Třinec – Liberec 1:4 (kon.) | Plzeň – Vítkovice 3:2 (kon.) | Kladno – Slavia 3:1 (kon.)
Kometa Brno – Pardubice 5:4 (kon.) | K. Vary – Chomutov 2:1 (kon.) | Litvínov – Zlín 1:0 (3:2 po s.n.)
Sparta Praha – Hradec Králové 1:2 (po pr.)
koniec
HC Oceláři Třinec
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
cz Utorok 03.12.2013, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    55:32
    Oceláři ostřelují Schwarze, jak jen mohou! Hlavně Martin Růžička si připsal snad tři střelecké pokusy! Schwarz dokázal pokrýt vše včetně dorážek a skóre se nemění! Třinec hraje stále se šesti bruslaři!
     
    54:41
    Hraje se šest na tři! Hamerlík odjel z brány!
     
    54:29
    Třinec si zahraje v pěti proti třem. Vyloučen je totiž Ondřej Vitásek (LIB) za sekání. Třinec si vybírá také oddechový čas.
     
    53:47
    Přesto končí tato pasáž hry vyloučením hostí. Roupec byl tvrdě dohrán Martinem Bartekem (LIB), který je potrestán dvěma minutami za hrubost.
     
    50:49
    Přece jenom mohli Oceláři snížit! Peterkova rána se od Schwarze odrazila přímo ke Květoňovi, tomu ovšem znemožnil zakončení do prázdné branky obětavým skokem zadák Voráček!
     
    46:29
    Netrvalo to příliš dlouho a máme tady další vyloučení. Pykat bude Martin Lojek (TRI) za krosček.
     
    46:23
    Současně byli vyloučeni Jan Výtisk (LIB) na 2 minuty za hrubost plus osobní trest plus trest do konce utkání. Menší trest odpykává Zacha. Vyloučen byl i Daniel Rákos (TRI) za hrubost. Hraje se ve stejném počtu.
     
    46:23
    To jsou emoce! Naštvaný Výtisk situaci řeší ještě na trestné lavici. Výtisk se snažil probít za Rákosem a neudrží ho ani vlastní spoluhráči! Nedvěd ho odváží do kabin!
     
    45:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec odskakuje do tříbrankového vedení! A prosadil se sváteční střelec JAN VÝTISK! Výtisk dostal na modré čáře přihrávku od parťáka Hunkese a pak prostě jen napřáhl a trefil přesně – 1:4! Asistence: Jiří Hunkes.
     
    45:17
    Vyloučen Daniel Rákos (TRI) za nedovolené bránění.
     
    43:42
    Obrovské šance teď měli Bartek s Bulířem! Bartek předložil puk Bulířovi, ale ten minul odkrytou klec! Následně se puk znovu odrazil k Bartekovi, ale ani on jej nezasunul do brány!
     
    39:02
    Dvě zajímavé příležitosti v rychlém sledu! Nejdříve Orsava ujel Vlachovi, ale liberecký hráč mu padl do pokusu o zakončení, a tak jej i znemožnil! Na druhé straně se octl Valský zcela osamocen před Hamerlíkem, ale puk vůbec netrefil dobře!
     
    37:18
    Vylučuje se nakonec na obou stranách. Vyloučen byl Václav Varaďa (TRI) za hrubost a brankář Marek Schwarz (LIB) za držení protihráče. Trest Schwarze odpykává Výtisk. Pokračuje liberecká přesilovka.
     
    37:18
    Jiskření na třineckém ledě! Varaďa ujížděl s Martinem Růžičkou proti samotnému Hunkesovi, volil střelu, ale ani nadvakrát nepřekonal Schwarze a pak ho ještě zalehl. To se Schwarzovi vůbec nelíbilo a pustil se do něj. Varaďa si rovněž nenechal nic líbit a dobře trefenou ranou shodil Schwarzovi masku! Určitě se bude vylučovat.
     
    36:05
    Menší třinecký tlak ale končí trochu paradoxně vyloučením jednoho z Ocelářů. Na trestnou lavici odjel Jan Peterek (TRI) za hákování.
     
    35:12
    O poznání větší šance si vytvořili Galvas nebo Adamský! Galvas nejprve pálil těsně vedle, ale puk se odrazem o zadní hrazení vrátil před bránu. Dezorientovaný Výtisk si jej pak málem srazil do vlastní klece! Poté střílel nebezpečně Adamský, ale po teči jednoho z hostí skončila jeho dělovka v ochranné síti!
     
    32:36
    Zatímco probíhá komerční přestávka, je vyloučen Jaroslav Vlach (LIB). Vlach se ve vlastní obranné třetině provinil krosčekem.
     
    25:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši znovu využívají přesilovou hru a znovu je střelcem PETR NEDVĚD! Bartekovu střelu Hamerlík vyrazil pouze betony a Lojek pak nedokázal zastavit libereckého kapitána při bekhendové dorážce pod horní tyč – 1:3! Asistence: Martin Bartek.
     
