, no ani jeden z nich nedokázal poslať svoj tím do vedenia.
     
    32:24
    Dinamo Riga dalo gól!

    Domáci vyrovnávajú gólový účet tohto stretuntia. Marcel Hossa prihrával od pravého kruhu Indrasisovi, ktorý jeho prihrávku zachytil a pálil z otočky pri medzikruží. Pred bránou stál perfektne postavený KYLE WILSON, ktorý jeho strelu dorážal do brány, a tak domáci vyrovnávajú!
    Asistencie si pripisujú Marcel Hossa a Miks Indrasis.
     
    32:15
    Mat Robinson strieľal od modrej čiary na Kolesnikovu bránu, ale tam neboli žiadni jeho spoluhráči, ktorí by dokázali jeho strelu dorážať.
     
    31:40
    Vitalij Kolesnik si na svoje konto pripísal výborný zákrok, keď zachytil do svojej lapačky Cipulisovu svižnú strelu od pravého kruhu.
     
    31:10
    Domáci sa teraz musia mať na pozore, pretože forčekujúce "lokomotívy" naháňajú domácich po ich obrannom pásme.
     
    29:37
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!

    Po Kronwallovom nahodenom puku dokázal výborne cloniť pred bránou EMIL GALIMOV a Kronwallov nahodený puk tečoval do brány!
    Asistenciu si prpisuje Staffan Kronwall.
     
    28:45
    Na opačnej strane zase mali domáci skvelú, takmer vyloženú príležitosť na skórovanie ! Hossa strieľal z hranice ľavého kruhu a trafil hornú žrdku!
     
    28:08
    Jaroslavľ mohol otvoriť teraz gólový účet stretnutia, no Musatov nedokázal poslať svoj tím do jednogólového vedenia.
     
    27:18
    Plotnikov teraz bojoval o puk Redlihsom v rohu. Napokon ho Plotnikov po vyhratom súboji odoslal na druhú stranu, kde boli už domáci.
     
    26:17
    Galimov mal teraz obrovskú príležitosť poslať svoj tím do vedenia ! Po prihrávke od Jakovleva sa dostal k samostatnému prieniku no nedokázal zužitkovať svoju šancu!
     
    25:38
    Po Cipulisovom preniknutí po pravej strane, zblokoval jeho kľučku Jurij Petrov a poslal puk do hľadiska. Následne sa vhadzuje po ľavici Sanforda.
     
    24:43
    Robinson nahadzoval na bránu od modrej čiary, kde bol aj kapitán Kyle Wilson no jeho spoluhráči nedokázali túto strelu tečovať, poprípade doraziť do brány.
     
    24:00
    Rekis odstavil od puku "lokomotívy" v obrannom pásme. Následne prihrával Ozolinšovi, ktorý rozvíjal Ďalšiu akciu domácich.
     
    22:40
    Galimov si vymenil v rohu puk s Petrovom. Ten následne prihral na modrú čiaru Jakovlevovi, a ten pálil na bránu no gólman Tellqvist obl pozorný.
     
    21:50
    O puk teraz bojoval v útočnom pásme Chernikov po nahodenom puku od Holosa no Riga si utrážila svoju svätyňu.
     
    20:52
    Riga bojovala s hosťujúcim hráčmi vo vlastnom obrannom pásme, no napokon dokázali puk získať pod svoju moc, a tak Jaroslavľ nemohol zakončovať.
     
    20:10
    Na začiatku druhej tretiny pálil z medzikružia Kyle Wilson, ale nedokázal na úvod prekvapiť gólmana Sanforda.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Hráči nám pomaly vychádzajú zo šatní. O malú chvíľu sa začína druhá tretina.
     
    V prvej dvadsaťminútovke sme mali možnosť vidieť zopár šancí na oboch stranách, ale ku gólu na jednej alebo druhej strane nakoniec neprišlo. Hostia si zahrali aj v početnej výhode, no nedokázali zužitkovať svoju presilovku.

    Druhá tretina začína približne o 19:20.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:52
    V závere tretiny sa dostal ešte do skvelej pozície Sergei Konkov. Ten bol síce odtláčaný rižskými obrancami, no nakoniec dokázal ešte ohroziť Tellqvistovu bránu.
     
    19:03
    Mikael Tellqvist pre istou prikryl Musatovu strelu, a tak sa vhadzuje po jeho ľavici.
     
    17:31
    Kapitán Jaroslavli Iľja Gorokhov nahadzoval do útočného pásma, ale nakoniec jeho nahodenú strelu chytili domáci, a tak sa nedostali hostia do útoku.
     