    24:37
    Vyloučen je také David Květoň (TRI), rovněž za hákování. Oba týmy hrají ve čtyřech.
     
    23:29
    Polanský dokázal i v pádu přihrát Orsavovi, jenž byl před Schwarzovou bránou faulován Ondřejem Vitáskem (LIB). Vitásek si pomohl hákováním.
     
    23:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři využívají přesilovou hru a vyrovnávají! Liberec se usadil v útočném pásmu, PETR NEDVĚD si srovnal kotouč u mantinelu na modré čáře a přesnou střelou překonal Hamerlíka – 1:2! Bez asistence.
     
    21:33
    Oba týmy budou hrát ve stejném počtu. Vyloučen Jiří Polanský (TRI) za sekání.
     
    20:00
    V posledních vteřinách první části si ještě Oceláři vynutili faul. Druhé dějství začnou Liberečtí bez Petra Nedvěda (LIB), který bude vyloučen za hákování.
     
    17:14
    Bulíř si povodil Linharta a několikrát mu prohodil puk mezi nohama! Díky tomu se dostal k nebezpečnému zakončení bekhendem, když jel ze strany sám na Hamerlíka! Třinecký gólman pokus Bulíře vyrazil betony!
     
    15:30
    Urban dokonale využil svých centimetrů a pořádně povozil třinecké beky. Před Hamerlíkem se snažil vracet hru před bránu, ale se svým záměrem nakonec nepochodil. Vykoledoval si alespoň sekání od Jakuba Kanii (TRI), takže rovněž přesilovou hru pro svůj tým.
     
    14:29
    Po další akci Hrabala se pro domácí naskytla velká příležitost! Hrabalovu střelu Schwarz pouze vyrazil před sebe a Adamský mohl doklepávat do prázdné brány! Na kotouč však ideálně nedosáhl, skončil na zemi a skóre zůstalo neměnné!
     
    12:45
    Za další ostrý zákrok jdou Severočeši dokonce do tří, alespoň na jedenáct vteřin. Jiří Hunkes (LIB) je potrestán za vysokou hůl vůči třineckému Bonkovi. Odpyká si dvouminutový trest.
     
    12:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ale nakonec Slezané přesilovou hru přece jenom využívají! Schwarz neudržel štiplavou ránu Hrabala, vypadnuvší puk si pak našel JAN PETEREK a poslal jej do odkryté brány Bílých Tygrů – 1:1! Asistence: Josef Hrabal.
     
    07:57
    Trochu neobvykle se Linhart pustil do útočení, ale nakonec jeho snaha slaví úspěch. Na levém kruhu byl tvrdě zastaven Lukášem Dernerem (LIB) a Třinec si zahraje první přesilovku. Linhart se za potlesku tribun zvedl z ledu a odebral se na střídačku. Liberecký obránce byl vyloučen dokonce na 5 minut plus do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Dlouhý trest odpyká Pospíšil.
     
    06:38
    První obrovskou příležitost Třince měl na holi Bonk! Bonk si našel místo před Schwarzem a postupem času k němu doputoval i puk, avšak Bonk jej nedokázal usměrnit za záda gólmana Liberce!
     
    05:55
    Znovu to byla Nedvědova lajna a velká šance hostí! Tentokrát Urban přihrával svému kapitánovi a ten střílel z mezikruží zcela osamocen! Naštěstí pro domácí dokázal Hamerlík zasáhnout betony!
     
    05:00
    Nádhernou kombinaci předvedla dvojice Bílých Tygrů! Urban si narazil s Nedvědem a najednou vyplaval sám před Hamerlíkem! Na slovenského brankáře pokoušel vyzrát bekhendovým blafákem, ale kotouč nakonec skončil pod Hamerlíkem!
     
    01:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to není zrovna povedený start pro Oceláře, především pak pro brankáře Hamerlíka! MARTIN BARTEK dostal přihrávku od Výtiska a vyslal z levého křídla nenápadnou střelu, která prošla mezi betony třineckého gólmana – 0:1! Asistence: Jan Výtisk.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 13. Peterek (Hrabal, Květoň) – 2. Bartek (Výtisk), 24. Nedvěd (Hunkes), 26. Nedvěd (Bartek), 46. Výtisk (Hunkes)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Galvas, Hrabal, Linhart, Roupec, Kania, Krejčí, Foltýn, Lojek – Varaďa, Bonk (C), Martin Růžička – Adamský, Polanský, Orsava – Rákos, Peterek, Květoň – Rufer, Zagrapan, Marek Růžička. Trenér: Jiří Kalous.
    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Melicherčík) – Derner, Hunkes, Voráček, Výtisk, Kolmann, Čakajík, Vitásek, Šimek – Dušek, Nedvěd (C), Urban – Víšek, Bulík, Bartek – Bulíř, Pospíšil, Vlach – Zacha, Valský. Trenér: Pavel Hynek.

    Rozhodca: Mikula, Polák – Gebauer, Lederer

    Diváci: 2849