    16:36
    Ozolinš sa dostal s pukom do útočného pásma a vypálil z medzikružia, ale brankár Sanford puk vyrazil do bezpečia.
     
    16:00
    Kronwall strieľal od modrej čiary z otočky, ale jeho delovka bola nepresná.
     
    15:22
    Škvorcovs hľadal na pravej strane svojho spoluhráča, ale ten bol už skôr v útočnom pásme, a tak nastalo postavenie mimo hry.
     
    14:40
    Jaroslavľ sa dostal do útoku nahodením do pásma, ale lotyšskí obrancovia puk zachytili, a tak sa nedostali "lokomotívy" ku koncovke.
     
    13:47
    Obrovská šanca domácich! Ozolinš pálil z modrej čiary na bránu, kde stáli jeho spoluhráči a dorážali strelu. Marcel Hossa však nedokázal trafiť poloodkrytú bránu.
     
    13:23
    Hostia sa teraz dopustili zakázaného uvoľnenia, a tak sa chadzuje po ľavici Sanforda.
     
    13:06
    Plotnikov teraz pri puku v útočnom pásme, ale tam bol dobre bránený lotyšskými hráčmi, ktorí ho odstavili od puku.
     
    12:20
    Domáci teraz predvádzajú dobrý forčeking, keď sa hostí snažili nepustiť do stredného pásma.
     
    11:29
    Sczcehura prihrával z ľavej strany dobre postavenému Cipulisovi. Ten pálil z medzikružia z veľmi dobrej pozície, kde nebol takmer vôbec ohrozený hosťujúcimi hráčmi!
     
    11:17
    Iľja Korenev teraz chvíľu ležal na ľade zasiahnutím tváre od jedného rižského hráča. Faul to však nebol, ale rozhodca musel prerušiť hru.
     
    10:28
    Domáci už v plnom počte.
     
    10:02
    Kronwall pálil od modrej po Plotnikovej prihrávke od modrej.
     
    09:20
    Konkov si vymieňal viackrát puk s Petrovom. Následne prihrával na modrú čiaru, kde bol obranca Jonas Holos, ktorý pálil od modrej, no jeho spoluhráči nedokázali jeho strelu dorážať, a tak sa domáci oslobodili.
     
    08:27
    Hostia si zahrajú v početnej prevahe. Na 2 minúty si za vrazenie na mantinel pôjde sadnúť Kyle Wilson.
     
    06:35
    Jaroslavľ zakladá útok. wilson korčuľoval po ľavej strane ale bol zablokovaný na modrej čiare domácim útočníkom Kirillom Kapustinom.
     
    05:50
    Sczcechura teraz stieľal z medzikružia, ale jeho projektil bol zblokovaný jaroslavľskými obrancami.
     
    05:02
    Po buly v strednom pásme smerujú do útoku hráči Rigy a snažia sa niečo vymyslieť, ale defenzíva hostí bola pozorná.
     
    04:13
    Kronwall sa snažil o založenie útoku, ale bol odstavený od puku jedným z lotyšských útočníkov.
     
    03:15
    Martin Cipulis vyskúšal pozornosť brankára Sanforda, keď strieľal z hranice ľavého kruhu, ale Sanford bol pozorný a strelu úspešne vyrazil do bezpečia.
     
    02:45
    Hráči Jaroslavli si poradili v útočnom pásme s lotyšskými útočníkmi a nepustili ich k založeniu útoku.
     
    01:45
    Teraz sa hráči Jaroslavľu dostali do príležitosti, keď Danil Apalkov po prihrávke od Plotnikova vyslal delovku na Tellqvista z medzikružia.
     
    01:00
    Po buly okamžite vypálil Džerins, ale brankár Curtis Sanford si utrážil svoju bránu.
     
    00:48
    Buly v obrannom pásme Jaroslavľu.
     
    00:33
    Cipulis okamžite zakladal útok a vypálil delovku z pravého kruhu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domácich dnes bude koučovať lotyšský tréner Artis Abols.

    Hostia budú hrať pod taktovkou Pjotra Vorobjova.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Dinamo Riga: Tellqvist (Cimermanis) – Ozolinš, Rekis – Robinson, Sotnieks – J. Redlihs, K. Redlihs – Upitis, Hossa, Wilson – Indrasis, Cipulis, Szczechura – Pavlovs, Bukarts, Džerins – Bicevskis, Škvorcov, Begovs

    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Gorochov, Vasiljev – Pašnin, S. Kronwall – Jakovlev – Zotov, Višnevsky – Apalkov, Konkov, Plotnikov – M. Redlihs, Chlopotov, Musatov – Galimov, Petrov, Černikov – Korenev, Malcev, Kapustin

    Rozhodca: Jevgenij Romasko, Alexander Soin – Dmitrij Parfyonov, Alexander Sysujev.
     
    Srdečne Vás vítam pri sledovaní 79. kola Kontinentálnej hokejovej ligy! Ja Vám budem sprostredkovávať duel medzi kádrami Západnej konferencie, a to domácim celkom HK Dinamo Riga a CHK Lokomotiv Jaroslavľ. Poďme is teda predstaviť oba tímy.

    HK Dinamo Riga: Súdiac podľa doterajšieho tabuľkového postavenia a počtu vyhratých zápasov môžme konštatovať, že Lotyšom sa v tejto sezóne vcelku darí. V tabuľke Západnej konferencie sú momentálne na 4. priečke so ziskom 59 bodov, kde si delia body s tretím tímom západnej konferencie, ktorým je CSKA Moskva. Riga v piatok podľahla 10. tímu tabuľky západnej konferencie Atlante Mytišči 1:2. Jediný gól domácich strelil Kanaďan Paul Szczechura. Ťahúňom domácich by mal podľa všetkého byť kanadský útočník Kyle Wilson, ktorý je piatym najproduktívnejším hráčom ligy s 31 bodmi. Slovenský útočník Marcel Hossa s 29 bodmi môže takisto pomôcť domácim k priaznivému výsledku. Riga dokázala na poslednom tripe zvíťaziť 2-krát, a to v Astane 4:5 po predĺžení, kde bol Hossa najproduktívnejším hráčom zápasu s 2 gólmi a jednou asistenciou. Riga zvíťazila aj v Chanty-Mansijsku nad Jugrou 1:2 po predĺžení.

    CHK Lokomotiv Jaroslavľ: Hostia sa zatiaľ nachádzajú na ôsmej poslednej postupovej priečke s 50 bodmi na konte, kde majú náskok na deviaty moskovský Spartak 5 bodov. Oporou hostí v tomto zápase môže podľa predpokladov byť brankárska jednotka Curtis Sanford. Úspešnosť zásahov tohto kanadského gólmana je 94,8 % a je tretím najlepším brankárom KHL. Sanford výrazne podržal svoj tím v posledných dvoch zápasoch proti CSKA Moskva a Severstaľu Čerepovec, kde v každom zápase inkasoval len jediný gól a pomohol tak k výhre nad moskovským CSKA 1:3 a nad Čerepovcom 1:2. Najproduktívnejším mužom "lokomotív" je Sergej Plotnikov s 18 bodmi, ktorý sa takisto podieľal na výhre proti Čerepovcu, v ktorom vsietil víťazný gól.

    V tejto sezóne to bude druhé stretnutie týchto tímov. V prvom zápase, ktorý sa odohral 30.10.2013 v Jaroslavli, zvíťazila Riga 1:2, no tento zápas môže mať iný scenár. Miernym favoritom je v tomto zápase domáce Dinamo.

    Ako sa však bude tento zápas vyvíjať a kto bude víťazom, budete môcť vedieť prostredníctvom nášho prenosu.
    Tak ostaňte s nami a sledujte zápas medzi HK Dinamo Riga a CHK Lokomotiv Jaroslavľ, ktorý sa začína o 18:30 SEČ.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 33. Wilson (Indrasis, Hossa), 50. Wilson (Upitis), 52. K.Redlihs (Szczechura, Indrasis), 60. Indrasis (t.s.) – 30. Galimov (Kronwall, Chernikov)


    HC Dinamo Riga: Tellqvist (Cimermanis) – Ozolinš, Rekis – Robinson, Sotnieks – J. Redlihs, K. Redlihs – Upitis, Hossa, Wilson – Indrasis, Cipulis, Szczechura – Pavlovs, Bukarts, Džerins – Bicevskis, Škvorcov, Begovs
    Lokomotiv Jaroslavľ: Sanford (Kolesnik) – Gorochov, Vasiljev – Pašnin, S. Kronwall – Jakovlev – Zotov, Višnevsky – Apalkov, Konkov, Plotnikov – M. Redlihs, Chlopotov, Musatov – Galimov, Petrov, Černikov – Korenev, Malcev, Kapustin

    Rozhodca: Jevgenij Romasko, Alexander Soin – Dmitrij Parfyonov, Alexander Sysujev

    Diváci: 6360